Archívum

Eredmények megjelenítése 51461-től 51480-ig 51617 találatból.

MOK: sok a hiányosság a kormányprogram egészségügyi fejezetében

Belföld - 2006-06-16

A kormányprogram egészségügyi fejezetével kapcsolatban több kritikát is megfogalmazott a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöksége; a részletekről Éger István, a testület elnöke számolt be csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Vizsgálatot rendelt el a vízügyi miniszter a miskolci szennyezett ivóvíz ügyében

Belföld - 2006-06-16

Vizsgálatot rendelt el Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter a miskolci ivóvízellátás biztonsága, a karsztvíz használatának ésszerű korlátozása érdekében. Miskolc város nem az állami kezelésű vízműtársaság ivóvízbázisáról biztosítja az ivóvízellátást, hanem az önkormányzati tulajdonú Miviz Kft. a bükki karsztvizet használja.

Gyurcsány: át lehet menni Szlovákiába adózni, de ez nem oldja meg a gondokat

Belföld - 2006-06-16

Lehet Szlovákiával példálózni, s el lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat szeretnénk-e, szlovák nyugdíjakkal - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Széles Gábornak, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége elnökének válaszolva az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) plenáris ülésén.

Pro Cultura Hungarica emlékplakett Koizumi Hiroshinak 

Kultúra - 2006-06-15

Pro Cultura Hungarica emlékplakettet adott át június 14.-én, Hiller István oktatási és kulturális miniszter Koizumi Hiroshinak, aki a Toyamai Művészeti és Kulturális Szövetség alelnökeként és a Bungeiza Színház igazgató rendezőjeként immár 25 éve fáradozik a japán-magyar kulturális kapcsolatok elmélyítésén. 

Az „Év üzlete”

Gazdaság - 2006-06-14

A Cívis Ház Rt., a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és Debrecen Önkormányzata az idén is meghirdette az Év üzlete pályázatot, amelynek célja az üzletek széles körű megismertetése és a színvonalasan működő üzletek, vendéglátóhelyek munkájának elismerése.

  Jámbor László elhagyja Debrecent

Sport - 2006-06-14

A DVSC teljesítmény-fejlesztési processz menedzsere a jövőben a többszörös francia bajnok AS Monaco csapatánál vállal munkát, de megígérte a vezetőségének, hogy amint sikerült a városnak felépíteni a szükséges infrastruktúrát és a klub változatlanul igényt tart a szolgálataira, szívesen visszajön Debrecenbe.

 A Magyar Iparszövetség támogatja a megszorításokat

Belföld - 2006-06-14

A Magyar Iparszövetség egyetért a kormány lépéseivel a költségvetés hiányának csökkentése ügyében. Támogatják a kabinet terveit az államreformal, valamint az egészségügy és az önkormányzati rendszer átalakításával kapcsolatban - jelentette be a szervezet társelnöke szerdán Budapesten.

Legfelsőbb Bíróság: teljes munkabér jár ügyeletben az egészségügyieknek

Belföld - 2006-06-14

Minden magyarországi egészségügyi intézmény köteles munkaidőnek tekinteni a munkahelyi jelenléttel járó ügyelet idejét a Legfelsőbb Bíróság szerdai perecedensértékű ítélete szerint. Az orvosi kamara szerint ez évente 40 milliárd forint többletkiadást jelenthet a költségvetésnek.

A Munkáspárt 2006 használhatja a nevét

Belföld - 2006-06-14

A Baranya megyei Bíróság első fokon hozott ítéletében elutasította Thürmer Gyula azirányú kérését, hogy a Munkáspárt elnevezést kizárólag a Magyar Kommunista Munkáspárt használhassa, és ezzel tiltsa meg a Magyarországi Munkáspárt 2006 esetében e név használatát – tudatta a Munkáspárt 2006 közleménye.

Gyors ítélet: 4 nap alatt másfél év cigarettacsempészetért

Gazdaság - 2006-06-14

Alig néhány napja, június 10-én leplezett le egy holland cigarettacsempészt a vámhatóság, s máris megszületett a bírósági ítélet. A holland sofőr 117 széket fuvarozott Hollandiába. A csengersimai határátkelőn a pénzügyőrök a kamion tételes vámvizsgálata mellett döntöttek, melynek során a szerelvény rakterének gyári leválasztófala mögül összesen 60 ezer doboz cigaretta került elő.

Baromfikártérítés

Gazdaság - 2006-06-14
Magyarországon a baromfitartók madárinfluenza miatti összes eddigi vesztesége eléri a 11-12 milliárd forintot: ebből 5,5-6 milliárd forintot kaphatnak meg a gazdálkodók kárenyhítésként.

  Múzeumok éjszakája a Nemzeti Galériában

Kultúra - 2006-06-14

A Magyar Nemzeti Galéria a Filmmúzeummal karöltve közösen rendezi meg június 24-én éjszakai programjait a Budai Várban. A helyszínek között lesz a Savoyai-terasz, a Nemzeti Galéria kiállítótermei, és erre az egyetlen éjszakára megnyitják a Kupola Panorámateraszát is.

Miniszteri biztos az Opera élén     

Kultúra - 2006-06-14

Hétfőtől közös megegyezéssel távozik Hegyi Árpád Jutocsa az operaház éléről, s fél évig Vass Lajos miniszteri biztosként irányítja majd a dalszínházat - jelentette be Hiller István oktatási és kulturális miniszter szerdai sajtótájékoztatón.

Labdarúgó VB eredmények

Sport - 2006-06-14

június 13., kedd:

G-csoport, 1. forduló:

 Koreai Köztársaság-Togo,  2-1 (0-1)

Franciaország-Svájc,  0-0

 F-csoport, 1. forduló:

 Brazília-Horvátország,  1-0 (1-0)

Cseh diplomáciai tiltakozás Berlinnél a szurkolók miatt

Sport - 2006-06-14

 A prágai külügyminisztérium közlése szerint a tiltakozó jegyzéket a berlini cseh konzul adta át a német külügyminisztériumban 

EU segély Nepálnak 

Külföld - 2006-06-14

 

Az Európai Unió Bizottsága 5 millió eurós segélyt nyújt a Nepálban folyó évtizedes konfliktus veszteseinek - jelentette szerdán a DPA hírügynökség Brüsszelből. 

Megbénult az expresszvonat-összeköttetés Belgium és Franciaország között

Külföld - 2006-06-14

A rendkívüli hőség miatt megbénult az expresszvonat-összeköttetés kedden este Belgium és Franciaország között. Az Infrabel belga vasúti társaság szóvivőjének közlése szerint a két ország között nem közlekedtek sem Thalys társaság járatai, sem pedig a brit Eurostar szerelvényei. A fennakadást a franciaországi szakaszon a szokatlan hőség okozta - fogalmazott a szóvivő, anélkül. hogy részletesebb okokat közölt volna.

 (MTI)

Titkos fogolyszállítás miatt vádolta az ír kormány az Egyesült Államokat

Külföld - 2006-06-14

Az ország területén keresztül történt titkos fogolyszállítással vádolta kedden este az Egyesült Államokat az ír kormány. Dermot Ahern külügyminiszter nyilatkozatában egyidejűleg visszautasította azt a vádat, hogy Írország közreműködött volna az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség, a CIA titkos fogolyszállításaiban.

Az SZDSZ nem megy el az MDF által kezdeményezett pártelnöki találkozóra!

Közérdekű - 2006-06-14
Az SZDSZ partner abban, hogy a második Nemzeti Fejlesztési Terv Hajdú-Bihar megyére eső vonatkozásait megtárgyaljuk előre egyeztetett és közösen meghatározott helyszínen, de nem kívánunk asszisztálni az MDF-nek önmagát fényező politikai akcióihoz.

Hiller: folytatódnak a reformok az oktatásban

Oktatás - 2006-06-13
Rendszeres párbeszédet javasolt az egyetemi vezetőknek Hiller István új oktatási és kulturális miniszter, amikor a koraesti órákban részt vett a Magyar Rektori Konferencia Debrecenben rendezett ülésén, hétfőn.