A Fidesz kizárta a Szabadság téren dobálózó önkormányzati képviselőt

Belföld - 2006-09-22

A Fidesz és a Fidelitas is kizárta soraiból Goró Oszkár 15. kerületi Fidesz- frakcióvezetőt, a Fidelitas alelnökét, akiről kiderült, hogy részt vett a Szabadság téri rendbontásban - közölte Szijjártó Péter szóvivő pénteki sajtótájékoztatóján.

A politikus ezt arra reagálva jelentette be, hogy előzőleg Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője sajtótájékoztatóján bemutatott egy olyan felvételt, melyen az látható, hogy Goró Oszkár kövekkel dobálja a köztévé székházát hétfőn. Szijjártó Péter ugyanakkor hozzátette: beszélt Goró Oszkárral, aki arról számolt be, hogy nem követ, hanem egy üres sörösdobozt dobott a rendőrök közé, miután azt tapasztalta, hogy a rendőrök megütötték a Hír TV egyik munkatársát.

 

Lendvai Ildikó az üggyel kapcsolatban sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy a Fidesz az áldozat szerepében tetszeleg, holott "felelőtlen felbujtó, olykor tettes". A Fidesz szóvivője azonban hangsúlyozta: nem volt tudomásuk arról, hogy Goró Oszkár részt vett az MTV elleni támadásban.

 

Szijjártó Péter arra is felhívta a figyelmet: a Szabadság téri rendbontásban részt vett hivatásos katonáról és rendőrről sem feltételezi senki, hogy a honvédség, illetve a rendőrség véleményét képviselte volna, vagy hogy felettese felbujtására tette volna azt, amit tett. A szóvivő a korábbi napok sajtónyilatkozataihoz hasonlóan megismételte, hogy a Fidesz elutasít minden erőszakot, és arra kéri a tüntetőket, hogy ne üljenek fel a provokációnak, bármilyen oldalról érkezzen is. (forrás: MTI)