Belföld

Eredmények megjelenítése 6121-től 6140-ig 6202 találatból.

Sem az SZDSZ, sem az MDF nem jutna be a parlamentbe

Belföld - 2006-06-30

A teljes népesség körében 31 százalékon áll az MSZP, 38 százalékon a Fidesz - derül ki a Medián felméréséből. A választani tudó biztos szavazók között a fiatal demokraták 51, a szocialisták 39 százalékot tudhatnak maguk mögött.

Felmentették az országos rendőrfőkapitány két helyettesét

Belföld - 2006-06-29

Távozik posztjáról az országos rendőrfőkapitány két helyettese - jelentette be Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter csütörtökön, az Országos Rendőr-főkapitányságon tartott feladat-meghatározó értekezletet követően.

Viharos szél, felhőszakadás, jégeső - enyhül a kánikula

Belföld - 2006-06-29

Nyugat felől egyre gyakrabban növekszik meg erősen a felhőzet, és eleinte főleg a Dunántúlon, később a keleti országrészben is lehet zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is kialakulhat.

A Fidesz szerint a kormányzati magatartás miatt nő a benzin ára

Belföld - 2006-06-29

A Fidesz szerint a forintárfolyam gyengülését okozó kormányzati magatartás áll a rendkívül magas benzinár hátterében. Erről Szijjártó Péter szóvivő és Révész Máriusz országgyűlési képviselő beszélt.

Kuncze válságintézkedésekről beszél

Belföld - 2006-06-29

Válságintézkedéseknek nevezte Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke a 168 óra című hetilap csütörtökön megjelent számában azokat a lépéseket, amelyeket a kormány az államháztartási hiány csökkentésére bejelentett, hangsúlyozva, hogy ez az utolsó esély a megrendült pénzügyi és politikai hitelesség visszanyeréséhez.

Vége a kormány önreklámozásának

Belföld - 2006-06-29

Módosították a választási eljárásról szóló törvényt, és ezzel véget vetettek annak az egyébként örök ellenzéki vádnak, hogy a kormánypártok a kampányban költségvetési pénzből korlátlanul költhetnek saját kormányzati tevékenységük népszerűsítésére.

Szombattól euróval is működnek a nyilvános telefonok

Belföld - 2006-06-29

Július elsejétől euró érméket is elfogadnak a nyilvános telefonkészülék. A legnagyobb hazai telefontársaság tavaly ősszel adta át az első, euróval is működő nyilvános telefonkészülékeket a ferihegyi reptéren.

Mégis 20 százalékos áfa-kulcs

Belföld - 2006-06-29

A középső, 15 százalékos áfakulcsot emeli a kormány 20 százalékra - jelentette be tegnap Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára a kormányszóvivői tájékoztatón.

Vita a művi meddővé tételről

Belföld - 2006-06-28

Tizenegy kormánypárti ellenszavazat és nyolc ellenzéki támogató voks mellett nem találta általános vitára alkalmasnak szerdán az Országgyűlés Egészségügyi Bizottsága a művi meddővé tétel szabályozását kezdeményező képviselői indítványt.

Országszerte károkat okozott a vihar

Belföld - 2006-06-28
Az ország több megyéjében is károkat okozott az éjszakai vihar; a felhőszakadás miatt több patak kilépett medréből, az erős szél fákat csavart ki, tetőket rongált meg - közölte a katasztrófavédelem.

Kósa Lajos interpellációja

Belföld - 2006-06-27

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere egy konkrét eset alapján nyújtott be interpellációt Dr. Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszterhez. Az alábbiakban az interpelláció teljes szövegét olvashatják.

A magyar lakosság többsége szerint szükség van az egészségügy reformjára

Belföld - 2006-06-27

A magyar lakosság többsége szerint szükség van az egészségügy reformjára, bár kevés információjuk van a konkrét lépésekről - derült ki a Marketing Centrum felméréséből. A megkérdezettek többsége a különböző költségvetési területek közül az egészségügyre költené messze a legtöbb pénzt.

A kormány elfogadja a 17 és 23 százalékos áfát

Belföld - 2006-06-27

A kormány elfogadja, hogy a 15 százalékos áfa-kulcs 17, a 20 százalékos 23 százalékra emelkedjen - közölte Katona Tamás a Pénzügyminisztérium államtitkára, az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) keddi ülésén

A magyarok több mint fele nem ért a számítógépekhez

Belföld - 2006-06-27

A magyarok 57 százaléka alapfokú számítógépes ismeretekkel sem rendelkezik - derül ki az Eustat által közzétett adatokból. Az Unió országaiban a digitális írástudatlanság átlagosan 37 százalékos, vagyis hazánk ezen a területen is elmaradott.

Szerdától 300 forint a benzin

Belföld - 2006-06-27

Szerdától öt forinttal emeli a 95-ös benzin, és hét forinttal a dízel üzemanyag literenkénti bruttó nagykereskedelmi listaárát a Mol Rt. - értesült a Népszava.

300 ezren munka nélkül

Belföld - 2006-06-27

A foglalkoztatottak száma 3 millió 928 ezer, a munkanélkülieké 309 ezer fő volt a március-május időszakban - tette közzé a KSH.

Szonda Ipsos: Veszített népszerűségéből a kormány 

Belföld - 2006-06-26

A megszorító gazdasági lépések, de inkább a csomagot megelőző találgatások megváltoztatták a politikai klímát és a pártok közötti erőviszonyokat - ismerteti a Szonda Ipsos felmérését a Népszabadság. A biztos pártválasztók körében a Fidesz 46, az MSZP 42 százalékon áll.

Gyurcsány Ferenc: hiba volt évekig a jólét illúzióját kelteni

Belföld - 2006-06-26

Több kérdésben is elismerte a kormányzó szocialisták és saját kormánya hibáját Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, aki egy vasárnap közzétett interjújában egyetértett azzal, hogy hiba volt évekig a jólét illúzióját kelteni.

Családi alapú juttatássá alakul át a szociális segélyezés

Belföld - 2006-06-26

A szociális törvény decemberi módosításával a rendszeres szociális segély családi alapú támogatássá alakul át július elsején; az új rendszerben a juttatás megállapításánál az eltartott gyermekek számát is figyelembe veszik, emellett megjelenik a munkaösztönző segélyezés is - közölte Veres Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) főosztályvezető-helyettese.

Katona Kálmán az MDF főpolgármester-jelöltje

Belföld - 2006-06-26

Katona Kálmán az MDF főpolgármester-jelöltje - jelentette be Almássy Kornél, a párt alelnöke vasárnap Budapesten. Katona Kálmán a sajtótájékoztatón programja legfontosabb elemének nevezte a zöldebb Budapest megteremtését, ezen belül a parkok rendbevételét és a légszennyezés csökkentését, valamint az épített környezet védelmét.