Belföld

Eredmények megjelenítése 6121-től 6140-ig 6568 találatból.

"A békés többség én vagyok" címmel indítottak kampányt

Belföld - 2006-11-05

A Szeretem Magyarországot Klub "A békés többség én vagyok" címmel kampányt indított, melynek célja az utcai erőszak elítélése. Olyan emberek képeslapjait várják postán, illetve interneten keresztül, akik vallják, hogy a "békés többséghez" tartoznak, akik elutasítják az erőszak minden formáját, és akik azt szeretnék, hogy "a politikai játéktér két oldala végre szóba álljon egymással".

BRFK: eljárás indul a nem bejelentett rendezvények szervezőivel és résztvevőivel szemben

Belföld - 2006-11-05

A Budapesti Rendőrfőkapitányság (BRFK) eljárást kezdeményez az olyan rendezvények szervezői és résztvevői ellen, amelyeket nem a gyülekezési jogról szóló törvény előírásai szerint tartottak meg a hét végén - tette közzé honlapján a BRFK

A Vörösmarty térre érkeztek a fővárosi tüntetők szombaton este

Belföld - 2006-11-04

A Vörösmarty térre érkezett szombat este az néhány száz főnyi tüntető, aki a megelőző néhány órában körbejárta az egész Belvárost Budapesten. A tüntetők útját az Andrássy úttól igen erős rendőri készültség kísérte. Az Erzsébet térnél rendőrautók és rohamrendőrök sorfala akadályozta meg, hogy a Deák tér irányába menjenek a felvonulók.

Véget ért a Fidesz fáklyás, szolidaritási menete

Belföld - 2006-11-04

Békésen, rendbontás nélkül ért véget szombaton kora este Budapesten a Fidesz szolidaritási menete. A párt fő politikusai, köztük Orbán Viktor pártelnök által vezetett menet, amelynek résztvevői fáklyákat, mécseseket vittek, a Városháza Parknál található ′56-os emlékparkban helyezték el gyertyáikat, mécseseiket.

Sólyom László és Mádl Ferenc tisztelgése a Rákoskeresztúri Köztemetőben

Belföld - 2006-11-04

Sólyom László köztársasági elnök koszorúzott a Rákoskeresztúri Köztemetőben szombaton, az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 50. évfordulója alkalmából. Sólyom László először a központi emlékművet koszorúzta meg. Főhajtás és kétperces néma csendet követően kíséretével Nagy Imre és a névtelen elesettek sírjához vonult.

Szocialista politikusok megemlékezése a 301-es parcellánál és a Felvonulási téren

Belföld - 2006-11-04

Szocialista politikusok tartottak megemlékezést a Rákoskeresztúri Köztemetőben az 1956-os forradalom leverésének 50. évfordulóján szombaton délelőtt. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter a kormány nevében, Hiller István az MSZP pártelnöke a párt, Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője pedig a frakció nevében hajtott fejet a 301-es parcellánál.

Mintegy négyszáz ember gyűlt össze a budapesti Szabadság téren

Belföld - 2006-11-04

Mintegy négyszáz ember gyűlt össze szombat délután a budapesti Szabadság téren, ahová a nemzeti gyásznapon a Magyar Világszövetsége, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Budaházy Baráti Kör és a Magyar Október Mozgalom hirdetett kormányellenes tiltakozást.

Megemlékezések az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 50 éves évfordulóján

Belföld - 2006-11-04

Országszerte megemlékezéseket tartanak ma az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 50. évfordulóján. Az állami rendezvények keretében Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke Nagy Imre terem elnevezéssel felavatja a néhai miniszterelnök 1956-os parlamenti dolgozószobáját az Országházban.

A Konzervatív Baráti Kör Nyilatkozata: Méltóságteljes, higgadt november 4-ét!

Belföld - 2006-11-04

Kérünk minden békeszerető, egy összetartó Magyarországról álmodó embert, hogy csatlakozzon a Magyar Demokrata Fórum felhívásához és egy szál virággal rója le tiszteletét a szabadságharc emléke előtt! Tartozunk a forradalom emlékének azzal, hogy ezen a napon megosztás és erőszak helyett békésen, némán fejet hajtva tisztelegjünk a szabad Magyarország hősei előtt!

Szilvásy: rendzavarásra készülnek egyes csoportok november 4-én

Belföld - 2006-11-03

Egyes szélsőjobboldali szervezetekhez köthető személyek erőszakos rendzavarásra készülnek november 4-én - mondta csütörtökön Szilvásy György. A kancelláriaminiszter úgy nyilatkozott, hogy az adott napon nem egy konkrét eseményt akarnak megzavarni bizonyos csoportok, hanem általában véve készülnek a rendzavarásra.

Nem volt mód nyílt ülésen ismertetni az október 23-ai események adatait

Belföld - 2006-11-02

Mivel minősített adatokról volt szó, nem volt mód nyílt ülésen ismertetni azokat - jelentette ki az MTI kérdésére a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok szóvivője szerdán az Országgyűlés emberi jogi, nemzetbiztonsági és rendészeti bizottságának előző napi összevont ülése kapcsán.

A Kossuth téren fejeződött be a Batthyány-örökmécsesnél tartott demonstráció

Belföld - 2006-11-02

A Batthyány-örökmécsesnél tartott szerda esti demonstráció végén a tüntetők egy része átvonult a Kossuth térre, és csatlakozott az ott demonstráló 10-15 emberhez. A Batthyány-örökmécseshez gyertyákat és virágokat vittek a tüntetők.

Fejlesztési pólusok - szűkül a tervezett projektek köre

Belföld - 2006-11-01

A magyarországi fejlesztési pólusokhoz kötődő csaknem 100 projektjavaslatról decemberre derül ki, hogy melyekkel érdemes jövőre uniós támogatásra pályázni - mondta Kapás Ferenc, az ország nyolc városa köré szerveződő térségfejlesztési program szakmai koordinátora sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Mi történt október 23-án?

Belföld - 2006-11-01

A bejelentés nélkül demonstrálókkal, a rendőri felszólítást figyelmen kívül hagyó tömeggel szemben a rendőrség jogszerűen járt el október 23-án - jelentette ki Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter az Országgyűlés emberi jogi, nemzetbiztonsági és rendészeti bizottságának közös ülésén.

Bene, Gergényi: a rendőrség nem "tolta rá" a randalírozókat a békés tüntetőkre

Belföld - 2006-11-01

Bene László szerint a rendőrségnek nem volt szándékában a Fidesz nagygyűlésén résztvevőkre "rátolni" a randalírozókat, az október 23-án zajló rendőri akció rádióforgalmazása is bizonyítja, nem akarták a zavargókat az Astoriához engedni.

Lemondásra szólítják fel a megválasztott cigányvajdát

Belföld - 2006-10-31

Felháborítónak és szégyenteljesnek nevezte a szombati vajdaavatási ceremóniát az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökhelyettese, Kövesi Vilmos, aki azonnali lemondásra, illetve bocsánatkérésre szólítja fel Kállai Csaba újszászi vállalkozót.

A Fidesz fáklyás felvonulást szervez november 4-ére

Belföld - 2006-10-31

A Fidesz fáklyás felvonulás tart november 4-én Budapesten az október 23-ai "brutális rendőrtámadás áldozataiért", az emberi jogok tiszteletben tartásáért és a szabadságért, a "szolidaritási menet" a Terror Házától az Astoriáig tart majd - jelentette be Szijjártó Péter.

41 feljelentés érkezett a Főváros Főügyészséghez a rendőri intézkedések miatt

Belföld - 2006-10-31

Hétfői délutánig 41 feljelentés érkezett a Fővárosi Főügyészséghez az október 23-ai a túlzottnak vélt rendőri intézkedésekkel kapcsolatban - mondta el a szervezet szóvivője hétfőn az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Morvai Attila hozzátette: 13 ügyben már nyomozást rendeltek el.

Az árpádsávos zászló ellen tüntettek a Kossuth téren

Belföld - 2006-10-30

Az árpádsávos zászló betiltását követeli a Megélhetésért Küzdők Országos Egyesületi Szervezete, mert véleményük szerint a nyilas önkényuralmi jelképre emlékeztető zászló a második világháború idején megölt, illetve meghurcolt emberek kegyeleti emlékét sérti.

A Magyarok Világszövetsége nem demonstrálhat november 4-én a Kossuth téren

Belföld - 2006-10-29

A Magyarok Világszövetsége (MVSZ) nem demonstrálhat november 4-én a budapesti Kossuth téren, rendőrség elutasító határozatát a szervezet szombaton kapta kézhez - ezt Gyetvay György Gergely, az MVSZ budapesti elnöke mondta az MTI-nek.