Belföld

Eredmények megjelenítése 6121-től 6140-ig 6711 találatból.

Január 10-én tartja idei első ülését a kormány

Belföld - 2007-01-02

Jövő szerdán kezdi meg idei munkáját a kormány, akkor ülésezik először 2007-ben - mondta a kormányszóvivő kedden, amikor a kabinet első féléves törvényalkotási terveit ismertette.

Egyebek mellett a szakképzésről, a közoktatásról és a felsőoktatásról szóló törvények módosításáról, az egységes ingatlanadóról, valamint a Btk. módosításáról is szavazhat a parlament tavaszi ülésszakán.

Változtak a szociális támogatások

Belföld - 2007-01-02

Az év első napjától 6,2 százalékkal emelkedik a családi pótlék, a gyed 7,2 százalékkal, a nyugdíjak 4 százalékkal nőnek, a gyes összege pedig 26.830 forintra emelkedik. Ezt a kormányszóvivő jelentette be kedden, Budapesten sajtótájékoztatón.

Indul a teljesítményt honoráló javadalmazási rendszer a központi közigazgatásban

Belföld - 2007-01-02

Idén már mérni és jutalmazni is lehet a központi közigazgatásban azokat, akik jobban és többet dolgoznak - a versenyszférában mindennapos alapelvek meghonosításával a kormány célja az olcsóbb, ugyanakkor hatékonyabb állam megteremtése, ami jobb szolgáltatásokat tud nyújtani az állampolgároknak.

Kétéves a Prémium Évek program

Belföld - 2007-01-02
 Indulása óta több mint félezer nyugdíjas éveihez közel álló közszolgálati dolgozón segítetett a Prémium Évek program. Az eredetileg 2006 végéig szóló programot a kormány azért hosszabbította meg két évvel, hogy lehetőséget biztosítson a fokozatos és méltányos nyugdíjba vonulásra azoknak, akiknek a kisebb, olcsóbb, ugyanakkor hatékonyabban működő közszféra kialakítása miatt szűnik meg a munkaköre.

Műtétre várva!

Belföld - 2007-01-01

Legyen már egyszer egy pártvezető őszinte: mondja ki: „Eddig jobban éltünk, mint ahogyan dolgozunk, ezentúl jobban és többet kell dolgoznunk és rosszabbul fogunk élni.” 

A vállalkozások növekvő terhei 2007-ben

Belföld - 2007-01-01

Két új adó fizetése válik kötelezővé, mindkettő a cégek számára. Az elvárt adót a veszteséges, illetve minimális nyereséget termelő vállalkozások fogják fizetni, mértéke az árbevétel 2 százaléka. Mentességet csak az a cég kaphat, amelynek éves árbevétele legalább 25 százalékkal csökken 2007-ben a tavalyihoz képest.

Adó- és járulékváltozások

Belföld - 2007-01-01

Az idei évben több kedvezmény megszűnik, néhány adómentesen adható juttatás értéke kis mértékben nő, és 150 ezer forinttal emelkedik az adótábla sávhatára, vagyis 1,7 millió forint éves jövedelemig 18 százalékos lesz az adókulcs.

Közmunkaprogram - szociális segélyezetteknek

Belföld - 2007-01-01

900 millió forintot fordít a szociális és munkaügyi tárca a legnehezebb helyzetben lévő munkanélküliek foglalkoztatási programjára. Az esztendő első közmunkapályázatára kistérségek jelentkezhetnek.

Reálbér csökkenés 2007-ben

Belföld - 2007-01-01

Az Országgyűlés 208 igen, 163 nem szavazat mellett, tartózkodás nélkül elfogadott, 2007-es költségvetési törvényjavaslat szerint idén a büdzsé bevétele 6.669 milliárd forint, a kiadási főösszege 8.325 milliárd forint, a hiánya 1 656 milliárd forint lesz.

A hazai élelmiszerek biztonságosabbak, mint a külföldről behozottak

Belföld - 2006-12-30

Süth Miklós főállatorvos pénteken, a kormányszóvivői tájékoztatón Budapesten azt mondta, hogy az ünnepek előtti időszakban végzett élelmiszerellenőrzések újra bebizonyították: a hazai termékek biztonságosabbak a fogyasztók számára, mint a külföldről érkezettek.

Több mint 36 ezren korcsolyáztak az ingyenes műjégpályán

Belföld - 2006-12-30

Idén is nagy az érdeklődés a Miniszterelnöki Hivatal szervezésében létrehozott ingyenes műjégpálya iránt: az elmúlt 6 napban több mint 36 ezren korcsolyáztak a Lánchíd pesti hídfőjénél.

2007 az egyensúly, a reformok és a fejlesztés éve lesz

Belföld - 2006-12-29

A rászorulóknak nagyobb gázár- és távhőtámogatás, a tehetősebbektől nagyobb felelősségvállalást igénylő adóváltozások, a betegek és a tisztességes járulékfizetők szempontjait érvényesítő egészségügyi átalakítások – többek közt ezeket célozzák a 2007 elején életbe lépő új szabályok.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium  megvárja az Alkotmánybíróság döntését

Belföld - 2006-12-29

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) megvárja az Alkotmánybíróság döntését az Országos Érdekegyeztető Tanácsról szóló törvény, valamint az ágazatipárbeszéd-bizottságokról és a középszintű szociális párbeszéd egyes kérdéseiről szóló törvénnyel kapcsolatban, mely törvényeket a köztársasági elnök véleményezésre küldött meg az Alkotmánybírósághoz.

Alkotmánybírósághoz fordult az államfő az OÉT-törvény miatt

Belföld - 2006-12-29

Sólyom László köztársasági elnök véleményezésre megküldte az Alkotmánybíróságnak az Országos Érdekegyeztető Tanácsról szóló törvényt, valamint az ágazati párbeszéd bizottságokról és a középszintű szociális párbeszéd egyes kérdéseiről szóló törvényt.

Vezetői kinevezések az APEH-ban

Belföld - 2006-12-29

December 28-án Dr. Szikora János elnök Budapesten átadta a kinevezési okiratokat a jövő év január elejétől működő regionális igazgatóságok vezetőinek. A kinevezett régió igazgatók tapasztalt szakemberek, korábban megyei igazgatóként dolgoztak az Adóhivatalban.

Január 8-ig lehet benyújtani a gázártámogatási kérelmet

Belföld - 2006-12-28

Egy héttel, január 8-ig meghosszabbították azt a határidőt, ameddig be lehet nyújtani a gázártámogatási kérelmet ahhoz, hogy már a februári számlán megjelenjen a támogatás összege. Ezt Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter jelentette be a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón. Eddig 754.801 kérelem érkezett a Magyar Államkincstárhoz, amelynek nagyjából a felét dolgozták fel.

Gyorsabban és átláthatóbb rendszerben épülhetnek az autópályák

Belföld - 2006-12-28

Hatékonyabbá és átláthatóbbá válik az autópálya-építések finanszírozása a kormány múlt heti döntésével, amelynek értelmében az Útgazdálkodási és Koordinációs Igazgatóság részt vesz az uniós források kezelésében. A jogszabályváltozások eredményeként gyorsabban épülhetnek meg az autópályák.

Szigorúbb fellépés a gyermekek szexuális kizsákmányolása ellen

Belföld - 2006-12-28

A kormány januárban a Büntető Törvénykönyv módosítására tesz javaslatot az Országgyűlésnek. A kabinet legutóbbi ülésén elfogadott javaslat egyebek mellett a gyermekek szexuális kizsákmányolása és a gyermekpornográfia elleni küzdelemben jelent előrelépést.

Egészségügyi átalakítás: Alkotmánybírósághoz fordul a Fidesz

Belföld - 2006-12-27

Az Alkotmánybírósághoz fordul a Fidesz az egészségügyi ellátórendszer átalakításáról szóló törvény miatt - jelentette be Mikola István. A politikus sajtótájékoztatóján elmondta: csalódottak, hogy a köztársasági elnök aláírta a törvényt.

 Kis tűzijáték: igen, petárda: nem

Belföld - 2006-12-27

Csütörtöktől lehet engedélyhez kötött pirotechnikai termékeket venni. Csak olyan ajánlott, amelyhez van magyar nyelvű tájékoztató. A petárdázás idén is tilos, a lefülelt durrogtatókat pénzbírsággal sújthatják.