Belföld

Eredmények megjelenítése 6081-től 6100-ig 6269 találatból.

Medián: "Bányában az MSZP, csúcson a Fidesz"

Belföld - 2006-08-24

Augusztus elején tovább gyengültek a kormánypártok, a csalódottak átáramlása a Fideszhez ma már egyértelmű - olvasható a Medián felmérésében, amelyet a hvg.hu ismertetett. Hasonló különbséget legutóbb az MSZP által elbukott európai parlamenti választások után mért a közvélemény-kutató intézet.

Feljelentés érkezett a Legfőbb Ügyészséghez a tűzijáték szervezői ellen

Belföld - 2006-08-23

Halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt két feljelentés érkezett a Legfőbb Ügyészséghez a vasárnap esti tűzijáték szervezésében és lebonyolításában résztvevők ellen - erősítette meg az MTI megkeresésére a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Magyar Televízió Híradójában kedden este elhangzott információt.

A Fidesz szerint Gyurcsány még mindig nem őszinte

Belföld - 2006-08-23

Úgy tűnik, Gyurcsány Ferenc kezdi megérteni, hogy baj van, de még mindig nem őszinte - összegezte a Fidesz álláspontját Varga Mihály alelnök, a miniszterelnök konvergenciaprogrammal kapcsolatos bejelentéseiről.

Gyurcsány: a csökkenő gázártámogatásra jövőre 100 milliárd forint jut

Belföld - 2006-08-23

A konvergenciaprogram célul tűzi ki, hogy a strukturális reformok keretében igazságosabbá alakuljon az ártámogatási rendszer, ezen belül is a gázártámogatás, amelyre ebben az évben 150 milliárdot, jövőre pedig 100 milliárd forintot fordít a kormány - mondta Gyurcsány Ferenc kormányfő a Parlamentben tartott sajtótájékoztatón.

Szilvásy: vizsgálatok, fegyelmi eljárások, felmentések a vasárnapi vihar miatt

Belföld - 2006-08-23

Visszavonták a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) azon főosztályvezetőjének vezetői megbízását, aki a MeH nevében aláírta a szerződést az augusztus 20-i ünnepséget szervező céggel, fegyelmi eljárás indult az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) ügyeletese ellen, aki e-mailben értesítette a katasztrófavédelmet a közelgő viharról, vizsgálják az OMSZ vezetőjének felelősségét.

Schmitt: tiszta vizet a pohárba!

Belföld - 2006-08-22

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke nyílt levelet intézett a szervezet tagjaihoz, amelyben soron kívüli MOB-közgyűlés összehívását kezdeményezi.

Gergényi Péter: a rendőrség jelezte a szervezőknek a közelgő vihart

Belföld - 2006-08-22

A rendőrség jelezte a szervezőknek a közelgő viharról szóló jelzést, de akkor már nem volt mit tenni - mondta Gergényi Péter, Budapest rendőrfőkapitánya a Nap-keltében. A rendőrfőkapitány hozzátette: 20 óra 40 perckor a siófoki vízirendészek értesítették budapesti kollegáikat a viharról.

Megtalálták a Dunában a vihar negyedik áldozatát

Belföld - 2006-08-22

Megtalálták annak a román állampolgárságú nőnek a holttestét, aki a vasárnap esti viharban esett a Dunába, így már négyre emelkedett a halálos áldozatok száma; a tetemet a Fejér megyei Ercsinél húzták ki a vízből a vízirendőrök - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Nem halt meg a vihar után a Péterffy Sándor utcai kórházba szállított sérült

Belföld - 2006-08-21

Budaházy Emil, a Péterfy Sándor utcai kórház főigazgatója cáfolta azt a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában elhangzott hírt, mely szerint a vasárnap esti vihar egyik kórházba szállított sebesültje meghalt.

A meteorológusok már délelőtt jelezték a közeledő vihart

Belföld - 2006-08-21

"Budapesten és környékén napos idő van, többnyire mérsékelt a légmozgás, a hőmérséklet 25-26 fok körül alakul. Változás előtt áll időjárásunk, északnyugat felől markáns hidegfront közeledik, amely a fővárost és környékét az esti órákban éri el" - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az InfoRádióban vasárnap délelőtt 10 órakor.

Több ember eltűnt, amikor dunai hajók ütköztek a budapesti viharban

Belföld - 2006-08-21

Több kishajó ütközött össze és borult fel a vasárnap esti viharban a Dunán. Meg nem erősített információk szerint több vízbe esett embert is keresnek - közölte a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ügyelete az MTI-vel. A késő esti órákban kapott tájékoztatás szerint - a korábbi információval szemben - nem egy, hanem több hajó is összeütközött és felborult a Dunán. Több eltűnt embert keresnek a vízben.

Három halottja és mintegy száz sebesültje van a budapesti viharnak

Belföld - 2006-08-21

Három halottja és mintegy száz sebesültje van az előzetes adatok szerint a vasárnap esti budapesti viharnak. A halottak és sebesültek pontos számát egyelőre nem tudják megmondani. A katasztrófavédelem ügyelete azt erősítette meg, hogy a Lánchíd és Margit-híd között között két ember halt meg, másik kettő súlyosan megsérült, mert a vihar rájuk döntött egy fát.

Augusztus 20-i budapesti rendezvények

Belföld - 2006-08-21

Szent István ünnepét Budapest számos helyszínén, a többi között a Városligetben, a Duna partján, valamint a Budai Várban rendezvények sokasága teszi emlékezetessé. A Vajdahunyadvár környékén megrendezett Kenyérfesztivál az államalapítás ünnepén délután színes programokkal várta az érdeklődőket.

Budapestre hívta dolgozni a határon túli magyar fiatalokat Demszky Gábor

Belföld - 2006-08-21

Budapestre hívta dolgozni a határon túli magyar fiatalokat Demszky Gábor főpolgármester vasárnap, aki az augusztus 20-i ünnepen azt hangsúlyozta, hogy Budapest az egész nemzet fővárosa. Demszky Gábor szerint sokan, köztük politikusok is, egyáltalán nem örülnek a külföldieknek.

Gyurcsány: a kormány a történelmi sértettségből akar kitörni nemzetpolitikájával

Belföld - 2006-08-19

Gyurcsány Ferenc szerint a kormány a történelmi sértettségből akar kitörni nemzetpolitikájával, s a határ menti régiók kapcsolatainak javításával is hozzájárulni a magyarság identitásának megőrzéséhez. Erről a miniszterelnök a Népszabadságnak adott, szombati interjúban beszélt.

A kormány idén is segíti az iskolakezdésben a rászoruló tanulók családjait

Belföld - 2006-08-19

A kormány idén is számos olyan támogatást nyújt a családoknak, amellyel az iskolakezdés terheit enyhíti. A tanévkezdés kapcsán fontos törekvés a hátrányos helyzetű tanulók és családjaik megkülönböztetett támogatása.

A Malév egyelőre nem tervez újabb belföldi járatot

Belföld - 2006-08-18

A Malév nem fontolgatja, hogy újabb belföldi járatokat indítson - mondta Németh Krisztina, a légitársaság szóvivője az MTI-nek, cáfolva az egyik országos napilap értesüléseit.

Csökkent a keleti határforgalom

Belföld - 2006-08-18

A Nyírbátori Határőr Igazgatóság határátkelőhelyein az esztendő első hét hónapjában 4.199.300 személyt és 2.061.109 járművet ellenőriztek és léptettek át az útlevélkezelők. Az előző év hasonló időszakához viszonyítva a személyforgalomban 33,7%-os, a járműforgalomban 42,6%-os csökkenés tapasztalható.

Debrecen fontosabb Kósa Lajos számára, mint a pártelnökség

Belföld - 2006-08-18

Debrecen polgármestere nem tartja valószínűnek, hogy a Fidesz aláírásgyűjtésére válaszul visszavonnák a Gyurcsány-csomagot. Ezzel együtt úgy véli, a kormány csődbe vitte az országot. A Fidesz egyik "szimbólumaként" sem vágyik a pártelnöki székbe.

Elfogytak a jegyek a hétvégi debreceni IC-vonatokra

Belföld - 2006-08-17

A hétvégén erős utasforgalomra számít a vasúttársaság – ezt mutatják a helyjegyfogyások is. Főként a debreceni virágkarneválra, illetve a budapesti rendezvényekre utaznak sokan, a vasúttársaság ezért valamennyi tartalék személykocsiját forgalomba állítja, s mentesítő vonatokat is indít.