Belföld

Eredmények megjelenítése 6081-től 6100-ig 6554 találatból.

Másodszor tart együttes ülést a magyar és a román kormány

Belföld - 2006-11-11

Ismét együttes ülést tart a magyar és a román kormány november 16-án és 17-én. A tavaly október 20-án Bukarestben tartott első magyar-román kormányülés folytatásaként a felek ezúttal Budapesten találkoznak. A mostani találkozó lehetőséget nyújt az előző kormányülésen elhatározott feladatok számbavételére, továbbá új, közös programok bemutatására és kidolgozására.

A KVM költségvetése 22,6 százalékkal nőhet 2007-ben

Belföld - 2006-11-11

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM) költségvetése jövőre 22,6 százalékkal nőhet az idei évihez képest. A  törvény tervezete szerint a KVM 130 milliárd forinttal gazdálkodhat, szemben az idei évi 106 milliárd forinttal. A kormány a többletet európai uniós forrásokból biztosítja - mondta Persányi Miklós, a tárca vezetője pénteken kormányszóvivői tájékoztatón Budapesten

Háztartásbeliek járuléka - a nagycsaládosok tiltakoznak

Belföld - 2006-11-10

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete közleményben tiltakozott a sajtóban megjelent azon tervezett intézkedés ellen, miszerint a háztartásbeli, otthonukban dolgozó többgyermekes, „potyautasnak” tekintett anyákat egészségbiztosítási járulék fizetésére köteleznék.

A közalkalmazottak nem fogadják el a kormány bérajánlatát

Belföld - 2006-11-10

Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) munkavállalói nyílt levélben fordultak Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz, illetve az országgyűlési képviselőkhöz a kormány jövő évi bérajánlata miatt, mert azt elfogadhatatlannak tartják.

Változások a szociális segélyezés rendszerében

Belföld - 2006-11-10

A jövő év elejétől változások lesznek a szociális segélyezés rendszerében: a rendszeres szociális segélyt összekötik a közcélú foglalkoztatással, előtérbe helyezik a munkára ösztönzést és emelik a családi pótlékot

Negyedmillióan támogatták a gyógyszerészek kezdeményezését

Belföld - 2006-11-09

Több mint negyedmillió aláírást gyűjtött össze a Magyar Gyógyszerészkamara a patikaliberalizáció ellen.

Harmincórás általános vita lesz a büdzséről az Országgyűlésben

Belföld - 2006-11-09

Ötnapos ülést tart a jövő héten az Országgyűlés; a képviselők csütörtökön, pénteken és szombaton harminc órás időkeretben lefolytatják a jövő évi költségvetés általános vitáját. Ezt a parlament házbizottságának csütörtöki ülése után mondta a házelnök.

Gyurcsány nem fogadja el Gergényi lemondását?

Belföld - 2006-11-09

A Stop! információi szerint nem Gyurcsány Ferenc áll Gergényi Péter budapesti főkapitány menesztésének hátterében.

Több százezer forinttal nem tud elszámolni a Kossuth tériek egyik vezetője?

Belföld - 2006-11-09

Le akarja váltani a kormányellenes tüntetéseket képviselő Magyar Nemzeti Bizottság 2006 vezetősége Takács Andrást, a szervezet egyik ügyvivőjét.

Nem használ titkos dokumentumokat a Gönczöl-bizottság 

Belföld - 2006-11-09

Nem használ titkos dokumentumokat és egyetlen párt segítségét sem veszi igénybe az utcai zavargásokat vizsgáló bizottság.

A családi pótlék emeléséről döntött a kormány

Belföld - 2006-11-09

Januártól a jövő évre várható infláció mértékével emelkedik a családi pótlék. Egy-egy gyermek után legalább 700 forinttal többet kapnak havonta a gyermekes családok. A kormány szerdai ülésén döntött : a családi pótlék összege 2007. január 1-jétől 6,2 százalékkal - azaz a 2007-re várt inflációval azonos mértékben – emelkedik-írja Danks Emese szerkesztőségünknek megküldött közleményében.

Összesen 93 rendőr ellen tett feljelentés miatt nyomoz az ügyészség

Belföld - 2006-11-09

Összesen 93, a budapesti zavargások kapcsán rendőrök ellen tett feljelentés ügyében rendelt el nyomozást az ügyészség - mondta az MTI érdeklődésére a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Morvai Attila hozzátette: 38 eljárást a szeptemberi, 55-öt az októberi eseményekkel összefüggésben indítottak.

Százan tüntettek a Batthány-örökmécsesnél

Belföld - 2006-11-09

Száz ember tüntetett a Batthyány-örökmécsesnél szerdán este - jelentette az MTI tudósítója. Bene Gábor, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője bejelentette, hogy csütörtökön a tüntetők közül többen a rendőrség által megjelölt őrsre mennek, hogy pénzért kiváltsák a Kossuth téren lefoglalt értékeiket.

Ma kezdik kivinni az emelt nyugdíjakat: átlag 106 ezer forintot

Belföld - 2006-11-08

Emelt nyugdíjat, átlagosan több mint 106 ezer forintot visz ki a posta ebben a hónapban – a kézbesítés ma kezdődött el. Most egyszerre négyféle összeg érkezik a mintegy 3 millió érintettnek: a novemberi, már megemelt nyugdíj; a 10 hónapra visszamenőleg járó emelés; a 13. havi nyugdíj második, emelt összegű részlete; valamint a 13. havi nyugdíj első, márciusban kifizetett részletének korrekciós különbözete.

Távozik Gergényi

Belföld - 2006-11-08

Budapest rendőrfőkapitánya benyújtotta nyugdíjazási kérelmét Bene László országos rendőrfőkapitánynak. Gergényi Péter 60 éves, 32 éve szolgál a rendőrségnél. Az utcai zavargásokkal kapcsolatban sok támadás érte, ám állítása szerint ennek nem volt köze döntéséhez.

Döntött az ügyészség az Orbán elleni feljelentésről

Belföld - 2006-11-07

Elbírálta az ügyészség a Fiatal Baloldal (FIB) Orbán Viktor ellen benyújtott feljelentését, a részletek azonban még nem ismertek.

Péterfalvi változtatott döntésén - kiadhatóak a sérültek adatai

Belföld - 2006-11-07

Kiadhatják az október 23-i utcai zavargásokban megsérült betegek adatait a kórházak. Így döntött Péterfalvi Attila adatvédelmi ombudsman, miután megvizsgálta a rendőrség legújabb kérvényét.

Kóka januárban dönt, indul-e az SZDSZ elnöki posztjáért 

Belföld - 2006-11-07

A gazdasági és közlekedési miniszter egy keddi kormányszóvivői sajtótájékoztató végén úgy fogalmazott, januárban hoz döntést a szóbanforgó kérdésről.

Több törvénymódosításban egyetértés volt az OÉT-ülésen

Belföld - 2006-11-07

Egyetértett az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) a fórum hétfői ülésén az országos ágazati érdekegyeztetésre vonatkozó törvénytervezetekkel, elfogadta a testület a szociális juttatások szabályozásának módosítási javaslatait is.

Szakértői munkacsoport vizsgálja a zavargások hátterét

Belföld - 2006-11-07

Létrejött a szeptember-októberi fővárosi demonstrációkkal, rendzavarásokkal és rendfenntartó intézkedésekkel kapcsolatos eseményeket elemző szakértői munkacsoport, Gönczöl Katalin kriminológus professzor, az igazságügyi és rendészeti miniszter főtanácsadója vezetésével. A testület tagjának további nyolc tekintélyes szakembert kért fel a kormányfő.