Belföld

Eredmények megjelenítése 6081-től 6100-ig 6704 találatból.

 Hiller: a kormány lobbizni fog a magyar világörökségi helyszínekért

Belföld - 2007-01-19

A kormány lobbizni fog azért, hogy a komáromi-révkomáromi erődrendszer az UNESCO világörökségi helyszínei közé kerüljön - jelentette be Hiller István oktatási és kulturális miniszter, kormányszóvivői tájékoztatással egybekötött sajtóértekezletén.

 Sztrájkot terveznek a MÁV-kórházak megmentéséért a vasutas szakszervezetek

Belföld - 2007-01-19

A sztrájktól sem riadnak vissza a vasutas szakszervezetek, hogy számukra kedvezően megváltozzon az egészségügyi miniszter ágyszámcsökkentő javaslata, és a Szolnoki és a Budai MÁV Kórház a jövőben is a korábban megszokott szolgáltatásokat nyújtsa a betegeknek - közölte a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) Vasútegészségügyi Intéző Bizottságának (IB) titkára.

Kormányszóvivő: nincs okunk szégyenkezni a Freedom House jelentése miatt

Belföld - 2007-01-18

Nincs okunk  szégyenkezni a Freedom House legfrissebb jelentése miatt, hiszen  Magyarország továbbra is azon országok közé tartozik, ahol évek óta  stabil a demokrácia. Ezt a kormányszóvivő mondta csütörtökön az  MTI-nek.  

A hulladék-maffia Európa szeméttelepévé tenné Magyarországot

Belföld - 2007-01-18

Az elmúlt hetek illegális szemétbehozatalról szóló hírei miatt rendkívüli környezetvédelmi bizottsági ülés összehívását kezdeményezi dr. Oláh Lajos, szocialista országgyűlési képviselő.

 Orkán erejű szelet jelez előre a meteorológia

Belföld - 2007-01-18

Orkánerejű szél várható a következő napokban az ország területén, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) riasztó előrejelzést küldött a katasztrófavédelemnek; Dobson Tibor kijelentette: a katasztrófavédelem az információt a megyéknek továbbította.

 A KDNP törvényjavaslatot nyújt be a választható családi adózásról

Belföld - 2007-01-18

A választható családi adózás bevezetéséről törvényjavaslatot kíván benyújtani az Országgyűlés februárban kezdődő ülésszakén a KDNP - jelentette be Semjén Zsolt szerdán Egerben.

 Elemzők szerint új irányvonalon gondolkodnak a Fideszben

Belföld - 2007-01-18

A Fideszben új irányvonal kidolgozása indult meg - erről Stumpf István politológus, Tőkéczki László történész és Elek István közíró beszélt szerda este a közszolgálati rádióban a Magyar Nemzetben hétfőn megjelent publicisztikával kapcsolatban.

AZ MDF 10 PONTJÁRÓL

Belföld - 2007-01-17

A szocialista párt parlamenti frakciója kész munkacsoportokban részletesen megvitatni a demokrata fórum által felvetett kérdéseket. Az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja egyetért az MDF által megfogalmazott, A középosztály 10 pontjának többségével – fogalmaz Göndör István frakcióvezető-helyettes a közleményben.

Elindult a jovonk.hu

Belföld - 2007-01-17
Sajtótájékoztatón mutatta be Soltész Miklós a Fidesz Jövőnk című vitasorozatának honlapját, a www.jovonk.hu-t, és Vukovich Gabriella és Keresztes Mónika segítségével számolt be az eddigi tapasztalatokról

A kormányhoz kíván fordulni segítségért a 4-es metro építkezéseinek csúszása miatt a Fővárosi Önkormányzat

Belföld - 2007-01-16

   Sajtótudósítások szerint a Fővárosi Önkormányzat segítségért a kormányhoz kíván fordulni a 4-es metró építkezésének több érintett budapesti - kiemelten a IX. kerületi - önkormányzatra fogott csúszása, illetve a munkálatok mielőbbi megkezdése érdekében.

Elindult a Baumag-per

Belföld - 2007-01-16

Megkezdődött  a Baumag Stratégiai Fejlesztő Szövetkezet korábbi elnöke Balázs László és 11 társa ellen a Fővárosi Bíróságon indított per. Az ügyészség szerint a vádlottak magas kamatot, befektetési lehetőséget ígértek az ügyfeleknek, de a pénz nagy részét nem fizették vissza. Összesen 12 700 kisbefektetőt 31,8 milliárd forinttal károsítottak meg.

Új jobboldali párt alapítására készül Schmidt Mária a Magyar Nemzet szerint

Belföld - 2007-01-15

Új jobboldali párt alapítására készül Schmidt Mária - írta hétfői számában a Magyar Nemzet című napilap, amely a Terror Háza múzeum történész főigazgatóját az Orbán Viktort eltávolítani óhajtó jobboldali elégedetlen csoportok egyikének vezetőjeként nevezte meg.

Szilvásy György kancelláriaminiszter jogerősen személyiségi jogi pert nyert Szijjártó Péter fideszes képviselő ellen

Belföld - 2007-01-15

Jogerősen pert nyert Szilvásy György, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter Szijjártó Péter fideszes országgyűlési képviselővel szemben, a Fővárosi Ítélőtábla 2007. január 11-én kihirdetett ítélete szerint.

Kárpátaljára látogat a kormányfő

Belföld - 2007-01-12

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vasárnap az ukrajnai Csongorra és Munkácsra látogat, ahol Viktor Juscsenkóval, Ukrajna elnökével, valamint magyar szervezetek képviselőivel találkozik. A tárgyalások során energetikai együttműködésről és a kárpátaljai magyarság helyzetéről is szó lesz.

Újabb tüntetés készül Budapesten!

Belföld - 2007-01-12

Demonstrációt hívtak össze szombat délutánra a Nagymező utca fáiért aggódó környezetvédõk, miután az oda tervezett mélygarázs építése elleni az ügyészségi óvás ellenére egyre több a helyszínen a munkagép - jelenti a HavariaPress.

Konzultáció a hév viteldíjairól

Belföld - 2007-01-12

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége a Pestmegyei közgyűlés elnökével közösen január 19-ére a megoldási lehetőségeket kereső konzultációt hív össze Dr. Gémesi György a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, Gödöllő polgármestere, Demszky Gábor főpolgármester levele után, továbbra is elfogadhatatlannak tartja a HÉV-nyugdíjas és diák bérletárainak drasztikus emelését.

Felszámolási eljárás a Budapesti Önkormányzati Kft. ellen

Belföld - 2007-01-11

Az Emberibb Parkolásért Mozgalom Egyesület  felszámolási eljárást indított a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-vel szemben.  A Pesti Központi Kerületi Bíróság 11 hónappal ezelőtt meghozott jogerős végzésével a jogszabályok szerint minimálisan járó perköltséget ítélt meg egy jogalap nélkül perbevont autós javára. Az elmúlt 11 hónap nem volt elegendő arra, hogy a kis összegű perköltséget a parkolási társulás az autósnak megfizesse.

Megjelent a pályázati felhívás a Nemzeti Audiovizuális Média Stratégia kidolgozására

Belföld - 2007-01-11

A Miniszterelnöki Hivatal a kormányprogramnak megfelelően megjelentette a Nemzeti Audiovizuális Média Stratégia (NAMS) kidolgozására vonatkozó közbeszerzési felhívását az Európai Unió közbeszerzési pályázatokat közzétevő honlapján.

Hajléktalanok égtek benn a sátrukban Békéscsabán 

Belföld - 2007-01-10

Baleset okozta azt a fóliasátor tüzet, melyben két hajléktalan vesztette életét Békéscsabán, kedden éjszaka - közölte a HavariaPress.

Kedd éjszaka, a körtesori erdőben egy fóliából, hulladék anyagokból épített kunyhó gyulladt ki, és benne különböző ruhaneműk égtek el. Oltás közben a tűzoltók a sátortól tíz méterre, valamint a porig égett sátorban találtak rá a két holttestre.

Dávid Ibolya a középosztályról - zöld számot indít az MDF

Belföld - 2007-01-10

Zöld számot indít az MDF, amelyen a középosztály kérdéseit várják; az állampolgári javaslatokat Gyurcsány Ferencnek továbbítják majd a miniszterelnök és a párt megbeszélésén - jelentette be Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke kedden Budapesten.