Belföld

Eredmények megjelenítése 6061-től 6080-ig 6554 találatból.

Egységes nyilvántartási rendszerbe kerülnek a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók

Belföld - 2006-11-17

 A kormány döntése alapján egyedi azonosítót kapnak és egységes nyilvántartási rendszerbe kerülnek a működési engedéllyel rendelkező szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézmények és szolgáltatók. Listájuk bárki számára térítésmentesen hozzáférhető lesz.

Engedélyezték a meleg férfi élettársának a letelepedését

Belföld - 2006-11-17

 A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal - több mint három év folyamatos pereskedést és jogi huzavonát követően - végül határozatban engedélyezte annak az erdélyi magyar fiatalembernek a letelepedését, akinek arra hivatkozással utasították el korábban a kérelmét, hogy azonos nemű élettársa az idegenrendészeti jogszabályok alapján nem minősül családtagnak.

Gyurcsány: megnyitjuk a románok előtt a munkaerőpiacot

Belföld - 2006-11-16

A magyar kormány az ország munkaerőpiacának részleges megnyitását kínálja a román állampolgárok számára - mondta Gyurcsány Ferenc az MTI tudósításában a magyar-román együttes kormányülést követő sajtótájékoztatón.

Sztrájkra készülnek a közszolgák

Belföld - 2006-11-16

Miután a kormány nem tett újabb ajánlatot a jövő évi bértáblára, a közszolgálati szakszervezetek egységes sztrájkbizottságot alakítottak – jelentették be az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) csütörtök délelőtti, rendkívül rövid ülésén.

A Medián szerint csökkent a Fidesz előnye

Belföld - 2006-11-16

A közvélemény a jelek szerint megelégelte a politikai helyzet kiélezettségét, és ennek a változásnak a Fidesz a fő vesztese - olvasható a Medián közvélemény-kutató intézet honlapján szerdán megjelentett felmérésében.

A kormány jóváhagyta a Magyar-Román Környezetvédelmi Vegyes Bizottság ülésének jegyzőkönyvét 

Belföld - 2006-11-16

A határ menti együttműködés javítása, a határtérség potenciális szennyező forrásait tartalmazó közös leltár készítése, valamint Verespatak ügye is témája volt a Magyar-Román Környezetvédelmi Vegyes Bizottság legutóbbi ülésének. Az ülés jegyzőkönyvét szerdai ülésén hagyta jóvá a kormány.

Elrendelte az ügyészség a nyomozást Révész Máriusz feljelentése kapcsán

Belföld - 2006-11-16

Hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás vétsége miatt nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő feljelentése miatt. Az ügynek nincs gyanúsítottja. Ha azonban a bűncselekményt valakivel szemben megállapítják, akkor az illetőt két évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja a bíróság.

Megvan a páncéltörő rakéta, elfogták a tolvajt

Belföld - 2006-11-15

A rendőrséggel együttműködésben a Katonai Biztonsági Hivatal megtalálta a bakonyi katonai lőtérről eltűnt páncéltörő rakétát, valamint elfogták a rakétát eltulajdonító férfit - közölte Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője.

Változik-e a Gyurcsány-kormány összetétele?

Belföld - 2006-11-14

Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője szerint a kormányzás területén sokféle változásra van szükség. A szocialista politikus a Nap-kelte mai adásában közölte, nem tud arról, hogy változna a kabinet összetétele.

Elfogadhatatlan a jövedelemalapú gázártámogatás - mondják a nagycsaládosok

Belföld - 2006-11-14

A jövő évtől nem a fogyasztás, hanem az egy főre eső jövedelem alapján jár majd a gázár kompenzáció. A legvagyonosabbak közé soroltaknak mintegy hetven százalékkal emelkedhetnek a költségeik évi 1 500 köbméter alatti éves fogyasztás esetén.

OVB-döntések népszavazási kezdeményezésekről

Belföld - 2006-11-14

Hitelesítette az Országos Választási Bizottság (OVB) a Deport ′56 népszavazási kezdeményezés kérdőívét hétfő esti ülésén; a szervezet a Budapest felszabadításakor elesett szovjet katonák emlékének megörökítéséről szóló 1945. évi IX. törvény hatályon kívül helyezéséről kérdezné az állampolgárokat.

Újra Gazsó L. Ferenc a Magyar Hírlap főszerkesztője

Belföld - 2006-11-14

Tíz év után újra Gazsó L. Ferenc lesz a Magyar Hírlap főszerkesztője; szerdán kezdi a munkát - közölte a napilap az MTI-vel hétfőn. "November 15-től új főszerkesztő, Gazsó L. Ferenc vezeti a Magyar Hírlap szerkesztőségét. A Magyar Televíziótól érkező Gazsó a Magyar Hírlapot már főszerkesztette 1996 és 1998 között" - áll Krecz Tibor vezérigazgató tájékoztatásában.

Gyurcsány három javaslatot tett az együttműködésre

Belföld - 2006-11-13

Az önkormányzati egyeztető fórum létrehozásáról, és az uniós pénzek elosztásának felügyeletéről beszélt Gyurcsány Ferenc napirend előtti felszólalásában. A Fidesz üdvözölte a kormányfő ötleteit, de mint mondták, azokat korábban éppen a Fidesz javasolta a parlamentnek.

Befellegzett a házipénztár-adónak

Belföld - 2006-11-13

Az Alkotmánybíróság megsemmisítette a házipénztár-adóról szóló törvényt - tájékoztatta az MTI-t az Ab sajtófőnöke hétfőn.

Petrétei József nem írta alá Gergényi Péter nyugdíjazási kérelmét

Belföld - 2006-11-13

Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter nem írta alá Gergényi Péter nyugdíjazási kérelmét, a budapesti rendőrfőkapitány ezt tudomásul vette, és folytatja munkáját - közölte Danks Emese kormányszóvivő.

Fokozatosan szigorodnak a korkedvezményes nyugdíj szabályai

Belföld - 2006-11-13

Aki korábban akar nyugdíjba menni, az 2011-től csak akkor teheti meg, ha korkedvezmény-biztosítási járulékot is fizetett, de változnak a jogosultsági szabályok is. Jelenleg a kormány több szakmában - például fegyveres testületek tagjai, bányászok, nyomás alatt dolgozók - teszi lehetővé a korkedvezményes nyugdíjazást.

A tavalyi költségvetés végrehajtásáról dönt az Országgyűlés

Belföld - 2006-11-13

Az Országgyűlés mai ülésén dönt a tavalyi költségvetés végrehajtásáról és több 2005-ös beszámolóról, valamint a képviselők szavaznak a jövő évi költségvetés vitájának időkeretéről is.

Magyar állami pénzből újítanak fel erdélyi templomokat

Belföld - 2006-11-13

Az erdélyi magyarság közösségmegtartó kulturális örökségét képezik azok a magyar állami támogatással felújított templomok és más műemlékek, amelyek közül néhányat személyesen keresett fel hétvégi látogatásán Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke.

"Benzinnel ránk gyújtottak mindent"- lezárult az MTV-ostromáról szóló vizsgálat

Belföld - 2006-11-12

Több mint másfél hónapot vett igénybe a rendőrségi vizsgálat az MTV-székháznál történtekről, mégse tudunk még semmit: a vizsgálatot vezető nem nyilatkozhat, az országos rendőrkapitány nyilatkozhatna, de még nem tette, az illetékes miniszter pedig meg sem kapta a jelentést.

A nemzeti összetartozás fontosságáról szólt az Erdélyben járó Szili Katalin

Belföld - 2006-11-12

Az Európai Unión belül minden korábbinál nagyobb jelentősége lesz a nemzeti összetartozásnak - mondta szombaton Csíkszeredában Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a helyi önkormányzati, egyházi és más közéleti személyiségekkel lezajlott találkozón.