Belföld

Eredmények megjelenítése 6061-től 6080-ig 6380 találatból.

Polgármesterek választása a megyeszékhelyeken

Belföld - 2006-10-02

Minden megyében és a nagyvárosok többségében az ellenzék - lényegileg tehát a Fidesz - kerül többségbe és számos, régi kormánypárti polgármester kénytelen búcsúzni székétől a nagyobb városokban. Néhány kiemelt városban - köztük elsősorban Budapesten - vigasztalódhatnak a kormánypártok.

A közvélemény-kutatók szerint Demszky marad a főpolgármester

Belföld - 2006-10-01

 

A Medián, a Tárki és a Gallup is Demszky Gábor győzelmére számít a budapesti főpolgármester-választáson, a közgyűlésben ugyanakkor kiegyenlítettek lehetnek az erőviszonyok.

Sólyom: a társadalmi bizalom helyreállítása a parlamenti többség kezében van

Belföld - 2006-10-01

A társadalmi bizalom helyreállítása a parlamenti többség kezében van - erről Sólyom László köztársasági elnök beszélt vasárnap, az önkormányzati választás napján, a szavazókörök bezárása után, az eredmények ismertté válása előtt elmondott beszédében.

Szombaton este 2 ezren voltak a téren

Belföld - 2006-10-01

 Szombat este valamivel tíz óra előtt 1500-2000 ember gyűlt össze Budapesten, a Kossuth téren. Kisebb csoportokba verődve csendesen beszélgettek az emberek, az est fellépői pedig a színpadon verseket szavaltak, és zenei részleteket adtak elő.

Önkormányzati választás: szombat hajnaltól kampánycsend

Belföld - 2006-09-29

Szombat hajnali 0 órától kampánycsend lép életbe a szavazókörök október 1-jei, este 7 órás bezárásáig - közölte az Országos Választási Iroda az MTI-vel.

Kósa: a választás döntően kihat a Fideszre

Belföld - 2006-09-29

Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere harmadszor méretteti meg magát a cívisvárosban. A különböző közvélemény-kutatások az jelzik, hogy a Fidesz prominens személyisége hatalmas győzelmet fog aratni. A FigyelőNet interjúja.

Az este történt

Belföld - 2006-09-29

Jogi értelemben természetesen Magyarországon önkormányzati választások lesznek október elsején - mondta Orbán Viktor az ATV Friderikusz Most című műsorában csütörtökön este.

Ez azonban nem tértől és időtől függetlenül fog történni, hanem itt és most Magyarországon - fejtette ki a Fidesz elnöke.

Nem kértek engedélyt a Kossuth tér hét végi kulturális jellegű használatához

Belföld - 2006-09-28

Az illetékes fővárosi önkormányzati bizottságtól nem kértek engedélyt a szervezők a Kossuth tér kulturális jellegű használatához a szervezők. A bizottság, kereszténydemokrata elnöke, Endrédy István szerint így már csak jogi lehetőség van arra, hogy a hét végéig engedélyt adjanak a szervezőknek.

A tévészékházat szándékosan sosem adták volna fel

Belföld - 2006-09-28

Hírzárlat és vizsgálat van a rendőrségen a tévészékház elleni ostrom miatt, de megtudtuk, hogy szakmai hibákat követtek el a parancsnokok. A rendőrök mégis állítják, a politikusi vádakkal ellentétben szándékosan sosem engedték volna át az épületet a rendbontóknak.

Orbán Viktor: a mostani kormánynak távoznia kell

Belföld - 2006-09-28

A mostani kormánynak távoznia kell és a csomagját vinnie kell magával - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Duna Televízió Reggel című műsorában.

Takács András: csak a Szent Korona tudja megmenteni Magyarországot

Belföld - 2006-09-28

A Szent Korona az, ami meg tudja menteni Magyarországot, és aki megtagadja, az megtagadja a nemzetet is - jelentette ki Takács András, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 egyik ügyvivője szerda este a Kossuth téren a miniszterelnök és a kormány távozását követelő demonstráción.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszéde a kormányülés elején

Belföld - 2006-09-28

Köszöntöm a köztársaság kormányának valamennyi tagját, a kormányülés meghívottait, résztvevőit, a média jelen lévő képviselőit!

Vasárnaptól olcsóbb a sztrádamatrica

Belföld - 2006-09-27

A nyári turisztikai időszak leteltével, október 1-jétől a csak személyautókra érvényes négynapos autópálya-matricák ára 1520 forintról 1170 forintra csökken.

Kampánycsend-sértésnek minősül a tüntetés  

Belföld - 2006-09-27

A kampánycsend egyaránt vonatkozik a pozitív és a negatív kampány tilalmára, s mivel a Kossuth téri tüntetés az egyik párt tevékenysége ellen irányul, kampánycsend ideje alatt a további tiltakozás kampánycsend-sértésnek minősül - mondta Tóth Zoltán választási szakértő.

Kiegészítő nyugdíjemelés novemberben

Belföld - 2006-09-27

A kormány szerdai döntése értelmében 1,2 százalékos visszamenőleges kiegészítő nyugdíjemelést kapnak a nyugdíjasok novemberben - jelentette be Kiss Péter, szociális és munkaügyi miniszter egy idősotthon átadásán Budapesten.

Bokros mint kormányfő?!

Belföld - 2006-09-27

Bokros Lajossal tárgyal az MSZP a miniszterelnöki tiszt betöltéséről - ez a hír terjedt el szocialista és fideszes körökben is. A titkárnő szerint a feltételek teljesülése esetén elvállalná...

Főigazgató-váltás az OEP-nél

Belföld - 2006-09-27

A Népszabadság információi szerint az egészségügyi miniszter a szerdai kormányülésen kezdeményezi Kiss Józsefnek, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatójának felmentését, valamint új főigazgató kinevezését.

Gyurcsány: Félig mondtuk, egészen csináltuk

Belföld - 2006-09-27

Az elmúlt hónapokban a cselekvés bátorsága nem párosult a beszéd bátorságával - jelentette ki Gyurcsány Ferenc a szerdai budapesti kormányülésen.

24 ezer pártdelegált vesz részt a szavazatszámláló bizottságok munkájában

Belföld - 2006-09-27

A szerda reggeli adatok szerint összesen 23.687 pártdelegált vesz részt a szavazatszámláló bizottságok munkájában az októberi önkormányzati választáson - közölte az Országos Választási Iroda szerdán az MTI-vel.

Tiltakozásul két órával később nyitnak a patikák csütörtökön

Belföld - 2006-09-27

A gyógyszertári liberalizáció elleni tiltakozásul reggel nyolc óra helyett tíz órakor nyitnak csütörtökön országszerte a patikák; a gyógyszerészek erről hétfői elnökségi ülésen döntöttek - írja szerdai számában a Veszprém megyei Napló.