Belföld

Eredmények megjelenítése 6061-től 6080-ig 6282 találatból.

Bujdosó: túljelentkezés van a madárinfluenza elleni oltóanyag kipróbálására

Belföld - 2006-09-08

Megkezdődött a madárinfluenza elleni védőoltás kipróbálására jelentkező gyermekek összeírása, amiről az országos tiszti főorvos a közszolgálati televízióban elmondta, hogy már most többszörös a túljelentkezés.

A nyári időszakban végzett vámhatósági ellenőrzések tapasztalatai

Belföld - 2006-09-08

A Vám- és Pénzügyőrség a jövedéki előírások érvényesítése érdekében a nyár folyamán fokozta ellenőrzési tevékenységét. Az ellenőrzések célja elsődlegesen az alkoholtermékek, a cigaretta és az üzemanyag illegális forgalmának visszaszorítása volt – tájékoztatott Sipos Jenő szóvivő.

Orbán Viktor: csak összefogással lehet az egészségügyet átalakítani

Belföld - 2006-09-08

Az egészségügyet csak az orvosok, ápolók és a betegek egyetértésével és összefogásával lehet átalakítani, de a kormány nem ezt az álláspontot képviseli - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke Kecskeméten.

MÁV: már járnak a korszerűbb vonatok

Belföld - 2006-09-07

A magyar vasúttársaság közel hatvan használt és felújított német személykocsit helyezett üzembe, s a következő időszakban további 240 korszerűbb szerelvénnyel bővül a járműállomány.

Szakértői vizsgálóbizottságok létrehozásáról döntött a miniszterelnök

Belföld - 2006-09-07

Három vizsgálóbizottság létrehozására adott megbízást a miniszterelnök a kormány szerdai ülésén: Gyurcsány Ferenc független szakértőktől kér elemzést az energiapiacról, a lakossági banki szolgáltatásokról és a kiskereskedelemi láncok tevékenységéről.

Móri per: Kiglics szerint Kaiser csak Hajdúval együtt követhette el a rablást

Belföld - 2006-09-06

A móri ügy koronatanújaként számon tartott Kiglics Attila, akit a rendőrség korábban "együttműködő gyanúsítottként" jellemzett, a Hajdú László elleni per szerdai tárgyalásán kommandósok gyűrűjében, símaszkban és golyóálló mellényben tett vallomást.

Mától olcsóbb a benzin

Belföld - 2006-09-06

A 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát 10 forinttal, a gázolajét 3 forinttal csökkenti szerdán a Mol.

Gyurcsány: nem lesz több pénz a traumatológusok béremelésére

Belföld - 2006-09-06

A kormány nem tud több pénzt adni a traumatológusok béremelésére, mert nincs - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az egészségügyi szakma képviselőinek tartott előadása után, egy hozzászólásra reagálva.

Megalakult a Nemzeti Fejlesztési Tanács

Belföld - 2006-09-05

Megalakult a Nemzeti Fejlesztési Tanács, amely a kormány külső stratégiai, társadalmi tanácsadó testülete - közölte Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos.

Debreceni sportolókat bántalmaztak Romániában

Belföld - 2006-09-05

A korábbi többszörös magyar bajnok kerékpáros, Nagy II. Zoltánt és társát bántalmazták Romániában. Leszorították őket az útról, majd megverték őket.

SAJTÓKÖZLEMÉNY Medgyessy Péter tárgyalásairól a konvergenciaprogram ügyében

Belföld - 2006-09-04

Medgyessy Péter volt miniszterelnök és utazó nagykövet az elmúlt héten találkozott Jean-Claude Trichet-vel, az Európai Központi Bank elnökével, Romano Prodival az Olasz Köztársaság miniszterelnökével és Peter Sutherlanddel, a Goldman Sachs és a British Petroleum elnökével.

Változik a gyógyszerfelírás, -támogatás, -forgalmazás rendszere

Belföld - 2006-09-04

A gyógyszergyártói árajánlatok nyilvánossá tétele, a generikus készítmények gyorsított befogadása mellett a gyógyszerfelírás rendjében és egyes vény nélküli készítmények patikán kívül forgalmazásában várhatók változások a jövőben - mondta Kökény Mihály szocialista politikus.

Gyurcsány lemondott Debrecenről

Belföld - 2006-09-04

A kormányfő októberig mintegy húsz napon keresztül napi négy települést keres fel: csak azok a városok maradnak ki a kampánykörútból, ahol behozhatatlan a jobboldal előnye – közölte az MSZP kampányfőnöke a Magyar Hírlappal.

MSZP: az elkerülhetetlen változtatásokat akarja a Fidesz megakadályozni

Belföld - 2006-09-04

"Engem elszomorít, hogy a Fidesz és Mikola István nyilatkozatai arról szólnak, mit miért nem lehet megcsinálni. Ezzel mintegy összekacsint mindazokkal - egészségügyi szereplőkkel, állampolgárokkal - és segíteni igyekszik, akik megszokták azt, hogy a változások kapcsán a túlélésre spekuláljanak" - jelentette ki Kökény Mihály, az MSZP egészségpolitikusa vasárnap az MTI-nek.

Orbán Viktor: jó esélye van a jobboldalnak

Belföld - 2006-09-04

A jobboldal jó esélyét látja az önkormányzati választásokon Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, aki pártja vasárnapi kampánynyitóján arról beszélt, hogy ma nem a demokrácia irányítja a kormányt, hanem a kormány a demokráciát és ezen az októberi önkormányzati választáson változtatni kell.

Gyurcsány: nem készül újabb megszorító csomag

Belföld - 2006-09-04

Nem lesz újabb, Gyurcsány-csomagként emlegetett sokkszerű beavatkozás - jelentette ki Gyurcsány Ferenc kormányfő vasárnap A szólás szabadsága című televíziós hírműsornak adott interjújában.

Gyurcsány: újra kell rendezni a viszonyokat Magyarországon

Belföld - 2006-09-03

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint Magyarországon egy sor dolgot másképp kell csinálni, újra kell rendezni a viszonyokat, az egyéni és a közfelelősséget, és bár bonyolult és nehéz időszak következik, folytatni kell a "bátor és teljesítményelvű reformokat".

A Fidesz szerint a gyógyszerpiac liberalizálása a legsúlyosabb döntés

Belföld - 2006-09-03

A gyógyszerpiac liberalizálását nevezte a kormány balatonőszödi döntései közül a legsúlyosabbnak Mikola István, a Fidesz parlamenti képviselője. Ezzel a döntéssel a szupermarketek járnak jól, az üzleti világ elérte azt, amit akart - jelentette ki a politikus.

Áremelések péntektől

Belföld - 2006-08-31

A 15 százalékos áfa-kulcs megszüntetésével, minden, eddig idesorolt termék ára emelkedik szeptember 1-jével, mivel 20 százalékos lesz a fogyasztási adó kulcsa. Emellett drágább lesz a vonat- és a buszjegy, továbbá a fogyasztási adó növekedése miatt az alkoholos italok és a dohánytermékek is drágulnak.

150 éve szentelték fel az esztergomi bazilikát

Belföld - 2006-08-31

Az évforduló alkalmából tudományos emlékülést tartanak és emlékérmet bocsátanak ki augusztus 31-én. A konferencia előadásai az esztergomi bazilika történetének egyháztörténeti és építészettörténeti vonatkozásaival, művészeti értékeivel foglalkoznak.