Belföld

Eredmények megjelenítése 6061-től 6080-ig 6704 találatból.

 Hiller István is beszédet mondott a holokauszt emléknapon

Belföld - 2007-01-28

Ha a minden emberi törvényt megsemmisítő holokauszt áldozataira emlékezünk, akkor csak a némaságnak van helye - hangsúlyozta Hiller István oktatási és kulturális miniszter az Élet Menete Alapítvány által rendezett holokauszt megemlékezésen Budapesten.

Szili Katalin az Egyesült Államokba utazik

Belföld - 2007-01-28

Szili Katalin öt napos látogatásra Washingtonba és New Yorkba utazik vasárnap. Washingtonban hétfőn és kedden találkozik Nancy Pelosi házelnökkel, Nancy Brinker volt amerikai nagykövettel, Tom Lantos képviselővel, a Képviselőház külügyi bizottságának tagjaival, a magyar nagykövettel és a helyi magyarokkal.

Hol tart a polgári Magyarország?

Belföld - 2007-01-28

Szombaton tartották a Marczibányi téri Művelődési Központban a Jövőnk című vitasorozat első témakörének (igazságosság) zárókonferenciáját.

Hol tart a polgári Magyarország? Erre az alapvető kérdésre keresi a választ a Fidesz vitasorozata - mondta el Navracsics Tibor az igazságosságról szóló zárókonferenciát megnyitó beszédében szombaton, Budapesten.

Nagyobb szerepet kaphat a választmány az MSZP-ben

Belföld - 2007-01-28

A két kongresszus közötti időszakban nagyobb szerepet kaphat a döntéshozatalban az MSZP Országos Választmánya, aminek jogosítványait megerősítenék egyes, a kongresszus által gyakorolt jogokkal - többek között ezt tartalmazza az az MTI birtokába került dokumentum, amit szombati ülésén fogadott el a szocialista párt választmánya.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Szembenézés című cikkének kivonata

Belföld - 2007-01-27

„Magyarország veszélyes útra tévedt.

Messzi múltban gyökerező és új keletű félelmek, az általuk is táplált rossz politikai ösztönök, az ezektől nem független szakmai és politikai hibák hosszú láncolata vezetett el 2006 őszéig. Sokan vagyunk szem a láncban. Jó lenne egyetlen huszárvágással rendet teremteni az összekuszálódott viszonyokban, de tartok attól, hogy ez lehetetlen.

 Szakértők szerint a Gyurcsány-elemzés csapdát állított Orbánnak

Belföld - 2007-01-27

Az MTI által megkérdezett politológusok szerint egyrészt az MSZP tagságát és szimpatizánsait nyugtatta meg Gyurcsány Ferenc pénteken nyilvánosságra hozott elemzésével, másrészt a közéletet szeretné tematizálni a miniszterelnök az Országgyűlés tavaszi ülésszaka és a szombati Orbán-beszéd előtt.

 MDF: a jövő helyett a múlttal foglalkozik a Gyurcsány-elemzés

Belföld - 2007-01-26

A jövő helyett a múlttal foglalkozik Gyurcsány Ferenc az MSZP-kongresszus előtt készült elemzésében; a dokumentumban foglaltakkal többségében nem ért egyet az MDF - hangsúlyozta Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője.

Juhász (MSZP): összeáll a kép a reformokról Gyurcsány írása nyomán

Belföld - 2007-01-26

A reformokból kirajzolódó Magyarország képét ismerteti Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Szembenézés című írásában - mondta Juhász Ferenc, az MSZP alelnöke, közölve azt is, hogy a szocialista párt egyetért a dokumentumban foglaltakkal.

Februárban kerül a kormány elé a liberális javaslat

Belföld - 2007-01-26

Már februárban a kormány elé kerülhet a több biztosítós modellről szóló liberális javaslat - közölte Kuncze Gábor a külföldi és hazai szakemberek részvételével az egészségbiztosítás átalakításáról tartott konferencia első napját követően. A pártelnök szerint a ciklus közben megvalósíthatatlan Gusztos Péter törvényjavaslata.

Schmidt, Fricz és Lánczi nyilvánossá teszik tanácskozásaikat

Belföld - 2007-01-26
Nyilvános rendezvényként folytatják a Fidesz tavaly tavaszi választási veresége után, a XX. Század Intézet szervezésében indított zártkörű tanácskozásaikat "a jobboldal hagyományos szellemi hátterét jelentő értelmiségiek". Erről szóló közleményét Schmidt Mária, Fricz Tamás és Lánczi András csütörtökön juttatta el az MTI-hez.

Gusztos Péter főállássá tenné a parlamenti képviselőséget

Belföld - 2007-01-25

Az összeférhetetlenségi szabályok drasztikus szigorításával kizárólagos főállássá tenné a parlamenti képviselőséget Gusztos Péter. A liberális politikus csütörtökön nyújtotta be indítványát a képviselők jogállásáról szóló törvény módosítására.

Kuncze Gábor a liberálisok elvárásairól és utódjáról

Belföld - 2007-01-25

2007 a reformok, a párbeszéd, és a civil társadalom felé nyitás éve lesz - fogalmazta meg az SZDSZ elvárásait és céljait az idei évre Kuncze Gábor. A leköszönő pártelnök szerint utódja akár miniszter is lehet és a kormányfőnek a pártokkal is egyeztetnie kellene a jegybank új elnökéről.

KDNP: a képviselő a költségtérítéssel legyen köteles elszámolni

Belföld - 2007-01-25

Ötpárti egyeztetést javasol az MSZP annak érdekében, hogy megállapodás szülessen a képviselői költségtérítés elszámolásáról. Az albérlet esetében például azt szeretnék elérni, hogy számlával kelljen azt igazolni.

MTV: bejelentették az összevonást

Belföld - 2007-01-25

Bejelentette a közszolgálati médium hír és regionális főszerkesztőségének összevonását a Magyar Televízió (MTV) Közalapítvány kuratóriumi elnökségének kedden az MTV menedzsmentje - mondta el a testület ülése után Czeglédi László kuratóriumi elnök.

 Dávid Ibolya szerint valódi többpártrendszerre van szükség

Belföld - 2007-01-23

Dávid Ibolya szerint valódi többpártrendszerre van szükség, így a jobboldalon is több párt jelenhetne meg. Az MDF elnökét kedden a Nap-keltében arról kérdezték, van-e bármiféle információja arról, hogy a jobboldalon új párt alakulna.

 Ab: alkotmányos a kamatadó és a biztosítási adókedvezmények

Belföld - 2007-01-23

Nem találta alkotmánysértőnek az Alkotmánybíróság (Ab) hétfőn a személyi jövedelemadóról szóló törvénynek a biztosítási adókedvezmények igénybevételi feltételeit szabályozó rendelkezéseit és a kamatadó megváltozott szabályait; a testület az úgynevezett Gyurcsány-csomaggal összefüggésben beadott indítványokkal kapcsolatban hozta meg döntéseit.

EU parlamenti képviselők és a miniszterelnök találkozója

Belföld - 2007-01-20

Hatékonyabb magyar érdekérvényesítést, az emberi jogok nagyobb tiszteletben tartását és az uniós alkotmány elfogadásának elősegítését sürgette Olajos Péter (MDF, néppárti), Tabajdi Csaba (szocialista) és Szent-Iványi István (liberális) európai parlamenti képviselő  a miniszterelnökkel tartott megbeszélésen.

Orbán Viktor a Millenáris Parkban tartja évértékelő beszédét

Belföld - 2007-01-20

Február 16-án, pénteken, délután öt órakor kezdődik Orbán Viktor hagyományos évértékelése a budapesti Millenáris Parkban – olvasható a FIDESZ honlapján.

 OÉT: még nincs országos bérajánlás

Belföld - 2007-01-20

Nem sikerült megegyezni az országos béremelési ajánlásról az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) ülésén, bár az álláspontok jelentősen közeledtek, a tárgyalást január 26-án folytatják. A szakszervezetek már elfogadták volna a 6-9 százalékos országos bruttó béremelési ajánlást, a munkaadói érdekképviseletek pedig a 4-8 százalékos mértéket.

 Nem jön létre a Schmidt Mária által kezdeményezett tévévita

Belföld - 2007-01-19

Nem jön létre a Schmidt Mária által kezdeményezett televíziós vita: a Magyar Nemzetben közzétett publicisztika szerzője ugyanis írói álneve mögötti valós kilétét nem kívánja felfedni - közölte a Terror Háza Múzeum főigazgatója.