Belföld

Eredmények megjelenítése 6021-től 6040-ig 6554 találatból.

Az MSZP-frakció támogatja a tömegközlekedés átalakítását

Belföld - 2006-12-06

Az MSZP-frakció egyetért a tömegközlekedés átalakításának koncepciójával - mondta Lendvai Ildikó frakcióvezető újságíróknak, miután a frakció meghallgatta Kóka János gazdasági minisztert. A helyközi közlekedéshez minden állampolgárnak joga van, a felesleges párhuzamosságokat azonban meg kell szüntetni - mondta a szocialista politikus

Az MDF-nek két-kétmilliót kell fizetnie a pártból kizárt politikusoknak

Belföld - 2006-12-05

Az MDF-nek másodrendű alperesként fejenként 2-2 millió forintos nem vagyoni kártérítést kell megfizetnie a pártból kizárt Balsai Istvánnak, Kelemen Andrásnak, Font Sándornak és Szászfalvi Lászlónak, továbbá Horváth Balázs örököseinek a Fővárosi Bíróság, nem jogerős ítélete szerint.

Továbbra is sztrájkolnak az adatfeldolgozók

Belföld - 2006-12-05

Még mindig nem tudott megállapodni a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ) az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériummal (IRM), az adatfeldolgozók továbbra is sztrájkolnak - közölte Bárdos Judit, a BRDSZ főtitkára.

Szili Katalin: ötpárti egyeztetés az új házszabályról

Belföld - 2006-12-04

Az Országgyűlés elnöke szerint szükség van a 12 éves házszabály újraszabályozására: eleget kell tenni az Alkotmánybíróság határozatainak, figyelembe venni a gyakorlati tapasztalatokat, továbbá a mai politikai viszonyokra tekintettel erősíteni kell a parlament szerepét.

Ezért  ötpárti egyeztetést hívott össze a témáról.

Orbán nélküli jobboldalt vázol fel egy MDF-tanulmány

Belföld - 2006-12-04

Orbán Viktor nélküli jobbközép pólus kialakításáról ír egy tanulmány. Dávid Ibolya, az MDF elnöke elmondta: ezen kívül még két tanulmány készült a jelenlegi politikai helyzetről és a Magyar Demokrata Fórum jövőjéről, ezekről egy-két héten belül tárgyal a párt vezetése.

A büntetés-végrehajtás szigorítani fogja az előállítások biztonságát

Belföld - 2006-12-04

A büntetés-végrehajtás szigorítani fogja az előállítások biztonságát - mondta Csere László vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, aki szerint a fővárosi katonai ügyészségről megszökött elítélt, Tamás Imre Zoltán Budapesten rejtőzködik.

Nyilvános lesz a kormány éves programja

Belföld - 2006-12-03

Jövőre nyilvános lesz a kormány éves programja a célkitűzésekkel, a határidőkkel és a felelősségmegosztással együtt - jelentette be Gyurcsány Ferenc a kétnapos balatonőszödi kormányülés után tartott sajtótájékoztatón szombaton.

Tovább keresik a rendőrök a fegyveres szökevényt

Belföld - 2006-12-02

Fegyverrel megszökött egy 38 éves elítélt a katonai ügyészségről pénteken - tájékoztatta az MTI-t Csere László, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka. A történtek óta körözés alatt álló Tamás Imre Zoltán a mosdóban támadt az őrre, aki súlyos sérüléseket szenvedett. A férfit továbbra is keresik, ellenőrzik az ismeretségi körét, a szórakozóhelyeket, és szúrópróbaszerűen autókat is megállítanak.

Lamperth Mónika: összehangolt területfejlesztést

Belföld - 2006-12-01

Magyarország akkor lesz versenyképes, ha régiói versenyképesek lesznek, amelyhez összehangolt fejlesztésekre van szükség - mondta Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ)  budapesti rendezvényén.

MDF: Olajos Péter közleménye

Belföld - 2006-11-30

Az elmúlt két és fél év alatt rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk Magyarország uniós tagként való működésének problémáiról. Mint magyar európai parlamenti képviselő feladatomnak tekintem hazám érdekérvényesítésének javítását, ezért minden lehetséges fórumon hajlandó vagyok a problémák megvitatására.

Gyurcsány Ferenc meghívója az Európai Parlament magyar tagjainak

Belföld - 2006-11-30

Nemzeti sorskérdésekben az együttműködés előbbre való a pártpolitikai szempontoknál. Gyurcsány Ferenc ettől a meggyőződéstől vezérelve hívta megbeszélésre az Európai Parlamentben hazánkat képviselő politikusokat. A miniszterelnök három témáról javasol egyeztetést az Európai Parlament magyar képviselőinek.

Az államfő visszaküldte az utasnyilvántartásról szóló törvényt

Belföld - 2006-11-30

Sólyom László köztársasági elnök szerdán visszaküldte az Országgyűlésnek az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok között az utasnyilvántartási adatokkal kapcsolatban létrejött megállapodás kihirdetéséről szóló törvényt - közölte az államfő sajtófőnöke.

A Fidesz szerint látványkezdeményezés a magyar EP-képviselők találkozója

Belföld - 2006-11-30

A Fidesz európai parlamenti képviselői nem vesznek részt azon a találkozón, amelyet a miniszterelnök kezdeményezett a Magyarország számára legfontosabb uniós kérdésekről - közölte Szájer József, az ellenzéki párt EP-delegációjának vezetője.

Demszky nem fogadja el helyettesének a szocialista Gy. Németh Erzsébetet

Belföld - 2006-11-29

Demszky Gábor vétót emelt a szocialista Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettesi jelöltsége ellen.  Demszky arra hivatkozik, hogy az önkormányzati törvény szerint a képviselő-testület a főpolgármester javaslatára, a főpolgármester munkájának a segítésére választ főpolgármester-helyetteseket, akik a főpolgármester irányításával látják el feladataikat.

Interpellációk

Belföld - 2006-11-28

Pettkó András MDF-képviselő  arról kérdezte az igazságügyi minisztert,hogy miért enyhítették kegyelemből azoknak a szentesi orvosoknak a büntetését, akiket elítélt a bíróság, mert kórházuk jogosulatlanul vett fel közpénzt külföldi betegek műtétjeiért. A köztársasági elnök nem köteles indokolni döntését - mondta az ellenzéki politikus -, de a kormány tagja, aki azt ellenjegyezte, magyarázattal tartozik

A kormányfő egyeztetne a fejlesztésekről

Belföld - 2006-11-28

A nyugat-balkáni országok nem jelenthetnek fehér foltot Európa térképén, érdekünk, hogy távlatban az ő uniós tagságuk előkészítését is segítsük - jelentette ki a miniszterelnök a parlamentben, az önkormányzatokkal és az Európai Parlament magyar képviselőivel folytatandó együttműködés fontosságát is hangsúlyozva.

Több törvényt is módosított a Parlament

Belföld - 2006-11-28

Az Országgyűlés a kormány akarata ellenére azt szavazta meg, hogy akinek van 40 év szolgálati ideje, s legfeljebb három év választja el a nyugdíjkorhatártól, az előrehozott nyugdíj esetén is a teljes összeget kapja meg 2008. január elsejétől.

Demonstráció a móri kórház aktív ágyainak megtartásáért

Belföld - 2006-11-27

A Móri Városi Kórház aktív ágyai legalább egy részének megtartásáért demonstráltak mintegy másfél ezren vasárnap Móron. A Mór Város Jövőjéért Egyesület által szervezett, hangsúlyozottan politikamentes, gyertyás tüntetésen elmondták: a 13 települést magába foglaló kistérség 35 ezer lakójának ellátása végett fontos, hogy a három osztállyal és 120 aktív ággyal működő intézményben, ha az eddiginél kisebb számban is, de maradjanak aktív ágyak.

Orbán: Magyarország felébredt

Belföld - 2006-11-26

Magyarország felébredt, ezt mutatja az önkormányzati választások eredménye - jelentette ki Orbán Viktor szombaton, Győrött, a Fidesz rendkívüli kongresszusán. A pártelnök az önkormányzati választások mellett a demokráciáról, az ország talpra állításáról és a párt népszavazási kezdeményezéséről is beszélt.

Gyurcsány: öt eszköz kell az MSZP politikájához

Belföld - 2006-11-26

Gyurcsány Ferenc szerint öt eszközt kell felhasználni az MSZP politikájának érvényesítéséhez. A miniszterelnök a szocialisták szombati budapesti választmányai ülésén azt is mondta, a pártreform lényege az MSZP demokratikus társadalmasítása.