Belföld

Eredmények megjelenítése 6021-től 6040-ig 6704 találatból.

Orbán: Gazdasági fordulatot vár Brüsszel

Belföld - 2007-02-08

Brüsszeli sajtótájékoztatóján - kérdésre válaszolva - Orbán Viktor azt mondta: az értékelés egyes pontjai szerint "rendkívül kockázatos az a gazdaságpolitika, amelyet Magyarország ma folytat".

Az MSZP egységes európai hulladéknyilvántartó rendszert javasol

Belföld - 2007-02-07

A hulladékszállítmányok mozgását nyomon követő egységes uniós nyilvántartás létrehozására tett javaslatot Oláh Lajos, az Országgyűlés környezetvédelmi bizottságának szocialista tagja. Javaslatát szerdán Budapesten sajtótájékoztatón ismertette.

A miniszterelnök az új jegybankelnökről egyeztetett

Belföld - 2007-02-07

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ma a Magyar Demokrata Fórummal egyeztetett a Magyar Nemzeti Bank új elnökéről, miután hétfőn a Magyar Szocialista Párttal, kedden pedig a Szabad Demokraták Szövetségével konzultált. A kormányfő a jegybank leendő elnökének kiválasztása során figyelembe veszi a megbeszéléseken elhangzott érveket.

Medián: a lakosság többsége helyteleníti a kordon elbontását

Belföld - 2007-02-06
A lakosság többsége helyteleníti a Kossuth téri kerítés elbontását - derül ki a Medián felméréséből, amit a Népszava keddi száma ismertet. Az elmúlt hét végén a felmérés szerint szinte mindenki - a felnőtt népesség 94 százaléka - tudott arról, hogy a Fidesz képviselői a parlament előtt lebontották a rendőrségi kordont. A megkérdezettek 53 százaléka azzal ért egyet, hogy a fideszesek helytelenül jártak el, mert ezzel a törvényes rendnek mondtak ellent.

 Csődeljárás esetén is igényelhető majd az elmaradt munkabér

Belföld - 2007-02-06

Nem csak a felszámolások során, de a csődeljárás esetén is igényelhető majd az elmaradt munkabér a Munkaerőpiaci Alapból - olvasható a bérgarancia törvény erre vonatkozó módosítási tervezete a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapján.

 Az ORFK vezetője hamarosan dönt a kordon sorsáról

Belföld - 2007-02-06

A Helsinki Bizottság az Országos Rendőr-főkapitányságra eljuttatott jelentésében kifogásolta a budapesti Kossuth téren kialakult állapotot, a rendőrségnek 15 nap áll rendelkezésre, hogy elbírálja a bejelentést - közölte hétfői zalaegerszegi sajtótájékoztatóján Bene László országos rendőrfőkapitány.

A KDNP nem ért egyet a II. Nemzeti Fejlesztési Terv pályázati feltételeivel

Belföld - 2007-02-05

A KDNP szerint elfogadhatatlan a II. Nemzeti Fejlesztési Terv első pályázatainak a napokban közzétett néhány lényeges feltétele - mondta a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 Elkezdődött a magyarcsanádi lány felgyújtása miatt indult per

Belföld - 2007-02-05

Elkezdődött a magyarcsanádi Pénzes Henrietta felgyújtásával kapcsolatban indult per elsőfokú tárgyalása hétfőn, a Csongrád Megyei Bíróságon. Az ügyészség, amelyet Lőrinczy György megyei főügyész képvisel, egy fiatalkorú fiút vádol aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, erőszakos közösülés és kifosztás bűntettével.

Szonda Ipsos: a lakosság relatív többsége helyteleníti a Fidesz kordonbontását

Belföld - 2007-02-05

A magyar lakosság relatív többsége, 44 százaléka helyteleníti a Fidesz pénteki kordonbontását, és 68 százalék tart attól, hogy a polgári engedetlenségi akció további utcai zavargásokhoz vezethet - derült ki a Szonda Ipsos közvélemény-kutatásából, amit vasárnap ismertettek a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorban

Szili Katalin valószínűleg nem vállal országos posztot az MSZP-ben

Belföld - 2007-02-05

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke valószínűleg nem indul posztért az MSZP tisztújításán februárban, annak ellenére, hogy a párt pécsi és baranyai küldöttértekezlete is országos választmányi elnöknek illetve alelnöknek jelölte.

 Tizenhét emberrel szemben folyik eljárás a Kossuth téren történtek miatt

Belföld - 2007-02-04

Összesen tizenhét embert állítottak elő a rendőrök a Kossuth téren történtek miatt - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére vasárnap kora délután. Vasárnap három embert állítottak elő a rendőrök a Kossuth térről, kettejüket azért, mert a kordonhoz láncolták magukat - mondta Jármy Tibor.

 Fodor Gábor új politikát, új szervezetet és új stílust ígér

Belföld - 2007-02-04

Az erőre és a gyakorlati liberalizmusra építi elnökjelöltként programját, mondta Kecskeméten, a Szabad Demokraták Szövetsége helyi szervezete által rendezett sajtóbeszélgetésen Fodor Gábor, az SZDSZ ügyvivője.

Ismételt tömegoszlatás volt szombat éjjel a Kossuth téren

Belföld - 2007-02-04

Szombaton késő estig folytatódott a kis létszámú tüntető csoport és a jelentős túlerőben lévő rendőri alakulat "fogócskája" a budapesti Kossuth Lajos téren és a tér körüli utcákban. A rendőrök este tíz óra után szorította ki a Kossuth téri kordon közelében összegyűlt mintegy húsz tüntetőt - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.

 Újra kiszorították a tüntetőket a Kossuth térről

Belföld - 2007-02-03

A rendőrség szombaton újra megkezdte az emberek kiszorítását a Kossuth térről - jelentette az MTI helyszínen lévő tudósítója, aki arról is beszámolt, hogy legalább három-négy tüntetőt a rendőrség kiragadott a tiltakozók közül.

 Szájer: amikor szükséges ott leszünk

Belföld - 2007-02-03

A Fidesz a "megfelelő" időben dönt majd arról, hogy folytatja-e polgári engedetlenségi akcióját a Kossuth téren - jelentette ki Szájer József, az ellenzéki párt európai parlamenti képviselője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

 MTV-ostrom: egy rendőr fegyelmi büntetést kapott

Belföld - 2007-02-03

Öt fegyelmi eljárás indult a Magyar Televízió székházának tavalyi feldúlása idején elkövetett rendőri hibák ügyében és ebből egy már fegyelmi büntetéssel lezárult - közölte Bene László országos rendőrfőkapitány egy szombaton megjelent lapinterjúban.

 Fodor Gábor: belpolitikai hidegháborút akar a Fidesz

Belföld - 2007-02-03

A Fidesz kordonbontó akciójával a belpolitikai hidegháborút akarja fenntartani, amelyet csak az öt parlamenti párt megállapodásával lehet megoldani - közölte az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának liberális alelnöke az MTI-vel.

 Kiszorították a rendőrök a Kossuth téri tüntetőket

Belföld - 2007-02-03
Távozásra szólították fel a rendőrök pénteken éjjel fél tizenkettőkor a budapesti Kossuth téren az ott maradt mintegy 100 tüntetőt, majd megkezdték a kiszorításukat az Alkotmány utca felé, miután körbekerítették őket - számolt be az MTI tudósítója.

A rendőrség befejezte a kordon újraépítését a Kossuth Lajos téren

Belföld - 2007-02-02

A rendőrség befejezte a kordon újraépítését a budapesti Kossuth Lajos téren pénteken kora délutánra - jelentették a helyszínről az MTI tudósítói. A téren összegyűlt mintegy félezer tüntető folyamatosan provokálja a rendőröket: voltak, akik megpróbáltak a kordon mögé bejutni, mások a fémkorlátra másztak fel.

 A kordonbontás visszhangja-reagálások!

Belföld - 2007-02-02

A KDNP egyetért és szolidaritást vállal azzal, hogy a Fidesz képviselői polgári engedetlenségi mozgalom keretében elkezdték bontani a Kossuth Lajos teret övező kordont - közölte Halász Zsuzsa, a KDNP szóvivője pénteken az MTI-vel.