Belföld

Eredmények megjelenítése 5981-től 6000-ig 6223 találatból.

Több ezren tüntettek a Parlament előtt

Belföld - 2006-09-18

Több ezren követelték Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és a kormány lemondását a Parlament előtt a vasárnap este kezdődött demonstráción. A túlnyomó többségében fiatalokból álló tömeg folyamatosan fütyül, sípol és az "Elkúrtad!", "Áruló!" , "Mondjon le!", "Vesszen a kormány!", "56, 56"szavakat skandálja - jelentették az MTI helyszínen tartózkodó tudósítói.

Lendvai: Gyurcsány a politikai elit közös hazugságáról beszélt

Belföld - 2006-09-17

Gyurcsány Ferenc szembenézett a magyar politika több éves közös önáltató hazugságával, azzal, hogy meg lehet úszni gyökeres reformok és változtatások nélkül - mondta az MTI érdeklődésére vasárnap Lendvai Ildikó.

A Vasárnapi Hírek szerint nem lehet Fidesz-áttörésre számítani

Belföld - 2006-09-17

A Vasárnapi Hírek (VH) információi szerint egy Orbán Viktorhoz érkezett új helyzetértékelés szerint nem lehet számítani a Fidesz áttörésére az önkormányzati választáson - áll a lap internetes oldalán. Az újság úgy tudja: a Fidesz elnökéhez friss értékelés érkezett az önkormányzati választások várható eredményéről.

Hangfelvétel Gyurcsány Ferencről: "Másfél évig hazudtunk..."

Belföld - 2006-09-17

Gyurcsány Ferenc egy májusi szocialista frakcióülésen elismerte, hogy négy évig nem csinált semmit a kormányzat - olvasható a Magyar Rádió honlapjára vasárnap feltett hangfelvétel szövegében.

Zavartalan volt Gyurcsány Hajdú-Bihar megyei programja

Belföld - 2006-09-17

A beruházás és a fejlesztés teremt csak új munkahelyeket -mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szombaton Hajdúhadházon. A kormányfő erről a helyi szántóverseny díjkiosztóján beszélt, ahol az MSZP és az SZDSZ közös polgármester-jelöltjének támogatására kérte többszáz fős hallgatóságát. A kormányfő hajdú-bihari programjait nem zavarták meg.

A diplomás magyarok vándorolnak el

Belföld - 2006-09-15

Magyarországot általában a többdiplomások hagyják el, akik úgy érzik, itthon nem lenne lehetőségük a szakmai fejlődésre és az előrejutásra, de az „urambátyám” mentalitás is elűzi a jól képzetteket. Ha vissza is térnének, nem lenne könnyű dolguk.

Október 23.: sokan amnesztiában reménykednek

Belföld - 2006-09-15

Sokan reménykednek abban, hogy az 1956-os forradalom 50. évfordulója alkalmából az Országgyűlés közkegyelmi törvényt fogad el. Egy ilyen jogszabály megszüntethetővé tenne folyamatban lévő eljárásokat, és módot adna arra is, hogy a büntetésüket töltő emberek kiszabaduljanak, ha büntetésükből csak rövid idő van hátra. A Magyar Nemzet szakértőket kérdezett meg: indokoltnak és lehetségesnek tartanának-e egy ilyen jogszabályt?

Tüntetésdömping Budapesten 

Belföld - 2006-09-15

Holnap elkezdődik a "forró budapesti ősz", másfél hónap alatt hét tüntetés várható a kormány megszorításai ellen, ebből öt a Kossuth téren. Szervezetek mellett pártok is az utcára vonulnak.

Vasutassztrájk kezdődhet hétfőn

Belföld - 2006-09-15

Megállapodásig tartó általános sztrájkba kezd hétfőn a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének pályavasúti szakága a vasúti pályák karbantartásával foglalkozó MÁV-tulajdonú kft.-knél.

Persányi: a konvergenciaprogram előnyös a klímavédelemnek

Belföld - 2006-09-15

 A konvergenciaprogram klímavédelmi pozitív hatásai jelentősebbek lesznek, mint amennyit az elmúlt 20 év erőművi fejlesztései jelentettek Magyarország számára - jelentette ki Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter az MTI-nek csütörtökön egy budapesti sajtótájékoztató alkalmával.

Fenyegetés a kormánynak: Soha nem látott erőszak következik

Belföld - 2006-09-14

Soha nem látott erőszakhullámot helyezett kilátásba egy ismeretlen, ha a kormány nem mond le szeptember 20-ig; a férfi elváltoztatott hangon egy, a Budapest Rádióhoz postán megküldött CD-n beszél minderről - tudatta az MTI-vel a rádió kommunikációs vezetője.

Fidesz: a kormány csődje a családokat is csődbe viszi

Belföld - 2006-09-14

A Fidesz szóvivője csütörtökön azt mondta, hogy megbukott a kormány gazdaságpolitikája, és ez egyre több családot visz csődbe. A napokban már ötezer családnak kellett feladnia lakáshitelét, és összesen 100 milliárd forint áll problémás lakáshitelekben, de 20 ezer autóhitel-szerződést is felbontottak - közölte Szijjártó Péter.

Hiller: Készen állok radikális lépésekre is

Belföld - 2006-09-14

Az alapvető irányelvekben minden jelenlevő egyetértett, a Felsőoktatási Kerekasztal tagjai elkötelezettek a minőségi és színvonalas felsőoktatás megteremtésében - mondta el az alakuló ülés utáni sajtótájékoztatón Hiller István oktatási és kulturális miniszter, majd hozzátette: reményeik szerint a 2007/2008-as tanévet már az átalakított szerkezetű és finanszírozású rendszerben kezdik meg az egyetemek és főiskolák.

Indul az MSZP elnöki posztjáért Gyurcsány Ferenc

Belföld - 2006-09-13

Az önkormányzati választások eredményétől függetlenül indul az MSZP elnöki posztjáért Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Erről a politikus a Figyelőnek adott, csütörtökön megjelenő interjúban beszél.

Rábólintott a Siemens: Bárki belenézhet a Combino-szerződésbe 

Belföld - 2006-09-13

A Siemens Zrt. szerdán reggel szóban adott tájékoztatása szerint hozzá fog járulni a Combino villamosok szállítási szerződésének nyilvánosságra hozatalához. Eközben a Fidesz azzal fenyegetőzött, hogy feljelentik Demszky Gábor főpolgármestert, ha nem hozza nyilvánosságra a szerződést.

Molnár: a patikaliberalizáció célja a jobb lakossági gyógyszerellátás

Belföld - 2006-09-12

A tervezett patikaliberalizáció célja, hogy a lakosság könnyebben jusson gyógyszerhez - mondta az egészségügyi miniszter a keddi kormányszóvivői tájékoztatón. Feloldják a gyógyszertár-alapítás lakosságszám és területi korlátjait, lesznek olyan készítmények, amelyeket patikán kívül is lehet majd forgalmazni.

A hosszú hétvégék éve jön

Belföld - 2006-09-12

Míg idén az ünnepek miatt egyetlen munkanap-áthelyezésre sem volt szükség, addig jövőre hat szombatot dolgozunk majd le az átcsoportosítások miatt - derül ki a munkaügyi tárca rendelettervezetéből.

Balázs László: utcára vonulhatnak a fegyveres és rendvédelmi dolgozók

Belföld - 2006-09-12

Utcára vonulhatnak a fegyveres és rendvédelmi dolgozók, ha eredménytelenek lesznek a kormánnyal folytatott megbeszéléseik, egy esetleges demonstrációval a testületeket érintő megszorítások ellen tiltakoznának. Erről Balázs László, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) alelnöke beszélt az MTI-nek.

A kormány összevonja a határőrséget és a rendőrséget

Belföld - 2006-09-11

Három részterületen készül változtatásra a kormány a rendvédelem területén; a rendőrség és határőrség összevonása, a regionalizáció, illetve a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem és a Rendőrtiszti Főiskola összevonása várható - mondta Vadai Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselőcsoportjának munkacsoport-vezetője.

Juhász: a Fidesz nem versenyt akar, hanem leszámolást

Belföld - 2006-09-11

Az MSZP alelnöke szerint a Fidesz semmit sem változott a tavaszi parlamenti választások óta; vezető politikusai feszültségkeltő, "sokszor uszító hangú üzenetekkel gyakorlatilag lázítják a saját, sok esetben szélsőséges embereiket". Juhász Ferenc szerint a FIDESZ-nek nem kell vetélytárs, amellyel "program, program mentén" ütközhetne, neki sokkal inkább kell az utcán hangoskodó, fütyülő tömeg.