Belföld

Eredmények megjelenítése 6041-től 6060-ig 6704 találatból.

 A Fidesz képviselői lebontották a Kossuth Lajos teret elkerítő kordont

Belföld - 2007-02-02

Polgári engedetlenségi akció keretében a Fidesz országgyűlési és európai parlamenti képviselői pénteken bő fél óra alatt elbontották a Kossuth Lajos teret elkerítő kordont - jelentette a távirati iroda helyszínen lévő tudósítója.

Kósa és Schmitt indul az alelnökségért

Belföld - 2007-02-02

A Fidesz május közepén esedékes tisztújító kongresszusának két alelnök-jelöltje már van: új jelöltként Kósa Lajos, Debrecen polgármestere biztosan indul, Schmitt Pál alelnök újra jelölteti magát, Pelczné Gáll Ildikó viszont még nem döntött.

 A zöldek felelőtlenségnek tartanák, a HM elfogadná a tubesi radarépítést

Belföld - 2007-02-02

A zöldszervezetek tagjai felelőtlenségnek és továbbra is elfogadhatatlannak tartják a Tubesre tervezett katonai radar megépítését, a honvédelmi tárca szakértője azonban a civilek csütörtökön Pécsett tartott fórumán kiállt amellett, hogy a beruházásnak szakmailag nincs akadálya.

 Kóka János is indul az SZDSZ elnöki posztjáért

Belföld - 2007-02-01
Kóka János is indul az SZDSZ elnöki posztjáért, hivatalosan a jövő szerdán jelenti be pártelnök-jelöltségét - közölte a politikus a közszolgálati televízió csütörtök reggeli műsorában.

 Ártatlannak vallotta magát a korábbi Hajdú-Bihar megyei főkapitány

Belföld - 2007-02-01
S. Sándor, a korábbi Hajdú-Bihar megyei rendőrfőkapitány ártatlannak vallotta magát a hivatali visszaélés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolt volt rendőri vezetők és társaik ellen indult per második tárgyalási napján Szegeden, a Csongrád Megyei Bíróság tanácsa előtt.

Navracsics Tibor és Szájer József levele Petrétei Józsefhez

Belföld - 2007-02-01

A Magyar Országgyűlés épülete előtti Kossuth téren, október 23-a óta nem lehet a véleménynyilvánítás szabadságának alkotmányos alapjogát gyakorolni, gyűléseket tartani - írja Petrétei miniszternek címzett levelében Navracsics Tibor és Szájer József.

 Tóth Gábor: nincs jogi akadálya a kuruc.info hírportál elleni eljárásnak

Belföld - 2007-02-01

A budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese szerint nincs jogi akadálya a kuruc.info hírportál elleni eljárásnak - Tóth Gábor erről a Klubrádió szerda esti Kontra című műsorában beszélt.

Sólyom: az az egészséges, ha a nemzeti park a saját területén gazdálkodik

Belföld - 2007-02-01

Az az egészséges, ha a nemzeti park a saját területén gazdálkodik - mondta Sólyom László köztársasági elnök Mártélyon, a Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpontban.

 Megállapodtak a létszámcsökkentésről az MTV-ben

Belföld - 2007-02-01

A korábban tervezett 198 ember helyett 146 dolgozó távozik a Magyar Televíziótól (MTV) a csoportos létszámcsökkentés keretében - közölte az intézmény a tárgyalások befejezését követően az MTI-vel.

Elkezdődött a hajdú-bihari főrendőrök pere Szegeden

Belföld - 2007-01-31
Elkezdődött szerda  délelőtt a hivatali visszaélés bűntettével és más bűncselekményekkel  vádolt hajdú-bihari rendőri vezetők és társaik pere Szegeden, a  Csongrád Megyei Bíróság tanácsa előtt.    

A Fidesz a Kossuth téri kordonok eltávolítását követeli

Belföld - 2007-01-31

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője és Szájer József a párt EP-frakciójának képviselője levélben arra szólította fel Petrétei József igazságügyi minisztert, hogy haladéktalanul intézkedjen a Kossuth téri kordonok felszámolása érdekében - erről Navracsics Tibor számolt be szerdai sajtótátjékoztatóján.

 A képviselők többsége már leadta vagyonnyilatkozatát

Belföld - 2007-01-31
A képviselők többsége már leadta vagyonnyilatkozatát, a határidő éjfélkor jár le - közölte Géczi József Alajos, az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke szerdán az MTI érdeklődésére. Már csak 27 képviselő nyilatkozata hiányzik - mondta a bizottság elnöke

 Gyurcsány ötpárti egyeztetést javasol a leendő jegybankelnökről

Belföld - 2007-01-31

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a jövő héten a leendő jegybankelnök személyéről kíván egyeztetni az öt parlamenti párt elnökével - közölte Danks Emese kormányszóvivő a kormányszóvivői tájékoztatón. A Fidesz és a KDNP nem vesz részt a megbeszélésen. Az MDF elnöke elmenne az egyeztetésre.

 Az MSZP a házbizottság rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi

Belföld - 2007-01-30

A képviselői szállásköltségek térítési jogosultságának és elszámolásának megváltoztatása céljából az MSZP-frakció a házbizottság összehívását kezdeményezi - közölte Göndör István, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese az MTI-vel.

 Az Ab megkezdte a Fidesz és a KDNP népszavazási kezdeményezéseinek tárgyalását

Belföld - 2007-01-30

Megkezdte a Fidesz és a KDNP népszavazási kezdeményezéseinek tárgyalását az Alkotmánybíróság (Ab) - mondta a testület sajtófőnöke hétfőn az MTI-nek.

ÁSZ: alapvetően rendben van a Fidesz-pártalapítvány gazdálkodása

Belföld - 2007-01-29

Az Állami Számvevőszék  alapvetően rendben találta a Fidesz pártalapítványának 2003-2005-ös  gazdálkodását, csak kisebb szabálytalanságokat állapított meg. Ez az  ÁSZ összefoglaló jelentéséből derül ki, amelyet a szervezet hétfőn  juttatott el az MTI-nek.    

 Vizsgálatot indítanak a Schmidt-híváslista nyilvánossá tétele ügyében

Belföld - 2007-01-29

Komoly vizsgálatot helyezett kilátásba Kondorosi Ferenc igazságügyi államtitkár hétfőn abban az ügyben, hogy felkerülhetett-e, s ha igen, milyen módon Schmidt Mária, a Terror Háza múzeum főigazgatónőjének állítólagos híváslistája egy internetes portálra.

Eső és havazás is várható, 4-9 fok lesz

Belföld - 2007-01-29

Hétfőn a többször erősen megnövekvő felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre lehet számítani, már csak elszórtan várható zápor, hózápor. Az erős nyugati, északnyugati szelet sokfelé viharos széllökések kísérik.

 Fidesz-KDNP frakció: önkormányzati kabinet alakul

Belföld - 2007-01-29

Várhatóan önálló önkormányzati kabinet alakul a Fidesz-KDNP frakciószövetségben, a kabinet vezetésével Kovács Zoltánt, Pápa fideszes polgármesterét bíznák meg - értesült az MTI fideszes körökből.

 A KDNP parlamenti vitanapot kezdeményez a demográfiai helyzetről

Belföld - 2007-01-29

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) február 20-ra parlamenti vitanapot kezdeményez Magyarország demográfiai helyzetének áttekintésére - mondta az MTI-nek a párt szóvivője. Halász Zsuzsa közölte: a "Jövőnk esélye a gyermek" címmel tervezett vitanap kezdeményezéséről szóló beadványt február 1-jén nyújtják be az Országgyűlésnek.