Belföld

Eredmények megjelenítése 6041-től 6060-ig 6380 találatból.

Hiller István, a Magyar Szocialista Párt elnökének sajtónyilatkozata

Belföld - 2006-10-04

Orbán Viktor hétfőn 72 órás ultimátumot adott a kormányzó pártoknak a kormányfő menesztésére, különben vezénylő tábornokként a Kossuth térre parancsolja a jobb- és a szélsőjobboldal összevont csapatait, hogy így kényszerítse lemondásra a köztársaság szabadon választott miniszterelnökét.

Nyílt levél

Belföld - 2006-10-04

DR. NAVRACSICS TIBOR frakcióvezető úr részére Fidesz-Magyar Polgári Szövetség és DR. SEMJÉN ZSOLT frakcióvezető úr részére Kereszténydemokrata Néppárt

 Tisztelt Frakcióvezető Urak!

Köszönöm levelüket.

Én is úgy érzem, hogy a magyar parlamenti pártok frakcióvezetőinek időről -időre szükséges és hasznos leülni beszélgetni.

Nyílt levél, SÓLYOM LÁSZLÓ ÚRNAK, a Magyar Köztársaság Elnökének

Belföld - 2006-10-04

 Tisztelt Elnök Úr!

Vártuk és üdvözöljük újabb megszólalását.

Egyetértünk azzal, hogy Elnök Úr vasárnap esti beszéde óta történtek nem a kibontakozás irányába mutattak. Másutt, máskor és másoknak nyilván lesz alkalma annak mérlegelésére is, hogy a nyilatkozat maga mennyire szolgálhatta a kibontakozást.

A Fidesz frakcióvezetőjének levele a köztársasági elnökhöz

Belföld - 2006-10-04

Sólyom László

A Magyar Köztársaság Elnöke részére

Tisztelt Elnök Úr!

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség parlamenti képviselőcsoportjának vezetőjeként biztosíthatom Önt, hogy úgy a frakció, mint a Szövetség mindig is nagyra értékelte és alapvető fontosságúnak tartotta a független intézmények alkotmányos demokráciában betöltött szerepét.

A Fidesz és a KDNP frakcióvezetőjének levele a többi parlamenti párt frakcióvezetőjéhez

Belföld - 2006-10-04

 Tisztelt Frakcióvezető Úr/Asszony!

Úgy érezzük, a jelenlegi feszült belpolitikai helyzetben nekünk, a magyar parlamenti pártok frakcióvezetőinek szükséges leülnünk beszélgetni. Magyarországon ma politikai válság van.

Hat számjegyet ért euróban a Gyurcsány-beszéd?

Belföld - 2006-10-04

El akarták adni napokkal a kiszivárogtatás előtt a Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszédét tartalmazó cd-t, és a lemezért hat számjegyű összeget kértek, euróban - írja a Népszabadság.

Nincs bizonyíték provokátorokról

Belföld - 2006-10-04

A Szabadság téri randalírozók védelmét ellátó ügyvéd szerint sem ő, sem a hatóságok nem tudnak arról, hogy az MTV székházának ostroma szervezett akció lett volna – írja a Népszava.

Az MDF ötpárti nyilvános televíziós vitát javasol

Belföld - 2006-10-04

A Magyar Demokrata Fórum azt javasolja, hogy az öt parlamenti párt vezetője a köztelevízió nyilvánossága előtt vitassa meg az ország válságos helyzetét - közölte Herényi Károly, a párt frakcióvezetője szerdán a Nap-keltében. Ezt azzal indokolta, hogy az MDF szerint egyrészt meg kellene teremteni \"a tisztánlátás feltételeit\", másrészt ki kellene jelenteni, hogy minden párt a békés megoldások híve.

Egységes a szocialista frakció Gyurcsány támogatását illetően

Belföld - 2006-10-04

A reformokat nem, de azok kidolgozatlanságát többen is kifogásolták az MSZP-frakció zárt ülésén, ahol a szocialista képviselők döntöttek arról, hogy pénteken támogatni fogják a miniszterelnököt és a kormányprogramot a bizalmi szavazáson - tudta meg az MTI több, neve elhallgatását kérő politikustól.

A Kossuth téri tüntetők a fővárosi választási eredményeket kommentálták

Belföld - 2006-10-04

A Kossuth téren Gyurcsány Ferenc és a kormány távozásáért tüntetőket kedden este arra kérte az egyik szónok, hogy címezzenek dísztáviratot \"Demszkyné Dávid Ibolyának\" azzal a szöveggel, hogy \"gratulálunk frigyükhöz és sok boldogságot kívánunk\".

Tárgyalások kezdődnek a tüntetők és a Fidesz között

Belföld - 2006-10-04

Szerda délelőtt kezdődnek tárgyalások a tüntetők és a Fidesz között, Orbán Viktor pártelnök ultimátumának lejárta után tervezett pénteki nagygyűléséről - jelentette be kedden este a Kossuth téren demonstráló több mint ezer fős tömeg előtt a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 egyik ügyvivője.

Kósa általános lázadást vizionál

Belföld - 2006-10-03

Robbanásig feszült az emberekben a tehetetlenségérzet és az indulat. Jön a költségvetés és 1000 milliárdos újabb megszorítás, akkor tavasszal fognak elkergetni bennünket, de mindenkit, mert általános lázadás törhet ki az országban – mondta Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere a Nap-kelte műsorában.

Debrecent neveznék ki a \"magyarság fővárosának\" a Kossuth tériek

Belföld - 2006-10-03

„Figyelem felkeltő menetet” szerveznek csütörtök délutánra a demonstrálók.

Gyurcsány: A kormányra nem lehet az utcán nyomást gyakorolni

Belföld - 2006-10-03

Ha az ellenzék konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal kíván élni, megteheti, de odáig azért ne jussunk el, hogy fenyegető nyilatkozatot tesz az ellenzék vezére. Egy demokrata ezen fölháborodik. Ezt a parlamenti többséget nem lehet megzsarolni – mondta Gyurcsány Ferenc a Népszabadságnak adott interjújában.

Medián: a választások eredménye nem magyarázható az őszödi beszéddel

Belföld - 2006-10-03

A Medián szerint az önkormányzati választások végeredménye nem magyarázható az őszödi Gyurcsány-beszéd nyomán kialakult bizalmi válsággal. A Közvélemény- és Piackutató Intézet  honlapján tette közzé felmérésének összefoglalóját.

Demszky lemond parlamenti és fővárosi közgyűlési mandátumáról

Belföld - 2006-10-03

Lemond parlamenti és fővárosi közgyűlési mandátumáról a főpolgármester, miután a vasárnap választáson ismét megnyerte Budapest vezetői posztját. Demszky Gábor hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be hivatalosan, hogy az Új Magyarország Nemzeti Fejlesztési Terv parlamenti vitáját követően lép hatályba lemondása, mivel a főváros érdekében fel kíván szólalni az ügyben.

Orbán: hazug ócska trükk a bizalmi szavazás

Belföld - 2006-10-03

Hazug, ócska trükknek nevezte a bizalmi szavazást Orbán Viktor, aki hétfői sajtótájékoztatóján arra szólította fel a koalíciós pártokat, hogy 72 órán belül menesszék Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, ellenkező esetben a Fidesz péntekre a Kossuth térre nagygyűlést szervez, amelyet több követhet.

Gyurcsány bizalmi szavazást kér maga ellen?

Belföld - 2006-10-02

Gyurcsány Ferenc bizalmi szavazást kér maga ellen pénteken a Parlamentben - értesült megbízható forrásból hétfőn délelőtt a Klubrádió. A kormányfő hétfőn kettő órakor bejelentést tesz.

Kerületi polgármesterek

Belföld - 2006-10-02
Szoros küzdelem volt a budapesti kerületekben. A választási eredmények alapján joggal állítható: összefogás nélkül nagyon nehéz négy esztendő vár a fővárosra

Főpolgármester és fővárosi közgyűlés

Belföld - 2006-10-02
Demszky Gábor szoros versenyben nyert. A fővárosi közgyűlésben patthelyzet alakult ki, ahol az MDF lehet a mérleg nyelve