Belföld

Eredmények megjelenítése 6041-től 6060-ig 6554 találatból.

Több alapszabály-módosítást fogadott el a Fidesz a kongresszuson

Belföld - 2006-11-26

Egyhangúan több alapszabály-módosítást fogadott el a Fidesz rendkívüli, XXI. kongresszusa, köztük legfontosabbként létrehozták az Önkormányzati Képviselők Fórumát. A fórum a Fidesz egységes önkormányzati politikájának megvalósítása, valamint Szövetség által jelölt, illetve támogatott polgármesterek és önkormányzati képviselők tevékenységének összehangolása érdekében jön létre

A kormány elküldte a frakcióknak az eseti felügyelő bizottságról szóló javaslatát

Belföld - 2006-11-26

A kormány elkészítette, és pénteken délután el is küldte a parlamenti frakciók vezetőinek az Új Magyarország Fejlesztési Terv végrehajtását felügyelő eseti bizottság létrehozására vonatkozó javaslatát - erre szerdán tett ígéretet a miniszterelnök, az önkormányzatok és a kormány együttműködésének erősítését szolgáló hétpontos javaslatcsomag részeként.

MSZP: jövőre átlagosan 2.600 forinttal emelkednek a nyugdíjak

Belföld - 2006-11-24

Jövőre átlagosan havi 2.600 forinttal emelkednek az öregségi, a rokkantsági és az özvegyi nyugdíjak - mondta Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője, pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Kettős hatalmi rend kiépítésére készülnek a "Kossuth téri forradalmárok"

Belföld - 2006-11-23

Rendszerváltó népgyűlésekkel, majd alkotmányozó nemzetgyűlés összehívásával akarják feloszlatni a parlamentet és hatályon kívül helyezni az alkotmányt a "Kossuth téri forradalmárok", akiknek képviselői sajtóértekezleten ismertették a kettős hatalmi rend kiépítésének menetét.

Megtiltotta a parlament körüli élőláncot a rendőrség

Belföld - 2006-11-23

Megtiltotta a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetője, hogy a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 élőláncot szervezzen a Parlament köré december 11-én - közölte a BRFK.

Bölcskei szerint a kormány nem mond igazat

Belföld - 2006-11-22

Intuitív, azaz megérzésen alapuló kormányzás van ma Magyarországon, bizonyos esetekben a kormányzati döntések nélkülözik a jogszerűség és a közigazgatási menetrend szabályait - jelentette ki Bölcskei Gusztáv püspök a Magyarországi Református Egyház budapesti zsinati ülésén.

December 15-én sztrájkolnak a pedagógusok

Belföld - 2006-11-22

Kétórás figyelmeztető ágazati sztrájkot hirdet december 15-re, munkakezdésre a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete - jelentette be Kerpen Gábor elnök szerdán Budapesten.

Kósa-Demszky-csörte a kormányfőnél

Belföld - 2006-11-22

Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere a kormányt, Demszky Gábor liberális főpolgármester viszont az önkormányzati oldal megosztottságát hibáztatta a két fél egyeztetéseinek sikertelenségéért a miniszterelnök által összehívott önkormányzati egyeztető fórum ülésén.

Előzetes normakontrollt kérnek a gyógyszergyártók

Belföld - 2006-11-22

A Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (Magyosz) és a Generikus Egyesület álláspontja szerint az elfogadott törvény hátrányosan érinti az olcsóbb, generikus termékek gyártóit, és rontja a magyarországi gyógyszeripar versenyképességét. Mindkét érdekvédelmi szervezet kéri az előzetes normakontrollt, és további jogi lépések megtételét is kilátásba helyezik.

Füstirtók: Két szavazattal győztek a halálpártiak az életet képviselőkkel szemben

Belföld - 2006-11-22

 Hétfő délután 175 igen és 175 nem szavazattal két tartózkodás mellett elvetette a Parlament, hogy a cigarettázástól eltiltott gyereknek a jövőben ne kelljen az élelmiszer áruházak pénztárainál dohányreklámokat nézegetniük. Az orvosok élen jártak a dohányipari lobbi támogatásában.

BRFK: november 24-e után is műveleti terület marad a Kossuth tér

Belföld - 2006-11-22

November 24-e után is műveleti terület marad a Kossuth tér - közölte Jármy Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel kedden. Ismertetése szerint a főkapitány korábban is azt mondta, hogy "amíg a biztonsági kockázat fennáll, addig ezt a műveleti területi jelleget fenntartja" "Erről van szó most is" - tette hozzá.

Fidesz-OVB: 3-4

Belföld - 2006-11-21

A maradék öt Fideszes és KDNP-s kérdésről döntött az Országos Választási Bizottság. Kedden két ellenzéki népszavazási kezdeményezést engedtek át, hármat pedig elutasítottak. Hétfőn egy ment át, egy pedig elbukott. A Fidesz mindenképp Alkotmánybírósághoz fordul.

Veres: az idei költségvetés módosítása az egyensúlyteremtésről szól

Belföld - 2006-11-21

A pénzügyminiszter az adó- és járuléktörvények nyári módosításával, valamint a Nyugdíj- és az Egészségbiztosítási Alap kiadási többleteivel, továbbá a gázár-kompenzáció okozta többletkiadásokkal indokolta a büdzsé módosítását.

Több lépcsőben drágulhat a vonat- és a buszjegy

Belföld - 2006-11-20

A Volán az infláció mértékével, a MÁV ennek két és félszeresével emelhetné személyszállítási tarifáit januárban. Változik az utazási kedvezmények rendszere is: a 65 év felettiek ingyen, de már nem korlátlanul vonatozhatnak és buszozhatnak majd – értesült a Népszabadság.

Hazaérkeztek az elsők között Svédországba utazott romák

Belföld - 2006-11-20

Hazaérkezett hétfőn mintegy húsz magyarországi roma azok közül, akik egy hónappal ezelőtt elsőként utaztak Svédországba Baranyából - értesült cigány kisebbségi vezetőktől az MTI.

A Bazilikában lesz Puskás Ferenc temetése - Világszerte emlékeznek a legendás játékosra

Belföld - 2006-11-20

December 9-én Szent István Bazilika altemplomának urnatemetőjében helyezik örök nyugalomra a péntek reggel elhunyt Puskás Ferencet - tudatta az MTI.

Pár tucatnyian tüntettek a Batthyány-örökmécsesnél

Belföld - 2006-11-20

Pár tucatnyi tüntető ment el vasárnap este a fővárosi Batthyány-örökmécseshez, hogy folytassa a Kossuth térről az Aulich utca elejére áthelyezett kormányellenes tüntetést - jelentette az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója.

Az Országgyűlés előtt a Start kártya kiterjesztése

Belföld - 2006-11-20

Beterjesztette a kormány a Start kártya kiterjesztésére vonatkozó törvényjavaslatot. A javaslat szerint a gyermekgondozást követően, vagy a gyermekgondozási segély alatt is, illetve az ápolási díj igénybevétele után jelentős járulékkedvezménnyel foglalkoztathatnák a munkáltatók a munkavállalókat. Ezek a munkavállalók a Start Plusz elnevezésű kártyát válthatnák ki.

Hiller: szigorú, a célokat realitásként tárgyaló a 2007. évi költségvetés

Belföld - 2006-11-18

Szigorúnak, a kitűzött célokat ugyanakkor realitásként tárgyaló költségvetésnek nevezte a 2007. évi büdzsét Hiller István az Inforádióban. Az MSZP elnöke kifejtette: 2007 az egyensúly teremtés éve.

Nyolc rendőrt jelent fel az ORFK

Belföld - 2006-11-17

Befejeződött az Országos Rendőr-főkapitányság belső vizsgálata az október 23-i zavargások során tett rendőri intézkedésekről. A Népszabadság információi szerint nyolc feljelentést tesz ismeretlen (rendőr) ellen az ORFK.