Belföld

Eredmények megjelenítése 6101-től 6120-ig 6704 találatból.

Vészféket húznának a diákkedvezményekért

Belföld - 2007-01-09

A vészfékek meghúzásával tiltakoznának a vasúti diákkedvezmények csökkentése és eltörlése ellen azok a hallgatók, akik az interneten tették közzé követeléseiket. A Magyar Hírlap információi szerint több száz diák kezdeményezte az akciót.

Mindenkinek vállalnia kell a múltját

Belföld - 2007-01-09

Stanislaw Wielgus, Varsó új érseke beismerte, hogy a kommunista rendszer idején a lengyel titkosszolgálat informátora volt. Miután kiderült, hogy együttműködött az egykori kommunista titkosrendőrséggel, a lengyel főpap lemondott új hivataláról. A lengyelországi példa is jól jelzi, igaza volt az SZDSZ-nek, mikor az ügynökkérdésben a nyilvánosság megteremtését szorgalmazta.

Polgár Viktor az amerikai és a kanadai vízummentesség kérdéséről

Belföld - 2007-01-09

Polgár Viktor, a Külügyminisztérium szóvivője sajtótájékoztatón elmondta: nincs még időpont és nincs megállapodás sem arra nézve, hogy Kanadában visszaállítanák és az Egyesült Államokban bevezetnék a vízummentességet a magyar állampolgárok számára.

 Teljes nyilvánosságot a dél-alföldi földgázmező ügyében

Belföld - 2007-01-09

A Kereszténydemokrata Néppárt növekvő aggodalommal figyeli a Dél-Alföld talajában lévő földgázmezőről immár hónapok óta keringő híreket. A törvény egyértelműen rögzíti, hogy a föld mélyében rejlő kincs az ország, a nemzet kizárólagos tulajdona.

Levelet hoz-e a posta?

Belföld - 2007-01-09

A kisposták bezárása a falvak életének sárba tiprását jelenti - jelentette ki Manninger Jenő sajtótájékoztatóján. A Magyar Posta 2841 állandó hivatalából 1800-at tartana meg, ezer településen vállalkozókra bízná az üzemeltetést, számos hivatalát pedig már az év végéig bezárná – ismertette a képviselő az elképzeléseket.

A Fidesz reagálása Kozma József (MSZP) közleményére

Belföld - 2007-01-07

Természetesen szó sincs "oroszellenességről”, amit a szocialisták legújabb lejárató kampányukban emlegetnek, sokkal inkább arról, hogy Oroszország egyre nyilvánvalóbban politikai célokra használja az energiafegyvert, nemcsak szomszédaival, hanem uniós tagállamokkal szemben is.

Ellenzéki politikusok oroszellenes megnyilvánulásairól

Belföld - 2007-01-07

Az MSZP Országgyűlési Képviselőcsoport Külügyi és Európai Ügyek Munkacsoportja megdöbbenéssel értesült Orbán Viktornak és a Külügyi és határon túli bizottság elnökének az elmúlt napok sajtójában megjelent oroszellenes kijelentéseiről.

Gazprom vita

Belföld - 2007-01-05

Magyarország egyike az Európai Unió azon tagállamainak, amelyek az Oroszországgal való sokoldalú együttműködés hívei. „Észre kell vennünk, hogy a függőséget éppen az együttműködés akadályozza meg" - hangsúlyozta  Polgár Viktor, a Külügyminisztérium szóvivője a Fidesz elnökének egyik lapinterjúja kapcsán.

Hatalmas változásokra készülnek az MSZP-ben?

Belföld - 2007-01-04

A Magyar Szocialista Párton belül újra éled a központi bizottság intézménye - olvasható abban a dokumentumban, mely a stop.hu- birtokába jutott. Az elképzelések szerint létrejönne egy 5-9 főből álló testület, melynek tagjaira az elnök tesz javaslatot, s melynek feladata a társadalompolitikai és pártpolitikai folyamatok elemzése, s javaslattétel a teendőkre.

Szétbontják az igazságügyi és rendészeti minisztériumot?

Belföld - 2007-01-04

Lapértesülések szerint független rendészeti tárcát alakít ki a kabinet. A Népszava információi szerint még a márciusra várható - és akár zavargásokba forduló - utcai demonstrációk előtt szükséges a rendőrség rendszerbeli megerősítése. Állítólag a kormányzati akarat és a politikai támogatás már (jobboldalról is) megvan.

MTV - új irányítás alatt a vidéki stúdiók

Belföld - 2007-01-03

Az Magyar Televízió (MTV) országos tudósítói hálózat kiépítésébe kezdett úgy, hogy új irányítás alá helyezi vidéki stúdióit, és bővíti feladatkörüket. A regionális hírszolgáltatás megújítása összefüggésben van azzal, hogy a köztévé összevonja a korábban elkülönülten működő Regionális és Hír Főszerkesztőséget.

A közigazgatási hivatalok jövőbeni működése 

Belföld - 2007-01-03

Dr. Ujhelyi István az ÖTM államtitkára 2007. 01. 02-án sajtótájékoztatón ismertette a kormány területi szerveit érintő, 2007. január elsejétől történő átalakításokat.  Az államtitkár elmondta: a kormány célja az volt, hogy átlátható, költségtakarékos, hatékony közigazgatást hozzon létre, amelyben ügyfélbarát a szolgáltatás, és egységes a jogalkalmazás.

A Fidesz az Alkotmánybírósághoz fordul a megyei közigazgatási hivatalokat megszüntető jogszabályok miatt

Belföld - 2007-01-03

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség szerint elhibázott a területi kormányszervek erőltetett regionalizációja, a megyei közigazgatási hivatalok megszüntetését pedig kifejezetten alkotmányellenesnek tartja.

Január 10-én tartja idei első ülését a kormány

Belföld - 2007-01-02

Jövő szerdán kezdi meg idei munkáját a kormány, akkor ülésezik először 2007-ben - mondta a kormányszóvivő kedden, amikor a kabinet első féléves törvényalkotási terveit ismertette.

Egyebek mellett a szakképzésről, a közoktatásról és a felsőoktatásról szóló törvények módosításáról, az egységes ingatlanadóról, valamint a Btk. módosításáról is szavazhat a parlament tavaszi ülésszakán.

Változtak a szociális támogatások

Belföld - 2007-01-02

Az év első napjától 6,2 százalékkal emelkedik a családi pótlék, a gyed 7,2 százalékkal, a nyugdíjak 4 százalékkal nőnek, a gyes összege pedig 26.830 forintra emelkedik. Ezt a kormányszóvivő jelentette be kedden, Budapesten sajtótájékoztatón.

Indul a teljesítményt honoráló javadalmazási rendszer a központi közigazgatásban

Belföld - 2007-01-02

Idén már mérni és jutalmazni is lehet a központi közigazgatásban azokat, akik jobban és többet dolgoznak - a versenyszférában mindennapos alapelvek meghonosításával a kormány célja az olcsóbb, ugyanakkor hatékonyabb állam megteremtése, ami jobb szolgáltatásokat tud nyújtani az állampolgároknak.

Kétéves a Prémium Évek program

Belföld - 2007-01-02
 Indulása óta több mint félezer nyugdíjas éveihez közel álló közszolgálati dolgozón segítetett a Prémium Évek program. Az eredetileg 2006 végéig szóló programot a kormány azért hosszabbította meg két évvel, hogy lehetőséget biztosítson a fokozatos és méltányos nyugdíjba vonulásra azoknak, akiknek a kisebb, olcsóbb, ugyanakkor hatékonyabban működő közszféra kialakítása miatt szűnik meg a munkaköre.

Műtétre várva!

Belföld - 2007-01-01

Legyen már egyszer egy pártvezető őszinte: mondja ki: „Eddig jobban éltünk, mint ahogyan dolgozunk, ezentúl jobban és többet kell dolgoznunk és rosszabbul fogunk élni.” 

A vállalkozások növekvő terhei 2007-ben

Belföld - 2007-01-01

Két új adó fizetése válik kötelezővé, mindkettő a cégek számára. Az elvárt adót a veszteséges, illetve minimális nyereséget termelő vállalkozások fogják fizetni, mértéke az árbevétel 2 százaléka. Mentességet csak az a cég kaphat, amelynek éves árbevétele legalább 25 százalékkal csökken 2007-ben a tavalyihoz képest.

Adó- és járulékváltozások

Belföld - 2007-01-01

Az idei évben több kedvezmény megszűnik, néhány adómentesen adható juttatás értéke kis mértékben nő, és 150 ezer forinttal emelkedik az adótábla sávhatára, vagyis 1,7 millió forint éves jövedelemig 18 százalékos lesz az adókulcs.