Belföld

Eredmények megjelenítése 6101-től 6120-ig 6282 találatból.

Megtalálták a Dunában a vihar negyedik áldozatát

Belföld - 2006-08-22

Megtalálták annak a román állampolgárságú nőnek a holttestét, aki a vasárnap esti viharban esett a Dunába, így már négyre emelkedett a halálos áldozatok száma; a tetemet a Fejér megyei Ercsinél húzták ki a vízből a vízirendőrök - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Nem halt meg a vihar után a Péterffy Sándor utcai kórházba szállított sérült

Belföld - 2006-08-21

Budaházy Emil, a Péterfy Sándor utcai kórház főigazgatója cáfolta azt a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában elhangzott hírt, mely szerint a vasárnap esti vihar egyik kórházba szállított sebesültje meghalt.

A meteorológusok már délelőtt jelezték a közeledő vihart

Belföld - 2006-08-21

"Budapesten és környékén napos idő van, többnyire mérsékelt a légmozgás, a hőmérséklet 25-26 fok körül alakul. Változás előtt áll időjárásunk, északnyugat felől markáns hidegfront közeledik, amely a fővárost és környékét az esti órákban éri el" - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az InfoRádióban vasárnap délelőtt 10 órakor.

Több ember eltűnt, amikor dunai hajók ütköztek a budapesti viharban

Belföld - 2006-08-21

Több kishajó ütközött össze és borult fel a vasárnap esti viharban a Dunán. Meg nem erősített információk szerint több vízbe esett embert is keresnek - közölte a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ügyelete az MTI-vel. A késő esti órákban kapott tájékoztatás szerint - a korábbi információval szemben - nem egy, hanem több hajó is összeütközött és felborult a Dunán. Több eltűnt embert keresnek a vízben.

Három halottja és mintegy száz sebesültje van a budapesti viharnak

Belföld - 2006-08-21

Három halottja és mintegy száz sebesültje van az előzetes adatok szerint a vasárnap esti budapesti viharnak. A halottak és sebesültek pontos számát egyelőre nem tudják megmondani. A katasztrófavédelem ügyelete azt erősítette meg, hogy a Lánchíd és Margit-híd között között két ember halt meg, másik kettő súlyosan megsérült, mert a vihar rájuk döntött egy fát.

Augusztus 20-i budapesti rendezvények

Belföld - 2006-08-21

Szent István ünnepét Budapest számos helyszínén, a többi között a Városligetben, a Duna partján, valamint a Budai Várban rendezvények sokasága teszi emlékezetessé. A Vajdahunyadvár környékén megrendezett Kenyérfesztivál az államalapítás ünnepén délután színes programokkal várta az érdeklődőket.

Budapestre hívta dolgozni a határon túli magyar fiatalokat Demszky Gábor

Belföld - 2006-08-21

Budapestre hívta dolgozni a határon túli magyar fiatalokat Demszky Gábor főpolgármester vasárnap, aki az augusztus 20-i ünnepen azt hangsúlyozta, hogy Budapest az egész nemzet fővárosa. Demszky Gábor szerint sokan, köztük politikusok is, egyáltalán nem örülnek a külföldieknek.

Gyurcsány: a kormány a történelmi sértettségből akar kitörni nemzetpolitikájával

Belföld - 2006-08-19

Gyurcsány Ferenc szerint a kormány a történelmi sértettségből akar kitörni nemzetpolitikájával, s a határ menti régiók kapcsolatainak javításával is hozzájárulni a magyarság identitásának megőrzéséhez. Erről a miniszterelnök a Népszabadságnak adott, szombati interjúban beszélt.

A kormány idén is segíti az iskolakezdésben a rászoruló tanulók családjait

Belföld - 2006-08-19

A kormány idén is számos olyan támogatást nyújt a családoknak, amellyel az iskolakezdés terheit enyhíti. A tanévkezdés kapcsán fontos törekvés a hátrányos helyzetű tanulók és családjaik megkülönböztetett támogatása.

A Malév egyelőre nem tervez újabb belföldi járatot

Belföld - 2006-08-18

A Malév nem fontolgatja, hogy újabb belföldi járatokat indítson - mondta Németh Krisztina, a légitársaság szóvivője az MTI-nek, cáfolva az egyik országos napilap értesüléseit.

Csökkent a keleti határforgalom

Belföld - 2006-08-18

A Nyírbátori Határőr Igazgatóság határátkelőhelyein az esztendő első hét hónapjában 4.199.300 személyt és 2.061.109 járművet ellenőriztek és léptettek át az útlevélkezelők. Az előző év hasonló időszakához viszonyítva a személyforgalomban 33,7%-os, a járműforgalomban 42,6%-os csökkenés tapasztalható.

Debrecen fontosabb Kósa Lajos számára, mint a pártelnökség

Belföld - 2006-08-18

Debrecen polgármestere nem tartja valószínűnek, hogy a Fidesz aláírásgyűjtésére válaszul visszavonnák a Gyurcsány-csomagot. Ezzel együtt úgy véli, a kormány csődbe vitte az országot. A Fidesz egyik "szimbólumaként" sem vágyik a pártelnöki székbe.

Elfogytak a jegyek a hétvégi debreceni IC-vonatokra

Belföld - 2006-08-17

A hétvégén erős utasforgalomra számít a vasúttársaság – ezt mutatják a helyjegyfogyások is. Főként a debreceni virágkarneválra, illetve a budapesti rendezvényekre utaznak sokan, a vasúttársaság ezért valamennyi tartalék személykocsiját forgalomba állítja, s mentesítő vonatokat is indít.

Bene: a fotós hibázott

Belföld - 2006-08-17

A rendőrök a hatályos jogszabályoknak megfelelően jártak a Népszava újságírójával szemben - mondja az országos rendőrfőkapitány.

Új útlevél augusztus végétől

Belföld - 2006-08-17

Az EU jelzését is tartalmazó, mikrocsippel ellátott vörös színű útlevelet bocsátanak ki augusztus 29-től. A korábbi okmányok érvényességük lejártáig használhatók.

Csökkent az államháztartási hiány

Belföld - 2006-08-17

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) előzetes, szezonálisan kiigazított adata szerint az államháztartás nettó finanszírozási igénye  a második negyedévben az időszak GDP-jének 8,2 %-a - közölte a jegybank

Az ’56-os forradalom 50. évfordulójáról egyeztetett a köztársasági elnök és a miniszterelnök

Belföld - 2006-08-17

Sólyom László köztársasági elnök ma hivatalában fogadta Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt. A kormányfő és a köztársasági elnök közötti rendszeres egyeztetések sorába illeszkedő megbeszélésen az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójának megünnepléséről, a hivatalos állami ünnepségsorozat előkészítéséről esett szó.

Fidesz: csak porhintés Gyurcsány bejelentése a gazdasági egyensúlyról

Belföld - 2006-08-16

A Fidesz szerint a miniszterelnök és az SZDSZ-frakció egyeztetése a konvergenciaprogramról csupán arra szolgált, hogy eltereljék a figyelmet a jelenlegi problémákról - hangsúlyozta Cser-Palkovics András helyettes szóvivő, aki jelezte azt is, hogy a Fidesz a parlamentben vitázna a programról.

Gyurcsány: 2008 és 2010 között helyreáll az egyensúly

Belföld - 2006-08-16

Gyurcsány Ferenc szerint 2008 és 2010 között helyreáll a gazdasági egyensúly, az eurót ehhez képest plusz két éven belül lehet bevezetni. A miniszterelnök erről azután tájékoztatta a sajtót Kuncze Gáborral közösen, hogy az SZDSZ frakciójával a konvergenciaprogramról egyeztetett kedden Budapesten.

Soron kívüli fejlesztés a tűzoltóknál

Belföld - 2006-08-15

Csaknem 180 forint értékű azonnali technikai fejlesztésre számíthat a tűzoltóság a fővárosi közgyűlés illetékes bizottságának tegnapi döntése értelmében. A múlt heti tragédia miatt a tűzoltóság kezdeményezte a Műegyetem épületének biztonsági felülvizsgálatát.