Belföld

Eredmények megjelenítése 6101-től 6120-ig 6355 találatból.

Tüntetés a Parlamentnél: áttörte a külső védőkordont a tömeg

Belföld - 2006-09-18

Mintegy 5.000 ember gyűlt össze a fővárosi Kossuth téren hétfőn kora estére, hogy Gyurcsány Ferenc és kormánya leváltását követelje; néhány csoport áttörte a rendőrök által felállított külső védőkordont, és egészen a Parlament falánál megépített belső védőkordonig hatolt.

Kuncze: Gyurcsány hazugság-beszéde erős szónoki túlzás

Belföld - 2006-09-18

A kormányfő nyilvánosságra került beszéde miatt kialakult helyzet nem befolyásolja a koalíció működését - jelentette ki Kuncze Gábor.

Sólyom bocsánatkérést vár Gyurcsánytól

Belföld - 2006-09-18

Sólyom László a Sándor-palotában értékelte Gyurcsány Ferenc vasárnap délután nyilvánosságra került beszédét. Véleménye szerint a kormányfő morális válságba sodorta az országot. Hangsúlyozta: jogilag nincs lehetősége cselekedni.

Kovács Tamás a főügyész-jelölt

Belföld - 2006-09-18

Az államfő Kovács Tamást jelöli legfőbb ügyésznek. A katonai főügyész 1990 óta a legfőbb ügyész helyettese. Sólyom László ezt a Sándor Palotában közölte a parlamenti pártok vezetőivel.

A Fidesz a kormány lemondását követeli

Belföld - 2006-09-18

A Fidesz frakcióvezetője, Navracsics Tibor bejelentette: hétfő délelőtt levelet írtak az MSZP-nek, melyben követelik a kormány távozását.

Hozzák nyilvánosságra a teljes beszédet! – Hock Zoltán közleménye

Belföld - 2006-09-18

Egy magnófelvétel tanúsága szerint a miniszterelnök a frakció május 16-i balatonőszödi alakuló ülésén elismerte, hogy a kormány és az MSZP "hazudott". Hock Zoltán, az MDF elnökhelyettese ezzel kapcsolatban közleményt adott ki.

Gyurcsány: szembesülni kell az elmúlt évekkel 

Belföld - 2006-09-18

Gyurcsány Ferenc szerint a zárt, balatonőszödi MSZP-frakcióülésen elmondott beszéde azt mutatja, hogy amit az elmúlt három-négy hónapban mond és csinál, az nem kommunikációs álca. A miniszterelnök a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában hétfő reggel azt mondta: arra készül, hogy Magyarországot szembesítse az elmúlt évekkel.

Nem képviselő készítette a felvételt?

Belföld - 2006-09-18

A frakcióülés idején a kormányüdülő épületében nem lehetett mobiltelefont használni, néhány résztvevő képviselő szerint pedig lehetetlen lett volna felvételt készíteni feltűnés nélkül – írja a Magyar Hírlap.

Még 12 napig kérhető az igazolás azoknak akik nem lakóhelyükön szavaznak

Belföld - 2006-09-18

Azok a választópolgárok, akik nem lakóhelyükön, hanem tartózkodási helyükön kívánnak szavazni az október 1-jei választáson, még 12 napig kérhetnek ehhez igazolást. Aki nem a lakóhelyén szeretne szavazni október 1-jén, igazolást kérhet a települési jegyzőtől.

A tüntetők nem adják fel - buszok érkeznek vidékről

Belföld - 2006-09-18

Körülbelül 100 tüntető továbbra is kitart a Parlament előtt. Néhányan még magyar zászlót lengettek, és Gyurcsány Ferenc lemondását követelő rigmusokat skandáltak hétfő reggel 8 óra előtt is.

Pokorni: Gyurcsány egy morálisan megsemmisült miniszterelnök

Belföld - 2006-09-18

A Fidesz alelnöke szerint Gyurcsány Ferenc "morálisan megsemmisült miniszterelnök", akivel "sem itthon, sem Európában nem lehet dolgozni". Pokorni Zoltán hétfőn reggel a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában úgy vélte, a megoldás az MSZP kezében van, "az országot csak az MSZP szabadíthatja meg tőle".

Boldoggá avatták Salkaházi Sárát

Belföld - 2006-09-18

Vasárnap a budapesti Szent István Bazilika előtt mintegy tízezren voltak jelen Salkaházi Sára boldoggá avatási szertartásán. Erdő Péter bíboros olvasta fel a szentmisén XVI. Benedek levelét, amelyben a pápa hozzájárul, hogy boldoggá avassák Salkaházi Sára szociális testvért, akit a II. világháború végén gyilkoltak meg a nyilasok, mert részt vett az üldözöttek mentésében.

Több ezren tüntettek a Parlament előtt

Belföld - 2006-09-18

Több ezren követelték Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és a kormány lemondását a Parlament előtt a vasárnap este kezdődött demonstráción. A túlnyomó többségében fiatalokból álló tömeg folyamatosan fütyül, sípol és az "Elkúrtad!", "Áruló!" , "Mondjon le!", "Vesszen a kormány!", "56, 56"szavakat skandálja - jelentették az MTI helyszínen tartózkodó tudósítói.

Lendvai: Gyurcsány a politikai elit közös hazugságáról beszélt

Belföld - 2006-09-17

Gyurcsány Ferenc szembenézett a magyar politika több éves közös önáltató hazugságával, azzal, hogy meg lehet úszni gyökeres reformok és változtatások nélkül - mondta az MTI érdeklődésére vasárnap Lendvai Ildikó.

A Vasárnapi Hírek szerint nem lehet Fidesz-áttörésre számítani

Belföld - 2006-09-17

A Vasárnapi Hírek (VH) információi szerint egy Orbán Viktorhoz érkezett új helyzetértékelés szerint nem lehet számítani a Fidesz áttörésére az önkormányzati választáson - áll a lap internetes oldalán. Az újság úgy tudja: a Fidesz elnökéhez friss értékelés érkezett az önkormányzati választások várható eredményéről.

Hangfelvétel Gyurcsány Ferencről: "Másfél évig hazudtunk..."

Belföld - 2006-09-17

Gyurcsány Ferenc egy májusi szocialista frakcióülésen elismerte, hogy négy évig nem csinált semmit a kormányzat - olvasható a Magyar Rádió honlapjára vasárnap feltett hangfelvétel szövegében.

Zavartalan volt Gyurcsány Hajdú-Bihar megyei programja

Belföld - 2006-09-17

A beruházás és a fejlesztés teremt csak új munkahelyeket -mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szombaton Hajdúhadházon. A kormányfő erről a helyi szántóverseny díjkiosztóján beszélt, ahol az MSZP és az SZDSZ közös polgármester-jelöltjének támogatására kérte többszáz fős hallgatóságát. A kormányfő hajdú-bihari programjait nem zavarták meg.

A diplomás magyarok vándorolnak el

Belföld - 2006-09-15

Magyarországot általában a többdiplomások hagyják el, akik úgy érzik, itthon nem lenne lehetőségük a szakmai fejlődésre és az előrejutásra, de az „urambátyám” mentalitás is elűzi a jól képzetteket. Ha vissza is térnének, nem lenne könnyű dolguk.

Október 23.: sokan amnesztiában reménykednek

Belföld - 2006-09-15

Sokan reménykednek abban, hogy az 1956-os forradalom 50. évfordulója alkalmából az Országgyűlés közkegyelmi törvényt fogad el. Egy ilyen jogszabály megszüntethetővé tenne folyamatban lévő eljárásokat, és módot adna arra is, hogy a büntetésüket töltő emberek kiszabaduljanak, ha büntetésükből csak rövid idő van hátra. A Magyar Nemzet szakértőket kérdezett meg: indokoltnak és lehetségesnek tartanának-e egy ilyen jogszabályt?

Tüntetésdömping Budapesten 

Belföld - 2006-09-15

Holnap elkezdődik a "forró budapesti ősz", másfél hónap alatt hét tüntetés várható a kormány megszorításai ellen, ebből öt a Kossuth téren. Szervezetek mellett pártok is az utcára vonulnak.