Egészségügy

Eredmények megjelenítése 861-től 880-ig 982 találatból.

Sürgősségi betegfogadót adtak át a szegedi egyetemen

Egészségügy - 2007-10-05

Évente 10-12 ezer páciens fordul majd meg a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) új sürgősségi betegfogadójában. A 60 millió forintos költséggel kialakított sürgősségi betegfogadóban az eddigieknél jobb körülmények között, gyorsabban tudják ellátni a szakemberek az akut traumatológiai, idegsebészeti, ideggyógyászati, illetve pszichiátriai tünetekkel érkező pácienseket - mondta az SZTE Traumatológiai Klinikájának vezetője az átadáson.

 Debreceni gyermekklinika: kártérítés hepatitisz-fertőzés miatt

Egészségügy - 2007-10-04

Tízmilliós kártérítésre kötelezte a Debreceni Egyetem Orvos és Egészségtudományi Centruma (DEOEC) Gyermekklinikáját a Debreceni Ítélőtábla - tájékoztatott az ítélőszék döntéséről Koszta János, a tábla sajtóreferense.

A gyermekklinikán 2001 és 2003 között 33 gyermek fertőződött meg hepatitisz B-vírussal, mert az onkológián nem tartották be maradéktalanul a higiénés szabályokat - mondta.

MDF-es egészségügyi kérdéscsomag a szakminiszternek

Egészségügy - 2007-10-03

Elküldte az MDF az egészségügyi miniszternek első kérdéscsomagját a biztosítási rendszer átalakításáról. Először a betegek életét leginkább érintő több mint tíz kérdésre vár választ a párt - mondta Pusztai Erzsébet, a Magyar Demokrata Fórum szakpolitikusa.

Szív- és érrendszeri betegségek: szűrőprogram indul Debrecenben

Egészségügy - 2007-09-27

Az év végéig átadásra kerülő, debreceni Auguszta-program keretében a prevenciótól az utókezelésig dolgoztak ki regionális programot a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DEOEC) kardiológiai intézetében - közölte Édes István professzor, az intézet igazgatója.

A tárcáknál finomítják a reform részleteit

Egészségügy - 2007-09-27

Az egészségpénztárak alapításáról, a licitálás szabályairól és a kisebbségi tulajdonosokat megillető menedzsmentjogokról egyeztetnek még a kormánypártok szakértői a biztosítási rendszer átalakítása kapcsán - írja a Népszava.  A tárgyalások kormányzati szinten zajlanak, az érintett tárcák - egészségügyi, pénzügyi, igazságügyi - bevonásával. Az átalakítás miatt várhatóan meghallgatja a szakminisztert az egészségügyi bizottság.

Megállapodtak a koalíciós pártok az egészségbiztosításról

Egészségügy - 2007-09-25

Politikai egyezség született az egészségbiztosításról - jelentette be Kökény Mihály, a szocialista párt szakpolitikusa hétfőn este, miután véget ért a koalíciós pártok megbeszélése. Elmondta: a rendszer alapegysége a megye lesz, a közép-magyarországi régióban (Budapest és Pest megye) pedig négy pénztár alakulhat meg.

Pályázatot ír ki a főváros az egyesített János kórház élére

Egészségügy - 2007-09-15

Jövő héten pályázatot ír ki a fővárosi önkormányzat egészségügyi bizottsága a János kórház főigazgatói posztjára - közölte a Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke szombaton az MTI-vel. Szolnoki Andrea elmondta, hogy miután augusztus végén döntöttek az észak-budai kórházak integrációjáról, a megváltozott szakmai struktúra miatt szükség van arra is, hogy az összevont kórházak élére pályázati úton válasszanak főigazgatót.

Prosztata Napot szervez a Debreceni Egyetem

Egészségügy - 2007-09-13

A Nemzetközi Prosztata Napon a Debreceni Egyetem (DE) Orvos- és Egészségtudományi Centruma Urológiai Klinikájának munkatársai ismeretterjesztő előadásokat tartanak és ingyenes prosztata rákszűrést végeznek az érdeklődőknek szeptember 15-én 10 és 14 óra között a DE OEC Urológiai Klinika tantermében.

Engednék az otthon szülést, de még nem támogatják

Egészségügy - 2007-09-12

Hamarosan ténylegesen is legálissá válhat a törvény szerint eddig is engedélyezett otthon szülés, a miniszter felkérésére a szakmai kollégium ugyanis kidolgozza a szükséges szabályokat - írta a szerdai Népszabadság. Az egészségügyi tárca nemrég felkérte a kollégium két szakemberét az otthon szülés szakmai "menetrendjének" újbóli kidolgozására.

Tovább nőtt az agyhártyagyulladásos betegek száma

Egészségügy - 2007-08-31

Eddig 22 beteget regisztráltak Zala és Vas megyében a napok óta terjedő, kullancsfertőzött kecsketejtől származó vírusos agyhártyagyulladással. Ribiczey Pál, a Zala Megyei Kórház fertőző osztályát vezető főorvos az MTI érdeklődésére  elmondta: a két új beteget vettek fel az osztályra

Allergiás a fejlődő országok lakosságának negyede

Egészségügy - 2007-08-30

A fejlődő országokban a lakosság 30 százaléka allergiás, és az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy ez az arány tizenöt éven belül megduplázódhat - mondta el a Budai Allergiaközpont szakmai igazgatója csütörtökön.

Újabb vírusos agyhártyagyulladás gyanús betegek Zalában

Egészségügy - 2007-08-29

Telefonon jelentkezett két újabb beteg a Zala Megyei Kórházban, ők feltehetőleg szintén a forralatlan kecsketejtől betegedtek meg - mondta el szerdán az MTI-nek a kórház fertőző osztályának vezető főorvosa. A már ismert betegek száma így 14-re emelkedett a zalai megyeszékhely kórházában.

Az egészségügyi reform tapasztalatai

Egészségügy - 2007-08-25

Csaknem 40 egészségügyi intézmény küzd súlyos gazdasági problémával az országban. Az intézmények fele évek óta ilyen helyzetben van – közölte pénteki sajtótájékoztatóján Kovács Attila, az Egészségügyi Minisztérium politikai államtitkára, aki z egészségügyi szakdolgozók országos kongresszusa miatt volt Debrecenben.

Neves professzorokat és docenseket bocsátanak el Pécsről

Egészségügy - 2007-08-23

Felmond 150-200 klinikai dolgozójának, köztük nyugdíjas korú professzorainak és docenseinek a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szeptember elsejétől - írta csütörtökön az Új Dunántúli Napló. A lap értesülései szerint a mintegy 100 orvoskari professzor közül 30 kénytelen távozni.

Visszakapott egy kis keretet a Kenézy

Egészségügy - 2007-08-14

Havonta 300-al több fekvő beteget láthat el a Kenézy Gyula Kórház. Erről született megállapodás az intézmény és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár között. Mint arról többször beszámoltunk, korábban a Kenézy kórházban országosan is egyedülálló módon 40 százalékkal csökkentette az ágyszámokat az egészségügyi tárca.

A hálapénz megszüntetése az orvostársadalom érdeke

Egészségügy - 2007-08-10

A hálapénz korrupció, megszűnésében az orvosok jobban érdekeltek, mint a hatalom - jelentette ki Éger István, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke a Klubrádió Kontra című műsorában csütörtök este. Mint mondta, a hálapénz az orvoskar jó részéhez eleve nem juthat el, akihez pedig igen, azoknak túlnyomó részben nem a vagyonosodásukat, hanem fizetéskiegészítésüket szolgálja.

Vizsgálat egy Hungaroring környéki büfében történt ételmérgezés miatt

Egészségügy - 2007-08-06

Vizsgálatot indított az országos tiszti főorvos azt követően, hogy egy Hungaroring környéki büfé vendégei közül legalább 12-en kórházba kerültek. Falus Ferenc az MTI-vel vasárnap azt közölte, tudomása szerint ételmérgezés miatt 11 felnőttet és egy gyereket szállítottak kórházba.

91 tb-támogatott gyógyszer ára csökkent augusztustól

Egészségügy - 2007-08-02

Augusztus elsejétől 91 társadalombiztosítás által támogatott gyógyszer ára csökkent átlagosan 10 százalékkal - tájékoztatta az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Gyurcsány: nem érinti az egészségügyi reformot, ha eltörölnék a vizitdíjat

Egészségügy - 2007-07-26

Sem a felsőoktatási felvételi rendszert, sem az egészségügyi reformot nem érinti, ha a népszavazáson úgy döntenének az emberek, hogy ne legyen tandíj, vizitdíj és kórházi napidíj - mondta Gyurcsány Ferenc a TV2 Tények Este című műsorában szerdán. Az egészségügy átalakítása kapcsán a miniszterelnök elmondta, 2007-ben annyiba kerülhet az egészségügy, amennyit a kabinet a költségvetésben tervezett.

Génmanipuláció helyett valódi esélyegyenlőséget

Egészségügy - 2007-07-06

A Nők a Médiában Egyesület arra kéri a nagyobbik kormánypártot, hogy a magyar demográfiai problémákat ne etikai és emberi jogi szempontból kétséges, az európai gyakorlattal ellenkező, és a - Magyarország által a 2002. évi VI. törvénnyel ratifikált – Oviedói Egyezménybe ütköző törvénnyel, hanem a társadalmi nemek esélyegyenlőségének javításával próbálja orvosolni.