Egészségügy

Eredmények megjelenítése 901-től 920-ig 980 találatból.

A világ legkorszerűbb PET/CT berendezése Debrecenben

Egészségügy - 2007-05-04

A világ legkorszerűbb technológiájú PET/CT berendezését adták át pénteken a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában (DEOEC). 1994-ben Közép-Európában elsőként Debrecenben helyeztek üzembe PET (Pozitronemissziós tomográf) kamerát a helyi atommagkutató intézet ciklotronjára építve.

Hétfőn csak Horváth Ágnes teszi le a miniszteri esküt

Egészségügy - 2007-04-20

A két miniszterjelölt közül hétfőn csak Horváth Ágnes teheti le a miniszteri esküt, mert az ő bizottsági meghallgatása zajlik le a plenáris ülés kezdetéig, ami feltétele az eskütételnek.

Horváth Ágnes: stabilizálni kell az egészségügyi reform eddigi intézkedéseit

Egészségügy - 2007-04-19

Stabilizálni kell az egészségügyi reform eddigi intézkedéseit és ki kell dolgozni olyan biztosítási rendszert, amely többet ad a betegeknek - jelentette ki Horváth Ágnes egészségügyi miniszterjelölt a Magyar Televízió Este című műsorában szerdán.

Baleseti intézményeket vonnak össze a fővárosban

Egészségügy - 2007-04-18

Egyesül az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet (OBSI) a fővárosi Péterfy Sándor utcai kórház balesetsebészeti osztályával július 1-től - közölte Budaházy Emil, a két kórház átalakításával megbízott miniszteri meghatalmazott az MTI-vel.

Megszűnik a Békés Megyei Tüdőkórház

Egészségügy - 2007-04-16

Megszűnik a Békés Megyei Tüdőkórház, mert a fenntartó megyei önkormányzat szerint az új ágystruktúrát nem lehet finanszírozni - közölte a megyei közgyűlés elnöke.

Kóka: a reform gerince a több-biztosítós rendszer bevezetése

Egészségügy - 2007-04-05

Az egészségügyi reform gerince a több-biztosítós rendszer bevezetése, a reform pedig a koalícióban maradás feltétele - mondta Kóka János, az SZDSZ elnöke csütörtökön Budapesten. Az MSZP azt várja a szabad demokratáktól, hogy bizonyítsák be: a több-biztosítós modell jobb, mint az egyetlen biztosítós, és ezt az SZDSZ be is fogja bizonyítani - közölte a pártelnök újságírók előtt.

A DEOEC is aláírta a szerződést

Egészségügy - 2007-04-02

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum vezetése a kialakult helyzetről folytatott hosszú tárgyalások és egyeztetések után, a működése folyamatosságának biztosítása érdekében, végül aláírta az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral az új finanszírozási szerződést. Azt azonban záradékkal látta el.

 

Hitelből tudja kifizetni a számláit a kaposvári kórház

Egészségügy - 2007-04-01

Lejárt számláinak kifizetéséhez 250 millió forint hitel felvételére kényszerül a súlyponti besorolású Kaposi Mór Oktató Kórház; ezt a Somogy Megyei Közgyűlés az intézmény tulajdonosaként jóváhagyta.

A Debreceni orvoscentrum és a Kenézy kórház is aláírta a finanszírozási szerződést

Egészségügy - 2007-04-01

A Debreceni Egyetem  Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DEOEC) vezetése és a debreceni  Kenézy Gyula Kórház főigazgatója is aláírta szombat este az új  finanszírozási szerződést, de a DEOEC már hétfőn kezdeményezi annak  módosítását.

A szaktárca szerint minden kórház megkapta a finanszírozási szerződés tervezetét

Egészségügy - 2007-03-29
Valamennyi kórház megkapta a helyi egészségbiztosítási pénztárral kötendő szerződéstervezetet - jelentette ki Horváth Ágnes, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára Budapesten. A szerződés, amelyet kedd estig kaptak meg a kórházak, még csak tervezet - hangsúlyozta sajtótájékoztatóján Horváth.

Hozzátartozói jogon áprilistól nem jár egészségügyi szolgáltatás

Egészségügy - 2007-03-25

Az eltartott közeli hozzátartozónak minősülő személyek 2007. április 1-jétől hozzátartozói jogon már nem jogosultak az egészségügyi szolgáltatások igénybevételére.

Az egészségügyi szolgáltatási járulék összege 2007. április 1-jétől a tárgyhónapot megelőző hónap első napján érvényes minimálbér (65.500 forint) 9 százaléka (5.895 forint).

 Vízfogyasztást népszerűsítő iskolai program indult

Egészségügy - 2007-03-24

Vízfogyasztást népszerűsítő iskolai program indult az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) és az Egészségügyi Minisztérium támogatásával - tájékoztatta az Országos Élelmiszerbiztonsági és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) az MTI-t.

  A kórházak több mint felének javul a pénzügyi helyzete

Egészségügy - 2007-03-23

 

A kórházak 60 százalékának javul a finanszírozása az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP) kötött új szerződéssel április 1-jétől - jelentette ki Molnár Lajos egészségügyi miniszter Budapesten.

Új tervezet készül a rezidensképzés finanszírozásáról

Egészségügy - 2007-03-22

Az egészségügyi bizottság március 21-i ülésén a rezidensképzés átalakításával kapcsolatos tervezet módosításáról tárgyalt a tárca. Az elmúlt időszakban nagy port kavart tervezetet, miszerint csak a hiányszakmákban támogatná az állam a rezidensek képzését, az Egészségügyi Minisztérium visszavonta - adta hírül a Magyar Rádió.

A magyarországi Crohn-Colitises Betegek Közhasznú Egyesületének állásfoglalása az egészségügyi reformról

Egészségügy - 2007-03-19

 A gyulladásos bélbetegeket (Crohn-betegség, colitis ulcerosa,együtt:IBD)több súlyos hátrány is érte az egészségügyi reform miatt.

1/ A vizitdíj-mentesség a gyulladásos bélbetegekre nem vonatkozik, pedig e betegség jellemzően fiatal korban kezdődik, gyógyíthatatlan, alkalmasint súlyos állapottal járó életre szóló betegség, mely rendszeres orvosi ellenőrzést, gondozást igényel.

Kenézy: 100 felmondólevél

Egészségügy - 2007-03-13

 A korábban bejelentett 280 fős leépítés részeként a debreceni Kenézy Gyula kórház 100 dolgozója kapta meg hétfőn a felmentéséről szóló határozatot. A 280 fős leépítés részeként néhány dolgozótól már korábban megváltak: nyugdíjasoktól, illetve azoktól, akik közel voltak a nyugdíjkorhatárhoz.

Kórház-átalakítás: mindenki tudni fogja, hogy melyik intézménybe mehet

Egészségügy - 2007-03-09

 A területi ellátási kötelezettségről, tehát arról, hogy ki milyen betegséggel hova fordulhat, időben tájékoztatják a házi orvosokat, a kórházakat - jelentette ki az Egészségügyi Minisztérium államtitkára

Kihirdették a kórházlistát: három intézmény szűnik meg

Egészségügy - 2007-03-08
Három intézmény szűnik meg áprilisban és az összágyszám 80.125-ről 71.324-re csökken, ezen belül az aktív ágyak száma 16 ezerrel csökken, a krónikusaké hét és fél ezerrel nő - jelentette be Molnár Lajos egészségügyi miniszter.

Aláírásgyűjtést indítanak az orvoskarok hallgatói

Egészségügy - 2007-03-08

Sem a szakminiszter, sem a tárca képviselője nem jelent meg azon a szerda esti fórumon, amelyet azután tartottak, hogy a HÖOK bejelentette: aláírásgyűjtést indítanak az orvoskarok hallgatói a rezidensképzés tervezett átalakítása miatt - közölte Nagy Zoltán, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) kommunikációs alelnöke.

Orvoskongresszust rendeznek Debrecenben

Egészségügy - 2007-03-07

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Debreceni Kardiológiai Napok továbbképző konferenciát a debreceni Kölcsey Konferencia Központban. Idén március 7-10-ig tart a rendezvény, mely mára a legrangosabb hazai posztgraduális kardiológiai fórummá vált több mint 1500 regisztrált résztvevővel.