Egészségügy

Eredmények megjelenítése 941-től 960-ig 981 találatból.

 Az Észak-alföldi RET elutasította az egészségügyi miniszter javaslatát

Egészségügy - 2007-01-20

Az Észak-alföldi Regionális Egészségügyi Tanács (RET) elutasította Molnár Lajos egészségügyi miniszternek a régió kórházai ágyszám-csökkentésére tett javaslatát, a testület tagjai erről pénteken Debrecenben döntöttek.

A magasvérnyomás-betegség orvosai tanácskoznak

Egészségügy - 2007-01-19

A Debreceni Egyetem OEC I. sz. Belklinika Regionális Hypertonia Centruma, a Családorvosi Tanszék és a Magyar Hypertonia Társaság, 2007. január 20-án, szombaton tudományos továbbképzést szervez „Aktualitások a hypertonia kezelésében” címmel.

Vényköteles lesz az Algopyrin

Egészségügy - 2007-01-15

Vénykötelesek lesznek  az Algopyrin, a Quarelin, Demalgon és Germicid nevű gyógyszerek -  közölte az Egészségügyi Minisztérium hétfőn közleményben, cáfolva az  ezzel ellentétes sajtóhíreket.  

Inzulin-botrány - mi ebben a reform?

Egészségügy - 2007-01-15

600 ezer cukorbeteg életét nehezíti tovább a kormány a dobozdíj bevezetésével. Mikola István szerint a reformnak az emberek érdekeit kell szolgálnia, ezért arra kérte a kormányt: vonja vissza döntését.

280 dolgozót küldenek el a  Kenézy Gyula kórházból

Egészségügy - 2007-01-08

A tervezett létszámcsökkentés 280 főt érint. Foglalkoztatási csoportok szerinti megosztásban - orvos: 67 fő, egyéb felsőfokú végzettségű alkalmazott: 4 fő; egészségügyi szakdolgozó: 74 fő, egészségügyi fizikai szakdolgozó: 135 fő. Röviden így summázható a Kenézy takarékossági programjának első lépése.

A Magyar Gyógyszerész Kamara közleménye

Egészségügy - 2007-01-05

Az egészségügyi miniszter által a Magyar Gyógyszerész Kamara ellen indított perben a Fővárosi Bíróság az eljárást megszüntette. A per kezdeményezője 2006. szeptember 15. napján megtartott gyógyszerészi nagygyűlés kapcsán perelte be a Magyar Gyógyszerész Kamarát, mivel jogsértőnek minősítette annak magatartását.

Egészségügyi változások

Egészségügy - 2007-01-01

Számos egészségügyi reformlépés már az év elejétől érezteti hatását. Hatályba lép a gyógyszer-gazdaságossági törvény, amelynek célja a gyógyszerkassza túlköltekezésének megakadályozása. A betegek tudatos fogyasztását segíti elő, hogy 2007-től minimális díjat, 300 forintot minden gyógyszerért fizetni kell majd.

Nyilvánossá válnak a várólisták

Egészségügy - 2007-01-01

 A várólisták bevezetésével igazságosabbá és ellenőrizhetőbbé válik az egészségügyi ellátás azok számára, akik szervátültetésre, vagy nagyobb költségű ellátásra várnak, illetve azoknak is, akik olyan intézményben kezeltetik magukat, amelynél tartós kapacitáshiány áll fenn.

Továbbra is az SZDSZ a reform garanciája

Egészségügy - 2006-12-30

A konzervatív és szocialista egészségpolitikusok, a Fidesz és az MSZP volt egészségügyi miniszterei december 27-i nyilatkozataikkal újra megerősítették az SZDSZ elhatározását, mellyel élére állt az egészségügyi reformnak.  – olvasható Horn Gábor közleményében.

Hogyan működik majd az egészségügy?

Egészségügy - 2006-12-19

A kiemelt kórházak kapacitásuk egy részét garantáltan megkapják, ezen felül pedig pályázatnak további ellátási kapacitásokért a regionális egészségügyi tanácsnál. A területi kórházak általános ellátást nyújtanak a jövőben. Ezekre a kapacitásokra (ágyszámokra) pályázhatnak, ám ezekben az intézményekben a jövőben hangsúlyosabb lesz a rehabilitáció és a krónikus ellátás.

Módosították az egészségügyi törvényeket

Egészségügy - 2006-12-12

Az Országgyűlés hétfői ülésén 201 igen és 160 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta azt a több egészségügyi jogszabályt módosító törvényt, amely szabályozza a vizitdíj és a kórházi napidíj mértékét, a kedvezményezettek körét és a várólisták rendszerét.

Ágyszámcsökkentés: 4312 aktív ágy szűnik meg, egy részük végleg

Egészségügy - 2006-12-05

Az egészségügyi szolgáltatóknál 4312 aktív kórház ágy kerül ki az ellátásból, amelyből 1586 végleg megszűnik - jelentette be az Egészségügyi Minisztérium szakállamtitkára. Ebből az ágyszámból 2155 a krónikus ellátást, míg 571 a járóbeteg-ellátást fogja szolgálni a jövőben - tette hozzá Horváth Ágnes.

Parlagfű-helyzet: romlás évről évre

Egészségügy - 2006-12-03

  A Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület Parlagfű Fórumot tartott parlamenti képviselők, szakegyetemek professzorai, minisztériumi és hatósági szakemberek, civil szervezetek részvételével. Elemezni kívántuk az okokat, hogy a parlagfű pollenkoncentrációját évek óta miért nem sikerül érdemben csökkenteni és csak a fagyok beállta hozza meg betegek számára az eredményt.

Karcsúsító kúrán a Kenézy kórház

Egészségügy - 2006-12-02

A Kenézy Gyula-kórházban évente 1,3 millió járó- és 54 ezer fekvőbeteget kezelnek, ezzel Kelet-Magyarország legnagyobb ilyen jellegű intézménye. Míg a kórháznak 2002-ben még 600 millió forintos pénztartaléka, és 60 millió forintos fizetetlen számlatartozása volt, addig mára az arány megfordult.

Calicivírus a kaposvári kórházban: látogatási tilalmat rendeltek el

Egészségügy - 2006-12-01

Calicivírus-fertőzést mutattak ki a vizsgálatok csütörtökön Kaposváron, a Kaposi Mór Oktatókórházban; eddig nyolc betegnél bizonyosodott be a fertőzés - közölte Papp Erzsébet, a fertőző osztályt vezető-főorvos. A fertőzésre a kórházban naponta végzett fertőzésvizsgálatat során derült fény - tette hozzá.

Február 15-től kell vizitdíjat fizetni

Egészségügy - 2006-11-30

A kormány döntése értelmében 2007. február 15-től kell egységesen 300 forintos vizitdíjat fizetni - jelentette be Danks Emese, szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. A kormányszóvivő tájékoztatása szerint mintegy négymillióan részben vagy egészben mentesülnek a vizitdíj fizetése alól.

Medián: nőtt az egészségügyi rendszerrel való elégedettség

Egészségügy - 2006-11-24

Az egészségügyi rendszerrel való elégedettség mérőszáma az augusztusi 30 pontról novemberre 43 pontra emelkedett - derül ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet felméréséből. A kutatás eredménye azt is mutatja, hogy az egészségügy egyes elemeivel az emberek jóval elégedettebbek, mint az ellátás egészével.

Felfedezték az Alzheimer-kór fő okát

Egészségügy - 2006-11-22

Az Alzheimer-kórnak különféle kockázati tényezői léteznek, ám kanadai kutatók megtalálták a mindegyik hátterében meghúzódó legfőbb okot, ami nem más, mint az oxigénhiány - olvasható a The New Scientist című angol tudományos hetilap honlapján.

Elfogadták a gyógyszerellátásról szóló törvényt

Egészségügy - 2006-11-21

Az Országgyűlés hétfői ülésén 195 igen, 160 nem szavazattal és egy tartózkodással elfogadta a gyógyszerellátásról szóló törvényt, amely bizonyos, vény nélkül kapható készítmények gyógyszertáron kívüli forgalmazását is lehetővé teszi.

Hol zárnak be a kórházak? - Kilencezerrel kevesebb ágyszám

Egészségügy - 2006-11-13

Folyik a lobbyharc a kórházak bezárását, átalakítását illetően. A kórházigazgatókkal pénteken ismertették az Egészségügyi Minisztérium terveit. Eszerint 48 "súlyponti", biztosan talpon maradó kórház szerepel a minisztériumi, értesült a Népszabadság.