Egészségügy

Eredmények megjelenítése 981-től 1000-ig 1034 találatból.

A Fidesz a vizitdíj minden formáját elutasítja

Egészségügy - 2007-02-09

Mikola István csütörtöki sajtótájékoztatóján újra leszögezte: a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség a vizitdíj valamennyi formáját elutasítja.

A 2007-2013-as uniós költségvetési időszakban a magyar egészségügy mintegy 400 milliárd forintot használhat fel fejlesztésekre - jelentette be Kökény Mihály, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke.

 Kevesebb aktív ágy jut a hajdú-bihari kórházaknak

Egészségügy - 2007-02-06

Az egészségügyi miniszter által a korábban javasoltnál is kevesebb aktív ággyal működhet a jövőben a debreceni Kenézy Gyula Kórház és a berettyóújfalui Területi Kórház - derült ki a hétvégi lovasberényi egyeztetésen, amiről Juhászné Lévai Katalin szocialista országgyűlési képviselő kedden tájékoztatta az MTI-t.

 Jelenlegi finanszírozásuk dupláját követelik az orvosok

Egészségügy - 2007-02-06

Az alapellátásban dolgozó orvosok a jelenlegi finanszírozásuk dupláját és az eszköz- és ingatlantámogatás rendszerének visszaállítását követelték kedden kezdődött nagygyűlésükön. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke felszólalásában elmondta: a háziorvosok csődközeli helyzetbe jutottak, hiszen választaniuk kell, hogy a rezsiköltségeket fizetik-e ki, vagy bért adnak a praxisban dolgozó munkatársaknak.

 Vas megyében lakosságszám arányos kórházi ágyszám elosztás várható

Egészségügy - 2007-02-06

Vas megyét érintően lakosságszám arányos kórházi ágyszám elosztás szerepel majd várhatóan abban az új javaslatban, amelyet Molnár Lajos egészségügyi miniszter terjeszt elő 2-3 héten belül - mondta el az MTI érdeklődésére Czeglédy Csaba, Szombathely szocialista alpolgármestere, aki részt vett azon az egyeztető tárgyaláson, amelyet a hétvégén Lovasberényben tartottak a kormányfő vezetésével.

Interneten keresztül is lehet gyógyszert rendelni a patikákból

Egészségügy - 2007-02-05

Interneten is lehet gyógyszert rendelni a patikákból - jelentették be hétfőn a Magyar Gyógyszerész Kamarában tartott sajtótájékoztatón, ahol az is kiderült: a megrendelt gyógyszerek között nem lehetnek támogatott, illetve vényköteles termékek.

 Kenézy Kórház: most 280 fős leépítés következik.

Egészségügy - 2007-01-30

Csütörtökön rendkívüli ülést tart a hajdú-bihari közgyűlés, ahol áttekintik a kórház létszámleépítésre vonatkozó javaslatát. Ettől függetlenül, ha az egészségügyi miniszter ágyszámcsökkentési javaslata valósul meg, a hajdú-bihari önkormányzat elrendeli, hogy a debreceni Kenézy Gyula Kórházban csak megyei betegeket kezelhetnek - jelentette be Rácz Róbert, a megyei közgyűlés elnöke kedden sajtótájékoztatón.

Rákellenes Világnap 2007. február 4.

Egészségügy - 2007-01-30

A rosszindulatú daganatos megbetegedések előfordulási gyakorisága világszerte növekszik.

A magyarországi haláloki statisztikákban a rák okozta halálozás a második helyen áll, évente mintegy 58 000 rákos megbetegedést fedeznek fel hazánkban.

Molnár Lajos: nagy felelősséget jelent az uniós források felhasználása

Egészségügy - 2007-01-28

Az Új Magyarország fejlesztési terv keretében közvetlen az egészségügyre fordítható 400 milliárd forintos uniós forrás okos, értelmes felhasználása nagy felelősséget jelent - hangsúlyozta Molnár Lajos egészségügyi miniszter szombaton a tapolcai Pelion Hotelben rendezett "Az egészségügy fejlesztésének lehetőségéről - európai uniós forrásból" címet viselő EU konferencián.

Hypertonia kongresszus  Debrecenben

Egészségügy - 2007-01-25

"Magyarországon ma minden harmadik embernek magas a vérnyomása. A hypertonia azonban gyógyszeres és egyéb kezelésekkel kezelhető. A hétvégen mintegy 600 háziorvos és belgyógyász értekezett a hypertonia aktuális kezelési módszereiről.

Április végére elkészül az Auguszta beruházás.

Egészségügy - 2007-01-25

A debreceni egyetem egészségtudományi centrumának új komplexumában az országban egyedülálló szív- és érrendszeri, valamint onkológiai központot alakítanak ki. A 13 ezer négyzetméteren műtőblokk, aneszteziológia és klinikai osztályok kapnak helyet. Az intézmény nem csak az észak-alföldi, hanem az észak-magyarországi régiót is ellátja majd.

Észak-Magyarországon is elutasították az egészségügyi miniszter javaslatát

Egészségügy - 2007-01-24

Az Észak-Magyarországi Regionális Egészségügyi Tanács (RET) tagjai elutasították Molnár Lajos egészségügyi miniszter regionális ágyszámcsökkentésre tett javaslatát - közölte Ódor Ferenc, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke az MTI-vel.

 A Mol öt benzinkútjánál kapható gyógyszer szerdától

Egészségügy - 2007-01-24

Megkezdi a vény nélkül kapható gyógyszerek forgalmazását szerdán a Mol öt fővárosi benzinkútnál. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálathoz eddig 40 árusítással kapcsolatos kérelem érkezett.

 Nem kell a gyógyszergyártók egyetértése a patikán kívüli árusításhoz

Egészségügy - 2007-01-23

A gyógyszergyártóknak a jövőben nem kell külön nyilatkozniuk arról, hogy egyetértenek-e egy adott termék patikán kívüli forgalmazásával - közölte az erről szóló döntést az Egészségügyi Minisztérium.

 Az Észak-alföldi RET elutasította az egészségügyi miniszter javaslatát

Egészségügy - 2007-01-20

Az Észak-alföldi Regionális Egészségügyi Tanács (RET) elutasította Molnár Lajos egészségügyi miniszternek a régió kórházai ágyszám-csökkentésére tett javaslatát, a testület tagjai erről pénteken Debrecenben döntöttek.

A magasvérnyomás-betegség orvosai tanácskoznak

Egészségügy - 2007-01-19

A Debreceni Egyetem OEC I. sz. Belklinika Regionális Hypertonia Centruma, a Családorvosi Tanszék és a Magyar Hypertonia Társaság, 2007. január 20-án, szombaton tudományos továbbképzést szervez „Aktualitások a hypertonia kezelésében” címmel.

Vényköteles lesz az Algopyrin

Egészségügy - 2007-01-15

Vénykötelesek lesznek  az Algopyrin, a Quarelin, Demalgon és Germicid nevű gyógyszerek -  közölte az Egészségügyi Minisztérium hétfőn közleményben, cáfolva az  ezzel ellentétes sajtóhíreket.  

Inzulin-botrány - mi ebben a reform?

Egészségügy - 2007-01-15

600 ezer cukorbeteg életét nehezíti tovább a kormány a dobozdíj bevezetésével. Mikola István szerint a reformnak az emberek érdekeit kell szolgálnia, ezért arra kérte a kormányt: vonja vissza döntését.

280 dolgozót küldenek el a  Kenézy Gyula kórházból

Egészségügy - 2007-01-08

A tervezett létszámcsökkentés 280 főt érint. Foglalkoztatási csoportok szerinti megosztásban - orvos: 67 fő, egyéb felsőfokú végzettségű alkalmazott: 4 fő; egészségügyi szakdolgozó: 74 fő, egészségügyi fizikai szakdolgozó: 135 fő. Röviden így summázható a Kenézy takarékossági programjának első lépése.

A Magyar Gyógyszerész Kamara közleménye

Egészségügy - 2007-01-05

Az egészségügyi miniszter által a Magyar Gyógyszerész Kamara ellen indított perben a Fővárosi Bíróság az eljárást megszüntette. A per kezdeményezője 2006. szeptember 15. napján megtartott gyógyszerészi nagygyűlés kapcsán perelte be a Magyar Gyógyszerész Kamarát, mivel jogsértőnek minősítette annak magatartását.

Egészségügyi változások

Egészségügy - 2007-01-01

Számos egészségügyi reformlépés már az év elejétől érezteti hatását. Hatályba lép a gyógyszer-gazdaságossági törvény, amelynek célja a gyógyszerkassza túlköltekezésének megakadályozása. A betegek tudatos fogyasztását segíti elő, hogy 2007-től minimális díjat, 300 forintot minden gyógyszerért fizetni kell majd.