Egészségügy

Eredmények megjelenítése 921-től 940-ig 983 találatból.

Kihirdették a kórházlistát: három intézmény szűnik meg

Egészségügy - 2007-03-08
Három intézmény szűnik meg áprilisban és az összágyszám 80.125-ről 71.324-re csökken, ezen belül az aktív ágyak száma 16 ezerrel csökken, a krónikusaké hét és fél ezerrel nő - jelentette be Molnár Lajos egészségügyi miniszter.

Aláírásgyűjtést indítanak az orvoskarok hallgatói

Egészségügy - 2007-03-08

Sem a szakminiszter, sem a tárca képviselője nem jelent meg azon a szerda esti fórumon, amelyet azután tartottak, hogy a HÖOK bejelentette: aláírásgyűjtést indítanak az orvoskarok hallgatói a rezidensképzés tervezett átalakítása miatt - közölte Nagy Zoltán, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) kommunikációs alelnöke.

Orvoskongresszust rendeznek Debrecenben

Egészségügy - 2007-03-07

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Debreceni Kardiológiai Napok továbbképző konferenciát a debreceni Kölcsey Konferencia Központban. Idén március 7-10-ig tart a rendezvény, mely mára a legrangosabb hazai posztgraduális kardiológiai fórummá vált több mint 1500 regisztrált résztvevővel.

Magyarországon először Debrecenben: szívkatéteres beavatkozás kismamán

Egészségügy - 2007-03-05

Magyarországon első alkalommal Debrecenben hajtottak végre kismamán olyan szívkatéteres beavatkozást, amellyel végleg megszüntették a gyógyszerrel már nem kezelhető súlyos szívritmuszavart. jelentette be a beavatkozást végző Csanádi Zoltán egyetemi docens.

Már 15 engedélyt adtak ki gyógyszertáron kívüli gyógyszerforgalmazásra

Egészségügy - 2007-02-24

Eddig 90 kérelem érkezett gyógyszertáron kívüli gyógyszerforgalmazásra vonatkozóan az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálathoz, ebből 15-öt elfogadtak, 46 pedig hiánypótlás alatt áll - tájékoztatta az Egészségügyi Minisztérium az MTI-t. A Mol öt töltőállomásánál forgalmaz vény nélkül árusítható gyógykészítményeket január 23-a óta.

Kenézy Kórház: minden harmadik  kórtermet bezárnak?

Egészségügy - 2007-02-23

Dr. Ónody-Szűcs Zoltán, a kórház frissen kinevezett főigazgatója sajtótájékoztatóval folytatta a pénteki napot. Elmondta, ha  valóban 844-re csökken az ágyszám a Kenézy-kórházban, akkor minden harmadik kórteremet be kell zárni. Véleménye szerint az ágyszámok elosztásához a szakmaiságnak semmi köze nincs, holott az egészségügyi reformot összegző zöld könyvben még a területi esélyegyenlőtlenségek csökkentéséről írtak.

Az alapellátás "tarthatatlan helyzete" miatt pert indítanak az orvosok

Egészségügy - 2007-02-22

Az egészségügyi alapellátás jelenlegi "tarthatatlan helyzetét" jogi úton próbálja megoldani a Magyar Orvosi Kamara (MOK) - jelentette ki a kamara elnöke  Budapesten. Az alapellátásban dolgozó orvosok az úgynevezett eszközhasználati díjátalány kifizetésének visszavonása miatt indítanak pert - fejtette ki Éger István.

Fizikai korlátozások a pszichiátriákon

Egészségügy - 2007-02-16

Rendszeresen történnek indokolatlan fizikai korlátozások a pszichiátriákon, az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány tapasztalatai szerint. Az alapítványt rendszeresen keresik fel olyan emberek, akik arról számolnak be, őket vagy hozzátartozójukat feleslegesen, megalázó módon korlátozták a pszichiátrián. Nem egy ilyen eset vezetett már halálhoz is.

 180 millió eurós támogatás a kistelepülések egészségügyi támogatására

Egészségügy - 2007-02-15

Száznyolcvan millió eurós keretre pályázhatnak azon kistelepülések, amelyeknek egészségügyi hálózata elmaradott - jelentette be az egészségügyi miniszter a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.

A Fidesz a vizitdíj minden formáját elutasítja

Egészségügy - 2007-02-09

Mikola István csütörtöki sajtótájékoztatóján újra leszögezte: a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség a vizitdíj valamennyi formáját elutasítja.

A 2007-2013-as uniós költségvetési időszakban a magyar egészségügy mintegy 400 milliárd forintot használhat fel fejlesztésekre - jelentette be Kökény Mihály, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke.

 Kevesebb aktív ágy jut a hajdú-bihari kórházaknak

Egészségügy - 2007-02-06

Az egészségügyi miniszter által a korábban javasoltnál is kevesebb aktív ággyal működhet a jövőben a debreceni Kenézy Gyula Kórház és a berettyóújfalui Területi Kórház - derült ki a hétvégi lovasberényi egyeztetésen, amiről Juhászné Lévai Katalin szocialista országgyűlési képviselő kedden tájékoztatta az MTI-t.

 Jelenlegi finanszírozásuk dupláját követelik az orvosok

Egészségügy - 2007-02-06

Az alapellátásban dolgozó orvosok a jelenlegi finanszírozásuk dupláját és az eszköz- és ingatlantámogatás rendszerének visszaállítását követelték kedden kezdődött nagygyűlésükön. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke felszólalásában elmondta: a háziorvosok csődközeli helyzetbe jutottak, hiszen választaniuk kell, hogy a rezsiköltségeket fizetik-e ki, vagy bért adnak a praxisban dolgozó munkatársaknak.

 Vas megyében lakosságszám arányos kórházi ágyszám elosztás várható

Egészségügy - 2007-02-06

Vas megyét érintően lakosságszám arányos kórházi ágyszám elosztás szerepel majd várhatóan abban az új javaslatban, amelyet Molnár Lajos egészségügyi miniszter terjeszt elő 2-3 héten belül - mondta el az MTI érdeklődésére Czeglédy Csaba, Szombathely szocialista alpolgármestere, aki részt vett azon az egyeztető tárgyaláson, amelyet a hétvégén Lovasberényben tartottak a kormányfő vezetésével.

Interneten keresztül is lehet gyógyszert rendelni a patikákból

Egészségügy - 2007-02-05

Interneten is lehet gyógyszert rendelni a patikákból - jelentették be hétfőn a Magyar Gyógyszerész Kamarában tartott sajtótájékoztatón, ahol az is kiderült: a megrendelt gyógyszerek között nem lehetnek támogatott, illetve vényköteles termékek.

 Kenézy Kórház: most 280 fős leépítés következik.

Egészségügy - 2007-01-30

Csütörtökön rendkívüli ülést tart a hajdú-bihari közgyűlés, ahol áttekintik a kórház létszámleépítésre vonatkozó javaslatát. Ettől függetlenül, ha az egészségügyi miniszter ágyszámcsökkentési javaslata valósul meg, a hajdú-bihari önkormányzat elrendeli, hogy a debreceni Kenézy Gyula Kórházban csak megyei betegeket kezelhetnek - jelentette be Rácz Róbert, a megyei közgyűlés elnöke kedden sajtótájékoztatón.

Rákellenes Világnap 2007. február 4.

Egészségügy - 2007-01-30

A rosszindulatú daganatos megbetegedések előfordulási gyakorisága világszerte növekszik.

A magyarországi haláloki statisztikákban a rák okozta halálozás a második helyen áll, évente mintegy 58 000 rákos megbetegedést fedeznek fel hazánkban.

Molnár Lajos: nagy felelősséget jelent az uniós források felhasználása

Egészségügy - 2007-01-28

Az Új Magyarország fejlesztési terv keretében közvetlen az egészségügyre fordítható 400 milliárd forintos uniós forrás okos, értelmes felhasználása nagy felelősséget jelent - hangsúlyozta Molnár Lajos egészségügyi miniszter szombaton a tapolcai Pelion Hotelben rendezett "Az egészségügy fejlesztésének lehetőségéről - európai uniós forrásból" címet viselő EU konferencián.

Hypertonia kongresszus  Debrecenben

Egészségügy - 2007-01-25

"Magyarországon ma minden harmadik embernek magas a vérnyomása. A hypertonia azonban gyógyszeres és egyéb kezelésekkel kezelhető. A hétvégen mintegy 600 háziorvos és belgyógyász értekezett a hypertonia aktuális kezelési módszereiről.

Április végére elkészül az Auguszta beruházás.

Egészségügy - 2007-01-25

A debreceni egyetem egészségtudományi centrumának új komplexumában az országban egyedülálló szív- és érrendszeri, valamint onkológiai központot alakítanak ki. A 13 ezer négyzetméteren műtőblokk, aneszteziológia és klinikai osztályok kapnak helyet. Az intézmény nem csak az észak-alföldi, hanem az észak-magyarországi régiót is ellátja majd.

Észak-Magyarországon is elutasították az egészségügyi miniszter javaslatát

Egészségügy - 2007-01-24

Az Észak-Magyarországi Regionális Egészségügyi Tanács (RET) tagjai elutasították Molnár Lajos egészségügyi miniszter regionális ágyszámcsökkentésre tett javaslatát - közölte Ódor Ferenc, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke az MTI-vel.