Egészségügy

Eredmények megjelenítése 841-től 860-ig 890 találatból.

Interneten keresztül is lehet gyógyszert rendelni a patikákból

Egészségügy - 2007-02-05

Interneten is lehet gyógyszert rendelni a patikákból - jelentették be hétfőn a Magyar Gyógyszerész Kamarában tartott sajtótájékoztatón, ahol az is kiderült: a megrendelt gyógyszerek között nem lehetnek támogatott, illetve vényköteles termékek.

 Kenézy Kórház: most 280 fős leépítés következik.

Egészségügy - 2007-01-30

Csütörtökön rendkívüli ülést tart a hajdú-bihari közgyűlés, ahol áttekintik a kórház létszámleépítésre vonatkozó javaslatát. Ettől függetlenül, ha az egészségügyi miniszter ágyszámcsökkentési javaslata valósul meg, a hajdú-bihari önkormányzat elrendeli, hogy a debreceni Kenézy Gyula Kórházban csak megyei betegeket kezelhetnek - jelentette be Rácz Róbert, a megyei közgyűlés elnöke kedden sajtótájékoztatón.

Rákellenes Világnap 2007. február 4.

Egészségügy - 2007-01-30

A rosszindulatú daganatos megbetegedések előfordulási gyakorisága világszerte növekszik.

A magyarországi haláloki statisztikákban a rák okozta halálozás a második helyen áll, évente mintegy 58 000 rákos megbetegedést fedeznek fel hazánkban.

Molnár Lajos: nagy felelősséget jelent az uniós források felhasználása

Egészségügy - 2007-01-28

Az Új Magyarország fejlesztési terv keretében közvetlen az egészségügyre fordítható 400 milliárd forintos uniós forrás okos, értelmes felhasználása nagy felelősséget jelent - hangsúlyozta Molnár Lajos egészségügyi miniszter szombaton a tapolcai Pelion Hotelben rendezett "Az egészségügy fejlesztésének lehetőségéről - európai uniós forrásból" címet viselő EU konferencián.

Hypertonia kongresszus  Debrecenben

Egészségügy - 2007-01-25

"Magyarországon ma minden harmadik embernek magas a vérnyomása. A hypertonia azonban gyógyszeres és egyéb kezelésekkel kezelhető. A hétvégen mintegy 600 háziorvos és belgyógyász értekezett a hypertonia aktuális kezelési módszereiről.

Április végére elkészül az Auguszta beruházás.

Egészségügy - 2007-01-25

A debreceni egyetem egészségtudományi centrumának új komplexumában az országban egyedülálló szív- és érrendszeri, valamint onkológiai központot alakítanak ki. A 13 ezer négyzetméteren műtőblokk, aneszteziológia és klinikai osztályok kapnak helyet. Az intézmény nem csak az észak-alföldi, hanem az észak-magyarországi régiót is ellátja majd.

Észak-Magyarországon is elutasították az egészségügyi miniszter javaslatát

Egészségügy - 2007-01-24

Az Észak-Magyarországi Regionális Egészségügyi Tanács (RET) tagjai elutasították Molnár Lajos egészségügyi miniszter regionális ágyszámcsökkentésre tett javaslatát - közölte Ódor Ferenc, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke az MTI-vel.

 A Mol öt benzinkútjánál kapható gyógyszer szerdától

Egészségügy - 2007-01-24

Megkezdi a vény nélkül kapható gyógyszerek forgalmazását szerdán a Mol öt fővárosi benzinkútnál. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálathoz eddig 40 árusítással kapcsolatos kérelem érkezett.

 Nem kell a gyógyszergyártók egyetértése a patikán kívüli árusításhoz

Egészségügy - 2007-01-23

A gyógyszergyártóknak a jövőben nem kell külön nyilatkozniuk arról, hogy egyetértenek-e egy adott termék patikán kívüli forgalmazásával - közölte az erről szóló döntést az Egészségügyi Minisztérium.

 Az Észak-alföldi RET elutasította az egészségügyi miniszter javaslatát

Egészségügy - 2007-01-20

Az Észak-alföldi Regionális Egészségügyi Tanács (RET) elutasította Molnár Lajos egészségügyi miniszternek a régió kórházai ágyszám-csökkentésére tett javaslatát, a testület tagjai erről pénteken Debrecenben döntöttek.

A magasvérnyomás-betegség orvosai tanácskoznak

Egészségügy - 2007-01-19

A Debreceni Egyetem OEC I. sz. Belklinika Regionális Hypertonia Centruma, a Családorvosi Tanszék és a Magyar Hypertonia Társaság, 2007. január 20-án, szombaton tudományos továbbképzést szervez „Aktualitások a hypertonia kezelésében” címmel.

Vényköteles lesz az Algopyrin

Egészségügy - 2007-01-15

Vénykötelesek lesznek  az Algopyrin, a Quarelin, Demalgon és Germicid nevű gyógyszerek -  közölte az Egészségügyi Minisztérium hétfőn közleményben, cáfolva az  ezzel ellentétes sajtóhíreket.  

Inzulin-botrány - mi ebben a reform?

Egészségügy - 2007-01-15

600 ezer cukorbeteg életét nehezíti tovább a kormány a dobozdíj bevezetésével. Mikola István szerint a reformnak az emberek érdekeit kell szolgálnia, ezért arra kérte a kormányt: vonja vissza döntését.

280 dolgozót küldenek el a  Kenézy Gyula kórházból

Egészségügy - 2007-01-08

A tervezett létszámcsökkentés 280 főt érint. Foglalkoztatási csoportok szerinti megosztásban - orvos: 67 fő, egyéb felsőfokú végzettségű alkalmazott: 4 fő; egészségügyi szakdolgozó: 74 fő, egészségügyi fizikai szakdolgozó: 135 fő. Röviden így summázható a Kenézy takarékossági programjának első lépése.

A Magyar Gyógyszerész Kamara közleménye

Egészségügy - 2007-01-05

Az egészségügyi miniszter által a Magyar Gyógyszerész Kamara ellen indított perben a Fővárosi Bíróság az eljárást megszüntette. A per kezdeményezője 2006. szeptember 15. napján megtartott gyógyszerészi nagygyűlés kapcsán perelte be a Magyar Gyógyszerész Kamarát, mivel jogsértőnek minősítette annak magatartását.

Egészségügyi változások

Egészségügy - 2007-01-01

Számos egészségügyi reformlépés már az év elejétől érezteti hatását. Hatályba lép a gyógyszer-gazdaságossági törvény, amelynek célja a gyógyszerkassza túlköltekezésének megakadályozása. A betegek tudatos fogyasztását segíti elő, hogy 2007-től minimális díjat, 300 forintot minden gyógyszerért fizetni kell majd.

Nyilvánossá válnak a várólisták

Egészségügy - 2007-01-01

 A várólisták bevezetésével igazságosabbá és ellenőrizhetőbbé válik az egészségügyi ellátás azok számára, akik szervátültetésre, vagy nagyobb költségű ellátásra várnak, illetve azoknak is, akik olyan intézményben kezeltetik magukat, amelynél tartós kapacitáshiány áll fenn.

Továbbra is az SZDSZ a reform garanciája

Egészségügy - 2006-12-30

A konzervatív és szocialista egészségpolitikusok, a Fidesz és az MSZP volt egészségügyi miniszterei december 27-i nyilatkozataikkal újra megerősítették az SZDSZ elhatározását, mellyel élére állt az egészségügyi reformnak.  – olvasható Horn Gábor közleményében.

Hogyan működik majd az egészségügy?

Egészségügy - 2006-12-19

A kiemelt kórházak kapacitásuk egy részét garantáltan megkapják, ezen felül pedig pályázatnak további ellátási kapacitásokért a regionális egészségügyi tanácsnál. A területi kórházak általános ellátást nyújtanak a jövőben. Ezekre a kapacitásokra (ágyszámokra) pályázhatnak, ám ezekben az intézményekben a jövőben hangsúlyosabb lesz a rehabilitáció és a krónikus ellátás.

Módosították az egészségügyi törvényeket

Egészségügy - 2006-12-12

Az Országgyűlés hétfői ülésén 201 igen és 160 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta azt a több egészségügyi jogszabályt módosító törvényt, amely szabályozza a vizitdíj és a kórházi napidíj mértékét, a kedvezményezettek körét és a várólisták rendszerét.