Egészségügy

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 759 találatból.

Ónodi-Szűcs: idén 2200-3000 ágy kerülhet át a szociális ellátórendszerbe

Egészségügy - 2016-05-12

Idén 2200-3000 ágy kerülhet át az egészségügyiből a szociális ellátórendszerbe - közölte az egészségügyért felelős államtitkár egy csütörtöki, budapesti konferencián.Ónodi-Szűcs Zoltán a Figyelő című hetilap XXXIII. Medicina konferenciáján azt mondta, azért akarják a szociális ágyakat leválasztani az egészségügyről, mert fel akarnak készülni a demográfiai jövőképre, az egyre gyorsabban elöregedő társadalomra.

Hospice alapítvány: a gyógyíthatatlan daganatos betegek négyötöde nem kap szakszerű ellátást

Egészségügy - 2016-05-10
- A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint minden negyedik magyar daganatok miatt halt meg tavaly, közülük csak 22 százalék részesült speciális életvégi ellátásban, pedig elvileg minden érintett jogosult lenne erre térítésmentesen - közölte a Magyar Hospice Alapítvány kedden.

Eurostat: minden ötödik elhalálozást szívroham vagy stroke okoz az Európai Unióban

Egészségügy - 2016-05-04

- Több mint egymillió ember halt meg szívrohamban vagy stroke-ban 2013-ban az Európai Unióban: 644 ezer ember szívroham és mintegy 433 ezer ember stroke-ban vesztette életét, ami azt jelenti, hogy valamivel több mint minden ötödik elhalálozást e két betegség okozta. Magyarországon nőtt a szívroham okozta elhalálozás aránya - derült ki az unió statisztikai hivatala, az Eurostat által szerdán közzétett adatokból.

Gyermekorvosok egyesülete: csúcsot dönt a bárányhimlős megbetegedések száma

Egészségügy - 2016-05-04
Csúcsot dönt idén a bárányhimlős megbetegedések száma Magyarországon, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) adatai szerint április közepéig mintegy 17 ezer fertőzést regisztráltak, ez az ötéves átlagértéket is meghaladja - olvasható a Házi Gyermekorvosok Egyesületének közleményében.

Ónodi-Szűcs: a bővülő források mellett az egészségügyben előre tudnak gondolkodni

Egészségügy - 2016-04-27

- Korábban a szűkülő források miatt kellettek reformok, most viszont a források bővülésének köszönhetően lehet "előre gondolkodni" az egészségügyben - közölte Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár egy szerdai szakmai fórumon, Budapesten.

Pollenhelyzet - Közeleg az újabb időszak

Egészségügy - 2016-04-25

- A vasárnapi rossz időjárás, a sok zápor az allergiásoknak kedvezőtlen pollenhelyzetnek vetett véget, ugyanakkor lassan kezdődik a következő kellemetlen időszak - közölte az Országos Közegészségügyi Központ osztályvezetője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Debreceni orvosdiagnosztikai alkalmazás nyert országos versenyt

Egészségügy - 2016-04-20

Debreceni egyetemisták orvostanhallgatók felkészülését segítő alkalmazása nyerte a Microsoft országos innovációs versenyét. A világ egyik legjelentősebb, kifejezetten fiataloknak és egyetemistáknak szóló technológiai versenye, a Microsoft Imagine Cup magyarországi döntőjén a debreceni fejlesztőkből álló MEDcases csapata lett az abszolút győztes

Ónodi-Szűcs: lesz béremelés az egészségügyben

Egészségügy - 2016-04-13

Lesz béremelés az egészségügyben - mondta az egészségügyért felelős államtitkár szerdán, azonban annak mértékéről nem nyilatkozott, arra hivatkozva, még folynak az ágazati szereplőkkel a bértárgyalások és a jövő évi költségvetés is formálódik még.

Emmi: benyújtotta az egészségügyi ágazat bérigényét a szakszervezet

Egészségügy - 2016-04-07

Benyújtotta a szakszervezet és szövetségeseinek konszenzuson alapuló, az ágazati dolgozókat érintő bérigényét Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ) elnöke - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága csütörtökön.

A D-vitamin segíti a szív gyógyulását egy angol tanulmány szerint

Egészségügy - 2016-04-05

A D-vitamin szedése segítheti a szívizomgyengeség gyógyulását egy kevés résztvevővel végzett angol kutatás alapján.

  A 163 szívbeteg részvételével folytatott kutatás kimutatta, hogy a bőrt érő napsütés hatására képződő D-vitamin szedése nyomán a szív működése javult, nagyobb erővel tudta a szervezetbe pumpálni a vért

Belgyógyász: fokozottan figyeljünk a kullancscsípésre

Egészségügy - 2016-04-05

Az elmúlt években elszaporodtak és fertőzőbbek lettek a kullancsok, ezért fokozott figyelmet kell fordítani a csípésükre - közölte Balaicza Erika belgyógyász főorvos az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

   Erdei kirándulás során többször ellenőrizzük magunkon, hogy érte-e a testünket kullancscsípés. Ugyanis minél hosszabb ideig bennünk van a kullancs annál valószínűbb a fertőzés - közölte a Lyme-kór specialista.

Újabb jogszabályváltozások várhatók az egészségügyben

Egészségügy - 2016-03-29
A fesztiválok helyszínén ideiglenes fiókgyógyszertár létesülhetne, négy új pszichotróp vegyületet vennének fel ezen anyagok jegyzékébe, és egyebek között változna a teljes családok gyermekápolási táppénzjogosultsága annak a jogszabálytervezetnek a nyomán, amely a kormány honlapján olvasható.

Szakértő: népbetegség a stroke Magyarországon, a betegek akár ötöde is belehalhat

Egészségügy - 2016-03-20

A stroke népbetegség Magyarországon, amelybe a betegek akár 20 százaléka belehalhat a legmodernebb terápia mellett is - mondta Folyovich András neurológus főorvos az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

   A hirtelen jelentkező stroke (agyi érkatasztrófa) nagyon gyakori betegség, évente 45-50 ezer kórházi felvétel történik Magyarországon emiatt - számolt be a főorvos.

MOMOT-konferencia: drasztikusan nőtt az elhízás gyakorisága Magyarországon

Egészségügy - 2016-03-18

- A mozgásszegény életmód, a megnövekedett szénhidrát- és kalóriabevitel következtében drasztikusan nőtt az elhízás gyakorisága az elmúlt negyven évben Magyarországon - mondta a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság (MOMOT) elnöke a szervezet XVI. kongresszusán pénteken Budapesten.

A magyar népesség mintegy öt százaléka cukorbeteg

Egészségügy - 2016-03-15

A becslések szerint a magyar népesség mintegy 5 százaléka cukorbeteg - mondta Putz Zsuzsanna belgyógyász az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.A belgyógyász-farmakológus elmondta: a megfelelő gyógyszeres kezelés mellett a betegek teljes értékű életet élhetnek.

    Hozzátette, hogy a gyógyszerek mellett a szigorú étrend betartása is nagyon fontos ennél a típusú betegségnél.

Ombudsman: súlyos visszásságot okoz a donorhímivarsejtek segítségével történő reprodukciós eljárások szüneteltetése

Egészségügy - 2016-03-09

Az alapvető jogok biztosa szerint az érintett párok, valamint egyedülálló nők önrendelkezési jogával és a családalapítás szabadságával összefüggő súlyos visszásságot okoz, hogy 2015 júniusa óta szünetelnek Magyarországon a donorhímivarsejtek segítségével történő reprodukciós eljárások.

Ónodi-Szűcs Zoltán: tízezer ágyat ad át az egészségügyi ellátórendszer a szociálisnak

Egészségügy - 2016-03-08

Az egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint elkezd ágyakat átadni az egészségügyi ellátórendszer a szociálisnak: idén háromezret, másfél év alatt pedig összesen tízezret kívánnak átcsoportosítani.

 Ónodi-Szűcs Zoltán a TV2 Mokka című műsorában kedd reggel arról beszélt, hogy szeretnék leválasztani a szociális ellátást az egészségügyről, mert az együttes működés pazarolja az egészségügyi szakápolók kapacitását.

A virtuális terápia segíthet a depresszióval küzdőknek

Egészségügy - 2016-02-15

Javíthatja a depressziósok állapotát egy új virtuális terápia, amelynek lényege, hogy a páciens saját magát vigasztalja meg két online alteregója révén - állítják szakemberek a British Journal of Psychiatry Open című folyóiratban közölt tanulmányukban.

Aláírásgyűjtő kampányt indítana a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete

Egészségügy - 2016-02-10

Aláírásgyűjtő kampányt indít hamarosan a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (ReSzaSz) Az egészségügy nemzeti ügy! címmel - közölte a szervezet szerdán. Közlésük szerint az online és írott formában gyűjtendő aláírások célja, hogy kellő társadalmi támogatottság esetén a kormány az egészségügyet is nemzeti ügynek tekintse, és emelje az egészségügyre fordított költségvetési forrást.

Pollenhelyzet - A mogyoró már tüneteket okozhat az allergiásoknak

Egészségügy - 2016-01-31

Elérheti a tüneteket okozó szintet a levegőben a mogyoró pollenjének koncentrációja - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton .

     Az Országos Közegészségügyi Központ legfrissebb pollenjelentése szerint a hétvégén várhatóan fokozódik a mogyoró, az éger, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenszórása - írták.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.