Egészségügy

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 768 találatból.

Szakértő: a hidegfrontbetörés a szívritmuszavarok kialakulásának kedvez

Egészségügy - 2016-07-14

A hidegfront-betöréseknél, mint amilyen most is van, hirtelen megemelkedik a vérnyomás, így ez az időjárási helyzet kedvez a különböző szívritmuszavarok kialakulásának - mondta Merkely Béla klinikaigazgató, a Semmelweis Egyetem rektorhelyettese az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Az egészségügyi kancellári rendszer az adósságproblémát nem oldja meg

Egészségügy - 2016-07-13

- Az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesületének (EGVE) elnöke szerint az bevezetni tervezett kancellári rendszer az ágazat permanens adósságproblémáját nem fogja megoldani. Molnár Attila az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában azt mondta, abban egyetértenek a kormánnyal, hogy valamilyen változtatásra szükség van a hatékony gazdálkodásért.

A legtöbb várandósnak pénzkidobás a terhesvitamin egy új kutatás szerint

Egészségügy - 2016-07-12

A legtöbb várandósnak pénzkidobás a terhesvitamin, mert nincs rá szükség egy új kutatás szerint, melyet a BBC hírportálja idéz. A Drug and Therapeutics Bulletin című szaklapban megjelent tanulmány szerzői elemezték az eddigi kutatásokat és azt találták, hogy az étrendkiegészítők nem javítják a kismamák és babáik egészségét. Hozzátették azonban, hogy a várandós nőknek szüksége van folsavra és D-vitaminra, valamint kiegyensúlyozottan kell táplálkozniuk.

Orvostechnikai beszállítók: ötvenmilliárd forint volt áprilisban a kórházak adóssága

Egészségügy - 2016-06-15

Több mint ötvenmilliárd forintot tesz ki a kórházak adósságállománya az áprilisi adatok szerint, ez nagyjából annyi, mint a tavalyi hatvanmilliárdos konszolidáció, és jól látszik, hogy még mindig a beszállítók finanszírozzák az egészségügy egy részét - mondta az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesületének (ETOSZ) igazgatója egy budapesti háttérbeszélgetésen.

Az elégtelen táplálkozás miatti elhízás a legfenyegetőbb táplálkozási probléma a világon

Egészségügy - 2016-06-14

    A világ tápláltsági állapotáról szóló legújabb jelentés (Global Nutrition Report 2016) szerint a malnutríció világjelensége egyrészt az éhezés, másrészt az elhízás formájában jelentkezik.

    A felmérésben részt vevő 129 ország 44 százalékában tapasztalták az alultápláltság vagy az elhízás "igen súlyos mértékét". A tanulmány szerzői attól tartanak, hogy a malnutríció "az új normális" állapot.

Megszületett a bérmegállapodás az egészségügyben

Egészségügy - 2016-06-09

- Megszületett a bérmegállapodás az egészségügyben - jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtök délelőtt Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Balog Zoltán az ágazati reprezentatív szakszervezetek, a velük stratégiai partnerségben lévő szakmai kamarák és a kormány között szerda késő este megszületett megállapodás eredményét ismertette, amely csaknem 100 ezer egészségügyben dolgozót érint.

WHO: az európai országokban hasonlóan rossz a roma lakosság egészségi állapota

Egészségügy - 2016-06-01
- Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által készíttetett tanulmányok szerint az európai országokban hasonlóan rossz a roma lakosság egészségi állapota - mondta a szervezet európai irodájának egészségpolitikai szakigazgatója szerdán a Debreceni Egyetemen,

Sürgősségi orvostani fórumot tartanak Debrecenben

Egészségügy - 2016-05-13

A szív- és érrendszeri betegségek sürgősségi ellátásáról cserélik ki tapasztalataikat hazai és külföldi szakemberek péntektől egy kétnapos sürgősségi orvostani fórumon Debrecenben - közölték a szervezők a kongresszus megnyitását megelőző sajtótájékoztatón.

Felmérés: az ötven év felettiek 13 százaléka vak vagy látássérült

Egészségügy - 2016-05-13
Az ötvenéves és annál idősebb emberek 13,5 százaléka vak vagy látássérült, ami mintegy 250 ezer embert jelent országszerte, pedig a vakságot az esetek csaknem felében meg lehetne előzni - közölte a felmérést végző Semmelweis Egyetem (SE) pénteken.

Ónodi-Szűcs: idén 2200-3000 ágy kerülhet át a szociális ellátórendszerbe

Egészségügy - 2016-05-12

Idén 2200-3000 ágy kerülhet át az egészségügyiből a szociális ellátórendszerbe - közölte az egészségügyért felelős államtitkár egy csütörtöki, budapesti konferencián.Ónodi-Szűcs Zoltán a Figyelő című hetilap XXXIII. Medicina konferenciáján azt mondta, azért akarják a szociális ágyakat leválasztani az egészségügyről, mert fel akarnak készülni a demográfiai jövőképre, az egyre gyorsabban elöregedő társadalomra.

Hospice alapítvány: a gyógyíthatatlan daganatos betegek négyötöde nem kap szakszerű ellátást

Egészségügy - 2016-05-10
- A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint minden negyedik magyar daganatok miatt halt meg tavaly, közülük csak 22 százalék részesült speciális életvégi ellátásban, pedig elvileg minden érintett jogosult lenne erre térítésmentesen - közölte a Magyar Hospice Alapítvány kedden.

Eurostat: minden ötödik elhalálozást szívroham vagy stroke okoz az Európai Unióban

Egészségügy - 2016-05-04

- Több mint egymillió ember halt meg szívrohamban vagy stroke-ban 2013-ban az Európai Unióban: 644 ezer ember szívroham és mintegy 433 ezer ember stroke-ban vesztette életét, ami azt jelenti, hogy valamivel több mint minden ötödik elhalálozást e két betegség okozta. Magyarországon nőtt a szívroham okozta elhalálozás aránya - derült ki az unió statisztikai hivatala, az Eurostat által szerdán közzétett adatokból.

Gyermekorvosok egyesülete: csúcsot dönt a bárányhimlős megbetegedések száma

Egészségügy - 2016-05-04
Csúcsot dönt idén a bárányhimlős megbetegedések száma Magyarországon, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) adatai szerint április közepéig mintegy 17 ezer fertőzést regisztráltak, ez az ötéves átlagértéket is meghaladja - olvasható a Házi Gyermekorvosok Egyesületének közleményében.

Ónodi-Szűcs: a bővülő források mellett az egészségügyben előre tudnak gondolkodni

Egészségügy - 2016-04-27

- Korábban a szűkülő források miatt kellettek reformok, most viszont a források bővülésének köszönhetően lehet "előre gondolkodni" az egészségügyben - közölte Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár egy szerdai szakmai fórumon, Budapesten.

Pollenhelyzet - Közeleg az újabb időszak

Egészségügy - 2016-04-25

- A vasárnapi rossz időjárás, a sok zápor az allergiásoknak kedvezőtlen pollenhelyzetnek vetett véget, ugyanakkor lassan kezdődik a következő kellemetlen időszak - közölte az Országos Közegészségügyi Központ osztályvezetője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Debreceni orvosdiagnosztikai alkalmazás nyert országos versenyt

Egészségügy - 2016-04-20

Debreceni egyetemisták orvostanhallgatók felkészülését segítő alkalmazása nyerte a Microsoft országos innovációs versenyét. A világ egyik legjelentősebb, kifejezetten fiataloknak és egyetemistáknak szóló technológiai versenye, a Microsoft Imagine Cup magyarországi döntőjén a debreceni fejlesztőkből álló MEDcases csapata lett az abszolút győztes

Ónodi-Szűcs: lesz béremelés az egészségügyben

Egészségügy - 2016-04-13

Lesz béremelés az egészségügyben - mondta az egészségügyért felelős államtitkár szerdán, azonban annak mértékéről nem nyilatkozott, arra hivatkozva, még folynak az ágazati szereplőkkel a bértárgyalások és a jövő évi költségvetés is formálódik még.

Emmi: benyújtotta az egészségügyi ágazat bérigényét a szakszervezet

Egészségügy - 2016-04-07

Benyújtotta a szakszervezet és szövetségeseinek konszenzuson alapuló, az ágazati dolgozókat érintő bérigényét Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ) elnöke - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága csütörtökön.

A D-vitamin segíti a szív gyógyulását egy angol tanulmány szerint

Egészségügy - 2016-04-05

A D-vitamin szedése segítheti a szívizomgyengeség gyógyulását egy kevés résztvevővel végzett angol kutatás alapján.

  A 163 szívbeteg részvételével folytatott kutatás kimutatta, hogy a bőrt érő napsütés hatására képződő D-vitamin szedése nyomán a szív működése javult, nagyobb erővel tudta a szervezetbe pumpálni a vért

Belgyógyász: fokozottan figyeljünk a kullancscsípésre

Egészségügy - 2016-04-05

Az elmúlt években elszaporodtak és fertőzőbbek lettek a kullancsok, ezért fokozott figyelmet kell fordítani a csípésükre - közölte Balaicza Erika belgyógyász főorvos az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

   Erdei kirándulás során többször ellenőrizzük magunkon, hogy érte-e a testünket kullancscsípés. Ugyanis minél hosszabb ideig bennünk van a kullancs annál valószínűbb a fertőzés - közölte a Lyme-kór specialista.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű replica watches földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, omega replica vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza