EU

Eredmények megjelenítése 1401-től 1420-ig 1542 találatból.

Védett eredetűnek minősítette az EU a szegedi téliszalámit

EU - 2007-12-15

Védett eredetűnek minősítette az Európai Bizottság pénteken a szegedi téliszalámit. Kilenc másik termék mellett a brüsszeli testület a nemzetközi hírű magyar élelmiszert is felvette arra a listára, amely a védett származási helyű termékek nevét tartalmazza. Más termék ilyen néven nem forgalmazható.

Kevés a részmunkaidős foglalkoztatott

EU - 2007-11-27

Ameddig Magyarországon 57 százalékos a foglalkoztatási ráta, több nyugati országban 70 százalék feletti. Egy nemrég megjelent tanulmány szerint például Hollandiában a foglalkoztatottak 45 százaléka dolgozik részmunkaidőben, de több más országban is, így például Ausztriában, Belgiumban, Dániában, az Egyesült Királyságban, Németországban, Svédországban 20 százalék feletti ez az arány.

Emisszió-kereskedelem: a kezdeti szigor után puhuló szabályok

EU - 2007-11-05

Kialakultak az európai uniós emisszió-kereskedelem (ETS) jövő évtől érvényes feltételei, amelyek a várakozásoktól eltérően kevésbé környezetvédelmi, inkább ipari érdekeknek megfelelően véglegesedtek. Szabó Gergely, a Vertis Környezetvédelmi Pénzügyi Tanácsadó Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy az Európai Bizottság (EB) a 2008-2012-es európai szén-dioxid piac sarokszámait szigorúan leszorította.

Bereg szeretne kitörni hátrányos helyzetéből

EU - 2007-11-03

A kelet-magyarországi Bereg vidéke európai uniós viszonylatban is az egyik leghátrányosabb helyzetű kistérség, amelyből összefogással próbálnak kitörni a térség önkormányzatai. Jüttner Csaba, Vásárosnamény polgármestere az MTI-nek elmondta: miután az Európai Unió az önszerveződő helyi kezdeményezéseket támogatja, létrehozták a Felső-Tisza-Völgye akciócsoportot.

2,1%-ra gyorsult a tizenkét havi infláció az euróövezetben

EU - 2007-10-16

Az euróövezetben szeptemberben átlagosan 0,4 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak, és 2,1 százalékra gyorsult a tizenkét havi infláció az augusztusi 1,7 százalékról, jelentették az EU statisztikai hivatalában kedden végleges becslésként, megerősítve a szeptember végén kiadott előzetes becslést.

Az EU-tagok közül Csehországban van a legtöbb vállalat

EU - 2007-10-10

Az Európai Unió tagországai közül Csehországban van a legtöbb vállalkozás a lakosság számához képest. Csehországban 2,4 millió vállalat, egyéni vállalkozó és szövetkezet van bejegyezve. Ez azt jelenti, hogy 24 százalékos a "telítettség" a körülbelül 10 milliós lakossághoz képest, és ez a legnagyobb arány az EU-ban, idézte a Dun & Bradsreet felmérését a Hospodarské Noviny című gazdasági lap szerdán.

Több mint 40 aláírás a kollektív bűnösség elve elleni ET-beadványhoz

EU - 2007-10-10

Több mint negyvenen írták alá eddig azt a beadványt, amelyet az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének múlt heti strasbourgi ülésszakán fogalmaztak meg a kollektív bűnösség elvének érvényesítése ellen. A beadvány emlékeztet arra, hogy a második világháború után Európában több helyen alkalmazták a kollektív bűnösség elvét különböző jogszabályokban, és ez emberek csoportjaival szembeni hátrányos megkülönböztetéshez vezetett.

Történelmi mélyponton a munkanélküliség az EU-ban

EU - 2007-10-02

Továbbra is történelmi mélyponton volt a munkanélküliség augusztusban az euróövezetben, illetve az Európai Unió 27 tagországában. Az EU statisztikai hivatalának kedden közzétett adatai szerint az euróövezetben a júliusival azonos, 6,9 százalék volt a ráta, a 27 tagországban 0,1 százalékponttal csökkent 6,7 százalékra.

150 millió euró hitelt kap Magyarország az Európa Tanács Fejlesztési Bankjától

EU - 2007-09-28

Az Európa Tanács Fejlesztési Bankja (CEB) 150 millió euró kölcsönt nyújt Magyarországnak, az erről szóló szerződést pénteken Budapesten írta alá Raphael Alomar, a CEB kormányzója és Veres János pénzügyminiszter. A CEB egyúttal átadta a pénzügyminiszternek a bank Magyarországra vonatkozó, 2007-2009. közötti országstratégiáját, amelynek alapvető célja, hogy meghatározza Magyarország és a CEB közötti együttműködés kereteit

Október 23-án dönt az Európai Bíróság a "Volkswagen-törvényről"

EU - 2007-09-23

Az Európai Bíróság október 23-án hoz ítéletet a németországi "Volkswagen-törvény" ügyében, amely a gyakorlatban lehetetlenné teszi a Volkswagen csoport felvásárlását, közölték hivatalosan az Európai Bíróságon. A peres eljárást az Európai Bizottság mint versenyfelügyelet kezdeményezte 2005. márciusban.

Luxemburg is megnyitja kapuit a kelet-európaiak előtt

EU - 2007-09-22

Luxemburg úgy döntött, hogy az év végétől teljes egészében feloldja munkaerőpiacának korlátozásait a 2004-ben csatlakozott európai uniós tagországokkal, köztük Magyarországgal szemben. Az Európai Bizottság péntek esti brüsszeli közleményében üdvözölte a kis ország döntését.

Októberben dönt az Európai Közösségek Bírósága a magyar iparűzésiadó-perekben

EU - 2007-09-19

Október 11-én hirdet ítéletet az Európai Közösségek Bírósága azokban a perekben, amelyeket Magyarországon működő cégek indítottak az iparűzési adó jogszerűségét megkérdőjelezve - tájékoztatta az MTI-t az ügyben Luxembourgban elsőként állásfoglalást kérő Zala Megyei Bíróság.

Bajnai: Magyarországnak változnia kell

EU - 2007-09-10

Magyarországnak változnia kell, megújulásra van szüksége, s ennek szimbóluma az Új Magyarország Fejlesztési Terv. Erről Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter beszélt Debrecenben, az egyetem tanévnyitóján vasárnap. Az ország kiemelten teljesített: az Európai Unió ugyanis elfogadta mind a 15 operatív programot, s ezzel hazánk a 27 tagországból negyedikként zárta le az összes programot - mondta.

Az euróövezet gazdasági növekedése 2,5%-osra lassult

EU - 2007-09-04

Az euróövezetben a GDP második negyedévben 0,3 százalékkal volt nagyobb, mint az első negyedévben, és 2,5 százalékkal haladta meg a tavalyi második negyedévit, közölték az EU statisztikai hivatalában kedden második becslésként, megerősítve az augusztus 14-én közölt első becslést. Az első negyedévben 0,7 százalékos negyedévi és 3,2 százalékos éves GDP-növekedést mértek.

Uniós támogatás az árvízkárok enyhítésére

EU - 2007-09-03

A tavaszi árvízkárok enyhítésére több mint 15 millió eurós, közel 4 milliárd forintnak megfelelő uniós támogatásról szóló megállapodást írt alá a Magyar Köztársaság képviseletében Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter hétfőn Budapesten

Csaknem teljesen feloldotta az EU a brit húsimport-tilalmat

EU - 2007-08-24

Jelentősen enyhítette az Európai Unió a brit élőállat, hús és tej behozatali tilalmát, miután az állategészségügyi szakemberek szerint a szigetországban sikerült ellenőrzés alá vonni a száj- és körömfájás járványt - jelentette be az Európai Bizottság egyik szóvivője. Délkelet-Angliában augusztus 3-án ütötte fel fejét a kór, és ennek nyomán az EU augusztus 25-ig érvényes behozatali tilalmat rendelt el.

Az EU a hitelminősítő intézetek vizsgálatát tervezi a "válság" miatt

EU - 2007-08-16

Az Európai Bizottság minden bizonnyal meg fogja vizsgálni a nemzetközi hitelminősítő intézetek tevékenységét, mert az intézetek "lassan reagáltak" a nem elsőrendű amerikai jelzálogkölcsön-adósok fizetési nehézségeire, a "nem elsőrendű válságra" (subprime crisis), amely már világméretű bonyodalmakat okoz a tőkepiacokon.

A magyar szőlő és bortermelők módosítanák az unió borpiaci reformját

EU - 2007-08-09

A szőlő és borágazat legfontosabb feladata most, hogy elérje az európai borpiaci reform módosítását - mondta Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a XV. Jubileumi Balatonlellei Borhét szőlőtermesztési és borászati tanácskozásán, Balatonlellén.

Az Európai Parlament egyik alelnöke beperelte az Európa Tanács CIA-ügyi jelentéstevőjét

EU - 2007-07-31

Az Európai Parlament egyik alelnöke, Marek Siwiec lengyel szocialista EP-képviselő beperelte Dick Marty svájci szenátort, aki egy másik nemzetközi szervezet, az Európa Tanács megbízásából az elmúlt két évben a CIA titkos akcióival, állítólagos európai börtöneivel foglalkozott, s jelentésében Siwiecet is bírálta.

Jóváhagyták az EU-kormányfők Ciprus és Málta euróövezetbe lépését

EU - 2007-06-22

15 tagúra bővül januártól az Európai Unió közös pénzét használó országok köre, miután a tagországok állam- és kormányfői csütörtök este jóváhagyták Ciprus és Málta csatlakozását az eddigi 13 euróövezeti tag mellé. Brüsszeli találkozójukon az uniós államok vezetői szentesítették a pénzügyminisztereknek az Európai Bizottság és az Európai Központi Bank értékelése nyomán hozott előzetes, pozitív döntését.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza