EU

Eredmények megjelenítése 1421-től 1440-ig 1892 találatból.

Az EU azt akarja, hogy Koszovó közeledjen hozzá

EU - 2011-09-06

Koszovónak az Európai Unióhoz való közeledését szorgalmazta kedden Brüsszelben Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke, Atifete Jahjaga koszovói elnökkel folytatott megbeszélése utáni sajtónyilatkozatában.

 Az EU-ban "mind a 27 tagállam elkötelezett a Nyugat-Balkán egészének európai perspektívája mellett" - hangsúlyozta az uniós állam-, illetve kormányfői testület vezetője.

Munka törvénykönyve - Az Európai Bizottság is megvizsgálja

EU - 2011-09-02

Az Európai Bizottság (EB) megvizsgálja majd, hogy az új Munka törvénykönyvéről szóló törvénytervezet, és a majdan elfogadott törvény megfelel-e az európai uniós jognak - erről Andor László, a bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős tagja beszélt pénteken Budapesten, ahol találkozott a hat magyar szakszervezeti konföderáció vezetőivel.

Financial Times: "összecsapás" az IMF és az euróövezet között a bankok értékelése miatt

EU - 2011-09-01

- "Ádáz vitává" fajult a nézeteltérés a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az euróövezeti hatóságok között a valutauniós bankok helyzetéről készülő IMF-jelentés ügyében - írta a csütörtöki Financial Times. A londoni gazdasági napilap értesülése szerint az euróövezeti bankokról szóló IMF-értékelés a valutaalap új globális pénzügyi stabilitási jelentésének tervezetében szerepel, és a héten került az IMF igazgatótanácsa elé.

Németország takarékossági diktátumot adott az EU-nak

EU - 2011-08-17

Németország és Franciaország szigorú takarékossági kurzust akar előírni a többi euróállam részére az adósságválság elleni harcban - írja a Financial Times Deutschland (FTD) szerdai kommentárjában, amelynek címe: Német takarékossági diktátum Európának.

"Ütik egymást" az EU vezetői - Mindenki fizesse az új adót!

EU - 2011-08-17

Írország ragaszkodik ahhoz, hogy a pénzügyi tranzakciókra kivetett bármilyen új adót az Európai Unió mind a 27 tagállamában bevezessék, ne csak a 17 tagú euróövezetben - mondta Michael Noonan, Írország pénzügyminisztere az RTE állami televíziónak adott nyilatkozatában szerdán.

Soros szerint három lépésben megoldható lenne az euróövezet válsága

EU - 2011-08-15

Egy három lépésből álló, átfogó programmal megoldható lenne az euróövezet válsága Soros György szerint, aki a bankrendszer reformját, eurókötvények kibocsátását és egy kilépési mechanizmus kidolgozását javasolja.

Az ígért gazdasági változtatások mielőbbi életbe léptetését sürgeti a lengyel elnökség

EU - 2011-08-12

Az euróövezet politikusainak mielőbb életbe kell léptetniük az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszközzel (EFSF) kapcsolatos változtatásokat a piac bizalmának helyreállítása érdekében - írta Donald Tusk, a soros EU-elnök Lengyelország kormányfője  levelében.

Az EKB mutatja az irányt

EU - 2011-08-09

Csatát nyert tegnap az euróövezet az adósságválsággal szemben: az EKB-nak köszönhetően lényegesen enyhült az olasz és a spanyol államra nehezedő piaci nyomás. A háborút azonban csak akkor nyerheti meg, ha az alapproblémát is sikerül orvosolnia – ez egyelőre messze van.

Brit pénzügyminiszter: Nagy-Britannia mutathatja a válságból kivezető utat

EU - 2011-08-08

George Osborne szerint az euróövezetnek követnie kell Nagy-Britannia példáját, hogy pénzügyi stabilitást érjen el.

 A brit pénzügyminiszter a The Daily Telegraph hétfői számában megjelent írásában hangsúlyozta: az Egyesült Államok adósosztályzatának lerontása és az euróövezetben tapasztalható problémák csak a legutóbbi "drámai fejlemények", amelyeknek szálai azonban sokkal korábbra nyúlnak vissza.

Rehn: az Európai Unió "éjt nappallá téve" dolgozik az adósságválság megoldásán

EU - 2011-08-05

 Az Európai Unió "éjt nappallá téve" dolgozik a július 21-ei, második görög mentőcsomagról szóló megegyezés részleteinek véglegesítésén, hogy megakadályozza az adósságválság tovaterjedését - mondta Olli Rehn pénzügyi és gazdasági biztos pénteken Brüsszelben.

 "A terv nem hónapokon, hanem heteken belül kész lesz" - hangsúlyozta Rehn, szeptember elejére ígérve a politikai és technikai részletek véglegesítését.

Közös menekültügyi politikát sürget az EU belügyi biztosa

EU - 2011-07-28

Közös menekültügyi politikát sürgetett az Európai Unió számára az Európai Bizottság belügyi biztosa. A svéd Cecilia Malmström a Der Tagesspiegel című berlini napilap csütörtöki számában megjelent írásában hangsúlyozta, hogy a menekültekkel kapcsolatosan Európában mielőbb egységes szabályozásra lenne szükség. Pontosan 60 évvel ezelőtt lépett életbe az ENSZ Menekültügyi Egyezménye, és kereken 10 év telt el azóta, hogy az Európai Unió a közös menekültügyi politikát célként tűzte ki - emlékeztetett.

Az Európai Unióból jöhet segítség a devizahiteleseknek

EU - 2011-07-25

Az eladósodott magyar devizahiteles családok nem profitálnak úgy az Európai Unió pénzügyi mentőcsomagjaiból, mint az euróval rendelkező országok hitelesei. Az Európai Unió átfogó intézkedései nélkül nincs közép- és hosszútávú megoldás a tetemes árfolyamingadozások pusztító hatásaira az eurozónán kívüli övezetre, ezért Herczog Edit, szocialista EP képviselő az Európai Bizottsághoz fordul.

Euróövezeti csúcs - A döntések hosszú távú és átfogó jellegét méltatták a résztvevők

EU - 2011-07-22

A csütörtöki brüsszeli találkozón született döntések hosszabb távra szóló és átfogó jellegét méltatták elsősorban a résztvevők az euróövezeti országok állam- és kormányfőinek nyolcórás tárgyalását követő nyilatkozataikban.

 

    Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök például úgy fogalmazott, hogy egy "európai valutaalap" megteremtését indították el.

A görög mentőöv

EU - 2011-07-22

Megállapodtak az euróövezet tagországainak állam- és kormányfői csütörtökön a Görögországot segítő újabb nemzetközi programról és az uniós pénzügyi válságkezelési lehetőségek kibővítéséről.Herman Van Rompuy, az Európai Unió állam- és kormányfői tanácsának elnöke szerint a 17 érintett EU-tagország és az uniós intézmények vezetői olyan döntéseket hoztak, amelyek növelik a görög államadósság fenntarthatóságát,

  EU-bíróság: megtagadható az agrártámogatás a központi nyilvántartásban nem szereplő állatokra

EU - 2011-07-21

Az Európai Unió tagországainak hatóságai megtagadhatják az agrár-környezetgazdálkodási támogatás nyújtását olyan állatok esetében, amelyek nem szerepelnek a központi adatbázisban - mondta ki egy magyar ügyben csütörtökön hozott ítéletében az Európai Unió Bírósága.

 Hétmilliárd eurós kutatási programot indított az Európai Bizottság

EU - 2011-07-19

Hétmilliárd eurós kutatásra ösztönző programot indított az Európai Bizottság a témáért felelős Máire Geoghegan-Quinn biztos keddi bejelentése szerint. Elmondta, "a bizottság által valaha létrehozott legnagyobb finanszírozási csomag" rövid távon várhatóan mintegy 174.000 munkahely létrejöttét segíti elő, az elkövetkező 15 év során pedig megközelítőleg 450.000 munkahelyet teremt és mintegy 80 milliárd euró nagyságú bruttó hazai termék (GDP) növekedéssel jár.

Emberi Jogok Európai Bírósága : nem sértett becsületet a bort becsmérlő magyar újságíró

EU - 2011-07-19

Nem találta megalapozottnak az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) azt az ítéletet, amelyben egy magyar újságírót egy bortermék becsmérléséért becsületsértés miatt elmarasztaltak.A strasbourgi székhelyű bíróság elismerte ugyan az érintett cégnek azt a jogát, hogy megvédje magát a rágalmazó állítások ellen. Ugyanakkor úgy vélte, különbséget kell tenni egy személy és egy cég hírnevének megsértése között, mivel az utóbbinak "nincs erkölcsi dimenziója".

A bankszámlanyitás lehetőségének egyetemessé tételét sürgeti az Európai Bizottság

EU - 2011-07-18

Mindenki számára elérhetővé kell tenni, hogy bankszámlát nyithasson - figyelmeztetett hétfőn kiadott jelentésében az Európai Bizottság. Az Európai Unió brüsszeli végrehajtó testülete megállapította, hogy az EU-ban a 18 évesnél idősebb fogyasztók közül még mintegy 30 millióan nem rendelkeznek bankszámlával, és közülük 6 és 7 millió közöttire tehető azoknak a száma, akiknek "azért nincs bankszámlájuk, mert megvonták tőlük a számlanyitás lehetőségét".

Martonyi a dubrovniki csúcstalálkozón: az EU bővítésének folytatódnia kell

EU - 2011-07-09

Az Európai Unió bővítésének folytatódnia kell, a bővítés az EU lényegéből fakad, idővel egész Délkelet-Európának az európai integráció részévé kell válnia. Ez volt a végkövetkeztetése a dubrovniki csúcstalálkozó egyik szombati plenáris ülésének, amelyen magyar részről Martonyi János külügyminiszter vett részt.

Fókuszban a foglalkoztatás és szolidaritás

EU - 2011-07-08

A munkahelyteremtés kérdése, a generációk közötti szolidaritás, valamint a demográfiai kihívásokra adandó válaszok szerepelnek a középpontban a foglalkoztatásért és szociálpolitikáért felelős miniszterek informális ülésén a lengyelországi Sopotban, július 7-8-án, melyen részt vesz Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter is.