EU

Eredmények megjelenítése 1841-től 1860-ig 1871 találatból.

Miniszteri EU-találkozót tartanak a libanoni ENSZ-békefenntartás ügyében

EU - 2006-08-23

Rendkívüli ülést tartanak az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei pénteken Brüsszelben arról, milyen mértékű hozzájárulást vállaljon az EU a libanoni tűzszünet ellenőrzésének segítésére tervezett ENSZ-erőben - jelentette a belga hírügynökség kedden a finn EU-elnökségtől származó információra hivatkozva.

Fazakas: az EP-ben fel sem vetődött Magyarország megbüntetése

EU - 2006-08-19

Biztos vagyok abban, hogy Magyarország megalapozott konvergenciaprogramot nyújt be szeptember 1-jén az Európai Bizottságnak - jelentette ki a pénteki tájékoztatón Fazakas Szabolcs az Európai Parlament (EP) költségvetési bizottságának szocialista tagja, aki szerint nem lesz akadálya annak, hogy a következő hét évre szóló 22,4 milliárd euró összegű EU támogatást Magyarország lehívja.

2006 az európai munkavállalók mobilitásának éve

EU - 2006-08-17

Magyarország is több rendezvénnyel népszerűsíti a munkavállalói mobilitást, az idei európai mobilitási év céljaihoz csatlakozva. Veszprémben szeptember 29-én és 30-án fogadják a külföldi munkavállalás iránt érdeklődőket. Külföldi és hazai tanácsadók, szakértők tartanak előadást a különböző országok álláslehetőségeiről.

Csak elméletben ismerik a magyarok az uniót

EU - 2006-08-16

Szakértők szerint inkább csak elméletben ismerik a magyarok az Európai Uniót és annak intézményrendszerét, a felmérések alapján jobban teljesítenek a lexikai tudást mérő kérdéssoroknál, de a gyakorlati dolgokról, például az uniós munkavállalásról, vagy a tanulásról keveset tudnak.

Az EU szerint Libanonban humanitárius katasztrófa fenyeget

EU - 2006-08-10

Humanitárius katasztrófa fenyeget Libanonban, ha a konfliktus tovább húzódik - figyelmeztetett szerdán az EU segélyügynökségének, az ECHO-nak egyik illetékese. "Ez már ma is válság, de katasztrófává válhat" - mondta Simon Horner.

Ha  dohányzik, nem kap állást

EU - 2006-08-07

Nem ellentétes az Európai Uniónak az emberi jogok tiszteletben tartására vonatkozó szabályozásával az, hogy a vállalatok az álláshirdetésnél kiköthetik: dohányost nem vesznek fel - jelentette ki az Európai Bizottság szóvivője.

Uniós támogatásra számít a kormány az államreform program megvalósításához

EU - 2006-08-04
Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból (ERFA) 32-137 milliárd forint, az Európai Szociális Alapból pedig 33-42 milliárd forint támogatásra számít a kormány az államreform program megvalósításához a 2007-2013 közötti időszakban - hangzott el a kormányszóvivői tájékoztatón

Tovább csökkent júniusban a munkanélküliség az eurózónában

EU - 2006-08-02
Az eurózóna országaiban júniusban tovább csökkent a munkanélküliség, amely a legalacsonyabb szintjére süllyedt 2001 közepe óta. Az Eurostat keddi közlése szerint a 12 tagú eurózónában a munkanélküliség júniusra 7,8 százalékra süllyedt a májusi 7,9 százalékról.

Az EU bízik abban, hogy még a héten döntés születik a libanoni tűzszünetről

EU - 2006-08-01

Az Európai Unió bízik abban, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa még a héten döntést hozhat a libanoni tűzszünetről - jelentette be hétfőn Erkki Tuomioja, az EU soros elnöki tisztét betöltő Finnország külügyminisztere. Tuomioja támogatja Condoleezza Rice amerikai külügyminiszternek az ENSZ BT döntését szorgalmazó erőfeszítéseit.

Postai liberalizációs terv az Unióban

EU - 2006-07-31

Az Európai Bizottság a postai szolgáltatások piacnyitását célzó tervet dolgoz ki még az idei évben - jelentette be a bizottság egyik szóvivője. A postai szolgáltatások intenzívebb versenyét célzó terv kidolgozásának pontos idejét nem közölte, azt - mint mondta - október, november, december táján tehetik közzé.

 EU: 50 millió eurós segítség Libanonnak

EU - 2006-07-27

Az Európai Unió az eddig ígért 20 millió euróról 50 millióra emeli Libanonnak szánt humanitárius segítségét, s jövő keddre rendkívüli külügyminiszteri tanácskozást hívott össze Brüsszelbe az izraeli-libanoni konfliktus megtárgyalására.

Az adózási szabályok miatt több tagországot figyelmeztetett az EB

EU - 2006-07-26

Az Európai Bizottság kedden figyelmeztette Németországot, hogy az Európai Bíróság elé idézheti, amennyiben nem tartja be az uniós adózási szabályokat. Több más tagországgal szemben is eljárás beindításával fenyegetőzött a bizottság.

Medgyessy Péter válthatja Javier Solanát?

EU - 2006-07-24

Német lapértesülés szerint Medgyessy Péter volt kormányfő neve is szóba került Brüsszelben, Javier Solana, az Európai Unió jelenlegi biztonság- és külpolitikai főképviselője lehetséges utódai között.

Kovács László: az EU még nem egységesíti a társasági adókulcsot

EU - 2006-07-21

Egyszerűbb, korszerűbb, kiszámítható adórendszerre van szüksége az Európai Uniónak, amely még nem látja érettnek az időt a társasági adókulcs harmonizálásra, noha a 25 országból 10 támogatja, 8 pedig nyitott a változtatásra - mondta Kovács László vám- és adóügyi biztos Budapesten, a Magyar Európai Üzleti Tanács (HEBC) éves jelentésének közzététele alkalmából rendezett tájékoztatón

EU-belső piac: brüsszeli korholás a tagországoknak

EU - 2006-07-19

Az Európai Bizottság megszidta a tagországok többségét, amiért ismét elmaradnak a belső piaci szabályok hazai törvénybe iktatásával, és ezzel akadályozzák az áruk, az emberek, a tőke és a szolgáltatások szabad áramlását. Magyarország ezúttal a kivételek, vagyis a jók között van.

Magyar-román területfejlesztők partnerségi hálózata

EU - 2006-07-18

Az Európai Unió támogatásával Partnerség 2007-2013 projekt indult a magyar-román határmenti régióban. A projekt magyar oldalról a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség, a határ másik oldaláról az Észak-Nyugat Romániai Fejlesztési Ügynökség és a Szatmár Megyei Tanács partnerségével valósul meg

1400 euró a legnagyobb különbség az EU-tagállamok minimálbérei között

EU - 2006-07-14

Az EU statisztikai hivatalának összesítése szerint óriási eltérések mutatkoznak az egyes EU-tagországokban alkalmazott minimálbérek között: a legalacsonyabb és legmagasabb uniós minimálbér között januárban közel 1400 euró volt a különbség.

Az Európai Bizottság döntött a mobiltelefonálási tarifákról

EU - 2006-07-13

Az Európai Bizottság elfogadta szerdán azt a tervezetet, amelynek hatására a szándékok szerint a mobiltelefonok külföldön történő használatának tarifái a mostani felére is csökkenhetnek - közölte a bizottság egyik illetékese.

Rengeteg kárt okoz az EU-nak az áfa-csalás

EU - 2006-07-12

Több kárt okoz évente az áfa-csalás az Európai Uniónak, mint amennyit az EU-tagállamok a közös mezőgazdasági politikára - az EU-költségvetés legnagyobb egyedi tételére - elköltenek, írta a londoni The Guardian.

Brüsszel szerdán ismerteti a roaming-díjak új irányelvét

EU - 2006-07-10

Az Európai Bizottság szerdán teszi közzé a külföldi mobiltelefon-használatért felszámított úgynevezett barangolási (roaming)-díjak csökkentését célzó új irányelv részleteit.