EU

Eredmények megjelenítése 1881-től 1900-ig 2055 találatból.

Hospodářské Noviny:  Megbukott a cseh légitársaság eladása

EU - 2009-08-27

Az Air-France KLM Csoport, amely Európa legnagyobb légitársasága felfüggesztette a tárgyalásokat a CSA, az állami cseh légitársaság felvásárlásáról.

A gazdasági napilap értesülése szerint a cseh hatóságok már korábban visszautasították azt az ajánlatot, amit az Aeroflot és az Odien befektetői csoport tett.

A kormányfő telefonon beszélt a NATO új főtitkárával és az Európai Parlament elnökével

EU - 2009-08-26

Bajnai Gordon miniszterelnök telefonon egyeztetett Anders Fogh Rasmussen új NATO-főtitkárral és Jerzy Buzekkel, az Európai Parlament elnökével.  Bajnai Gordon miniszterelnök gratulált Anders Fogh Rasmussennek, a NATO új főtitkárának a kinevezéséhez és sok sikert kívánt az előtte álló feladatokhoz.

Új európai uniós követelmények a vasúti szabályozásban

EU - 2009-08-15

Az új európai uniós követelményekkel összhangban, a magyar vasúti szabályozás módosításának kiemelt céljai között szerepel - a nemzetközi vasúti személyszállítás liberalizációja mellett -, a nemzetközi és belföldi utasjogok érvényesülésének hatékonyabb érvényesítése, az utasok biztonságának védelme, a vasúti szolgáltatások minőségének javítása.

Tapsvihar követte Strasbourgban Kósa Ádám felszólalását 

EU - 2009-07-15

A szlovákiai nyelvhasználat korlátozását is bírálta szerdán Strasbourgban elhangzott első plenáris felszólalásában az Európai Parlament első siket képviselője, a néppárti frakcióban ülő fideszes Kósa Ádám.

Jön az olcsóbb mobilozás, és a másodperc alapú számlázás – Új roaming szabályok az EU-ban

EU - 2009-06-30
Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország (EFK) felhívja a fogyasztók figyelmét arra, hogy az Európai Parlament döntése értelmében 2009. július elsejétől jelentősen csökkenek a külföldi mobiltelefonálás költségei. A jelenlegi Európai Bizottság hivatalba lépése óta 84,6 százalékról 119 százalékra növekedett a mobiltelefont használók aránya a tagországok polgárai körében.

Az Európai Parlament 2009-es újságíródíja - magyar továbbjutók

EU - 2009-06-16

 Az Európai Parlament újságíródíjának magyarországi továbbjutói versenyeznek majd a többi EU tagállam pályázóival a kategóriánként ötezer eurós díj elnyeréséért.

A nemzeti zsűri döntése alapján idén nyomtatott sajtó kategóriában Pócs Balázs, a Népszabadság újságírója „Mit kap karácsonyra az EU?” c. cikkével jutott tovább az európai fordulóba. Televíziós kategóriában Pozsonyi Péter, szerkesztő-riporter „Határút épül” c. tudósításával, online kategóriában Szlankó Bálint az Origo internetes hírportálon megjelent, „Agyra gyúrnak a brüsszeli ravaszok” c. írásával szerepel majd a 27 tagállam nemzeti pályázói között.

Indul a záhonyi uniós megaprojekt

EU - 2009-06-10
Csaknem 26,3 milliárd forintos európai uniós beruházással 2011 év végéig komplex gazdaság- és infrastruktúrafejlesztési program valósul meg Záhonyban, s a kis- és középvállalkozások támogatásával, valamint a munkaerő felkészítésével lehetőség nyílhat nemzetközi áruelosztó központok kialakítására. A vasúti nagyprojekt és a közúti kiemelt projekt támogatási szerződését szerdán írták alá.

Szigorúbb szabályok a légicégeknél – Ellenőrizze a weboldalakat!

EU - 2009-05-27
Az Európai Unió átfogóan vizsgálta a területén működő légitársaságokat és ellenőrző listát készített a honlapokról a fogyasztók védelmében. Az Európai Bizottság 2007-ben megkezdődött vizsgálata szerint a közösség területén bejegyzett és vizsgált légicégek közül csak 16 társaság holnapja működik teljesen szabályosan.

Az Európai Parlament házhoz jön

EU - 2009-05-15

Az Európai Parlament Budapesti Tájékoztatási Irodája 2009. május 13-án és 15-én újságíró szemináriumot szervezett Debrecenben és Székesfehérvárott. A szemináriumok középpontjában a közelgő európai parlamenti választások és az azzal kapcsolatos aktualitások, legfrissebb hírek álltak.

„Európai Kis- és Középvállalkozások Hete 2009”

EU - 2009-05-06

Ezzel a címmel indított rendezvénysorozatot az Európai Bizottság. Ennek a nagyszabású, összeurópai programnak a keretében több mint 1000 kkv-kal kapcsolatos és kkv-knak szóló programra kerül sor 2009. május 6-14. között az EU tagországokban.

Magyarország fél évtizede lett az Európai Unió teljes jogú tagja

EU - 2009-05-05

Öt évvel ezelőtt, európai uniós tagságunkkal, Magyarország addig soha nem látott esélyt és lehetőséget kapott. Történelmünkben példa nélküli fejlesztési forrás érkezik hazánkba, hogy felzárkózhassunk Európai nyugati feléhez.

Öt év távlatából visszatekintve Magyarország büszke lehet eredményeire, Magyarország uniós tagsága sikertörténet.

Európai Bíróság - Fogyasztói jogok a szállító nem teljesítése esetén

EU - 2009-05-04

Az Európai Bíróság ítélete szerint a szállító nem teljesítése esetén a fogyasztónak joga van a hitelszerződés felbontására és a hitelezőnek már befizetett összeg visszatéríttetésére.

 A Bíróság C‑509/07. sz. ügyben hozott ítélete - Luigi Scarpelli kontra NEOS Banca SpA: ügyben kimondta: Nem elengedhetetlen az eladó és a hitelező közötti kizárólagossági viszony fennállása.

Megújult honlap segíti az álláskeresőket

EU - 2009-04-13

Új szolgáltatásokkal és hozzá a www.europass.hu címen elérhető megújult honlappal segíti a Nemzeti Europass Központ a külföldön vagy itthon megszerzett szaktudás bemutatását. Az Európai Bizottság által 2005-ben bevezetett Europass Dokumentumok végzettségekről, nyelvtudásról és szakmai kompetenciákról nyújtanak egységes, könnyen érthető tájékoztatást, amelyet a munkavállalók és munkaadók egyaránt használhatnak az álláspályázatoknál.

Az Európai Unióról tanulhatnak a diákok tavasszal

EU - 2009-04-09
Az Európai Uniónak és intézményeinek megismerését szeretné elérni az Európai Tavasz elnevezésű program, mely párbeszédet kezdeményez a tanulók, a tanárok és az Európai Unió politikai szereplői között Európáról és annak elképzelt jövőjéről. A március 25. és június 30. között futó program célja nem csupán az uniós ismeretek tanagyagba illesztése, hanem különböző versenyek révén a fiatalok érdeklődésének felkeltése.

A rozé ne lehessen keverék bor       

EU - 2009-03-25

Magyarország, Franciaország és Görögország egyaránt elutasítja az Európai Bizottság azon javaslatát, mely szerint a jövőben rozénak nevezhető minden olyan bor, ami vörös- és fehérborok összekeverésével állt elő. Jelenleg Európában csak a kék szőlők speciálisan kezelt levét tekintik rozénak, ellentétben számos Európán kívüli országgal, így például Kínával.

Kihirdették a csoportos EU elnökség logópályázatának magyar nyerteseit

EU - 2009-02-18

Göncz Kinga külügyminiszter, az EU-elnökségi munkacsoport, valamint a Miniszterelnöki Hivatal és a Külügyminisztérium képviseletében ünnepélyes keretek között vehette át nyereményét a 2010-2011-es spanyol-belga-magyar csoportos EU-elnökség nemzetközi logópályázatának 10 magyar döntőse. A Miniszterelnöki Hivatal felhívására a spanyol-belga-magyar közös pályázatra Magyarországon 60 képzőművészeti hallgató jelentkezett, közülük kilencet a szakmai zsűri jutott a döntőbe, a tizedik továbbjutót pedig a közönség választotta ki.

Online szavazás

EU - 2009-01-28
Tíz magyar diák alkotása indulhat spanyol és belga pályázók mellett a 2010-2011-es spanyol-belga-magyar csoportos EU-elnökség nemzetközi logópályázatán. Magyarországon 60 képzőművészeti hallgató jelentkezett a Miniszterelnöki Hivatal felhívására, közülük kilencet szakmai zsűri juttat a döntőbe. A tizedik továbbjutóról január 28-án, szerdán 12.00 órától január 30-án, pénteken 17.00 óráig a közönség szavazhat a www.magyarorszag.hu/eulogo oldalon.

Budapesten döntenek a spanyol-belga-magyar uniós elnökség logójáról

EU - 2009-01-27

Tíz magyar diák alkotása indulhat spanyol és belga pályázók mellett a 2010-2011-es spanyol-belga-magyar csoportos EU-elnökség nemzetközi logópályázatán. Magyarországon 60 képzőművészeti hallgató jelentkezett a Miniszterelnöki Hivatal felhívására, közülük kilencet szakmai zsűri juttat a döntőbe, ám a tizedik továbbjutóról január 28. és 30. között a www.magyarorszag.hu/eulogo oldalon a közönség szavazhat. A spanyol-belga-magyar zsűri február közepén, Budapesten dönt a csoportos elnökség logójáról.

Vita a gázválságról az EP-ben

EU - 2009-01-16

Az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktusról, az uniós energiabiztonságáról vitázott szerda este az Európai Parlament. A vitában három magyar képviselő szólalt fel.

Alexandr Vonda, európai ügyekért felelős cseh miniszterelnök - helyettes a Tanács nevében azt mondta, a cseh elnökség fő célja a konfliktus során az volt, hogy a lehető leghamarabb visszaállítsa Európa zavartalan gázellátását, és minimalizálja az állampolgárokat és a gazdaságot sújtó károkat.

Tabajdi: Uniós csúcsot a gázválság megoldására!

EU - 2009-01-07

A magyar szocialista EP képviselő Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek a cseh uniós elnökségnek küldött levele nyomán rendkívüli uniós csúcs összehívását javasolta

Oroszország és Ukrajna nemzetközi hitelessége megkérdőjeleződött.

 Tabajdi Csaba, az MSZP EP delegáció vezetője az Európai Szocialisták ma reggeli frakcióülésén sürgős uniós intézkedéseket javasolt az orosz-ukrán gázvita nyomán előállt súlyos európai gázellátási zavarok ügyében.