Fogyasztóvédelem

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 955 találatból.

A GVH 15 millió forint bírságot szabott ki a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt.-re

Fogyasztóvédelem - 2023-09-18

- A sörválaszték szűkítése miatt 15 millió forintra bírságolta meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt.-t, egyben kötelezte megfelelési program kialakítására - közölte a hatóság hétfőn.

Az EP szerint erősíteni kell a fogyasztók védelmét az ingadozó villamosenergia-árakkal szemben

Fogyasztóvédelem - 2023-09-14

- Az Európai Parlament (EP) csütörtökön elfogadott állásfoglalása szerint erősíteni kell a fogyasztók védelmét az ingadozó villamosenergia-árakkal szemben, és biztosítani kell, hogy a fogyasztóknak joguk legyen rögzített áras vagy dinamikus áras szerződésekhez.

Kisebb hiányosságokért 7 millió forintra bírságolta a versenyhivatal a Tescót

Fogyasztóvédelem - 2023-08-17

- Alapvetően teljesítette a fogyasztókat segítő vállalásait a Tesco, de az utóvizsgálat kisebb hiányosságokat tárt fel; a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ezért 7 millió forintos bírságot szabott ki az áruházláncra, amely részben elismerte a jogsértést - közölte a versenyhatóság csütörtökön.

OGY - Gyorsított ágazati vizsgálatot indít a versenyhivatal a Booking.commal szemben

Fogyasztóvédelem - 2023-08-15

Gyorsított ágazati vizsgálatot tart szükségesnek a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a holland Booking.com szálláshely-közvetítő cég magyar szálláshely-szolgáltatók felé fennálló tartós tartozásának vizsgálata ügyében.

Aturisztikai ügynökség jogsegély szolgálatot indított az érintetteknek - derült ki az Országgyűlés gazdasági bizottságának turisztikai albizottsága keddi ülésén.

Nébih: számos hiányosságot találtak a street foodok ellenőrzésénél

Fogyasztóvédelem - 2023-08-10

Az országszerte vizsgált 185 street food vendéglátó-létesítménynél 14 alkalommal szabtak ki bírságot és egy létesítmény tevékenységét korlátozták; a higiéniai és nyomonkövethetőségi problémák voltak a leggyakoribbak - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön.

Nébih: NATUR PUR Bio kuszkuszt hívott vissza a Spar

Fogyasztóvédelem - 2023-08-09

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. visszahív egy kuszkusz terméket avas szaga (érzékszervi nem megfelelőség) miatt, az 500 grammos kiszerelésű SPAR NATUR PUR Bio kuszkuszt a forgalomból is kivonja- közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hatóság (Nébih) szerdán.

Két alapkezelőt közel 30 millió forintra bírságolt meg az MNB

Fogyasztóvédelem - 2023-08-08

- A Magyar Nemzeti Bank (MNB) közel 30 millió forintos bírságot szabott ki két alapkezelőre, mert javadalmazási modelljük túlzott kockázatvállalásra ösztönözhette az osztalékra jogosult azon munkavállalókat, akik egyben az alapkezelők tulajdonosai - közölte a jegybank kedden.

A közlemény szerint a HOLD Alapkezelő 17,4 millió forintos, az ADALFA Alapkezelő 12,3 millió forint büntetést kapott.

Nébih: megfelelőek a balatoni vendéglátóhelyek élelmiszerbiztonsági szempontból

Fogyasztóvédelem - 2023-07-27

- A balatoni vendéglátóhelyek élelmiszerbiztonsági szempontból megfelelőek, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei többségében csak kisebb szabálytalanságokat állapítottak meg - közölte a hivatal csütörtökön.

LEGO-hamisítványokat foglalt le a NAV

Fogyasztóvédelem - 2023-07-03

) - Mintegy 8 millió forint értékben foglaltak le hamis LEGO játékot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai vámkezelés közben - közölte a vámhivatal hétfő délelőtt Facebook-oldalán.

Azt írták, a tulajdonos import vámkezelést kezdeményezett a NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága egyik vámudvarában.

MNB: jó eséllyel nem jár vissza pénz a banktól, ha mi adjuk ki a számla- vagy kártyaadatainkat a csalóknak

Fogyasztóvédelem - 2023-06-09

Bizonytalan a kártérítés lehetősége, ha az ügyfél pénze a saját jóváhagyása, gondatlansága miatt került csalókhoz egy átutalás során - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken.

Azonnali átutalásokat és kártyás tranzakciókat majdhogynem lehetetlen megakadályozni, mert szinte azonnal átküldik a pénzt a másik számlára, a visszautaláshoz pedig a kedvezményezett jóváhagyása kell. Jóvá nem hagyott fizetési művelet teljesítése miatt a pénzforgalmi szolgáltatóknak 1 munkanapon belül kártérítést kell fizetniük, de ezt a határidőt nem kötelesek tartani, ha csalás gyanítanak és erről írásban tájékoztatják az MNB-t.

NAV: hamis mosószereket kínált vevőinek egy webáruház

Fogyasztóvédelem - 2023-05-26

- Hamis mosószereket kínált vevőinek egy webáruház, az ellenőrök próbavásárlással buktatták le a csalókat - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken.

Szalmonellagyanú miatt kolbászokat hív vissza az Aldi

Fogyasztóvédelem - 2023-05-04

Szalmonella lehetséges jelenléte miatt az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. visszahívta a forgalomból a "Csemege páros kolbász, 250 g és Paprikás, csípős páros kolbász, 250 g" termékeket - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön.

Nébih: Snack Day gluténmentes tallérokat hívott vissza a Lidl

Fogyasztóvédelem - 2023-04-15

- Visszahívja és a forgalomból is kivonja a Lidl Magyarország a Snack Day márkájú gluténmentes tallér sajttal és a gluténmentes tallér medvehagymával elnevezésű termékeket, nem jelölt gluténtartalom miatt - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szombaton.

Az MNB fontosnak tartaná, hogy a Revolut Bankot is felügyelje

Fogyasztóvédelem - 2023-03-13

Az MNB a hazai ügyfelek védelmében szorgalmazza, hogy a Revolut Bank itthoni leánybankként, magyarországi székhellyel és kellő tőkeerővel, a magyar jegybank felügyelete alá tartozó intézményként végezze tevékenységét - erősítette meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn.

Európai nyomásra fejleszt tájékoztatási gyakorlatán az amerikai WhatsApp

Fogyasztóvédelem - 2023-03-06

- Az európai uniós fogyasztóvédelmi hatóságokat és az Európai Bizottságot tömörítő Fogyasztóvédelmi Együttműködési Hálózat (CPC) elérte, hogy a WhatsApp a jövőben átláthatóbban tájékoztassa felhasználóit a szerződésmódosulásokról és tiszteletben tartsa döntéseiket - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn.

Az MNB 28 millió forintra megbírságolta a Magyar Posta Életbiztosítót

Fogyasztóvédelem - 2023-03-01

- A jegybank 28,2 millió forint bírságot szabott ki a Magyar Posta Életbiztosító Zrt.-re a kárnyilvántartás és ellenőrzési rendszerében talált hiányosságok miatt - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán.

Tüzifa-csalót értek tetten a Nébih ellenőrei

Fogyasztóvédelem - 2023-02-08

- Közös akcióban értek tetten egy facebookos tűzifa-csalót a Nógrád Vármegyei fogyasztóvédelmi hatóság és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei - közölte a hivatal szerdán.

NAV: több mint hárommilliárd forintnyi hamis parfümöt találtak egy lengyel kamionban

Fogyasztóvédelem - 2023-02-07

Több mint hárommilliárd forintot érő, hamis parfümöt találtak egy lengyel kamionban Gyulánál - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden .

Az eMAG üzemeltetői 50 millió forintos bírságot kaptak a Gazdasági Versenyhivataltól

Fogyasztóvédelem - 2023-01-30

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.).

Megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet - közölte a cég.


Több mint hatszáz hamis szerszámot foglaltak le Gyulán

Fogyasztóvédelem - 2023-01-18

Több mint hatszáz hamis, egy ismert márka nevét felhasználó, azt egy betűvel megmásító kéziszerszámra és kisgépre bukkantak a pénzügyőrök szerdán Gyulán - tudatta közleményben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).