Fogyasztóvédelem

Eredmények megjelenítése 41-től 60-ig 876 találatból.

Emelte a bírság összegét a GVH az Időskori Biztonság biztosítás megtévesztő reklámjai miatt

Fogyasztóvédelem - 2020-01-10

Megismételt eljárásban összesen csaknem 50 millió forinttal magasabb, vagyis a korábbinál másfélszer nagyobb bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az Időskori Biztonság biztosítás megtévesztő reklámjai miatt.

A GVH pénteki közleménye szerint a Gibraltárban bejegyzett Red Sands Life Assurance Company (Europe) Limited biztosítónak 88,5 millió forintot, a közvetítő 4Life Direct Kft.-nek 61,5 millió forintot kell fizetnie.

A hivatal 2015 decemberi döntése szerint az Időskori Biztonság reklámkampánya 2012 decembere és 2015 májusa között megtévesztő módon azt a látszatot keltette, hogy a biztosítást a 4Life Direct Kft. nyújtja. Félretájékoztatásnak minősítették azt az állítást is, hogy a biztosítás minden konstrukciója érdemi anyagi segítséget jelent, hiszen - mint írták - az alacsonyabb havi díjakkal elérhető kifizetések nem álltak arányban a hirdetésekben hivatkozott, több millió forintos kiadásokkal

Több millió dolláros kártérítést fizet az IKEA, mert agyonnyomott egy kisgyereket a komód

Fogyasztóvédelem - 2020-01-07

Negyvenhatmillió dolláros (11,8 milliárd forintos) kártérítést fizet az IKEA egy párnak, akiknek a gyermeke amiatt halt meg, mert a svéd bútorgyártó vállat egyik komódja rádőlt - írta honlapján a BBC brit műsorszolgáltató kedden.

Versenykorlátozás miatt 1,6 milliárd forint bírságot szabott ki a GVH

Fogyasztóvédelem - 2020-01-03

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) képalkotó diagnosztikai termékeket gyártó és forgalmazó cégeket bírságolt összesen 1,6 milliárd forintra, amiért jogsértő módon közbeszerzéseket osztottak föl egymás között.

Dízelbotrány - Tárgyalást kezd a Volkswagen több százezer németországi vásárlója kártalanításáról

Fogyasztóvédelem - 2020-01-02

Tárgyalást kezd a Volkswagen (VW) konszern több százezer olyan németországi ügyfele lehetséges kártalanításáról, akik az autógyártó társaság dízelbotrányában érintett modellekből vásároltak - jelentették be csütörtökön.

A GVH 1,8 milliárd forintra büntette a Telenort, a cég bírósághoz fordul

Fogyasztóvédelem - 2019-12-20

- A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 1,8 milliárd forintos bírságot szabott ki a Telenor Magyarország Zrt.-vel szemben a vállalat megtévesztő kereskedelmi gyakorlata miatt - közölte a hivatal pénteken.

Ismét rendszerszintű hibákat talált a hírközlési hatóság a Telekom kötbérkezelésében

Fogyasztóvédelem - 2019-12-18

- A Magyar Telekom a vizsgálatban szereplő minden második kötbérfizetési kötelezettségét jogsértő módon teljesítette az előfizetőivel szemben - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) november 25-én kelt határozatában.

ITM: 56 vizsgált típusból mindössze hétféle fényfüzér bizonyult biztonságosnak

Fogyasztóvédelem - 2019-12-06

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a magyar családok nyugodt ünnepi készülődése érdekében rendelte el a karácsonyi fényfüzérek országos fogyasztóvédelmi vizsgálatát.

A GVH 540 millió forintos bírságot szabott ki biztonságtechnikai termékek forgalmazásának korlátozása miatt

Fogyasztóvédelem - 2019-12-04

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 540 millió forintos bírságot szabott ki a Paradox biztonságtechnikai termékek (riasztóberendezések és kellékek) forgalmazásának korlátozása miatt - közölte a GVH szerdán. A hivatal megállapította, hogy a Paradox biztonságtechnikai termékek forgalmazását végző Paradox Security Systems Ltd. (Paradox Bahama), valamint magyarországi disztribútorai, a Power Biztonságtechnikai Kereskedelmi Kft. (Power) és a Trióda Biztonságtechnika Zrt. (Trióda) közel 10 éven keresztül korlátozták az eszközök értékesítőinek versenyét.

ITM: megfeleltek az előírásoknak a vizsgált csokimikulások

Fogyasztóvédelem - 2019-12-01

Mind a 22 féle csokimikulás megfelelt az előírásoknak, amelyeket az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált élelmiszer és vegyipari laboratóriumában idén megvizsgáltak.A csokoládékon szereplő információk megfelelőek voltak, egyetlen esetben sem kellett fogyasztóvédelmi hatósági eljárást indítani megtévesztés miatt.

A közleményben Keszthelyi Nikoletta, az ITM fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára kifejtette, nagyon jó eredménnyel zárult a 3 ét- és 19 tejcsokoládé laborvizsgálata, minden termék megfelelt a címkén feltüntetett értékeknek és az élelmiszerkönyvi követelményeknek.

A HelloPay 200 millió forint versenyhivatali bírságot kapott

Fogyasztóvédelem - 2019-11-20

- A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 200 millió forintra bírságolta a főleg fesztiválokon, vásárokon és vendéglátóhelyeken elérhető, készpénzmentes fizetési szolgáltatót, a HelloPay Zrt.-t, mivel jogsértőnek találta, hogy a társaság a termináljain alapbeállításként alkalmazta a 10 százalékos borravalót.

Csalók élnek vissza a Tesco nevével

Fogyasztóvédelem - 2019-11-12

Csalók élnek vissza a Tesco nevével, ismeretlenek hamis nyereményjátékot hirdetve próbálnak adatokat megszerezni a vásárlóktól

A Tesco felhívja a figyelmet arra, hogy nem készít olyan felmérést, ahol a kitöltésért cserébe 85 ezer forintos kupon jár. Az aktuális nyereményjátékokról minden esetben a hivatalos Facebook és Instagram csatornán, valamint a tesco.hu weboldalon adnak tájékoztatást.

Uniós bíróság: az Izrael által megszállt területről érkező termékeken fel kell tüntetni a származás pontos helyét

Fogyasztóvédelem - 2019-11-12

Az Európai Unió Bírósága kedden közölt ítéletében megállapította, hogy az európai uniós jog megköveteli, hogy az Izrael által 1967 óta megszállt területekről érkező termékek esetében feltüntessék a származás pontos helyét és bizonyos esetekben azt is, hogy a termék izraeli telepekről származik.

Százötvenmilliót érő hamis márkajelzésű ruhát találtak egy teherautóban

Fogyasztóvédelem - 2019-10-11

Hatezer hamis márkajelzésű ruhát és kiegészítőt találtak százötvenmillió forint értékben egy teherautóban az M43-as autópályán a pénzügyőrök.

Thomas Cook-csőd - Neckermann Magyarország: nem éri kár az utasokat

Fogyasztóvédelem - 2019-09-29

A Neckermann Magyarország folytatja tevékenységét az anyacég csődje ellenére is; ha szükséges az úti célokon tartózkodók szállás és utazási költségeit a biztosító megtéríti a szolgáltatóknak; a cég kapcsolatba lép azokkal az utasokkal, akiknek foglalása nem vagy csak módosítással teljesíthető; a befizetett részvételi díjat az első esetben visszafizetik, anyagi kár senkit nem fog érni - tájékoztatta a Neckermann Magyarország vasárnap az MTI-t.

Dízelbotrány - Több százmillió eurós bírságot szabtak ki a Daimlerre

Fogyasztóvédelem - 2019-09-24

- Több százmillió eurós bírság megfizetésére kötelezte a németországi Stuttgart ügyészsége kedden a Daimler járműgyártó társaságot a versenytárs Volkswagen (VW) csoport dízelbotrányához hasonló szabálytalanság miatt.

Az MNB 108 millió forintra bírságolta az Uniqa biztosítót

Fogyasztóvédelem - 2019-09-24

- A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 108 millió forintra bírságolta az Uniqa Biztosító Zrt.-t a nem megfelelő állománykezelés, a gyenge belső kontrollrendszer és egyéb hiányosságok miatt - közölte a jegybank kedden, hozzátéve, hogy a hiányosságok alapvetően nem érintik a biztosító jövőbeni megbízható működését.

Hálózatsemlegességi szabályok betartására figyelmeztette az NMHH a Telekomot

Fogyasztóvédelem - 2019-09-23

Budapest, 2019. szeptember 23., hétfő (MTI) - Internetes forgalom- és eszközkorlátozás miatt augusztusban a hálózatsemlegességi szabályok betartására kötelezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Magyar Telekom Nyrt.-t két mobilinternet-díjcsomagja, a "Net Korlátlan" és a "Korlátlan Net" kapcsán.

Gyakori a panasz az újsághirdetések alapján rendelt termékeknél

Fogyasztóvédelem - 2019-09-22

- Gyakran érkeznek panaszok a fogyasztóvédelemhez az újsághirdetések alapján rendelt termékek miatt - mondta Kispál Edit, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének szóvivője az M1 aktuális csatorna műsorában.

Közel 740 millió euró értékben foglaltak le hamis árukat tavaly az EU külső határain

Fogyasztóvédelem - 2019-09-19

- Csaknem 740 millió euró értékben körülbelül 27 millió hamis terméket foglaltak le tavaly az Európai Unió külső határain a tagállamok vámhatóságai - közölték csütörtökön Brüsszelben.

Sörszövetség: Európában egységesen feltüntetik majd a sörök címkéjén az italok összetételét

Fogyasztóvédelem - 2019-09-06

Önkéntesen kötelezettséget vállalt az Európai Sörfőzők Szövetsége, ezen belül 25 ország sörszövetsége, köztük a Magyar Sörgyártók Szövetsége (MSSZ) is, hogy 2022-ig megjelölik a sörök csomagolásán az italok összetevőit és tápértékeit - közölte az MSSZ pénteken.

A dokumentumot szeptember 5-én Brüsszelben fogadták el, magyar részről Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója írta alá.

A közleményben Kántor Sándor kifejtette, a vállalás a fogyasztók érdekét tartja szem előtt az átláthatóság és a minőség biztosítására, és megjegyezte, hogy a kötelezettségnek a Magyar Sörgyártók Szövetsége tagjai által forgalmazott sörök jelentős aránya megfelel már most is.