Fogyasztóvédelem

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 738 találatból.

Több mint 2,5 tonna élelmiszert foglalt le a Nébih Vecsésen

Fogyasztóvédelem - 2016-09-23

Több mint 2,5 tonna lejárt, jelöletlen és ismeretlen eredetű élelmiszer megsemmisítését rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a csomagolással is foglalkozó vecsési hűtőházat üzemeltető vállalkozás milliós nagyságrendű bírságra számíthat - közölte a hivatal pénteken.

A megsemmisített termékek között akadt lepényhal, bébi polip, lazacfilé, szeletelt gomba, gyalult tök, gyorsfagyasztott túrógombóc és borjú bélszín is. A szakemberek sérült, valamint szennyezett csomagolású termékeket is találtak.

A GVH ötmillió forint bírságot szabott ki túlzó, megalapozatlan szépségápolási reklámok miatt

Fogyasztóvédelem - 2016-09-16

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Manna Natúr Kozmetikum Kft. megalapozatlan hatásokkal reklámozta egyes szépségápolási termékeit, a jogsértésért ötmillió forint bírságot szabott ki a vállalkozásra - közölte a versenyhivatal pénteken. Az eljárás 29 féle kozmetikumnak minősülő Manna terméket érintett, így szappanokat, fürdőgolyókat, szépségolajokat, illóolajokat.

Javult az élemiszerbiztonság a vendéglátóhelyeken a nyáron az ellenőrzések szerint

Fogyasztóvédelem - 2016-09-15

Számos területen javulást tapasztaltak az élemiszerbiztonsági ellenőrök a vendéglátásban a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzési akció során, jelentősen csökkent például a korábbiakhoz képest a higiéniai hiányosságok és a fogyasztásra alkalmatlan termékek aránya, de még így is ki kellett vonni a forgalomból 102 tonna élelmiszert.

Hamis mosószert gyártó üzemeket leplezett le Budapesten a NAV

Fogyasztóvédelem - 2016-09-08

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzési csoportja, a pénzügyi nyomozók megközelítőleg 74,5 tonna mosóport, több mint 1100 hektoliter folyékony mosószert, ezen kívül az üzemben felhasználásra váró 10 tonna sót, 750 kilogramm nátrium-benzoátot, 6 tonna ismeretlen eredetű por mosószert és több tízezer darab csomagolóanyagot foglalt le. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt folyik a nyomozás, jelenleg négy gyanúsított van. A jogtulajdonosok előzetes tájékoztatása szerint az okozott kár meghaladja a 150 millió forintot.

Veszélyes és illegálisan árult potencianövelőt vont ki a forgalomból a Nébih

Fogyasztóvédelem - 2016-09-07

Illegálisan árult és nem engedélyezett színezéket tartalmazó potencianövelőt vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - közölte a hivatal szerdán. A hatóság kéri, hogy aki rendelkezik a DEVIL STAR étrend-kiegészítővel vagy a CALMAG C STAR pezsgőtablettával, ne fogyassza el azokat.

Illegális élelmiszerüzletet zárt be a Nébih

Fogyasztóvédelem - 2016-09-01

- Illegális élelmiszerüzletet zárt be legutóbbi ellenőrzésén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH).

A törökszentmiklósi bolt egy családi ház udvarán üzemelt, kínálatban többek között nápolyi, chips és száraztészta szerepelt. Az ellenőrök a helyszínen több mint 240 kilogramm, többségében lejárt, illetve ismeretlen eredetű élelmiszert foglaltak le.

Illegális húsfeldolgozót találtak Békés megyében

Fogyasztóvédelem - 2016-08-23

Illegális húsfeldolgozót talált Békés megyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzési csoportja. A vállalkozás fő tevékenysége a zöldség és gyümölcs nagykereskedelem volt, telephelyein mégis megközelítőleg 720 kilogramm feldolgozásra váró fagyasztott és nyers húst, zsírt és pörcöt találtak

Újabb távol-keleti éttermet zárt be a Nébih

Fogyasztóvédelem - 2016-08-17

A főváros XIV. kerületében egy távol-keleti étteremben tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a súlyos élelmiszerbiztonsági és élelmiszerhigiéniai szabálytalanságok miatt az étterem működését azonnali hatállyal felfüggesztették a szakemberek és elrendelték 135 kilogramm alapanyag, illetve félkész- és készétel megsemmisítését - közölte a hatóság  szerdán.

NAV: Újabb hamis edényszállítmányt foglaltak le Vámosszabadinál

Fogyasztóvédelem - 2016-08-04
Egy hónapon belül újabb hamis edényszállítmányt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Vámosszabadi térségében, a mostani, több mint 600 millió forint értékű rakomány címzettje is az a cég volt, ahová a július 14-én lefoglalt, szintén hamis edénykészletek is tartottak.

Rio 2016 - Fogyasztóvédők: érdemes letölteni az európai jogok érvényesítését segítő mobilalkalmazást

Fogyasztóvédelem - 2016-08-03
Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország (EFK) azt tanácsolja a nyári olimpiai játékokra Brazíliába utazóknak, hogy indulás előtt töltsék le az ingyenesen és internet kapcsolat nélkül használható "ECC-Net: Travel" mobilalkalmazást.

Nébih: fél tonna húst foglaltak le a Hold utcai piac egyik húsboltjában

Fogyasztóvédelem - 2016-07-27

Fél tonna jelöletlen, tiltott módon lefagyasztott húst foglaltak le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai a fővárosi Hold utcai piac egyik húsboltjában.

   A hivatal szerdai közleménye szerint a múlt héten tartott ellenőrzésük nyomán az üzletet működtető vállalkozás, a Szoltim Hús Kft. milliós nagyságrendű bírságra számíthat, a kifogásolt termékeket megsemmisíttették.

Távol-keleti gyorséttermet zárt be Budapesten a Nébih

Fogyasztóvédelem - 2016-07-26
 Egy budapesti bevásárlóközpont egyik távol-keleti gyorséttermében tartottak ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai, a feltárt élelmiszerbiztonsági hiányosságok miatt az étterem működését azonnali hatállyal felfüggesztették a szakemberek.

NAV: nyáron is a számla- és nyugtaadás elmaradása a leggyakoribb probléma

Fogyasztóvédelem - 2016-07-21

A nyári ellenőrzések során is a számla- és nyugtaadás elmaradása a leggyakoribb probléma, pedig nem éri meg kockáztatni, a bírság felső határa egymillió forint is lehet - mondta Kiss Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adószakmai szóvivője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

 Hozzátette, hogy a NAV minden ügyet egyedileg bírál el.

Fogyasztóvédelem: behajtási költségátalány lakossági fogyasztóra nem érvényesíthető

Fogyasztóvédelem - 2016-07-19

A behajtási költségátalány természetes személlyel, azaz lakossági fogyasztóval szemben nem érvényesíthető - közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) kedden miután egyre több panasz érkezik hozzájuk arra, hogy közszolgáltató cégek költségátalányt számítanak fel fizetési késedelembe esett fogyasztóknak.

Csaknem 675 millió forint értékű edényszállítmányt foglalt le a NAV

Fogyasztóvédelem - 2016-07-14

Csaknem 675 millió forint értékű hamis edényszállítmányt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az ekáer-ellenőrzéskor (elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer) - közölte az adóhivatal csütörtökön. A pénzügyőrök Vámosszabadi térségében ellenőriztek egy szlovák rendszámú járműszerelvényt, amely a fuvarokmányok szerint asztali, konyhai és háztartási árut szállított mintegy 4,8 millió forint értékben.

Nébih: több mint két tonna terméket semmisítettek meg a budapesti nagybani zöldség-gyümölcs piacon

Fogyasztóvédelem - 2016-07-12

- A budapesti nagybani zöldség-gyümölcs piacon tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az akció során több mint két tonna romlott, illetve ismeretlen eredetű terméket kellett megsemmisíteni - közölte a Nébih  kedden.

 Hat zöldség-gyümölcs importőrt és forgalmazó céget ellenőriztek még június 29-én éjjel, közülük kettőnél mindent rendben találtak.

Nébih: több mint 39 tonna savanyúságot vontak ki a forgalomból

Fogyasztóvédelem - 2016-06-16
Több mint 39 tonna savanyúságot vontak ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei, miután több élelmiszerbiztonsági hiányosságot is feltártak egy budapesti savanyúság-előállító üzemben - közölte a Nébih csütörtökön.

MNB: újabb bírság a Lombard Lízingnek a jogsértő devizás casco díjak miatt

Fogyasztóvédelem - 2016-06-13

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 8,4 millió forint fogyasztóvédelmi bírsággal sújtotta a Lombard Lízing Zrt.-t, mert a pénzügyi vállalkozás késedelmesen szüntette meg a forint alapú casco díjak devizában történő felszámításának jogsértő gyakorlatát, illetve több ügyfélnek a jogtalanul felszámított árfolyam-különbözetet is határidőn túl fizette vissza - közölte a jegybank hétfőn.

Bizonytalan eredetű, 7 tonna zöldségszállítmányt talált a NAV

Fogyasztóvédelem - 2016-06-10

Több mint hét tonna igazolatlan eredetű zöldséget találtak egy román kisteherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az ekáer-ellenőrzés (elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer) során.  A NAV pénteki közleménye szerint a pénzügyőrök ellenőrzéseket végeztek a Békés megyei Méhkerék térségében, megállítottak egy román kistehergépkocsit, amely a számlák szerint 3 tonna zöldséget szállított.

Kilencmillió forintra bírságolta a GVH a K&H Biztosító Zrt.-t

Fogyasztóvédelem - 2016-05-27

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH)  9 millió forint bírságot szabott ki a K&H Biztosító Zrt.-re, mert a hivatal szerint a cég tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a K&H biztostárs utasbiztosítása népszerűsítésekor - közölte a versenyhivatal  pénteken. A biztosító  eleget tesz a GVH határozatában foglaltaknak.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza