Fogyasztóvédelem

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 711 találatból.

 Utazási hirdetéseket vizsgált a versenyhivatal

Fogyasztóvédelem - 2016-04-19
- Utazási hirdetéseket vizsgált a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), tavaly október óta öt utazásszervezővel szemben indult eljárás hiányos vagy megtévesztő tájékoztatás miatt - mondta Basa Andrea, a Gazdasági Versenyhivatal szóvivője az M1 aktuális csatornán kedden.A GVH azt vizsgálta, hogy az utazási irodák az utazási szerződés megkötése előtt megfelelő tájékoztatást adnak-e az utasoknak.

Nébih: nagy mennyiségű veszélyes élelmiszert foglaltak le egy nemzetközi ellenőrzési akcióban

Fogyasztóvédelem - 2016-04-13

A magyar szakemberek 243 tonna szilárd és 17 ezer liter folyékony élelmiszerbiztonsági szempontból veszélyes terméket foglaltak le az élelmiszerhamisítás elleni nemzetközi Opson akcióban - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán.

Két tonna lejárt szavatosságú csirkehúst találtak Hajdúnánáson

Fogyasztóvédelem - 2016-04-12

- Két tonna lejárt szavatosságú és egy tonna jelöletlen, bizonytalan eredetű csirkehúst találtak egy hajdúnánási vágóhídon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy ekáer-ellenőrzés (elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer) keretében - közölte a hivatal hajdú-bihari vámszakmai sajtóreferense kedden.

Nébih: országos tejtermék-ellenőrzés indul

Fogyasztóvédelem - 2016-04-05
Zsigó Róbert a földművelési tárca államtitkára elrendelte a tejtermékek országos ellenőrzését a tejtermelők hétfői budapesti demonstrációja nyomán - jelentette be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elnöke az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.Oravecz Márton közölte: a Nébih ellenőrzése a beszerzési ár alatti értékesítésre terjedhet ki.

A GVH 100 millió forintra bírságolta a Fressnapf-Hungáriát

Fogyasztóvédelem - 2016-03-31

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 100 millió forintra bírságolta a Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy- és Kiskereskedelmi Kft.-t, mert egy tavalyi promóciójában megsértette a szakmai gondosság követelményét, majd a fogyasztók számára indokoltatlanul és hátrányosan változtatta meg a beváltási feltételeket - közölte a GVH csütörtökön.

Nébih: nagy mennyiségű, jelöletlen tojást vontak ki a forgalomból

Fogyasztóvédelem - 2016-03-24
 Több mint 125 ezer jelöletlen tojást vontak ki a forgalomból Bács-Kiskun megyében, a trükköző vállalkozó saját bevallása szerint magyar "kistermelőknek" akarta értékesíteni termékét - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön.Az üzemeltető többek között nem tudta bemutatni sem a tojásfertőtlenítés hatékonyságát igazoló eljárást, sem az egyéb laboratóriumi eredményeket.

Megtévesztő gyógyszerreklám miatt bírságolt a GVH

Fogyasztóvédelem - 2016-03-23

10 millió forint bírságot kapott a SAGER Pharma Szolgáltató Kft., a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint a cég valótlanul sugallta, hogy a vény nélkül kapható gyógyszer azonnal hat.A társaság 2015 januárja és júniusa között a Seractil Dolo 300 mg elnevezésű terméket nem az alkalmazási előírás alapján reklámozta, az azonnal működésbe lép szlogen azt üzente, hogy a termék azonnal hatni kezd, így nagyon gyorsan várható a fájdalomcsökkentő hatás.    

A Kúria megerősítette a háromnapos cserekötelezettség fogyasztóvédelmi gyakorlatát

Fogyasztóvédelem - 2016-03-18
A Kúria megerősítette a fogyasztóvédelmi hatóság korábbi jogalkalmazási gyakorlatát a tartós használatra rendelt, kötelező jótállás alá eső termékek esetében, a 3 munkanapon belüli cserekötelezettség ügyében - közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH)  pénteken.

Határértéket meghaladó higanyt talált gombelemekben a fogyasztóvédelem

Fogyasztóvédelem - 2016-03-17

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) által vizsgált 26-ból 16 gombelemnél meghaladta a határértéket a higanytartalom, két esetben még folyamatban van a vizsgálat - közölte a hatóság csütörtökön.

 A tájékoztatás szerint 2015. október 2-tól tilos a 0,0005 tömegszázaléknál nagyobb higanyt tartalmazó elemek és akkumulátorok forgalomba hozatala.

Reformélelmiszereket vont ki a forgalomból a Nébih

Fogyasztóvédelem - 2016-03-16

Azonnali hatállyal bezárt egy magliszteket, tésztákat és olajokat előállító üzemet Csongrád megyében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az eljárás során kivontak a forgalomból mintegy 10 tonnányi terméket és kötelezték a vállalkozót a még forgalomban lévő termékei visszahívására.

Lenmagolajakat vont ki a forgalomból a hatóság

Fogyasztóvédelem - 2016-03-11

Határérték feletti benzolszármazék (PAH) tartalom miatt lenmagolaj tételeket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a kifogásolt tételek az üzletek polcairól már lekerültek, a fogyasztók a megvásárolt termékeket visszavihetik az üzletekbe - közölte a Nébih  pénteken.

Tisztességtelen tejforgalmazás miatt bírságolt a Nébih

Fogyasztóvédelem - 2016-03-09

A tejpiaci forgalmazást vizsgáló 41 ellenőrzés több mint 30 százalékánál tisztességtelen forgalmazói magatartást állapított meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), öt esetben 96 millió forint bírságot is kiszabtak a hatóság ellenőrei.

 A Nébih szerdai tájékoztatása szerint a 1,5 százalékos zsírtartalmú UHT tejek értékesítése során vizsgálták a tisztességtelen forgalmazói magatartást a beszállítókkal szemben.

Évi 1,6 milliárd euró kárt okoztak a hamis kézitáskák és bőröndök az unióban

Fogyasztóvédelem - 2016-03-09

Évente 1,6 milliárd euró kárt okozott 2007 és 2012 között a hamis kézitáskák és bőröndök forgalmazásából származó közvetlen és közvetett bevételkiesés az Európai Unióban (EU) - közölte a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) szerdán, az Európai Unió Belső Piaci Harmonizációs Hivatalának (OHIM) jelentésére hivatkozva.

A hamis termékek forgalmazása miatt évente 12 ezer munkavállalóval kevesebbet foglalkoztatnak az ágazatban, mint lehetne - tették hozzá.

A fogyasztóvédelem által vizsgált gyerekjátékok több mint fele veszélyes volt

Fogyasztóvédelem - 2016-03-08
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által vizsgált 81 féle gyerekjáték közül 48 termék fulladás, szemsérülés vagy tartós egészségkárosodás veszélyét hordozta; a kockázatos játékok listája megtalálható a hatóság honlapján.  A  legtöbb kifogásolt termék - 29 féle - a játékbabák és más műanyag játékok közül került ki, amelyekben a ftaláttartalom okozhat problémát.

Jogsértő devizás casco-díjak miatt bírságolt az MNB

Fogyasztóvédelem - 2016-03-01

 A jogosulatlanul felszámított árfolyam-különbözet visszatérítésére kötelezte és 4,5 millió forint fogyasztóvédelmi bírsággal sújtotta a K&H Bankot a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A  K&H Bank Zrt.-vel szemben lefolytatott fogyasztóvédelmi vizsgálat során megállapították, hogy a bank a korábbi években egyes casco biztosítással egybekötött devizaalapú gépjárműhitelek esetében a szerződések ügyleti kamatába építette be a forintalapú casco díját.

Újra lengyel burgonyával bukott le egy újfehértói nagykereskedő

Fogyasztóvédelem - 2016-02-16
Ismét igazolatlan eredetű, Lengyelországból rendelt burgonya szabálytalan értékesítése miatt bukott le egy újfehértói vállalkozó, akire tavaly hasonló szabálytalanságért több millió forint bírságot szabtak ki a magyar hatóságok - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei adó- és vámigazgatósága, valamint a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal.

Nébih: harminchárom vaj közül tizenegy esetében indult hatósági eljárás

Fogyasztóvédelem - 2016-01-26

 Tizenkilenc előállítótól harminchárom különböző terméket vizsgáltak meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei, tizenegy esetben indult hatósági eljárás - közölte a hivatal kedden.

  A laboratóriumban biztonsági és minőségi szempontból ellenőrizték a termékeket.

Fővárosi péküzemet zárt be a Nébih

Fogyasztóvédelem - 2016-01-25

Súlyos higiéniai problémák és a nyilvántartás teljes hiánya miatt azonnali hatállyal bezárt egy fővárosi péküzemet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az ellenőrzés során több mint egy tonna pitát is kivontak a forgalomból.

Négy hentesüzletben több mint egy tonna terméket foglalt le a Nébih

Fogyasztóvédelem - 2016-01-22

- Négy hentesüzletben együttesen több mint egy tonna terméket vont ki a forgalomból és semmisített meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

 Az ellenőrzést egyszerre tartották a négy üzletben, amelyek nem tudták igazolni az áruk eredetét, a termékek egy részéről eltávolították a jelölést, egy részüknek pedig már lejárt a minőség megőrzési ideje. Emellett tiltott módon helyben lefagyasztott húsokat is találtak a szakemberek.

NFH: felülvizsgálja üzletszabályzatát a Wizz Air

Fogyasztóvédelem - 2016-01-18

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) és a Wizz Air Hungary Kft. konzultációjának eredményeképpen a légitársaság pontosítja üzletszabályzatának egyes rendelkezéseit.  Az NFH a kelet-közép-európai régió államaiból egyedülálló módon vett részt abban az európai uniós fogyasztóvédelmi kezdeményezésben tavaly, amelynek célja az európai légitársaságok szerződési feltételeinek fogyasztói szempontból kedvezőbbé tétele volt.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű replica watches földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, omega replica vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza