Fogyasztóvédelem

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 704 találatból.

A Kúria megerősítette a háromnapos cserekötelezettség fogyasztóvédelmi gyakorlatát

Fogyasztóvédelem - 2016-03-18
A Kúria megerősítette a fogyasztóvédelmi hatóság korábbi jogalkalmazási gyakorlatát a tartós használatra rendelt, kötelező jótállás alá eső termékek esetében, a 3 munkanapon belüli cserekötelezettség ügyében - közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH)  pénteken.

Határértéket meghaladó higanyt talált gombelemekben a fogyasztóvédelem

Fogyasztóvédelem - 2016-03-17

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) által vizsgált 26-ból 16 gombelemnél meghaladta a határértéket a higanytartalom, két esetben még folyamatban van a vizsgálat - közölte a hatóság csütörtökön.

 A tájékoztatás szerint 2015. október 2-tól tilos a 0,0005 tömegszázaléknál nagyobb higanyt tartalmazó elemek és akkumulátorok forgalomba hozatala.

Reformélelmiszereket vont ki a forgalomból a Nébih

Fogyasztóvédelem - 2016-03-16

Azonnali hatállyal bezárt egy magliszteket, tésztákat és olajokat előállító üzemet Csongrád megyében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az eljárás során kivontak a forgalomból mintegy 10 tonnányi terméket és kötelezték a vállalkozót a még forgalomban lévő termékei visszahívására.

Lenmagolajakat vont ki a forgalomból a hatóság

Fogyasztóvédelem - 2016-03-11

Határérték feletti benzolszármazék (PAH) tartalom miatt lenmagolaj tételeket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a kifogásolt tételek az üzletek polcairól már lekerültek, a fogyasztók a megvásárolt termékeket visszavihetik az üzletekbe - közölte a Nébih  pénteken.

Tisztességtelen tejforgalmazás miatt bírságolt a Nébih

Fogyasztóvédelem - 2016-03-09

A tejpiaci forgalmazást vizsgáló 41 ellenőrzés több mint 30 százalékánál tisztességtelen forgalmazói magatartást állapított meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), öt esetben 96 millió forint bírságot is kiszabtak a hatóság ellenőrei.

 A Nébih szerdai tájékoztatása szerint a 1,5 százalékos zsírtartalmú UHT tejek értékesítése során vizsgálták a tisztességtelen forgalmazói magatartást a beszállítókkal szemben.

Évi 1,6 milliárd euró kárt okoztak a hamis kézitáskák és bőröndök az unióban

Fogyasztóvédelem - 2016-03-09

Évente 1,6 milliárd euró kárt okozott 2007 és 2012 között a hamis kézitáskák és bőröndök forgalmazásából származó közvetlen és közvetett bevételkiesés az Európai Unióban (EU) - közölte a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) szerdán, az Európai Unió Belső Piaci Harmonizációs Hivatalának (OHIM) jelentésére hivatkozva.

A hamis termékek forgalmazása miatt évente 12 ezer munkavállalóval kevesebbet foglalkoztatnak az ágazatban, mint lehetne - tették hozzá.

A fogyasztóvédelem által vizsgált gyerekjátékok több mint fele veszélyes volt

Fogyasztóvédelem - 2016-03-08
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által vizsgált 81 féle gyerekjáték közül 48 termék fulladás, szemsérülés vagy tartós egészségkárosodás veszélyét hordozta; a kockázatos játékok listája megtalálható a hatóság honlapján.  A  legtöbb kifogásolt termék - 29 féle - a játékbabák és más műanyag játékok közül került ki, amelyekben a ftaláttartalom okozhat problémát.

Jogsértő devizás casco-díjak miatt bírságolt az MNB

Fogyasztóvédelem - 2016-03-01

 A jogosulatlanul felszámított árfolyam-különbözet visszatérítésére kötelezte és 4,5 millió forint fogyasztóvédelmi bírsággal sújtotta a K&H Bankot a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A  K&H Bank Zrt.-vel szemben lefolytatott fogyasztóvédelmi vizsgálat során megállapították, hogy a bank a korábbi években egyes casco biztosítással egybekötött devizaalapú gépjárműhitelek esetében a szerződések ügyleti kamatába építette be a forintalapú casco díját.

Újra lengyel burgonyával bukott le egy újfehértói nagykereskedő

Fogyasztóvédelem - 2016-02-16
Ismét igazolatlan eredetű, Lengyelországból rendelt burgonya szabálytalan értékesítése miatt bukott le egy újfehértói vállalkozó, akire tavaly hasonló szabálytalanságért több millió forint bírságot szabtak ki a magyar hatóságok - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei adó- és vámigazgatósága, valamint a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal.

Nébih: harminchárom vaj közül tizenegy esetében indult hatósági eljárás

Fogyasztóvédelem - 2016-01-26

 Tizenkilenc előállítótól harminchárom különböző terméket vizsgáltak meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei, tizenegy esetben indult hatósági eljárás - közölte a hivatal kedden.

  A laboratóriumban biztonsági és minőségi szempontból ellenőrizték a termékeket.

Fővárosi péküzemet zárt be a Nébih

Fogyasztóvédelem - 2016-01-25

Súlyos higiéniai problémák és a nyilvántartás teljes hiánya miatt azonnali hatállyal bezárt egy fővárosi péküzemet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az ellenőrzés során több mint egy tonna pitát is kivontak a forgalomból.

Négy hentesüzletben több mint egy tonna terméket foglalt le a Nébih

Fogyasztóvédelem - 2016-01-22

- Négy hentesüzletben együttesen több mint egy tonna terméket vont ki a forgalomból és semmisített meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

 Az ellenőrzést egyszerre tartották a négy üzletben, amelyek nem tudták igazolni az áruk eredetét, a termékek egy részéről eltávolították a jelölést, egy részüknek pedig már lejárt a minőség megőrzési ideje. Emellett tiltott módon helyben lefagyasztott húsokat is találtak a szakemberek.

NFH: felülvizsgálja üzletszabályzatát a Wizz Air

Fogyasztóvédelem - 2016-01-18

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) és a Wizz Air Hungary Kft. konzultációjának eredményeképpen a légitársaság pontosítja üzletszabályzatának egyes rendelkezéseit.  Az NFH a kelet-közép-európai régió államaiból egyedülálló módon vett részt abban az európai uniós fogyasztóvédelmi kezdeményezésben tavaly, amelynek célja az európai légitársaságok szerződési feltételeinek fogyasztói szempontból kedvezőbbé tétele volt.

Nébih: pozitív tapasztalatokkal zárult a 2015-ös téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

Fogyasztóvédelem - 2016-01-14
Néhány kirívó esettől eltekintve pozitív tapasztalatokkal zárult a 2015-ös téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés: a decemberi akció során 4997 vizsgálatot végeztek el a szakemberek, 8,4 tonna terméket vontak ki a forgalomból, 83 alkalommal figyelmeztetést és 185 esetben, összesen 21,7 millió forint bírságot szabtak ki - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön .

Az MNB 12 millió forintra bírságolta az NN Biztosítót

Fogyasztóvédelem - 2016-01-14

A jegybank 12 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az NN Biztosítóra annak életbiztosítási szerződéskötési gyakorlata miatt.

A jegybank munkatársai által kötött próbaügyletek során a biztosító egyes esetekben az ügyleti döntéshez szükséges dokumentumokat nem adott át, lényegi információkat nem közölt, sőt egy alkalommal a fogyasztói szándéktól eltérő szerződés megkötését szorgalmazta.

Nyolc fagyálló folyadéknál talált problémát a fogyasztóvédelmi hatóság

Fogyasztóvédelem - 2016-01-06

Nyolc fagyálló folyadéknál talált problémát a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), miután  megvizsgált 9 fagyálló folyadékot és 23 téli szélvédőmosó folyadékot, hogy valóban a címkén megjelölt hőmérsékletig használhatók-e - közölte az NFH szerdán.

GVH: negyvenmillió forintos bírság Pepsi nyereményjátéka miatt

Fogyasztóvédelem - 2016-01-05

A Fővárosi Ásványvíz és Üdítőipari Zrt. jogsértő módon reklámozta Pepsi Funball promócióját, mert a vállalkozás nem tudta biztosítani a garantált ajándékként ígért labdát az akció teljes időtartama alatt, a jogsértésért 40 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) - közölte a hivatal kedden.

Fogyasztóvédelmi szabályok megsértéséért bírságolt két bankot az MNB

Fogyasztóvédelem - 2015-12-28

- A Porsche Bankot és az Erste Bankot a fogyasztóvédelmi szabályok megsértéséért összesen 7 millió forintra bírságolta meg a felügyeleti jogkörben eljáró Magyar Nemzeti Bank (MNB), a határozatok hétfőn jelentek meg a jegybank honlapján.

Nem kötelező kicserélniük a boltoknak a nem megfelelő ajándékokat

Fogyasztóvédelem - 2015-12-28

- Karácsony után a boltok többsége általában kicseréli a nem megfelelő ajándékokat, de kötelezettsége csak akkor van a kereskedőnek, ha hibás a termék - hívta fel a figyelmet Kispál Edit, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének (FEOSZ) szóvivője az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Csökkentett hatóanyag tartalmú tápoldatokat vontak ki a forgalomból

Fogyasztóvédelem - 2015-12-23

- Orchideákhoz és áfonyákhoz ajánlott tápoldatokat vontak ki a forgalomból, mert azok magnézium tartalma 2 százalék helyett csupán 0,5 százalék - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán.

    Az alacsony hatóanyag tartalmú Garri tápoldatok forgalomba hozatalát azonnali hatállyal megtiltotta a hivatal, a gyártóval szemben pedig hatósági eljárás indult.           

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.