Kuncze Gábor nem indul újra az elnöki posztért

Fontos - 2006-10-03

Kuncze Gábor nem indul újra az elnöki posztért az SZDSZ jövő márciusi tisztújító küldöttgyűlésén - a liberális párt vezetője ezt hétfőn jelentette be sajtótájékoztatón, miután döntését hivatalosan közölte az ügyvivői testülettel.

Mint mondta, 2001 júliusa óta tölti be az elnöki tisztséget, és azt gondolja, hogy egy politikusnak időként képesnek kell lennie arra, hogy vezető tisztségeket feladjon, egyébként olyankor, amikor ezt szabad döntése alapján teszi meg. Hozzátette: döntését már korábban meghozta.

A bizalmi szavazás alkalmas lehet egy szakasz lezárására, és a bizonytalanság megszüntetésére - kommentálta az SZDSZ elnöke hétfőn a kormányfő bejelentését, miszerint bizalmi szavazást kezdeményez a kormány programjáról és a miniszterelnök személyéről.

 

Kuncze Gábor elmondta: az ügyvivői testület és a frakció együttes ülésén nem szavazott arról, hogy a pénteki parlamenti ülésen a miniszterelnököt támogatják voksaikkal, de véleménye szerint ez így lesz. Hozzátette: a parlamenti képviselőcsoport később dönt majd erről, és arról is, hogy lesz-e kötelező szavazás.

 

Orbán Viktor nyilatkozatára reagálva elmondta: a Fidesz elnöke felül akarja írni a közjogi rendszert. Véleménye szerint, ha a vesztesek az utcáról szeretnének győztes pozícióba kerülni, az anarchiához vezetne.