Gazdaság

Eredmények megjelenítése 4021-től 4040-ig 4161 találatból.

Az infláció alatt emelkedtek az építőipar árai

Gazdaság - 2006-09-14

A várt 6-7 százalék helyett mindössze 2 százalékkal emelkedtek az első félévben az építmények négyzetméterárai. Az adatokat a Springer Media Magyarország Baudata divíziója által készített Aktuális Építési Négyzetméterárak című kiadvány tartalmazza.

Állami támogatás a madárinfluenza miatt károsult tenyésztőknek

Gazdaság - 2006-09-13

Szeptember 30-ig igényelhetnek állami támogatást azok a baromfitenyésztők, akiket a madárinfluenza miatt kár ért; az erről szóló földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszteri rendelet a Magyar Közlöny legújabb számában jelent meg.

KSH: több mint 1 millió internet előfizető Magyarországon

Gazdaság - 2006-09-13

Az idén a második negyedév végén 1,034 millió internet előfizetést tartottak számon. A távközlési és az internet szolgáltatások körében a második negyedévben folytatódott a mobiltelefonok előretörése a vezetékessel szemben, valamint a szélessávú internet terjedése a betárcsázós szegmens visszaszorulása mellett - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdai jelentéséből.

Az első 8 hónapban 1 234 milliárd forint közpénzről született döntés

Gazdaság - 2006-09-12

Az idén az első nyolc hónapban 4183 közbeszerzési eljárásban 1 234 milliárd forint közpénz sorsáról született döntés; az eljárások száma 58 százalékkal, a beszerzési érték pedig 88 százalékkal emelkedett a múlt év azonos időszakához viszonyítva - közölte Tunyogi László, a Magyar Közbeszerzési Hírbörze Kft. ügyvezető igazgatója.

Járai: a konvergenciaprogram reális lépéseket tesz.

Gazdaság - 2006-09-10

Magyarországnak ragaszkodnia kell ígéreteihez, hogy csökkenti költségvetési hiányát és kisebb mértékben nyúl az adóemelés eszközéhez, ha azt szeretné, hogy a forint élvezze ennek hasznát - jelentette ki Helsinkiben Járai Zsigmond.

Csökkent a magyar külkereskedelmi hiány

Gazdaság - 2006-09-09

A külkereskedelmi termékforgalom 1,424 milliárd euró hiánnyal zárt júliusban az előzetes adatok szerint, szemben az egy évvel korábbi 1,616 milliárd euróval - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH)

1,424 milliárd euró a magyar külkereskedelmi hiány

Gazdaság - 2006-09-08

A külkereskedelmi termékforgalom 1,424 milliárd euró hiánnyal zárt júliusban az előzetes adatok szerint, szemben az egy évvel korábbi 1,616 milliárd euróval - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán az MTI-vel.

Ki lesz az úr a háznál? - ÁPV vagy KVI?

Gazdaság - 2006-09-08

Még az idén elkészülhet az egységes vagyonhasznosítás szervezeti feltételeit megteremtő törvényjavaslat, amiben információink szerint a Kincstári Vagyoni Igazgatóságot erősíthetik meg.

Romlott Magyarország üzleti megítélése

Gazdaság - 2006-09-07

A világ leginkább vállalkozásbarát országa Szingapúr, amely a legkedvezőbb feltételeket biztosítja a befektetésekhez, Magyarország viszont ebből a szempontból a tavalyi hatvanadikról a 66. helyre csúszott le a felmérésben részt vevő 175 ország közül - derül ki a Világbank és a Nemzetközi Pénzügyi Társaság (IFC) közös jelentéséből, amelyet a Napi Gazdaság idézett.

Budapest lehet „Európa mezőgazdasági fővárosa”

Gazdaság - 2006-09-07

A kormány szeptember 6-i ülésén döntött róla, hogy támogatja az ENSZ egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező szakosított szervezetének, az Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezet (FAO) új budapesti központjainak a létrehozását.

GfK: a háztartások felélik meglévő megtakarításaikat

Gazdaság - 2006-09-05

Az idén csökkennek a lakossági vásárlások, a háztartások várhatóan felélik meglévő megtakarításaikat - áll a GfK Hungária Piackutató Intézet MTI-hez eljuttatott kiadványában. A GFK az idén mindössze 2%-os lakossági fogyasztásnövekedést prognosztizál.

Kiss Péter: Magyarország fokozatosan nyitja meg munkaerőpiacát

Gazdaság - 2006-09-05

A szaktárca javaslata szerint Magyarország fokozatosan, a valós munkaerő-igényhez igazodva nyitja meg munkaerőpiacát a román és a bolgár munkavállalók előtt Románia és Bulgária uniós csatlakozását követően - ismertette Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter.

Leminősítést hozhat az őszi MSZP-kudarc

Gazdaság - 2006-09-05

Lehetségesnek tartják londoni elemzők, hogy a Moody's Investors Service leminősíti Magyarországot, ha a kormánykoalíció vereséget szenved az októberi önkormányzati választásokon.

Magyarországon tárgyal az orosz agrárminiszter

Gazdaság - 2006-09-04

Budapesten tárgyal az orosz mezőgazdasági miniszter hétfőn és kedden, miközben a magyar baromfitermelők a madárinfluenza miatt kirótt külföldi tilalmak feloldásában reménykednek.

PSZÁF: a pozitív adóslista fékezné a lakosság eladósodottságát

Gazdaság - 2006-09-03

A pozitív adóslista létrehozása mellett érvel a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) által készített tanulmány, amely a lakossági hitelinformációs rendszereket elemzi.  Az Európai Unióban - a hitelpiacok integrálódásával - felmerült az egységes európai hitelnyilvántartó rendszer létrehozásának az igénye.

ÁSZ: lényegesen javítani kell a költségvetési intézmények beszámolóját

Gazdaság - 2006-09-01

Az Állami Számvevőszék elnöke szerint egyes központi költségvetési intézmények mérlegbeszámolói tarthatatlanok, elképesztő például, hogy a kincstári vagyonkezelés szervezete képtelen bemutatni azt, hogyan alakult pontosan az intézmény elmúlt évi bevétele.

Mi is ez a konvergenciaprogram?  

Gazdaság - 2006-09-01

Mára elég sok leszivároghatott a közvéleménybe a konvergenciaprogram uniós elfogadtatásához szükséges kellemetlen intézkedésekről. De magáról a programról, annak rendeltetéséről még hivatalos megszólalóktól is hallani meghökkentően felszínes vagy eleve téves nézetet. Mivel a gazdaságpolitikánk kereteit megszabó kulcsfontosságú uniós ügyekről van szó, ezért legyen szabad itt néhány alaptételt összefoglalnom.

Élénkülést hoz az albérletek és az új ingatlanok piacán az iskolakezdés

Gazdaság - 2006-08-31

Az iskolai év kezdete mindig élénkülést hoz az albérletek piacán: Budapesten jelenleg 80-100 ezer forint, míg a vidéki egyetemi városokban 45-70 ezer forint között van az átlagár - közölte az Engel Group ingatlancsoport

Az IKEA áruházat építene Miskolcon és Debrecenben

Gazdaság - 2006-08-30

A következő két évben 13-ról 15 százalékra növelné részesedését a 240-260 milliárdos magyarországi bútorpiacon az IKEA. Az eddig a fővárosra koncentráló cég vidéki terjeszkedést is fontolgat: elképzelhető, hogy Miskolcon és Debrecenben épít majd új áruházat.

Veres: 2009-re teljesülhetnek a maastrichti kritériumok

Gazdaság - 2006-08-30

Magyarország 2009-re teljesítheti valamennyi maastrichti kritériumot, így 2011-2013 között lesz reális lehetőség az euró bevezetésére - mondta Veres János az Országgyűlés költségvetési bizottságának keddi ülésén.