Gazdaság

Eredmények megjelenítése 4061-től 4080-ig 4122 találatból.

7 milliárd euró a régióba!?!

Gazdaság - 2006-07-06

A régióban – 7 év alatt  -5,3 milliárd euró, EU-s támogatásra számítanak, ez a saját résszel együtt elérheti a 7 milliárd eurót is.

Megállapodás született a közszféra leépítéseiről

Gazdaság - 2006-07-06

A közszférában tervezett elbocsátások szakszervezeti kontrollját biztosítja az a megállapodás, amelyet szerdán írt alá a Köztisztviselői Érdekegyeztető Tanács kormányzati és munkavállalói oldala - közölte a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára

Összeomlás előtt a forint?

Gazdaság - 2006-07-06

Az Economist Intelligence Unit (EIU) felmérése szerint a következő két évben a folyó fizetési mérleg hiánya 7-8 százalék marad, a forint bizonyosan tovább gyengül és akár teljesen össze is omolhat, ami támadást válthat ki a valuta ellen és pénzügyi válsághoz vezethet

Madárinfluenza: az EU meghosszabbította az intézkedések érvényességét Magyarország számára

Gazdaság - 2006-07-05

Az Európai Unió meghosszabbította a madárinfluenza emberre is veszélyes H5N1 típusának magyarországi előfordulása miatt életbe léptetett, a magyar hatóságok által figyelembe veendő előírások érvényességét

Bioenergetikai tanácskozás folyik Gyöngyösön

Gazdaság - 2006-07-05

A megújuló energiaforrások lehetőségeiről, a bioenergetikai ágazat jogi szabályozásáról tartanak tanácskozást szerdán a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola tangazdaságában.

Kiadvány az Észak-alföldi Régió uniós sikereiről

Gazdaság - 2006-07-05

Tíz kiadványban több mint 150 sikeres, európai uniós társfinanszírozású fejlesztési programot mutat be a Nemzeti Fejlesztési Hivatal. A hét regionális és a három tematikus összeállítás – összesen 65 ezer példányban – uniós forrásból készült.

A gyakorlati igény és a képzés összhangja elengedhetetlen

Gazdaság - 2006-07-03

A megye foglalkoztatási helyzetéről, a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáról, a támogatási rendszerekről szóló előterjesztést tárgyalt legutóbbi ülésén a megyei önkormányzat. A képviselők még szorosabb összhang megteremtését szorgalmazzák a gyakorlati igények és a képzés között.

Magyarország érdekelt az uniós borpiaci reform végrehajtásban

Gazdaság - 2006-07-03

Magyarország érdekelt az unióban tervezett borpiaci reform végrehajtásában, de csak az érdemi és az ország számára kedvező változásokat tudja elfogadni - ebben egyetért a magyar borszakma és a magyar agrárirányítás is.

Szabadulnak a külföldiek a magyar állampapíroktól?

Gazdaság - 2006-06-30

A régió többi devizájától immár elszakadva tegnap tovább gyengült a forint, történetében először átlépve az árfolyamsáv gyenge oldalára. Az állampapírpiacon komolyabb eladások kezdődtek. Ha a külföldi kötvénytulajdonosok menekülőre fogják, nem lesz, ami megállítsa a forintot - jósolják elemzők.

A KSH jelentése szerint gyorsabb a gazdasági bővülés

Gazdaság - 2006-06-28

Az idén az első negyedévben a GDP 4,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az előző évinél gyorsabb bővülés a bruttó állóeszköz-felhalmozásra, az élénk exportra és az ipari termelésre támaszkodott - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) összesítéséből.

Átlagosan 27 százalékkal emelkedik a gáz ára augusztus 1-jén

Gazdaság - 2006-06-28

A gáz fogyasztói ára, fogyasztással súlyozottan átlagosan 27 százalékkal emelkedik augusztus elsején - jelentette be Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter a kormánydöntést követő szerdai sajtótájékoztatón Budapesten.

Szlovákia, mint „adóparadicsom”

Gazdaság - 2006-06-28

Ötvenezer céghez juttatott el szórólapot a napokban egy hazai vállalkozás. A többi közt cégalapítással foglalkozó Cash Global Hungary Szlovákiába csábít. Becslések szerint eddig hétezer magyar cég tette át a székhelyét északi szomszédunkhoz.

Ezerhétszáz támogatott gyógyszer ára változik július 1-től

Gazdaság - 2006-06-27

Ezerhétszáz, a társadalombiztosítás (tb) által támogatott gyógyszer ára változik július 1-től, amelyekből 1.400-nak emelkedik az ára - mondta Lengyel Gábor, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) gyógyszerügy főosztályvezetője

Kóka: töretlen az amerikai befektetők bizalma Magyarország iránt

Gazdaság - 2006-06-27

Töretlen az amerikai befektetők bizalma Magyarország iránt - ezt tapasztalta Kóka János gazdasági miniszter az Egyesült Államokban, ahol három napon át befektetési bankárokkal, alapkezelőkkel, elemzőkkel folytatott megbeszélést. 

Oroszországnak sem kell a magyar csirke

Gazdaság - 2006-06-27

A madárinfluenza miatt Oroszország péntektől ideiglenesen minden olyan Magyarországról származó termék bevitelét megtiltotta, amelynek nevében a baromfi szó szerepel. Bábolnán tegnap már hozzákezdtek százezer tenyésztyúk levágásához.

Megszűnnek a közalapítványok

Gazdaság - 2006-06-27

A közalapítványok megszüntetést eredményezi az államháztartási törvény és a kapcsolódó törvények módosítása. Erről Veres János beszélt tegnap este a parlamentben, a törvények általános vitájában.

Fokozott élelmiszer-ellenőrzések az idegenforgalmi szezonban

Gazdaság - 2006-06-26

A nyári idegenforgalmi szezonban fokozott élelmiszer-ellenőrzésekre készültek fel a hatóságok a Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal koordinálásával. Fokozottan ellenőrzik a hatóságok az idegenforgalmi időszakban kiemelten látogatott vendéglátóhelyeket és kereskedelmi egységeket.

Az evások adatai is nyilvánosak lesznek?

Gazdaság - 2006-06-23

A jövő évtől felkerülnének az APEH honlapjára az evások. Az intézkedés az adóhivatal szigorítási kurzusának lehet a része, az adóbeszedés hatásosságának javulását várják tőle. Keményebb fellépést ígérnek a fiktív cégek ellen.

Az Ecostat Turizmusbarométere 38 százalék az első félévben

Gazdaság - 2006-06-23

Az Ecostat 2006 első félévi Turizmusbarométerének értéke 38 százalék, mintegy 6 százalékponttal alacsonyabb az előző évi értéknél - közölte Belyó Pál, az Ecostat Gazdaságelemző és Informatikai Intézet igazgatója.

Gyenge állásvédelem és a nagyfokú rugalmasság a magyar munkaerőpiacon

Gazdaság - 2006-06-23

A magyar munkaerőpiacot a gyenge állásvédelem és a nagyfokú rugalmasság jellemzi - állítják az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete (ILO) által most kiadott tanulmány szerzői