Gazdaság

Eredmények megjelenítése 4101-től 4120-ig 4141 találatból.

Madárinfluenza: az EU 65 millió eurós támogatást ad

Gazdaság - 2006-06-22

A madárinfluenza okozta veszteségek részbeni pótlására az Európai Unió a tagországai gazdáinak összesen 65 millió eurót folyósít majd.

Kartellgyanú miatt vizsgálat indult a British Airways-nél

Gazdaság - 2006-06-22

A brit versenyfelügyeleti hivatal és az amerikai igazságügyminisztérium vizsgálatot indított a British Airways-nél (BA) és más légitársaságoknál kartell gyanúja miatt. A cégek a hírek szerint a utasforgalmat érintően egyeztették áraikat, illetve az üzemanyagpótdíjak kivetésekor is kartelltevékenységet folytattak.

Az import elfogy, hazai még nincs

Gazdaság - 2006-06-22

Július első napjaiban dinnye nélkül marad az ország, ugyanis elfogy az import, a hazai pedig három hetet késik. A hűvös nyárelő miatt drága és kevés a gyümölcs, de a kertészek azt ígérik: a természet utoléri magát.

12 ezer szárnyas vár vágásra Kiskunmajsa környékén

Gazdaság - 2006-06-21

Mintegy 12 ezer, jórészt túltartott baromfi vár vágásra 30 állattartónál Kiskunmajsa környékén - közölte a város polgármestere, Faludi Tamás. A térségben élő gazdák jelezték, hogy állatokat a vágóhidak egy része nem hajlandó átvenni - mondta el a polgármester.

Gazprom-Mol megállapodás a Kék Áramlat gázvezetékről

Gazdaság - 2006-06-21

A Mol Nyrt. és az orosz Gazprom megállapodást köt a Kék Áramlat gázvezeték Törökországtól történő további esetleges építéséről, és arról, hogy megvizsgálják Magyarországon egy 10 milliárd köbméteres gáztároló létesítését - közölte Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter.

Ferihegyi taxi-tender: egyedül senki nem merte vállalni

Gazdaság - 2006-06-20

Három konzorcium adott be ajánlatot a ferihegyi taxi szolgáltatások üzemeltetésére kiírt tenderre - tájékoztatta a nyilvánosságot a Budapest Airport.

Színlelt szerződések vége?

Gazdaság - 2006-06-20

A színlelt vállalkozási szerződések munkaviszonnyá alakítására adott legutolsó határidő tíz nap múlva lejár. Júliustól az adóhatóság fokozottan ellenőrzi a vállalkozási és a megbízási szerződéseket, és szankciókat is alkalmazhat, ha jogsértést tapasztal.

További támogatást kértek az EU tagországok a baromfiágazatnak

Gazdaság - 2006-06-20

További támogatást kértek az Európai Unió tagországai, köztük Magyarország a madárinfluenza európai megjelenése miatt csökkenő jövedelmezőségű baromfiágazatnak a tagállamok mezőgazdasági minisztereinek luxembourgi találkozóján - derül ki a, amelyet a magyar delegáció sajtóközleményéből.

Baromfi Terméktanács: válságos helyzetben az ágazat szereplői

Gazdaság - 2006-06-19

A madárinfluenza miatt a magyar baromfi ágazat szereplői válságos helyzetbe kerültek és a túlélés vált a legfontosabb stratégiai elemmé a vállalkozások működésében - áll a Baromfi Terméktanács piaci összegzésében, amelyet a szervezet közgyűlésére állítottak össze.

Az európai baromfiállomány egyötöde szalmonellával fertőzött

Gazdaság - 2006-06-19

Európában a csirkeállománynak átlagosan az egyötöde fertőzött szalmonellával - közölte felmérésnek előzetes eredményeit az Európai Élelmiszer Hivatal (EFSA). A leginkább Csehország és Lengyelország érintett. A végleges eredmények idén októberben várhatók

Egész Budapesten lehet majd mobiltelefonon fizetni a parkolásért

Gazdaság - 2006-06-19

Az egész fővárosban lehetővé válik a mobiltelefonos parkolási díjfizetés azzal a rendeletmódosítással, amelyről a nyári szünet előtti utolsó ülésén, a jövő héten tárgyal a Fővárosi Közgyűlés - közölte a városháza közlekedési ügyosztályának vezetője.

Erdészeti vezetők találkoztak Baktalórántházán

Gazdaság - 2006-06-19

A Nyírerdő Zrt. Baktalórántházi Erdészete a házigazdája az ÁPV Zrt. Agrárgazdasági és Vagyonkezelő Igazgatóságához tartozó 19 erdőkezelő társaság vezérigazgató-helyettesi értekezletének. Csütörtökön – a kétnapos találkozó első napján – szakmai előadásokat hallgattak meg a résztvevők.

Az EU 8,18 millió intervenciós gabonát fogadott el

Gazdaság - 2006-06-16

Az Európai Unió 8,18 millió tonna gabonát fogadott el június 11-én intervenciós raktáraiba a május 31-ig felajánlott 9,72 millió tonnából.

Reálbércsökkenés várható a költségvetési szférában

Gazdaság - 2006-06-16

Az éves szinten az idén és jövőre is a GDP 5 százaléka körüli kiigazítás hatására az egy főre jutó reálbércsökkenés elérheti a 3-4 százalékot, míg a reáljövedelmek ennél alacsonyabb mértékben, 2-3 százalékkal mérséklődnek - mondta Kovács Álmos, a Pénzügyminisztérium (PM) helyettes államtitkára pénteken az AmCham és az ICEG konferenciáján.

László Csaba szerint még módosulhat a banki elvonásra vonatkozó javaslat

Gazdaság - 2006-06-16

László Csaba, a KPMG adóosztályának partnere, korábbi pénzügyminiszter szerint szinte "halálbiztos", hogy a hitelintézetek kamattámogatás-adóztatására vonatkozó javaslat nem fog mostani formájában megmaradni, mert így kezelhetetlen.

Magyarország a 6. legszegényebb az EU-ban az egy főre jutó GDP alapján

Gazdaság - 2006-06-16

Magyarországon az egy főre jutó hazai össztermék (GDP) a 61 százalékát éri el az uniós átlagnak, a tagállamok rangsorában ez a huszadik pozícióhoz elegendő - derül ki az Eurostat csütörtökön Brüsszelben közzétett statisztikájából, mely tavalyi adatokat közöl.

Az „Év üzlete”

Gazdaság - 2006-06-14

A Cívis Ház Rt., a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és Debrecen Önkormányzata az idén is meghirdette az Év üzlete pályázatot, amelynek célja az üzletek széles körű megismertetése és a színvonalasan működő üzletek, vendéglátóhelyek munkájának elismerése.

Gyors ítélet: 4 nap alatt másfél év cigarettacsempészetért

Gazdaság - 2006-06-14

Alig néhány napja, június 10-én leplezett le egy holland cigarettacsempészt a vámhatóság, s máris megszületett a bírósági ítélet. A holland sofőr 117 széket fuvarozott Hollandiába. A csengersimai határátkelőn a pénzügyőrök a kamion tételes vámvizsgálata mellett döntöttek, melynek során a szerelvény rakterének gyári leválasztófala mögül összesen 60 ezer doboz cigaretta került elő.

Baromfikártérítés

Gazdaság - 2006-06-14
Magyarországon a baromfitartók madárinfluenza miatti összes eddigi vesztesége eléri a 11-12 milliárd forintot: ebből 5,5-6 milliárd forintot kaphatnak meg a gazdálkodók kárenyhítésként.

Gazdára találtak az uniós források

Gazdaság - 2006-06-13

Meghaladta a rendelkezésre álló, mintegy 670 milliárd forintos keretet a Nemzeti Fejlesztési Terv pályázatain megítélt támogatások összege – vagyis 2006 júniusának elejére gyakorlatilag gazdára találtak az I. NFT forrásai. Ez persze nem jelenti azt, hogy az idén ne lenne még uniós pályázat Magyarországon! A nyertes pályázóknak kifizetett támogatások összege június elejére átlépte a 200 milliárd forintos határt.