Gazdaság

Eredmények megjelenítése 4081-től 4100-ig 4128 találatból.

Oroszországnak sem kell a magyar csirke

Gazdaság - 2006-06-27

A madárinfluenza miatt Oroszország péntektől ideiglenesen minden olyan Magyarországról származó termék bevitelét megtiltotta, amelynek nevében a baromfi szó szerepel. Bábolnán tegnap már hozzákezdtek százezer tenyésztyúk levágásához.

Megszűnnek a közalapítványok

Gazdaság - 2006-06-27

A közalapítványok megszüntetést eredményezi az államháztartási törvény és a kapcsolódó törvények módosítása. Erről Veres János beszélt tegnap este a parlamentben, a törvények általános vitájában.

Fokozott élelmiszer-ellenőrzések az idegenforgalmi szezonban

Gazdaság - 2006-06-26

A nyári idegenforgalmi szezonban fokozott élelmiszer-ellenőrzésekre készültek fel a hatóságok a Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal koordinálásával. Fokozottan ellenőrzik a hatóságok az idegenforgalmi időszakban kiemelten látogatott vendéglátóhelyeket és kereskedelmi egységeket.

Az evások adatai is nyilvánosak lesznek?

Gazdaság - 2006-06-23

A jövő évtől felkerülnének az APEH honlapjára az evások. Az intézkedés az adóhivatal szigorítási kurzusának lehet a része, az adóbeszedés hatásosságának javulását várják tőle. Keményebb fellépést ígérnek a fiktív cégek ellen.

Az Ecostat Turizmusbarométere 38 százalék az első félévben

Gazdaság - 2006-06-23

Az Ecostat 2006 első félévi Turizmusbarométerének értéke 38 százalék, mintegy 6 százalékponttal alacsonyabb az előző évi értéknél - közölte Belyó Pál, az Ecostat Gazdaságelemző és Informatikai Intézet igazgatója.

Gyenge állásvédelem és a nagyfokú rugalmasság a magyar munkaerőpiacon

Gazdaság - 2006-06-23

A magyar munkaerőpiacot a gyenge állásvédelem és a nagyfokú rugalmasság jellemzi - állítják az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete (ILO) által most kiadott tanulmány szerzői

Közel duplájára emelkedhet a gáz ára

Gazdaság - 2006-06-23

A jövő év első hónapjaiban újabb drasztikus gázáremelés várható – értesült a Világgazdaság pénzügyminisztériumi forrásból. A már bejelentett, 2006. augusztusi átlagosan 30 százalékos drágulást 2007 elején 40-50 százalék körüli áremelkedés követheti.

Madárinfluenza: az EU 65 millió eurós támogatást ad

Gazdaság - 2006-06-22

A madárinfluenza okozta veszteségek részbeni pótlására az Európai Unió a tagországai gazdáinak összesen 65 millió eurót folyósít majd.

Kartellgyanú miatt vizsgálat indult a British Airways-nél

Gazdaság - 2006-06-22

A brit versenyfelügyeleti hivatal és az amerikai igazságügyminisztérium vizsgálatot indított a British Airways-nél (BA) és más légitársaságoknál kartell gyanúja miatt. A cégek a hírek szerint a utasforgalmat érintően egyeztették áraikat, illetve az üzemanyagpótdíjak kivetésekor is kartelltevékenységet folytattak.

Az import elfogy, hazai még nincs

Gazdaság - 2006-06-22

Július első napjaiban dinnye nélkül marad az ország, ugyanis elfogy az import, a hazai pedig három hetet késik. A hűvös nyárelő miatt drága és kevés a gyümölcs, de a kertészek azt ígérik: a természet utoléri magát.

12 ezer szárnyas vár vágásra Kiskunmajsa környékén

Gazdaság - 2006-06-21

Mintegy 12 ezer, jórészt túltartott baromfi vár vágásra 30 állattartónál Kiskunmajsa környékén - közölte a város polgármestere, Faludi Tamás. A térségben élő gazdák jelezték, hogy állatokat a vágóhidak egy része nem hajlandó átvenni - mondta el a polgármester.

Gazprom-Mol megállapodás a Kék Áramlat gázvezetékről

Gazdaság - 2006-06-21

A Mol Nyrt. és az orosz Gazprom megállapodást köt a Kék Áramlat gázvezeték Törökországtól történő további esetleges építéséről, és arról, hogy megvizsgálják Magyarországon egy 10 milliárd köbméteres gáztároló létesítését - közölte Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter.

Ferihegyi taxi-tender: egyedül senki nem merte vállalni

Gazdaság - 2006-06-20

Három konzorcium adott be ajánlatot a ferihegyi taxi szolgáltatások üzemeltetésére kiírt tenderre - tájékoztatta a nyilvánosságot a Budapest Airport.

Színlelt szerződések vége?

Gazdaság - 2006-06-20

A színlelt vállalkozási szerződések munkaviszonnyá alakítására adott legutolsó határidő tíz nap múlva lejár. Júliustól az adóhatóság fokozottan ellenőrzi a vállalkozási és a megbízási szerződéseket, és szankciókat is alkalmazhat, ha jogsértést tapasztal.

További támogatást kértek az EU tagországok a baromfiágazatnak

Gazdaság - 2006-06-20

További támogatást kértek az Európai Unió tagországai, köztük Magyarország a madárinfluenza európai megjelenése miatt csökkenő jövedelmezőségű baromfiágazatnak a tagállamok mezőgazdasági minisztereinek luxembourgi találkozóján - derül ki a, amelyet a magyar delegáció sajtóközleményéből.

Baromfi Terméktanács: válságos helyzetben az ágazat szereplői

Gazdaság - 2006-06-19

A madárinfluenza miatt a magyar baromfi ágazat szereplői válságos helyzetbe kerültek és a túlélés vált a legfontosabb stratégiai elemmé a vállalkozások működésében - áll a Baromfi Terméktanács piaci összegzésében, amelyet a szervezet közgyűlésére állítottak össze.

Az európai baromfiállomány egyötöde szalmonellával fertőzött

Gazdaság - 2006-06-19

Európában a csirkeállománynak átlagosan az egyötöde fertőzött szalmonellával - közölte felmérésnek előzetes eredményeit az Európai Élelmiszer Hivatal (EFSA). A leginkább Csehország és Lengyelország érintett. A végleges eredmények idén októberben várhatók

Egész Budapesten lehet majd mobiltelefonon fizetni a parkolásért

Gazdaság - 2006-06-19

Az egész fővárosban lehetővé válik a mobiltelefonos parkolási díjfizetés azzal a rendeletmódosítással, amelyről a nyári szünet előtti utolsó ülésén, a jövő héten tárgyal a Fővárosi Közgyűlés - közölte a városháza közlekedési ügyosztályának vezetője.

Erdészeti vezetők találkoztak Baktalórántházán

Gazdaság - 2006-06-19

A Nyírerdő Zrt. Baktalórántházi Erdészete a házigazdája az ÁPV Zrt. Agrárgazdasági és Vagyonkezelő Igazgatóságához tartozó 19 erdőkezelő társaság vezérigazgató-helyettesi értekezletének. Csütörtökön – a kétnapos találkozó első napján – szakmai előadásokat hallgattak meg a résztvevők.

Az EU 8,18 millió intervenciós gabonát fogadott el

Gazdaság - 2006-06-16

Az Európai Unió 8,18 millió tonna gabonát fogadott el június 11-én intervenciós raktáraiba a május 31-ig felajánlott 9,72 millió tonnából.