Gazdaság

Eredmények megjelenítése 4121-től 4140-ig 4251 találatból.

GfK: a háztartások felélik meglévő megtakarításaikat

Gazdaság - 2006-09-05

Az idén csökkennek a lakossági vásárlások, a háztartások várhatóan felélik meglévő megtakarításaikat - áll a GfK Hungária Piackutató Intézet MTI-hez eljuttatott kiadványában. A GFK az idén mindössze 2%-os lakossági fogyasztásnövekedést prognosztizál.

Kiss Péter: Magyarország fokozatosan nyitja meg munkaerőpiacát

Gazdaság - 2006-09-05

A szaktárca javaslata szerint Magyarország fokozatosan, a valós munkaerő-igényhez igazodva nyitja meg munkaerőpiacát a román és a bolgár munkavállalók előtt Románia és Bulgária uniós csatlakozását követően - ismertette Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter.

Leminősítést hozhat az őszi MSZP-kudarc

Gazdaság - 2006-09-05

Lehetségesnek tartják londoni elemzők, hogy a Moody's Investors Service leminősíti Magyarországot, ha a kormánykoalíció vereséget szenved az októberi önkormányzati választásokon.

Magyarországon tárgyal az orosz agrárminiszter

Gazdaság - 2006-09-04

Budapesten tárgyal az orosz mezőgazdasági miniszter hétfőn és kedden, miközben a magyar baromfitermelők a madárinfluenza miatt kirótt külföldi tilalmak feloldásában reménykednek.

PSZÁF: a pozitív adóslista fékezné a lakosság eladósodottságát

Gazdaság - 2006-09-03

A pozitív adóslista létrehozása mellett érvel a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) által készített tanulmány, amely a lakossági hitelinformációs rendszereket elemzi.  Az Európai Unióban - a hitelpiacok integrálódásával - felmerült az egységes európai hitelnyilvántartó rendszer létrehozásának az igénye.

ÁSZ: lényegesen javítani kell a költségvetési intézmények beszámolóját

Gazdaság - 2006-09-01

Az Állami Számvevőszék elnöke szerint egyes központi költségvetési intézmények mérlegbeszámolói tarthatatlanok, elképesztő például, hogy a kincstári vagyonkezelés szervezete képtelen bemutatni azt, hogyan alakult pontosan az intézmény elmúlt évi bevétele.

Mi is ez a konvergenciaprogram?  

Gazdaság - 2006-09-01

Mára elég sok leszivároghatott a közvéleménybe a konvergenciaprogram uniós elfogadtatásához szükséges kellemetlen intézkedésekről. De magáról a programról, annak rendeltetéséről még hivatalos megszólalóktól is hallani meghökkentően felszínes vagy eleve téves nézetet. Mivel a gazdaságpolitikánk kereteit megszabó kulcsfontosságú uniós ügyekről van szó, ezért legyen szabad itt néhány alaptételt összefoglalnom.

Élénkülést hoz az albérletek és az új ingatlanok piacán az iskolakezdés

Gazdaság - 2006-08-31

Az iskolai év kezdete mindig élénkülést hoz az albérletek piacán: Budapesten jelenleg 80-100 ezer forint, míg a vidéki egyetemi városokban 45-70 ezer forint között van az átlagár - közölte az Engel Group ingatlancsoport

Az IKEA áruházat építene Miskolcon és Debrecenben

Gazdaság - 2006-08-30

A következő két évben 13-ról 15 százalékra növelné részesedését a 240-260 milliárdos magyarországi bútorpiacon az IKEA. Az eddig a fővárosra koncentráló cég vidéki terjeszkedést is fontolgat: elképzelhető, hogy Miskolcon és Debrecenben épít majd új áruházat.

Veres: 2009-re teljesülhetnek a maastrichti kritériumok

Gazdaság - 2006-08-30

Magyarország 2009-re teljesítheti valamennyi maastrichti kritériumot, így 2011-2013 között lesz reális lehetőség az euró bevezetésére - mondta Veres János az Országgyűlés költségvetési bizottságának keddi ülésén.

KSH: 7,3%-ra emelkedett a munkanélküliségi ráta

Gazdaság - 2006-08-29

Az idén május-július között a foglalkoztatottak száma 3 millió 934 ezer, a munkanélkülieké 311 ezer volt, a munkanélküliségi ráta 7,3 százalékra emelkedett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

Gyurcsány: 2011-ig nem lesz adócsökkentés

Gazdaság - 2006-08-29

2011 előtt várhatóan nem lesz adócsökkentés – derül ki a Reuters tudósításából. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ugyanis elmondta, Magyarország új konvergenciaprogramja alapján a júniusban elfogadott adótörvények 2011 végéig hatályban maradnak.

A Monetáris Tanács 50 bázisponttal emelte az alapkamatot

Gazdaság - 2006-08-28

A Monetáris Tanács 50 bázisponttal 7,25%-ra emelte a jegybanki alapkamatot - augusztus 29-i hatállyal - hétfői ülésén. A döntés lényegében megfelel az elemzői várakozásoknak.

Alacsony a kismamák munkavállalási hajlandósága

Gazdaság - 2006-08-28

Európai összehasonlításban alacsony a kismama-generációnak is nevezett 25–34 éves nők munkavállalási hajlandósága Magyarországon, és kritikus kérdés, hogy miként lehet ezt a szegmenst a munkaerőpiacra visszacsalogatni – írja a Világgazdaság.

Konvergenciaprogram vitaanyag - államháztartás

Gazdaság - 2006-08-28

 A korábbi programban tervezett évi átlagos 1,4 százalékpontos egyenlegjavulással szemben a kiigazító intézkedések 2007-ben az államháztartási hiány 3,3 százalékpontos csökkenését eredményezik, amit a következő években további 2,5, majd 1,1 százalékpontos egyenlegjavulás követ - áll a konvergenciaprogram legutóbbi vitaanyagában.

Bod Péter Ákos szerint Brüsszel elfogadja a konvergenciaprogramot

Gazdaság - 2006-08-28

Bod Péter Ákos szerint az Európai Unió vélhetően elfogadja a magyar konvergenciaprogramot - a volt jegybankelnök az InfoRádióban beszélt erről vasárnap."Azt gondolom, hogy sokkal jobban alá van támasztva a pálya intézkedésekkel, főleg az első egy-másfél-két év, úgy hogy én feltételezem, hogy a pénzügyminiszterekből álló tanács novemberben, és azt megelőzően az unió apparátusa elfogadja - mondta Bod Péter Ákos.

Bérreformot, adóreformot és foglalkoztatási reformot követel az MSZOSZ

Gazdaság - 2006-08-25

A konvergencia program a szakszervezeteknek átadott vázlatában nincs szó a gazdaság és a jövedelmek európai felzárkóztatásáról, a foglalkoztatási szint növeléséről - áll a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában.

Farmer Expo: szakmai tapasztalatcsere

Gazdaság - 2006-08-25

Immár fél évtizede, hogy a Farmer Expo keretein belül kiemelt szerepet kap a szántóföldi zöldség- és gyümölcstermesztés. Ez a kiállítási rész idén Hortico Zöldség-Gyümölcs Kertészeti Szakkiállítás néven önállóan jelenik meg az expón belül. Így a kiállításon bemutatandó mezőgazdasági gépek között a speciális kertészeti berendezések is a szokottnál nagyobb számban tűnnek majd fel.

A kenyér újabb 15%-kal, a húsfélék akár 25%-kal is drágulnak majd szeptembertől

Gazdaság - 2006-08-25

A megszorító intézkedések hatására a pékek szeptemberben újabb 10-15 százalékos áremelésre kényszerülnek – mondta a Magyar Pékszövetség elnöke. Ilonka Boldizsár szerint az idén összesen 25-30 százalékos sütőipari drágulás miatt az olcsóbb kenyérfélék fogyasztása nő majd, míg a drágább, úgymond finom termékeké csökkenni fog.

S&P: a magyar és román bankok vannak legjobban kitéve a devizahitel kockázatnak

Gazdaság - 2006-08-24

Kelet-Európában a magyar és a román bankok vannak kitéve leginkább a devizahitelt felvevők eladósodása okozta kockázatnak - állapította meg csütörtökön közzétett elemzésében a Standar and Poor's nemzetközi hitelminősítő.