Gazdaság

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 3722 találatból.

Francia elnökválasztás - Londoni elemzők: derűlátó piaci hangulatban kezdődött a kampány utolsó hete

Gazdaság - 2017-05-01

Piaci derűlátást tükröznek a francia elnökválasztási kampány utolsó hetének kezdetén a francia államadós-kockázat mérőszámai.

Az egyik vezető londoni piaci adatszolgáltató cég, az IHS Markit hétfői kimutatása szerint a francia államadósság-törlesztési leállás rizikójára köthető piaci biztosítási cseretranzakciók (credit default swaps, CDS) középárfolyama az elnökválasztás első fordulója után eltelt egy hétben 22,9 bázisponttal 33 bázispont alá csökkent.

Az EP képviselői a cianidos bányászat uniós betiltására szólították fel az Európai Bizottságot

Gazdaság - 2017-04-27

- Az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülése támogatta a bányászati hulladék irányelv tagállami végrehajtásáról szóló jelentést, amelyben az EP képviselői a cianidos bányászat uniós betiltására szólították fel az Európai Bizottságot - közölte az uniós parlament sajtószolgálata csütörtökön.

Hölvényi György közleményében úgy vélekedett: a cianidos bányászatnak nincs helye Európában.

Jelentősen nőtt a leggazdagabb 100 magyar vagyona a napi.hu szerint

Gazdaság - 2017-04-27

Jelentősen nőtt a leggazdagabb magyarok vagyona az elmúlt évben a napi.hu összeállítása szerint, a gazdasági hírportál százas rangsorára 7,5 milliárd forint alatt nem lehetett fölkerülni.

"A 100 leggazdagabb 2017" című kiadványban szereplők összvagyona megközelíti a 3380 milliárd forintot: ez csaknem 600 milliárd forinttal több az egy évvel korábbinál, reálértéken számítva több mint 20 százalékos az emelkedés egy év alatt.

A lista első helyén 260 milliárd forinttal idén is az OTP elnök-vezérigazgatója áll: a rangsort 2011 óta vezető Csányi Sándor vagyona egy év alatt 60 milliárd forinttal nőtt a napi.hu szerint. A második helyen álló Bige László 25 milliárd, a harmadik helyezett Gattyán György 84 milliárd, a negyedik Demján Sándor pedig 40 milliárd forinttal növelte a vagyonát egy év alatt - írták.

A legnagyobb ugrást Mészáros Lőrincnek sikerült elérnie: a polgármester-üzletember a tavalyi harmincegyedikről került az ötödik helyre, vagyonának elmúlt évi gyarapodását a napi.hu 100 milliárd forintra becsüli.

Orbán: a magyar húsipar visszaszerezte önbizalmát

Gazdaság - 2017-04-25

A magyar húsipar visszaszerezte önbizalmát, és hamarosan visszaszerzi régi fényét is - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden az MCS Vágóhíd Zrt. mohácsi üzemének megnyitóján. A vágóhíd a Bonafarm Csoport stratégiai partnere, egyben a csoporthoz tartozó Pick Szeged Zrt. alapanyag-beszállítója.

A kormányfő szerint a magyar húsipar megmentéséhez nemcsak a hazai sertéságazat rendbetételének megkezdésére és a sertésstratégia kidolgozására volt szükség, hanem arra is, hogy legyenek olyan vállalkozások Magyarországon, mint a Bonafarm Csoport, amelynek 170 milliárd forintos árbevétele van, a költségvetésbe 8 milliárd forintnyi adót fizet be, és 6 ezer munkahelyet ad.

Áprilisban kissé nőtt az üzleti, de nagyot csökkent a fogyasztói bizalom

Gazdaság - 2017-04-24

Áprilisban nem változott a GKI konjunktúraindexe - így továbbra is erőteljes derűlátást tükröz. A GKI (www.gki.hu) által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint az üzleti várakozások érdemben javultak, s ezzel 16 havi csúcsra kerültek, a fogyasztóiak viszont számottevően romlottak.

Áprilisban az üzleti szférán belül az ipari cégek várakozásai érdemben, a szolgáltatóké éppen csak javult. A kereskedelem és az építőipar esetében némi romlás volt regisztrálható.Az ipari bizalmi index végre érezhetően emelkedett s ezzel 9 havi csúcsra jutott. Az elmúlt időszak termelése és a teljes rendelésállomány megítélése kedvezőbb lett – de az exportrendeléseké kissé romlott.

Kissé növekvő készletszint mellett a termelési kilátások határozottan javultak. A márciusi igen jelentős javulás után az építőipari kilátások áprilisban negatívan korrigáltak, de így is erős derűlátást tükröznek. Mind a magasépítő, mind a mélyépítő cégek kilátásai romlottak kissé márciushoz képest.

Az előző háromhavi termelés megítélése tovább javult, a rendelésállomány értékelése nem változott. A kereskedelmi bizalmi index értéke 2017 negyedik hónapjában kéthavi emelkedés után januári szintjére esett vissza, s ezzel maradt az elmúlt három évet jellemző viszonylag keskeny sávban.

A halászati szakmai szervezet a halfogyasztás növekedését várja az áfacsökkentéstől

Gazdaság - 2017-04-21

- A halhús áfájának tervezett csökkentése a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MAHAL) szerint 15 százalékkal mérsékelheti a halárakat, élénkítheti a fogyasztást, és az ágazat minden szereplőjének kedvez majd - mondta Németh István, a szervezet elnöke.

Lázár János csütörtökön jelentette be, hogy jövőre 5 százalékra mérséklődhet a fogyasztásra szánt hal áfája.

Németh István emlékeztetett rá, hogy az áfacsökkentést már korábban is szorgalmazták, mivel az ágazat versenyhátrányba került a sertés- és baromfihús áfájának korábbi csökkentése után. Az áfacsökkentés a teljes ágazatnak, a magyar akvakultúrának, a halászati termékek előállításának is lendületet adhat - mondta.

GKI: kissé romlottak a lakossági lakáspiaci várakozások

Gazdaság - 2017-04-20

Miközben a lakásvásárlásra és építésre vonatkozó lakossági várakozások kissé romlottak, a használt lakások várható áremelkedési ütemét illető várakozások Budapesten átlagosan nem sokat változtak a negyedévvel ezelőttihez képest - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb, negyedévente közölt ingatlanpiaci felmérésében.

Idén januárban a válaszadók 47 százaléka számított emelkedő árakra, most 44 százalékuk. A változatlan árakat várók aránya ugyanekkor 45-ről 50 százalékra emelkedett. A főváros egészét jellemző, a következő egy évre várt átlagos árnövekedés most is a 3 százalékot közelíti. A budai oldalon illetve a divatos pesti környékeken ennél gyorsabb, 5 százalék körüli árnövekedés valószínű - közölték.

A Suzuki legyártotta a 3 milliomodik autóját Esztergomban

Gazdaság - 2017-04-19

A Magyar Suzuki Zrt. esztergomi üzemében legyártotta a 3 milliomodik autót, a gyártósorról szerdán legördült SX4 S-Cross egy példánya képviselte az eddigi termelési rekordot. A magyarországi értékesítés mellett több mint 100 országba szállítanak Esztergomból magyar Suzukikat, ezzel a cég a hazai járműgyártás egyik meghatározó vállalata és a globális exportpiacok résztvevője.

NGM: a szakképesítés előny a munkaerőpiacon

Gazdaság - 2017-04-19

) - A szakképesítés előny a munkaerőpiacon, azok, akik csak érettségivel rendelkeznek, nehezebben tudnak elhelyezkedni, mint azok, akiknek bármilyen szakképesítésük van - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán Debrecenben, a városi szakképzési hét megnyitóján.

Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár meggyőződését fejezte ki, hogy az NGM-ben "jó helyen van a szakképzés", a tárcánál ugyanis nem szociológiai értelemben közelítik meg ezt a területet, hanem abból a szempontból, hogy mi kell a gazdaságnak.

Újabb szakszervezetek tiltakoztak a munka törvénykönyvének legújabb módosítási javaslata ellen

Gazdaság - 2017-04-19

- Újabb szakszervezetek tiltakoznak a munka törvénykönyvének parlament előtt lévő módosítási javaslata ellen. A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ), valamint az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) is visszautasította, hogy a jelenlegi maximális 12 hónapról 36 hónaposra emelkedjen a munkavállalók munkaidőkerete, és úgy vélték a módosítás a multik érdekeit szolgálja a munkavállalókéval szemben. A Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete (BDSZ) szerint a javaslat elfogadhatatlan, azt sürgősen vissza kell vonni és le kell venni a parlament napirendjéről.

Amerikai pénzügyminiszter: késik az adóreform, nem lesz valutaháború

Gazdaság - 2017-04-18

Az amerikai pénzügyminiszter szerint az egészségügyi ellátórendszerről folyó kongresszusi viták miatt egyelőre késik az adórendszer nagyszabású átalakításról szóló tervek végrehajtása. Robert Mnuchin szerint ugyanakkor az Egyesült Államok nem kíván valutaháborúba keveredni más gazdaságokkal, annak ellenére sem, hogy Donald Trump elnök túl erősnek tartja a dollárt.

Javított a világgazdaság és Magyarország növekedési kilátásain az IMF

Gazdaság - 2017-04-18

Javított a világgazdaság és Magyarország növekedési előrejelzésén a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kedden kiadott World Economic Outlook (WEO) tanulmányában.

Az IMF 3,5 százalékra növelte 2017-es világgazdasági növekedési előrejelzését a 2016 októberi 3,4 százalékos becsléséről, Magyarországon pedig idénre a korábbi 2,5 százalék helyett 2,9 százalékos, jövőre pedig 3,0 százalékos növekedést vár.

A világgazdaság az előrejelzés szerint 2018-ban 3,6 százalékkal bővülhet; tavaly 3,1 százalékkal nőtt a világ összesített GDP-je.

Magyarországon a korábban előrejelzett 1,9 százalékos éves idei inflációt 2,5 százalékosra emelték, jövőre 3,3 százalékos inflációt vár az IMF. A munkanélküliségi ráta ebben az évben 4,4 százalékosra csökken az októberben feltételezett 5,8 százalék helyett és jövőre 4,3 százalékra mérséklődik tovább.

Hernádi Zsolt: eredményes éven van túl a Mol

Gazdaság - 2017-04-13

Eredményes éven van túl a Mol-csoport, miközben az olajiparban problémát okoznak a csökkenő árrések, valamint az olajipari termékek hozamának és a kőolaj világpiaci árának mérséklődése - mondta Hernádi Zsolt, az olajipari vállalat elnök-vezérigazgatója a közgyűlést követő sajtótájékoztatón csütörtökön, Budapesten.

A múlt év teljesítményét értékelve ismertette: 2016-ban a Mol növelte kitermelését azokon a területeken, amelyekről sokan azt mondták, már kimerülőben vannak. Növelte továbbá az értékesítést, valamint az értékláncot, és elkezdte a cég az új hosszú távú stratégia szellemében a kiskereskedelmi megközelítést, a benzinkutak értékesítőhelyekké történő átalakítását.

Megszavazta a 625 forintos részvényenkénti osztalékot a Mol közgyűlése

Gazdaság - 2017-04-13

Megszavazta 58 milliárd forintnyi osztalék kifizetését a tavalyi eredmény után a Mol Nyrt. éves rendes közgyűlése csütörtökön. Ennek megfelelően a részvényenkénti osztalék elérheti a 625 forintot, ami 10 százalékos emelkedés az előző évi 567 forinthoz képest.

KSH: februárban 6,5 százalékkal nőtt a szálláshelyek forgalma

Gazdaság - 2017-04-10

Februárban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 7,8, a belföldi vendégek által eltöltötteké 5,2 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest, a kereskedelmi szálláshelyek forgalma ezzel 6,5 százalékkal haladta meg a tavaly februárit - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A szállodák szobakihasználtsága 3,1 százalékponttal, 47,8 százalékosra nőtt.

A kereskedelmi szálláshelyek bruttó szállásdíjbevétele 12,2 százalékkal 12,279 milliárd forintra, összes árbevétele 9,9 százalékkal 23,116 milliárd forintra emelkedett.

Természetvédők: az erdőtörvény módosítása visszalépés

Gazdaság - 2017-04-03

Természetvédelmi szervezetek szerint az erdőtörvény módosításának tervezete visszalépés az erők védelmi és közjóléti funkcióiban.A WWF Magyarország, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület hangsúlyozzák, a hatályos, 2009-es erdőtörvény jól felépített koncepció mentén több terülten jobb szabályozást hozott, megmaradtak az erdőgazdálkodók alapvető köztelezettségei, a közérdekű korlátozások hagyományos rendszere.

Tállai András: 800 ezer magánszemélynek érdemes lenne még ma elküldenie az adóbevallást

Gazdaság - 2017-04-02

Nem érdemes utolsó pillanatra hagyni az adóbevallás elküldését, különösen annak a 800 ezer magánszemélynek nem, akiknek visszajár pénz, vagy jóváírás a pénztári számlájukon; az adóhivatal ugyanis legkésőbb a beküldéstől számított 30 napon belül fizeti ki a visszajáró összeget - tájékoztatta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

Csökken az üzemanyagok ára

Gazdaság - 2017-03-30

Csökkenti bruttó 12 forinttal a gázolaj, illetve 6 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szombaton a Mol Nyrt. a jövedéki adó változása miatt. A csökkentéssel a gázolaj és a benzin átlagára 349-349 forintra mérséklődik.

Legutóbb szerdán csökkent a gázolaj átlagára, bruttó 3 forinttal, akkor a benziné nem változott.A szombati csökkenést is beleszámítva, a benzin ára március 1-je óta 19 forinttal lett olcsóbb, a gázolajé pedig 28 forinttal.

Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

A reklámszövetség és társszövetségei szerint meg kell szüntetni a reklámadót

Gazdaság - 2017-03-29

A Magyar Reklámszövetség (MRSZ) és társszövetségei szerint a kormány a reklámadó 9 százalékra emelésével hadat üzent a hazai média iparnak. Továbbra is úgy látják, hogy a reklámadót meg kell szüntetni, mert nemcsak az iparágra káros, hanem a teljes magyar gazdaságra, ahogy ezt az MRSZ reklámgazdasági hatástanulmánya is alátámasztotta - közölték a szövetségek.

Új érdekvédelmi szervezetet alapított öt magyar kiadó

Gazdaság - 2017-03-29

Öt magyar kiadó részvételével megalakult a Magyar Könyvkiadók Érdekvédelmi Szövetsége (MKÉSZ), amely szerint a könyvszakma jelenlegi képviselete nem képes az Alexandra-hálózat összeomlása miatti válság kezelésére.

Az Éghajlat Kiadó, a Minerva Kiadó, a Perfact Kiadó, a HGS Kiadó és a G-ADAM Kiadó szerint a Magyarországon működő könyvkiadók, főleg a kis- és közepes méretűek, jelenleg az ellehetetlenülés küszöbén állnak. Mint írják, a jelentős forgalom és példányszám, a térség viszonylatában is figyelemre méltó színvonal és témagazdagság ellenére a magyar kiadók mindennapjai a "túlélésről, a talpon maradásról szólnak".

Az új szervezet alapítói úgy látják: az Alexandra-hálózat összeomlásával a kiadók helyzete tarthatatlanná vált, de veszélybe került a könyvszakma egésze is, amely a magyar kultúra épületének egyik tartóoszlopa. Az "össznemzeti jelentőségű" válságot a könyvszakma jelenlegi képviselete nem képes hatékonyan kezelni, ezért volt szükség a MKÉSZ megalapítására.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű replica watches földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, omega replica vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza