Gazdaság

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 4289 találatból.

MÁV: 80 százalékkal esett vissza az utasszám az előző évhez képest

Gazdaság - 2020-04-07

A koronavírus-járvány miatt körülbelül 80 százalékkal csökkent a vonaton utazók száma a tavalyi év hasonló időszakához képest - mondta Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója kedd reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Csődeljárást kezdeményezett a német Vapiano SE

Gazdaság - 2020-04-02

Csődeljárást kezdeményezett a Vapiano étteremlánc alapítója, a Vapiano Európai Részvénytársaság (SE), a német cég szerdán késő este kiadott közleménye szerint az eljárás nem érinti közvetlenül a Németországban és külföldön franchise formában működő éttermeket.

A brit kormány mentesíti a vámok és illetékek alól a járvány megfékezéséhez szükséges importtermékeket

Gazdaság - 2020-04-01

A brit kormány szerdától mentesítette az új koronavírus okozta járvány megfékezéséhez szükséges gyógyító és védőfelszerelések importját a vámok és az illetékek alól.

Koronavírus - Szakmai szervezetek az autóbuszos személyszállító és az árufuvarozó vállalkozások támogatását sürgetik

Gazdaság - 2020-04-01

A kormány vonja be az autóbuszos személyszállító és az árufuvarozó vállalkozásokat a gazdasági támogatást igénylő ágazatok közé, terjessze ki az ágazatra a munkahelyvédelmi rendelkezéseket és nyilvánítsa közfeladatot ellátó személyekké a hivatásos gépkocsivezetőket - ezt sürgeti a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) és a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary)

Koronavírus - A Duna House nem fizet osztalékot a járványhelyzetre hivatkozva

Gazdaság - 2020-03-29

A Duna House Holding Nyrt. igazgatósága eredeti terveivel ellentétben nem javasolja osztalék kifizetését a Covid-19 járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben - közölte az ingatlanközvetítő és -fejlesztő társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A társaság a 2019. negyedik negyedéves jelentésében még 450 millió forint összegű, törzsrészvényenként 130 forintos osztalékfizetést jelzett előre, a járvány miatt azonban az igazgatóság úgy döntött, hogy az április 17-re tervezett közgyűlés számára nem javasolja osztalékfizetés elfogadását.

Koronavírus - A valaha mért legnagyobb mértékben esett márciusban az euróövezet gazdasági teljesítménye

Gazdaság - 2020-03-24

Márciusban a valaha regisztrált legnagyobb mértékű visszaesés következett be az euróövezet gazdasági teljesítményében a koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedések miatt a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet felmérésének kedden közzétett eredménye alapján.

Koronavírus - Ötszáz milliárd eurós veszteséget vár Németországban az ifo

Gazdaság - 2020-03-23

A koronavírus-válság nagyjából ötszáz milliárd euró veszteséget okozhat a gazdaságnak és több mint egymillió munkahely elvesztésével járhat a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének elemzése alapján.

A német kormány 5 százalékos gazdasági visszaesésre számít

Gazdaság - 2020-03-22

Németország hazai összterméke (GDP) 5 százalékkal csökkenhet az idén a szövetségi kormány formálódó pótköltségvetési javaslata szerint, amely a koronavírus-járvány miatt készül - írta a Bild am Sonntag című vasárnapi német lap.

Koronavírus - Londoni elemzők: 850 milliárd dolláros globális növekedési veszteséget okozhat a járvány

Gazdaság - 2020-03-21

- Londoni makrogazdasági elemzők legújabb helyzetértékelései szerint a koronavírus-járvány gazdasági hatásaiból eredő idei globális növekedési veszteség elérheti a 850 milliárd dollárt, különös tekintettel arra, hogy több nagy gazdasági erőcentrumban egész éves visszaesés várható.

Leállnak a magyarországi autógyárak

Gazdaság - 2020-03-18

A Magyar Suzuki Zrt. vezetése 2020. március 23-tól április 3-ig leállítja az esztergomi gyártást - közölte a cég szerdán. A tervezett leállás 3200 dolgozót érint.

A társaság a döntést a koronavírus-járvány terjedésének növekvő kockázatával indokolta. Az autógyár kedden még azt jelentette be, hogy a termelésben a délelőttös műszakot megtartják, a délutános műszakot törölték, a 60 év felettiek nem állhatnak munkába.

Szájmaszkok gyártásába kezdett több intézmény

Gazdaság - 2020-03-18

Többször használható, mosható szájmaszkok előállítására állnak át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) foglalkoztatási programjának üzemei - közölte a szervezet szerdán.


Koronavírus - Zuhan a kőolaj ára

Gazdaság - 2020-03-16

Meredeken, négyéves mélypont közelébe csökkent a kőolaj világpiaci ára a legközelebbi határidős jegyzésekben hétfőn azt követően, hogy a koronavírus-járvány nyomán az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve és a világ más nagy központi bankjainak összehangolt lépései nem tudták megnyugtatni a befektetőket, ráadásul Kína ipari termelése az adatok feljegyzésének kezdete, 1990 januárja óta soha nem látott ütemben, éves összevetésben 13,5 százalékkal zuhant január-februárban.

Wizz Air: 40 millió eurós a kár március végéig, de júliustól újra zavartalan lehet az üzem

Gazdaság - 2020-03-13

A Wizz Air március végéig 40 millió euró kárt szenved el a koronavírus-járvány miatti keresletcsökkenés és a repülési tilalmak miatt, de várhatóan júliustól ismét teljes kapacitással üzemelhet a magyar hátterű diszkont légitársaság - mondta Váradi József vezérigazgató pénteken.


Koronavírus - A német kormány felső korlát nélküli hitelprogramot indít

Gazdaság - 2020-03-13

Felső korlát nélküli hitelprogramot indít a német szövetségi kormány a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására - jelentették be pénteken Berlinben.

HungaroControl: durván csökken a légiforgalom a vírus miatt

Gazdaság - 2020-03-13

Ezen a héten fordult először csökkenőre a magyarországi légijáratok száma, erre a hétre 10 százalékos visszaesést vár a le- és felszálló forgalomban a HungaroControl Zrt. az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

Koronavírus - A Wizz Air felfüggeszti milánói, trevisói és bergamói járatait

Gazdaság - 2020-03-08

A Wizz Air azonnali hatállyal felfüggeszti milánói, trevisói és bergamói járatait a koronavírus miatt - közölte a légitársaság vasárnap. A döntést - amely a Budapest és Debrecen, valamint Milánó-Malpensa közti járatokat érinti április 3-áig - az észak-olaszországi régió lezárásával és a koronavírus terjedésének megakadályozásával kapcsolatban elrendelt intézkedésekkel indokolták.

ITM: 50 kkv 15 milliárd forint támogatáshoz juthat a Magyar multi program keretében idén

Gazdaság - 2020-03-03

- A kormány kis- és középvállalkozások (kkv-k) fejlesztési stratégiájának talán legfontosabb zászlóshajója a Magyar multi program (Mmp), amelynek keretében 50 hazai kkv juthat csaknem 15 milliárd forint fejlesztési forráshoz idén - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára kedden Debrecenben.

Autós Nagykoalíció: egyre öregebb a magyarországi autópark

Gazdaság - 2020-02-28

A Nyugat-Európában érvényben lévő károsanyag-kibocsátási adók miatt ott nem éri meg megtartani a régebbi autókat, amelyekből sok Magyarországra kerül, így a hazai autópark egyre idősebb - mondta Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.

Növelte bevételét és nyereségét tavaly a francia PSA autóipari konszern

Gazdaság - 2020-02-26

Csökkenő eladások, de a piaci várakozásokat meghaladó étékesítési árbevétel mellett jelentősen növelte nyereségét tavaly a Groupe PSA francia autóipari konszern a honlapján szerdán publikált mérlegbeszámoló alapján.

A Logiscool programozó iskola 3,5 millió euró befektetést kapott

Gazdaság - 2020-02-24

- A Logiscool programozó iskola 3,5 millió euró - azaz mintegy 1,2 milliárd forint - befektetést kapott, a fő befektető az Euroventures kockázati tőkealap-kezelő - közölték a felek hétfőn.