A Fidesz megnevezte politikai komisszárját a Hajdú-Bihar megyei Önkormányzat élére!

Helyi - 2006-08-16

A Fidesz mivel anyagilag kivérzett az elvesztett parlamenti választáson, úgy gondolja, hogy a pártkasszát az önkormányzatok költségvetéséből tölti fel az elkövetkező években. Rácz Róbert ennek a célnak tökéletesen megfelel! Ugyan most is a parlament tagja, de érdemi – a megye boldogulását elősegítő tevékenységet eddig sem csinált! Nem fűződnek a nevéhez törvényjavaslatok, csak hat indítvány és négy felszólalás négy év alatt.

Egy dolga van: Orbán Viktor politikai megbízottjaként igazgatja 5 megyében a Fidesz szervezeteit. Most a Hajdú- Bihar megyei Önkormányzat elnöki székét nézték ki neki feljebbvalói, hogy a kivérzett Fidesz-klientúrának politikai állásokat, megrendeléseket, kampánypénzt teremtsen! Ebből mi liberálisok nem kérünk! Nem akarjuk, hogy az eddigi szocialista klientúrát, fideszessel cseréljék ki!

 

Tisztelt Rácz Úr!

 

Ön is tudja, hogy egy igazi megoldás van, ahogy azt annak idején a Fidesz 1998-as választási programja is javasolta: meg kell szüntetni a megyerendszert! Ezzel csak Hajdú- Bihar megyében milliárdokat lehetne megtakarítani, és értelmes dolgokra fordítani.

Amennyiben ezzel a céllal fejti ki tevékenységét a parlamentben és a megyében, úgy tudunk közösen gondolkodni. Ellenkező esetben minden politikai eszközt felhasználunk azért, hogy ne Orbán Viktor helytartója kerüljön a megyei közgyűlés elnöki székébe!

Gadus István megyei elnök, SZDSZ frakcióvezető közleménye