Rácz Róbertet jelöli a Fidesz a megyei közgyűlés elnöki posztjára

Helyi - 2006-08-16

Rácz Róbertet, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés ellenzéki frakcióvezetőjét jelöli a közgyűlés elnöki posztjára a Fidesz. Ha az októberi választáson a jobboldali pártok lesznek többségben a testületben, akkor a a Fidesz-MDF-Gazdakörök jelenlegi frakcióvezetője ül az elnöki székbe. A jelölt legfontosabb feladatának a Kenézy kórház gazdálkodásának rendbetételét tartja.

Az elmúlt négy évben a szocialisták alkották a megyei közgyűlés többségét. A testület elnöke is szocialista politikus, Juhászné Lévai Katalin volt. Az októberi önkormányzati választásokon nemcsak a polgármestereket és a települési képviselőtestületek tagjait választják meg, hanem a megyei közgyűlés tagjait is. A Fidesz Rácz Róbertet, a jelenlegi testület Fidesz-MDF-Gazdakörök frakcióvezetőjét jelöli a közgyűlés elnöki posztjára. A politikus legfontosabb feladatának a megyei kórház gazdálkodásának rendbetételét tartja.

 

A legfontosabb dolgunk  az lesz, hogy a megye legnagyobb intézményét, a Kenézy Gyula Kórházat, amelyet az elmúlt négy évben a megyei szocialista vezetés csődbe vitt, azt kivezessük ebből a csődhelyzetből – nyilatkozta Rácz Róbert, a Fidesz-MDF-Gazdakörök megyei frakcióvezetője.

 

Rácz Róbert a sajtótájékoztatón kifejtette, hogy a megyei önkormányzat dolga a kormánynak köszönhetően újabb feladattal bővült: meg kell védeni az embereket a Gyurcsány-csomagtól. A politikus ezt az ellenzéki polgármesterekkel, képviselőkkel összefogva vállalja, és végre is hajtja. E mellett azt ígéri még a képviselő, hogy sokkal eredményesebben lobbizik majd a megye érdekeiért, és több uniós forrást szerez meg a megye fejlődéséért.

 

Rácz Róbert úgy tudja, hogy a Szabolcs-, Szolnok- és Hajdú-Bihar megyék elnökei informális egyeztetésen felosztották maguk között a megyei közigazgatási intézményeket, bár ezt még nem hozták nyilvánosságra. A politikus arra is ígéretet tett, nem engedi, hogy a megye elveszítse az APEH, a rendőrség, az egészségbiztosítási intézet, a közlekedési felügyelet és a katasztrófavédelmi igazgatóság megyei kirendeltségeit, és fellép a megyerendszer megszüntetése ellen is.

           

Rácz Róbert elképzelhetőnek tartja azt is, hogy az egyetemmel és a Városi Egészségügyi Szolgálattal együttműködve teszi gazdaságossá a megyei kórházat. Kósa Lajos, a Fidesz megyei elnöke hozzátette: a törvény egy pártot sem kötelez arra, hogy a választások előtt megnevezze a megyei közgyűlés elnökjelöltjét. A Fidesz mégis fontosnak tartotta, hogy a voksolás előtt megismerjék a választók a jelöltjüket.