Helyi

Eredmények megjelenítése 2421-től 2434-ig 2434 találatból.

Hétfőtől az Ítélőtábla mélygarázsában is parkolhatunk

Helyi - 2006-06-29

Az autósok hamarosan birtokba vehetik az Igazságügyi Centrum térszint alatti parkolóit. Az 510 millió forintos beruházás 2005. november végén kezdődött el, a műszaki átadásra pedig június elején került sor.

Honnan jön a troli?  

Helyi - 2006-06-29

Felmondta a Ganz Transelektro Közlekedési (GTK) Zrt. tizenegy trolibusz szállítására kötött szerződését a Debreceni Közlekedési Vállalat (DKV) Zrt. A Transelektro közlekedési cége egymilliárd forint árbevételnek mondhat búcsút.

Újabb pénz a repülőtér fejlesztésére

Helyi - 2006-06-28

Az elmúlt évek során a debreceni  repülőtéren jelentős fejlesztések valósultak meg, melyek hatására létrejöhetett egy, az Európai Uniós normáknak és a nemzetközi előírásoknak is megfelelő, rendszeres járatok fogadásához alkalmas repülőtéri alapinfrastruktúra. A debreceni önkormányzat június 29.-i  ülésén újabb fejlesztésekről dönt a közgyűlés.

Ülést tart a megyei önkormányzat

Helyi - 2006-06-28

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése soron következő ülését június 30-án délelőtt 9.00 órakor tartja a Megyeháza Árpád termében. A közgyűlés ezen az ülésén közmeghallgatást tart!

A sínek is nehezen bírják a hőséget

Helyi - 2006-06-28

A rettenetes hőség nemcsak az embereket, de a vasúti pályákat is megviseli. A kánikulában nem ritka, hogy a sínek hőmérséklete eléri az ötven fokot, az észak-alföldi régióban emiatt már két vonalon sebességkorlátozás van érvényben.

Kósa kihívója Bazsa György

Helyi - 2006-06-26

Az MSZP Bazsa György professzort, volt parlamenti képviselőt indítja a párt polgármesterjelöltjeként Debrecenben az önkormányzati választáson - így döntött a szocialisták városi küldöttgyűlése a hét végén. A cívisvárost 1998 óta a fideszes Kósa Lajos vezeti, a Fidesz azóta mind a parlamenti, mind a helyhatósági választásokat nagy fölénnyel nyerte meg.

Gázömlés Debrecenben: 40 embert kellett kitelepíteni

Helyi - 2006-06-26

 

 A meghibásodott vezetéket csak hétfőn tudják kijavítani, ezért 5-8 lakóházban addig szünetel a gázszolgáltatás.

Debrecenbe várják a pápai nunciust

Helyi - 2006-06-24

Julius Janus érsek, apostoli nuncius június 26-án Bosák Nándor püspök meghívására egyházmegyei látogatásra Debrecenbe érkezik.  A Debrecen-nyíregyházi Egyházmegyének Szent László a védőszentje, ezért az ő napján, június 27-én van az egyházmegye búcsúja.

Kovács László önkormányzati képviselő sajtótájékoztatója

Helyi - 2006-06-23

Az SZDSZ eddig is mindent megtett a debreceni csatornahálózat fejlesztésére benyújtott ISPA pályázat sikere érdekében. A liberális vezetésű Környezetvédelmi Minisztériumon keresztül azt is sikerült elérnünk, hogy a debreceni pályázat megvalósítási tenderein „megspórolt” milliárdokat ne vonják el, hanem új műszaki tartalmak finanszírozására maradjon itt.

Az orvostudomány és a gazdaság újabb szakértői

Helyi - 2006-06-23

A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán doktori oklevelet szerzettek, illetve a Közgazdaság-tudományi Karán végzettek névsorát alább ismertetjük.

A CENTRUM Párt 2006. június 22. sajtótájékoztatója

Helyi - 2006-06-22

Elméletileg a már 16 éve irányító pártcsoport fogja még legalább 4 évig irányítani a várost. Ehhez rendelkezik megfelelő pénzzel, szervezettséggel, médiaháttérrel, kapcsolatrendszerrel, zsarolási technikákkal.

VÁROSOK, FALVAK SZÖVETSÉGE

Helyi - 2006-06-21

Debrecen egy államhatárokon átnyúló kulturális szervezet létrehozásával olyan nemzetközi kulturális egyesület létrejöttét kívánja elősegíteni, amelyet a régió településeinek önkormányzatai, egyházai, kulturális és civil közösségei együttesen alapítanak.

Nyomozások Hajdú-Biharban

Helyi - 2006-06-21

Nyomozás folyik a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Területfejlesztési Tanácsa körül. A debreceni városi rendőrkapitányság a munkaszervezet vezetője ellenokirat-hamisítás ügyében rendelt el vizsgálatot, amelynek már le kellett volna zárulnia. A Legfőbb Ügyészség azonban július 11-ig meghosszabbította a határidőt, mert az eljárás során további személyek is gyanúba keveredtek.

Finn-magyar testvérvárosok találkozója

Helyi - 2006-06-20

A sokoldalú finn-magyar kapcsolatok jegyében június 13-15. között 10. alkalommal rendezték meg a magyar-finn testvérvárosok konferenciáját.