Helyi

Eredmények megjelenítése 1801-től 1820-ig 1923 találatból.

Megsemmisítették a balmazújvárosi 4-es és 5-ös vk. eredményeit

Helyi - 2006-10-09

Mind a polgármesterjelöltekre, mind a képviselőjelöltekre vonatkozóan megsemmisítette a balmazújvárosi 4-es és 5-ös számú választókerület önkormányzati választási eredményeit a Hajdú-Bihar megyei területi választási bizottság.

Önkéntesközpont létesül Debrecenben 

Helyi - 2006-10-05

Önkéntesek kétéves segítőprogramjának megvalósítására és központjának létrehozására 21 millió forint pályázati összeget nyert a debreceni Életfa Segítő Szolgálat Egyesület.

Egyetemi Templom: vissza az egyháznak

Helyi - 2006-10-03

A Debreceni Egyetem valamint a város tulajdonában 1966 óta lévő Egyetemi Templom a keddi nappal visszakerült a Tiszántúli Református Egyházkerület tulajdonába.  Nagy János a Debreceni Egyetem rektora, valamint Bölcskei Gusztáv a Magyarországi Református egyház zsinatának lelkészi elnöke aláírásával hitelesítette az átadást.

Pósán László: a Gyurcsány-kormánynak távoznia kell

Helyi - 2006-10-03

A Gyurcsány-kormány távozását sürgette Pósán László országgyűlési képviselő, a Fidesz debreceni elnöke keddi sajtótájékoztatóján. A jelenlegi kormány és a kormánykoalíció négy éve folyamatosan törvény- és alkotmánysértések sokaságát követi el, s ez politikailag, erkölcsileg és jogilag kormányzásra alkalmatlanná teszi - jelentette ki az ellenzéki politikus.

A HAJDÚ-BIHAR megyei közgyűlés választásának eredménye

Helyi - 2006-10-03

A megyei közgyűlés létszáma : 40 fő ebből  

  - 16 fő a 10 000 - nél több lakosú települések szavazatai alapján,   

  - 24 fő a 10 000 és annál kevesebb lakosú települések szavazatai alapján kap mandátumot

Hajdú-bihari polgármesterek

Helyi - 2006-10-02

Számos településen nem kapott bizalmat a korábbi polgármester. Sokhelyütt igen szoros volt a küzdelem. Az MSZP-SZDSZ koalíció jelöltje vesztett, a FIDESZ jelöltje nyert Hajdúböszörményben, Püspökladányban, és Biharkeresztesen.

FIDESZ győzelem Debrecenben

Helyi - 2006-10-01

Megismételte négy évvel ezelőtti győzelmét a FIDESZ Debrecenben, mert valamennyi egyéni körzetben győztek a párt jelöltjei. A képviselőtestület -nem végleges-összetétele az alábbi:

Kósa Lajos győzött Debrecenben

Helyi - 2006-10-01

Kilencvennyolc százalékos feldolgozottság mellett Kósa Lajos, Debrecen korábbi fideszes polgármestere vezet, ezzel gyakorlatilag - nem hivatalosan - győztesnek tekinthető. (51430 szavazat)   

Minősített vállalat lett a Debreceni Vagyonkezelő Zrt.

Helyi - 2006-09-29

A Debreceni Vagyonkezelő Zrt. 2005 májusában kezdte meg tanácsadója, a Qualimed-IL Minőségügyi és Vezetési Tanácsadó Kft. segítségével az ISO 9001:2000 minőségirányítási rendszer kialakítását. A fenti szabvány szerinti tanúsító auditra 2006. július 4-én került sor.

Kuncze Gábor: az SZDSZ támogatja a miniszterelnököt

Helyi - 2006-09-28

Gyurcsány Ferencnek ki kell tartania, az SZDSZ ebben támogatja a miniszterelnököt - jelentette ki Kuncze Gábor Debrecenben. A Liberális esték keretében tartott fórumon SZDSZ elnöke arról beszélt, hogy a konvergenciaprogramot nem szabad az EU-ra fogni, a költségvetés egyensúlyát magunk miatt kell megteremteni.

Az iskolákra kellene figyelni

Helyi - 2006-09-26

Gusztos Péter országgyűlési képviselő és Kovács László polgármesterjelölt közös sajtótájékoztatójának elején Kovács László arról beszélt, hogy az általános- és középiskolák működési feltételei sokat romlottak az elmúlt években, Debrecenben. Ez részben a látványépítkezéseknek, illetve ezek működési-költség gerjesztő hatásának tudható be.

Tőkés László összetartásra és kitartásra buzdított Debrecenben

Helyi - 2006-09-25

Összetartásra, mértéktartásra és kitartásra buzdította mintegy ezer fős hallgatóságát vasárnap este a debreceni Kossuth téren Tőkés László királyhágó-melléki református püspök. A kormány és a kormányfő lemondását követelő, nemzetiszínű zászlókat lengető tömeg előtt Tőkés László örömmel jelentette ki, hogy az egyházak egységesen foglaltak állást a hazugsággal szemben.

A Nagyerdő szélén épül a Hotel Oliva

Helyi - 2006-09-21

4 milliárd forintos beruházással, 4 csillagos szállodát épít a Divinus Alapkezelő Zrt Debrecenben, az egykori TOT üdülő helyén. Az alapkőletételen megtudtuk: a szálloda szolgáltatásai valójában az 5 csillagos minősítést is elérik, csak a szobák alapterülete kisebb. A kivitelező a nyíregyházi székhelyű Aktuál Bau Kft.

Amerikai Kuckó nyílt Debrecenben

Helyi - 2006-09-19

Az Amerikai Kuckó (American Corner) a Debreceni Polgármesteri Hivatal, a Debreceni Egyetem és az Egyesült Államok Nagykövetségének együttműködése által jött létre. Az Amerikai Kuckó friss és megbízható információt nyújt az Egyesült Államokról, könyvtára, Internet hozzáférési lehetősége és a város lakosságának szóló helyi programjai révén.

Közös kikapcsolódás az erdészeknél

Helyi - 2006-09-18

Több százan vettek részt a szombaton megrendezett Nyírerdő családi napon: még az időjárás is kegyeibe fogadta a kikapcsolódni vágyó erdészeket és családtagjaikat, hiszen kellemes meleg várta a – Debrecen közelében levő – hármashegyi pihenőcentrumba érkezőket.

Debrecen fejlesztési céljai

Helyi - 2006-09-16

Az önkormányzat szeptember 14-i ülésén tárgyalta azt az előterjesztést, amely a hajdúsági megyeszékhely fejlesztési céljait rögzíti. Az előterjesztést, rendkívüli fontosságára tekintettel, teljes terjedelmében közöljük.

Zebrafestés Debrecenben

Helyi - 2006-09-14

Ezzel a kezdeményezéssel elsősorban a környék közlekedésbiztonsági problémájának a megoldatlanságára kívánjuk felhívni a figyelmet, másodsorban pedig emlékeztetni szeretnék Kósa Lajos polgármester urat és Pajna Zoltán alpolgármester urat - jelenleg a környék önkormányzati képviselőjét -, hogy tartsák be a 2005. augusztus 17-i sajtótájékoztatójukon tett ígéretüket.

Egészségügyi beruházások Debrecenben

Helyi - 2006-09-10

Negyedmilliárd forintos állami támogatásból megújultak a Kenézy Gyula Kórház szülészeti–nőgyógyászati osztályának műtői. Az új műtőket ünnepélyes keretek között Molnár Lajos egészségügyi miniszter adta át szombat délelőtt, aki hangsúlyozta: az egészségügyi reformmal 60 év hamis illúziójának, az ingyenesség és a biztonság hamis látszatának szétrombolása kezdődött meg.

A Zebra akció: rendőrileg akadályoztatva

Helyi - 2006-09-08

Meglehetősen érdekesnek tartjuk, hogy egy ártalmatlan lakossági kezdeményezés ilyen mértékben felkeltette a rendőrség figyelmét. S természetesen nem feltételezzük, hogy ennek hátterében azok az érintett városi vezetők  - Kósa Lajos polgármester úr és Pajna Zoltán alpolgármester úr - állnának, akiktől adófizető és választópolgárként a korábban tett ígéreteik betartását próbáljuk meg számon kérni.

Bővült a debreceni repülőtér

Helyi - 2006-09-08

Háromszorosára bővült a Debreceni Nemzetközi Repülőtér utasforgalmi épülete, amely már a Schengeni Egyezményben rögzített követelményeknek is megfelel. A 800 millió forintba került új épületet Kósa Lajos polgármester adta át.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza