Helyi

Eredmények megjelenítése 1801-től 1820-ig 1965 találatból.

Alacsonyabb díjra fix összegű növelés Debrecenben

Helyi - 2006-12-01

Ötven százalék, legfeljebb négy-öt százaléknyi eltéréssel lehet a debreceni távhő árának növekedése. Az említett arány a debreceni, jelenlegi árhoz képest jelent emelést, ugyanis a gáz ár-támogatásának megvonása Győrben 100; Budapesten pedig 45 százalékos többlet kiadást eredményez.

Az Észak-alföldi régió nagy, kiemelt és központi projektjeinek listája

Helyi - 2006-11-30

Magyarországon és így az Észak-alföldi régióban a 2007-2013-as időszakra való felkészülés keretében zajlik a II. Nemzeti Fejlesztési Tervhez és annak operatív programjaihoz kapcsolódó régiós projektek összegyűjtése. A nagy- központi- és kiemelt projektek meghatározása és nevesítése több szempontból fontos:

Kósa: szabadelvű, polgári politikus vagyok - spekuláció a Fidesz-elnöki poszt

Helyi - 2006-11-28

"Egy nagyvárosi polgármester mindenkor a választóit, a városát kell, hogy képviselje" - írja az MTI-hez eljuttatott közleményében Kósa Lajos. Debrecen fideszes polgármestere kifejti: pártszínekben, pártpolitikusként csak nagy körültekintéssel tud egy polgármester szerepelni. Egy pártelnök pozíciójából adódóan az esetek többségében pártpolitikai szempontok szerint politizál.

Egyetemi elismerések

Helyi - 2006-11-28

A Debreceni Egyetemet nemzetközi Socrates-díjjal tüntették ki. Az elismeréssel az Európai Üzleti Társaság jutalmazza a kontinens legjelentősebb felsőoktatási intézményeit. A Debreceni Egyetem Közép-Európa egyik legsikeresebb integrált egyeteme.

Új alelnök a megyeházán, főigazgatói pályázat a kórházban

Helyi - 2006-11-23

Ülést tartott a megyei önkormányzat november 22-én. A megye napján tartott közgyűlésen megválasztották a megyei közgyűlés új alelnökét, Hajdúnánás egyik önkormányzati képviselője, Szólláth Tibor személyében. Emellett megalakultak a hivatal munkabizottságai, a képviselők pedig döntöttek arról, hogy pályázatot írnak ki a Kenézy Gyula Kórház főigazgatói posztjára.

Liberális álláspont a repülőtérrel kapcsolatos előterjesztésről

Helyi - 2006-11-23

A képviselőtestület régebbi tagjai már-már megszokták, hogy vannak ügyek, amelyekkel évenként többször is foglalkozniuk kell. Ilyen „ügy” a Debreceni Repülőtér is, amelynek beruházási igényeivel legutóbb június végén foglalkoztunk.

III. Debreceni Könyvszemle

Helyi - 2006-11-21

A tavalyinál gazdagabb kulturális program várja az érdeklődőket november 23. és 25. között a III. Debreceni Könyvszemlén, ahol az idén több mint hatvan könyv-kiadó képviselteti magát. A finn kulturális értékeket is bemutató rendezvény díszvendége Szabó Magda író és Buda Ferenc költő lesz. 

Kétezer tonna e-hulladékot dolgozhatnak fel Debrecenben

Helyi - 2006-11-20

Elektronikai hulladékbontó üzemet adtak át hétfőn Debrecenben az A.K.S.D. Kft. Regionális Hulladékkezelő Központjában. Az észak-alföldi régióban egyedülállónak tekinthető beruházás évente kétezer tonna e-hulladék kezelését teszi lehetővé - mondta el az átadáskor Gosztola Ferenc kereskedelmi és marketingigazgató.

Egy kezdeményezés és visszhangja

Helyi - 2006-11-17

Az alábbiakban szó szerint idézzük Dr. Bazsa György frakcióvezető Kósa Lajos polgármesternek címzett levelét, majd. Dr. Kovács Zoltán kommunikációs tanácsnok reagálását az ügyben. A szerkesztőség véleménye a jegyzet rovatban olvasható.

Kiállítás a Nagykönyvtárban

Helyi - 2006-11-16

"Debreceni vonatkozású művek a hadizsákmányként elhurcolt sárospataki könyvek között" címmel kamarakiállítás mutatja  be a rendkívül gazdag téma néhány fontos részletét a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtárában. A hatvanegy év után hazakerült könyvanyagnak sok Debrecenhez kapcsolódó kötete van, ez a tény is jól reprezentálja a város egyházi, művelődési, gazdasági súlyát.

Erősödő szomszédi viszony

Helyi - 2006-11-15

Az Európai Unió keletei határainak hangsúlyosabb szerepvállalására hívta fel a figyelmet az „Úton az új Európai Szomszédság felé” című konferencia , mely a 2005 decemberében útjára indult nemzetközi programot kívánta bemutatni. A NEEBOR- Keleti Határrégiók Hálózata célja, hogy gyakorlati tapasztalatok megismertetésével erősítse a keleti határok régióinak ismertségét és együttműködésre ösztönözze a szomszédos országok határmenti térségeit.

MSZP-kérés: Kósa Lajos vegyen részt a november 22-i találkozón!

Helyi - 2006-11-15

A Hajdú-Bihar megyei MSZP üdvözli a miniszterelnök azon kezdeményezését, hogy november 22-ére találkozóra hívta a megyei jogú városok polgármestereit és a regionális fejlesztési tanácsok vezetőit, hogy egyeztessenek a Magyarország jövőjét meghatározó fejlesztésekről. Ez a lépés ismételten kifejezi a kormány és az MSZP együttműködési készségét.

Regionális átszervezés: az ÁNTSZ elkerül?

Helyi - 2006-11-15

Az Indexdebrecen úgy tudja: a debreceni ÁNTSZ szakmai munkájának erősen kifogásolható színvonala, illetve az ott folyó munka ellenőrzésében – a megyei ÁNTSZ részéről - nem mindig tapasztalható szigorúság az egyik valódi, ha nem is a döntő indoka annak, hogy - a jövő év elejétől- Debrecenből Szolnokra kerül az ÁNTSZ regionális központja.

Önkormányzati cégvezetők Oroszországban

Helyi - 2006-11-13

Delegáció utazik Kósa Lajos vezetésével Oroszországba ezen a  héten.  Putyin elnök tavaszi magyarországi látogatásakor történt a kapcsolatfelvétel, amikor Cseljabinszk megye kormányzójával és gazdasági miniszterével találkozott Debrecen polgármestere. 

Kereskedelmis szalagavató

Helyi - 2006-11-12

Három szakmunkásképzős és négy szakközépiskolás osztály – összesen közel 250 diák – szalagavató ünnepségét tartotta szombaton a debreceni Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola a Hódos Imre Városi Sportcsarnokban.  

Megállapodás a Nagyerdő védelmére

Helyi - 2006-11-10

A NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. és a Debreceni Polgárőr Szövetség együttműködési megállapodást kötött a társaság Debreceni Erdészetének területén folyó természetvédelmi és erdészeti tevékenység támogatására. A Polgárőr Szövetség tagjai vállalták, hogy a jövőben figyelőszolgálatot hoznak létre, és kiemelt figyelmet fordítanak a Nagyerdő védelmére.

Díszdoktorok avatása

Helyi - 2006-11-10

Díszdoktorokat avattak csütörtökön a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen. A Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódva 5 teológus, illetve lelkész kapta meg az elismerő címet.

Újabb szobor a DE OEC szoborparkjában

Helyi - 2006-11-07

Dr. Krompecher István (1905-1983) akadémikus egyetemi tanárra, az Anatómiai Intézet egykori igazgatójára emlékeztek tanítványai, tisztelői a DE OEC Anatómiai-, Szövet és Fejlődéstani Intézet előadótermében kedden délelőtt Az emlékülést követően került sor mellszobrának felavatására a DE OEC szoborparkjában.

Kistérségi képviselők a fejlesztési tanácsokban

Helyi - 2006-11-07

Az elmúlt héten Hajdú-Bihar megyében a megyei kistérségi fórum döntött arról, hogy kik képviseljék a kistérségeket a Hajdú-Bihar Megyei Területfejlesztési Tanácsban, illetve az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanácsban.

25 millió kártalanítás, 5 év börtönért?

Helyi - 2006-11-07

Tizenöt, illetve tíz millió forint kártalanítást ajánlott fel perük második tárgyalásán az állam jogi képviselője Burka Ferencnek és fiának, akik több, mint öt évet töltöttek ártatlanul börtönben, egy 1999-ben, Újszentmargitán elkövetett emberölés miatt. Az alperes, az állam korábban vitatta a kereset jogalapját, ezúttal elismerte azt.