Helyi

Eredmények megjelenítése 1801-től 1820-ig 2006 találatból.

Hálaadó ünnepi istentisztelet a Nagytemplomban

Helyi - 2007-01-29

Dr. Bölcskei Gusztáv püspök urat a Tiszántúli Református Egyházkerület 1996-ban püspökévé választotta, s ettől az időponttól kezdve tölti be a Debrecen-Nagytemplomi

püspök-lelkipásztori állását is. Még ugyanebben az évben a Magyarországi Református Egyház Zsinata lelkészi elnökévé választotta.

Az esélyegyenlőség éve

Helyi - 2007-01-27

Minden országban hiányt szenved az esélyegyenlőségi politika, ezért az Európai Unió kommunikációjában kiemelt figyelmet szentel ennek a kérdésnek - mondta Lévai Katalin szocialista európai parlamenti képviselő pénteken Debrecenben, sajtótájékoztatón.

SZŐTTES KIÁLLÍTÁS

Helyi - 2007-01-25

Báthoriné Gém Eszter szövő Népi Iparművész munkáiból január 26-án (pénteken) 16.30-kor nyílik kiállítás a Tímárház (Debrecen, Nagy Gál István u.6.) Kiállító termében. Az alkotások március 16-ig hétköznapokon 10-től 17 óráig, szombatonként 10-től 14 óráig tekinthetők meg.

 Folytatódik a debreceni repülőtér kármentesítése

Helyi - 2007-01-24

A debreceni repülőtér kármentesítése folytatódik az idén, és 2008. szeptemberére befejeződik, erre több mint 900 millió forintot nyer pályázaton az önkormányzat - közölte Kósa Lajos polgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Az SZDSZ–nek is köszönhetően: Hamarabb elévül a "Mikulás-csomag"

Helyi - 2007-01-24

Az elmúlt év végén módosult az a törvény, amely a parkolást szabályozza Magyarországon. A törvénymódosítás beterjesztője Hankó-Faragó Miklós liberális képviselő volt. Ezek szerint a parkolási társaságoknak a jövőben 60 napos kiértesítési határidővel kell számolniuk a korábbi öt év helyett, és a behajtás határideje is egy évre csökken.

Átlátható, nyitott munka az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési tanácsban

Helyi - 2007-01-23

A kis- és közepes vállalkozások, valamint az önkormányzatok és a civil szervezetek támogatásával a régió fejlődését alapozza meg az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési tanács, amely ettől az évtől kezdve a korábbi éves összeg nyolc-kilencszeresével segítheti a régió fejlődését.

Új vezetők az MSZP-ben

Helyi - 2007-01-23

Dr. Zsiros Zsolt, 34 éves jogász lett a január 19-én lezajlott tisztújítást követően a Magyar Szocialista Párt debreceni szervezetének elnöke. Az új vezető legfontosabb céljának a párt aktivitásának növelését tartja és szeretné, hogy a szervezet közelebb kerüljön a debreceni emberekhez.

X. Kamarabál programja

Helyi - 2007-01-23

A Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara 10. alkalommal rendezi meg, január 27-én, a Kölcsey Központ nagytermébrn a Kamarabált, felelevenítve a XIX. századi üzletemberek szórakozásának hagyományait.

Társelnököket választott a Regionális Fejlesztési Tanács

Helyi - 2007-01-22

Az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács társelnököket választott, akik 2007. január 11.-től a következő önkormányzati választásokig töltik be funkciójukat. Mint az Gazda László elnök hétfői,debreceni sajtótájékoztatóján elmondta:együttes munkálkodást  remél a társelnököktől, a régió fejlesztése érdekében.

MSZP: tisztújítás Hajdú-Biharban

Helyi - 2007-01-20

Debrecenben már befejeződött, Hajdú-Bihar megyében még tart a jelöltállítás a tisztújító közgyűléseket megelőzően a szocialista pártban - jelezte az MTI-nek Oláh Lajos országgyűlési képviselő, megyei pártelnök.

Új évben új néven

Helyi - 2007-01-17

Megváltoztatta a nevét a debreceni Független Fórum Egyesület, amely ezentúl Civil Fórum Debrecen Egyesület néven működik - jelentette be Gondola Zsolt, a szervezet elnöke és önkormányzati képviselője szerdán sajtótájékoztatón.

45 millió forintos kártérítés ártatlanul töltött börtönévekért

Helyi - 2007-01-17

Ártatlanul letöltött börtönévekért 45 millió forint nettó kártérítést kap a Hajú-Bihar megyei Burka Ferenc és fia; a felek egyezségét szerdán végzésben rögzítette az eljáró bíróság - tájékoztatta az MTI-t Zeke László, a két férfi ügyvédje.

Burka-ügy: a 45 milliós bírói ajánlatot az állam képviselői nem fogadták el.

Helyi - 2007-01-12

Váratlan fordulattal folytatódott a legutóbbi tárgyaláson a Burka-ügy Debrecenben a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon. A bíró javaslata szerint nettó 45 millió forintot kellene fizetnie az államnak idősebb és ifjabb Burka Ferencnek. Burkáék igen, az állam képviselőin azonban nem fogadták el az összeget. Így továbbra sincs megegyezés az ügyben.

Kanada nagykövete Debrecenbe látogat

Helyi - 2007-01-08

 A magyar kivándorlás – Kanada és az ′56-os forradalom címmel nyílik dokumentumkiállítás január 9-én, kedden 11 órakor Debrecenben, a Kölcsey Központ körfolyosóján. A tárlatot Róbert Hage, Kanada magyarországi nagykövete és Kósa Lajos, a cívisváros polgármestere nyitják meg.

Debrecenben lesz az idei EFOTT

Helyi - 2007-01-08

Hat zenei színpad, kulturális, sport és turisztikai programok, nemzetek, városok kultúráját bemutató helyszínek várják a résztvevőket 2007-ben az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára (EFOTT). A július 24-29. közötti rendezvényt a Debreceni Egyetem HÖK és egy szolgáltató közhasznú társaság szervezi a hajdú-bihari megyeszékhelytől tíz kilométerre fekvő Vekeri-tónál.

Tiszteljük a tényeket, Polgármester Úr!

Helyi - 2007-01-05

Január 4-én Bazsa György és Szathmári Károly szocialista képviselők – „Drága” városunk címmel – sajtótájékoztatót tartottak arról, hogy a Magyar Hírlap január 3-án, részletes összehasonlító adatok alapján a közszol­gáltatások árait elemezve azt állítja: „Noha Debrecen egyik csoportban sem szerepel az első he­lyen, az árak összesítésével a második legdrágább hazai nagyváros lett.”

Debrecenben az Észak-alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal

Helyi - 2007-01-05

A kormányzati szervezetalakítással összefüggő törvény felhatalmazta a kormányt a közigazgatási hivatalok regionalizációjára. 2006. december 31-én a megyei közigazgatási hivatalok megszűntek, 2007. január 1-jétől regionális közigazgatási hivatalok alakultak, megyei kirendeltségekkel.

„Drága” városunk

Helyi - 2007-01-04

Drágaság tekintetében is az ország 2. városa lettünk. „Gratulálunk az ezüstéremhez” annak a pártnak, melyik azzal kampányolt: megállítjuk a drágulást a megye/város határánál! Nem megállították, infláción felül fokozták az áremeléseket.- Dr. Bazsa György frakcióvezető és Szathmári Károly önkormányzati képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Félmilliós petárdafogás Debrecenben

Helyi - 2007-01-03

A Debreceni Rendőrkapitányság a szilveszter megelőző napokban fokozottan ellenőrizte a piacok, bevásárlóközpontok, belvárosi övezetek környékét, az illegális pirotechnikai árusítók kiszűrése érdekében.

Ú J É V I    K O N C E R T

Helyi - 2007-01-01

2007. január 1.

 Református Nagytemplom

16 óra