Jogtudor

Eredmények megjelenítése 1201-től 1220-ig 1275 találatból.

 Értékesítésre is lehet majd alapítani gazdasági társaságot

Jogtudor - 2007-03-18

Az új cégtörvény ügyvédek és ügyvédi irodák számára lehetővé teszi az értékesítési célú cégalapítást. Az új címszó alá került vadonatúj szabályok az igazságügyi és rendészeti miniszter által a parlamenthez benyújtott törvénymódosításban olvashatók.

Közlemény Budaházy György büntető védelméről  

Jogtudor - 2007-03-17

Budaházy Györgyöt 2007. március 15-én délután fél három körül között fogták el Budapesten a Deák téren civil ruhás rendőrök, miután részt vett az ünnepi megemlékezéseken.

Veres: a kormány alkotmányossá kívánja tenni az elvárt adót

Jogtudor - 2007-03-15
A kormány  alkotmányossá kívánja tenni az elvárt adót, így az elképzelések  szerint azok a vállalkozások, amelyek adóalapja nem éri el a  korrigált bevétel két százalékát, azok elvárt adó fizetésére lesznek  kötelezettek július 1-től - jelentette be a  pénzügyminiszter.   

 Az Országgyűlés elfogadta az MNB-ről szóló törvény módosítását

Jogtudor - 2007-03-13

Az Országgyűlés hétfőn nagy többséggel fogadta el a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvény módosítását.

 Igent mondott a társasági adóra a Költségvetési bizottság

Jogtudor - 2007-03-12

Az Országgyűlés költségvetési bizottsága hétfőn 2 tartózkodás mellett általános vitára bocsátotta az elvárt adóra vonatkozó szabályok megszüntetésére irányuló törvényjavaslatot.

 Újra demonstrálhatnak a Kossuth téren az FB döntése szerint

Jogtudor - 2007-03-10

Újra demonstrálhatnak a Kossuth téren Satuék; Lanczner "Satu" Ferdinánd kérelme nyomán a Fővárosi Bíróság hatályon kívül helyezte a rendőrség elutasító határozatát és lehetővé tette, hogy "a bejelentésnek megfelelő keretek közt" (...) "járőrözzenek" a tüntetők - tudatta a bíróság sajtótitkársága.

Szabálysértést követ el, aki passzív ellenállást tanúsít a rendőrrel szemben

Jogtudor - 2007-03-09

Akár ötvenezer forintra is büntethető az, aki a jogszerűen intézkedő rendőrnek nem engedelmeskedik, "passzív ellenállást" tanúsít - erről a múlt héten döntött a kormány, a rendelet módosítását a Magyar Közlönyben tették közzé. Az új szabály március 11-től lép hatályba.

Tájékoztató a magánszemély adóazonosító jelének a kifizető, az önkormányzati adóhatóság és a munkaügyi kirendeltség részére történő kiadásáról

Jogtudor - 2007-03-06

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (továbbiakban Art.) alapján az állami adóhatóság az adószámmal nem rendelkező magánszemélyt az adóazonosító jelén ¬– a magyar állampolgársággal nem rendelkező magánszemély esetén az állampolgárságát is feltüntetve – tartja nyilván (Art. 24. § (3) bekezdése).

A 2007. március 1-je és március 31-e között  alkalmazható üzemanyagárakról

Jogtudor - 2007-02-22

A személyi jövedelemadóról szóló - többször módosított - 1995. évi CXVII. törvény 82. § (2) bekezdése arra kötelezi az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalt, hogy havonta tegye közzé a tárgyhónapban a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolással kapcsolatosan alkalmazható üzemanyagárat.

Tájékoztató az illetékbevételek alakulásáról

Jogtudor - 2007-02-21

Az APEH az illetékbevételek alakulásáról a 40/2006. PM rendelet 6.§-a alapján minden hónap 15-ig tájékoztatást tesz közzé a www.apeh.hu honlapján a Szervezet/Üvegzseb menüpont alatt. A megjelentetett adatok egyfelől az illetékbevételek képződését, másfelől a felosztását tartalmazzák, amelyek ezáltal minden érdeklődő számára megismerhetővé válnak.

Közcélú adományozás

Jogtudor - 2007-02-19

Az általános forgalmi adóról szóló törvény (áfa-törvény) értelmében nem minősül termékértékesítésnek a közcélú adomány.

Ezek szerint a közcélú adományozás kapcsán nem keletkezik áfa fizetési kötelezettség.

Jogerősen pert nyert a TASZ a Pénzügyminisztériummal szemben

Jogtudor - 2007-02-16

Jogerősen pert  nyert a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet a  Pénzügyminisztériummal (PM) szemben; így a tárcának közölnie kell, a  tavalyi költségvetés féléves adataiban mi növelte 100 milliárd  forinttal a hiányt.   

Személyi jövedelemadó 1 százaléka: mit kell tenni?

Jogtudor - 2007-02-14

A személyiségi jogok védelme érdekében fontos előírása a törvénynek, hogy a rendelkező nyilatkozat tartalmát és a rendelkező személyét a munkáltató, illetőleg az adóhivatali ügyintéző nem ismerheti meg.

Hogyan lehet a személyi jövedelemadó 1 százalékáról rendelkezni?

Jogtudor - 2007-02-11

A személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint, külön törvényben meghatározott módon és feltételekkel minden adófizetőnek minden évben lehetősége van arra, hogy az összevont adóalapjának a kedvezmények levonása után ténylegesen megfizetett adójából 1-1%-ot az általa meghatározott egy-egy kedvezményezett javára juttasson.

Pert nyert Dávid Ibolya: a fideszes polgármestert három évre próbára bocsátották

Jogtudor - 2007-02-08
A 2006-os országgyűlési választási kampányban, két fordulója között M. Henrik újhartyáni polgármester, a FIDESZ országgyűlési képviselőjelöltje, alaptalanul rágalmazta Dávid Ibolyát, fiát és családját

ISMÉT ADÓKEDD

Jogtudor - 2007-02-02

Mint ismeretes, ADÓKEDD elnevezéssel, a nagy érdeklődésre számot tartó, időszerű adózási témákról ingyenes előadások megrendezésével is igyekszik elősegíteni az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Észak-alföldi Regionális Igazgatósága ügyfeleinek adózással kapcsolatos tájékoztatását.

Az szja 1+1 százalékos rendelkező nyilatkozatok benyújtásának határidejéről

Jogtudor - 2007-01-31

a) Az önadózó 2007. évben is a személyi jövedelemadó bevallásával együtt nyújthatja be – a szokásos módon, zárt borítékban – az 1+1 százalékos rendelkező nyilatkozatát.

A foglalkoztatói bejelentésről

Jogtudor - 2007-01-29

2007. január 01-től változtak a foglalkoztató kötelezettségei az általa foglalkoztatott biztosítottak jogviszonyának bejelentésével kapcsolatban.

 Már csak a kifizetett új kgfb érvényes februárban

Jogtudor - 2007-01-29

Elvileg január végén lejár az az egy hónapos határidő, amely alatt fizetés nélkül is vállalja az új kötelező gépjármű felelősségbiztosító a kockázatot. Ha az új biztosító nem küld csekket a hónap végéig, akkor díjhalasztással vállalhatja a kockázatot.

Átvezetési és kiutalási kérelem beadásával kapcsolatos tájékoztatás

Jogtudor - 2007-01-26

Tájékoztatjuk a Tisztelt Adózókat, hogy 2007. február 1-től az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal a 0617. számú, ,,Átvezetési és kiutalási kérelem a folyószámlán mutatkozó túlfizetéshez” elnevezésű nyomtatványt nem fogadja el.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza