Jogtudor

Eredmények megjelenítése 1501-től 1520-ig 1634 találatból.

Ismét elutasították Malina Hedvig panaszát

Jogtudor - 2007-08-09

Újabb elutasított panasszal bővül a nyitrai magyar egyetemista, Malina Hedvig ügyvédjének aktája: a nyitrai kerületi ügyész szerdán nem fogadta el Roman Kvasnica panaszát, aki azt kifogásolta, hogy az ügyfelét tavaly szeptemberben hamis indokkal csalták be a rendőrségre, ahol órákon át faggatták és előzetes letartóztatással fenyegették meg, végül vádindítvány is készült ellene.

Másfélezernél több aláírás a Malina Hedvig-ügy teljes feltárásáért

Jogtudor - 2007-08-07

Ezerötszáz-ötven aláírást gyűjtött eddig össze a Fair-play nevű szlovák polgári társulás, amely július 21-én országos akcióba kezdett, hogy a Nyitrán megvert magyar egyetemista, Malina Hedvig ügyében a rendőrség és ügyészség szakszerű és pártatlan magatartását, az igazság kiderítését sürgesse.

Törvénymódosításra van szükség a gyógyszeradókkal kapcsolatban

Jogtudor - 2007-07-31

A Gyógyszer-gazdaságossági törvény kihirdetése óta számos, a törvény értelmezésével kapcsolatos kérdés vetődött fel.

A késedelmi kamat a gazdálkodó szervezetek esetében

Jogtudor - 2007-07-27

Ki ne találkozott volna a késedelmi kamattal? Erről mindenki hallott már, és talán a legtöbben úgy is gondolják, hogy pontosan ismerik az erre vonatkozó jogi szabályozást. Javaslom azonban, hogy ezen a területen frissítsük fel tudásunkat.

FOLYÓSZÁMLA ÉRTESÍTŐK AZ APEH-TÓL

Jogtudor - 2007-07-25

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal az egyéni vállalkozók és magánszemélyek részére 2007. július-augusztus hónapban, míg a gazdálkodó szervezetek részére 2007. október 1-31. közötti időszakban postázza a folyószámla kivonatokat és a 2006. évre felszámított késedelmi pótlékról szóló értesítéseket.

Új bevándorlási törvények július 1-jétől

Jogtudor - 2007-07-07

Július 1-jétől új szabályok léptek életbe az Európai Gazdasági Térségből (EGT), illetve harmadik országokból érkező magánszemélyek magyarországi beutazására vonatkozóan. Az új jogszabályok bevezetésével Magyarország célja az EGT előírásokkal való harmonizáció, valamint a Schengeni Egyezmény és rendszer jövő év elejére tervezett bevezetésének előkészítése.

A diákok nyári munkavégzésének adójogi kérdéseiről

Jogtudor - 2007-07-04

A közép vagy felsőfokú oktatásban résztvevő diákok szakmai gyakorlata:

Amennyiben a hallgató a szakmai gyakorlata idején a mindenkori minimálbér 15%-át meghaladó díjazásban részesül, úgy az a feletti rész már egyéb jövedelemnek minősül, mely személyi jövedelemadó, és százalékos EHO fizetési kötelezettséggel jár

Az APEH közleménye a számla, egyszerűsített számla, nyugta nyomtatványokkal kapcsolatos változásokról

Jogtudor - 2007-07-03

1. A 2007. január 1. előtt legyártott nyugta és számla nyomtatványok forgalmazhatósága megszűnik 2007. július 1-től és azok csak 2007. december 31-ig használhatók fel.

A 2007. január 1-jét megelőzően előállított és nyilvántartásba vett nyomtatványokat a felhasználóknak 2007. december 31. napjával le kell zárni.

MNB: Lejár Auth Henrik és Adamecz Péter megbízatása

Jogtudor - 2007-07-01

A Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsát júliustól - Király Júlia MNB-alelnökké kinevezése után - a jelenlegi 13 tag helyett 12 tag alkotja majd, miután hétfőn lejár Auth Henrik és Adamecz Péter alelnöki mandátuma.

Újabb adómentes szolgáltatásokat nyújthatnak az önsegélyező és egészségpénztárak

Jogtudor - 2007-07-01

Július 1-jétől adómentesen lehet igénybe venni a beiskolázási támogatást az önsegélyező pénztári számla terhére, az egészségpénztárak pedig a sportcélú szolgáltatások igénybevételét támogathatják majd adómentesen. A kormány szerdán döntött az egészség- és önsegélyező pénztárak adómentes szolgáltatásainak kibővítéséről.

A kormány szigorítja a hulladékimport-szabályozást

Jogtudor - 2007-06-28

A német importszemét-ügyhöz hasonló esetek megelőzése érdekében a kormány szigorítja az országba bekerülő hulladékszállítmányok szabályozását - jelentette be Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón. A miniszter közölte, hogy a július 12-től hatályos előírások alapján az importáló cégeknek precízebb dokumentációt kell vezetniük, és pénzügyi biztosítékkal kell szolgálniuk tevékenységükhöz.

Módosították a rendőrségről szóló törvényt

Jogtudor - 2007-06-26

Az Országgyűlés hétfőn módosította a rendőrségről szóló törvényt, amellyel lehetővé válik a rendőrség és határőrség integrációja.

BŐVÜL A START-PROGRAM

Jogtudor - 2007-06-20

2007. július 1-jétől bővül a Start-kártyára jogosultak köre. Megjelenik a Start Extra, valamint a Start Plusz kártya is. Ki igényelheti, és milyen kedvezményre jogosítanak az új típusú kártyák?

BIZTOSÍTOTTAK BEJELENTÉSE

Jogtudor - 2007-06-18

A biztosítottak bejelentését a foglalkoztató 2007.01.01-jét megelőzően az illetékes egészségbiztosítási igazgatási szervhez teljesítette. Az egycsatornás adatszolgáltatási rendszer kialakítása szükségessé tette, hogy ezen időpontot követően a foglalkoztató (munkáltató, kifizető) bejelentési kötelezettségét az illetékes elsőfokú állami adóhatósághoz teljesítse.

Módosul a pénzmosásról szóló törvény

Jogtudor - 2007-06-13

A legújabb uniós szabályoknak való megfelelés a célja a pénzmosási törvény módosításának, amelyet a  pénzügyminiszter terjesztett a parlament elé. Az Országgyűlés honlapján megtalálható törvényjavaslat indoklása szerint tavaly egy EK rendelet tovább finomította azokat a szabályokat, amelyek célja a pénzátutaló személyének visszakereshetősége.

Múzeum körúti erőszak: elrendelték a sértett egyik tanújának védelmét

Jogtudor - 2007-06-12

Elrendelték a Múzeum körúti erőszak ügyében az egyik tanú személyi védelmét, miután azt állította: a sértett - a sajtóban E. Zsanettként szereplő 21 éves lány - megfenyegette, mert nem azt a tanúvallomást tette, amit megbeszéltek

Az amerikai igazságügyi bizottság a guantámói foglyok javára szavazott

Jogtudor - 2007-06-08

Az amerikai szenátus igazságügyi bizottsága jóváhagyta azt a törvénytervezetet, amely visszaállítaná a guantánamói amerikai támaszponton őrzött, terrorizmussal gyanúsított foglyok polgári jogait. A 11 igen és 8 nem szavazattal elfogadott törvénytervezet kiterjesztené a habeas corpus szabályt a foglyokra, akiknek így joga lenne polgári bíróságnál panaszt tenni a fogva tartás ellen.

APEH: megerősítve folytatják tevékenységüket a Rapid csoportok

Jogtudor - 2007-06-06

Június elejétől a korábbiaknál is erőteljesebben lépnek akcióba a feketegazdaság visszaszorítása érdekében az adóellenőrökből és pénzügyőrökből álló, úgynevezett Rapid csoportok - közölte az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) szerdán.

Módosul az elektronikus kereskedelmi törvény

Jogtudor - 2007-06-05

A tervek szerint még a nyár elején módosul az elektronikus kereskedelemről szóló törvény: a jogszabály ezt követően sem lesz liberálisabb, sőt, tételesen kimondja, hogy már az az elektronikus levél is tiltott, amelyik a címzett hozzájárulását kéri pl reklámok elektronikus továbbításához.

Veres: őszig megszületnek a rendeletek a pénzügyi tárgyú törvényekhez

Jogtudor - 2007-06-04

A kormány - a szakmai érdekképviseletekkel egyeztetve - őszig kidolgozza a tőkepiaci és pénzügyi szolgáltatások egy részét szabályozó új törvények végrehajtási rendeleteit - mondta Veres János pénzügyminiszter egy konferencián hétfőn Budapesten.