Jogtudor

Eredmények megjelenítése 1481-től 1500-ig 1630 találatból.

Alapítványok, társadalmi szervezetek figyelmébe!

Jogtudor - 2007-09-11

E tájékoztatásunkkal azoknak a szervezeteknek szeretnénk eligazítást nyújtani, amelyek a magánszemélyek rendelkező nyilatkozatai alapján elnyerhetik a személyi jövedelemadó 1 százalékát, azaz kedvezményezettek lehetnek.

ADÓKEDD

Jogtudor - 2007-09-06

Mint ismeretes, ADÓKEDD elnevezéssel, a nagy érdeklődésre számot tartó, időszerű adózási témákról ingyenes előadások megrendezésével is igyekszik elősegíteni az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal ügyfeleinek adózással kapcsolatos tájékoztatását.

Holnaptól dolgozik a Kenedi-bizottság

Jogtudor - 2007-09-05

Csütörtökön tartja első ülését az állambiztonsági iratok átadását vizsgáló szakértői bizottság - írta a szerdai Népszava. A lap úgy tudja, hogy a bizottság tagjai péntektől keresik fel a katonai és polgári titkosszolgálatok iratgyűjtő helyeit.

Vizsgálat indult a Nyírmihálydi önkormányzat ügyében

Jogtudor - 2007-09-04

Hivatalból vizsgálatot indított a kisebbségi ombudsman Nyírmihálydi polgármestere feltételezett intézkedései miatt, mert sajtóinformációk szerint a hepatitiszfertőzött falu roma lakosai csak akkor kaphatnak szociális segélyt, ha rendet tesznek portájukon. Erről Kállai Ernő ombudsman beszélt az MTI-nek.

Előzetesben a tokaji pénzszállítóautó-rablás gyanúsítottjai és szüleik is

Jogtudor - 2007-09-03

Szüleikkel együtt helyezték előzetes letartóztatásba az idén márciusban történt tokaji pénzszállítóautó-rablás gyanúsítottjait. Vasárnap helyezték előzetes letartóztatásba a gyanúsítottakat és szüleiket is bűnpártolás miatt, az előírások szerint 30 napra.

Világgazdaság: nem lesz jövőre ingatlanadó

Jogtudor - 2007-08-31

Nem lesz jövőre ingatlanadó - így döntöttek az MSZP vezető testületei - olvasható a pénteki Világgazdaságban. Ezt Kékesi Tibor, a szocialista frakció költségvetési munkacsoportjának tagja nyilatkozta a lapnak. Hozzátette: a luxusadó értékhatárának lejjebb viteléről még folynak a koalíciós egyeztetések.

Változik a családi pótlék kifizetése jövőre

Jogtudor - 2007-08-30

Január elsejétől fokozatosan átveszi a családi pótlékok kifizetését a Magyar Államkincstár, a legalább 100 főt foglalkoztató cégek pedig kivonulnak a rendszerből - tudta meg a szociális tárcától a Népszava. A családoknak csupán mintegy 30 százalékát érinti a módosítás.

Helyreigazításra kötelezték a Magyar Nemzetet Kóka számlaügye miatt

Jogtudor - 2007-08-29

Első fokon, nem jogerősen helyreigazításra kötelezte a Fővárosi Bíróság szerdán hozott ítéletében a Magyar Nemzetet, amiért a lap és annak internetes kiadása még júniusban azt a hamis látszatot keltette, hogy Kóka János gazdasági miniszter áfacsalást követett volna el.

Változik a nyugdíjszámítás

Jogtudor - 2007-08-28

Alacsonyabb összegű ellátásra számíthatnak a jövőre nyugdíjba menők. Ők mintegy nyolc százalékkal, egy teljes 13. havi nyugdíjnak megfelelő összeggel kapnak kevesebbet, mint azok, akik még az idén lesznek nyugdíjasok - írta keddi számában a Népszava.

Új cég- és társasági jogi szabályok

Jogtudor - 2007-08-27

A cégek társasági szerződéseinek korábban idén szeptember 1-jéig előírt kötelező módosítása jövő év júliusára tolódik, a társaságok saját honlapjaikon is közzétehetik a cégjegyzékben szereplő adatok módosítását, illetve olcsóbb és gyorsabb lesz szerződésmintával alapítani egy céget, mint hagyományosan – egyebek mellett ez a változás köszönt be szeptember 1-jétől.

Szerződést bont a szerb állami vasút a Trigránittal

Jogtudor - 2007-08-24

A szerb állami vasúttársaság eláll attól, hogy végleges szerződést kössön a Trigránittal, amely megnyerte az új belgrádi központi pályaudvar, a Prokop építésére még a múlt évben kiírt tendert. A Zeleznica Srbije vezérigazgatója csütörtökön közölte, hogy nem tárgyalnak tovább, mert a Trigránit a verseny megnyerése után olyan követelésekkel állt elő, amelyeket a beruházó nem kíván teljesíteni.

Veres Gábor és Veres Tamás közleménye

Jogtudor - 2007-08-22

Az elmúlt napokban sajnálatos módon a különféle médiumokban egy sikeres nyírbátori rendezvény, az AzFeszt szervezése kapcsán nevünket felhasználva édesapánkat dr. Veres János pénzügyminisztert, negatív színben feltüntető kampány indult. Az abszolút jogszerűen lezajlott üzleti vitát manipulált eszközökkel különféle bűncselekményekként mutatják be a médiumok.

Nincs változás az alkatrészellátás és a javítószolgálatok terén

Jogtudor - 2007-08-17

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége és más fogyasztóvédelmi társadalmi szervezetek már többször jelezték a jogalkotónak - így például a 2007 júliusában hatályba lépett jogszabály, az üzletek működési rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 133/2007. (VI.13.) Korm. rendelet előkészítése során is -, hogy jelenleg nincs jogszabály a tartós fogyasztási cikkek kötelező alkatrész-ellátásáról.

A nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshely-szolgáltatásról szóló173/2003. (X. 28.) Korm. rendelet módosítása

Jogtudor - 2007-08-16

A mai Magyar Közlönyben 218/2007. (VIII. 15.) Korm. rendelet számon megjelent, módosított rendelet szerint a szálláshely-szolgáltatók már a nyilvántartásba vételi kérelem benyújtásának napjától üzemeltethetik a nem üzleti célú közösségi, szabadidős (a továbbiakban: non-profit) szálláshelyet.

Vádemelést javasol a rendőrség Budaházy György ellen

Jogtudor - 2007-08-15

Az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete miatt vádemelést javasol Budaházy György ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda. Az NNI szóvivője a távirati iroda érdeklődésére elmondta: a férfi ellen a nyomozást augusztus 7-én lezárták, az iratokat vádemelési javaslattal továbbküldték a Fővárosi Főügyészségnek.

Egymásért-ügy: elutasította a bíróság a házi őrizetre vonatkozó kérelmet

Jogtudor - 2007-08-14

Helybenhagyta a Fővárosi Bíróság a Budai Központi Kerületi Bíróságnak azt a döntését, amelyben lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el F.-Sz. László és társai ellen - közölte az MTI-vel a Fővárosi Bíróság sajtótikársága. A közlemény szerint a végzést azzal hagyta helyben a bíróság, hogy a lakhelyelhagyási tilalom helyszínét Budapest és Pest Megye területére tekinti elrendeltnek.

Ismét elutasították Malina Hedvig panaszát

Jogtudor - 2007-08-09

Újabb elutasított panasszal bővül a nyitrai magyar egyetemista, Malina Hedvig ügyvédjének aktája: a nyitrai kerületi ügyész szerdán nem fogadta el Roman Kvasnica panaszát, aki azt kifogásolta, hogy az ügyfelét tavaly szeptemberben hamis indokkal csalták be a rendőrségre, ahol órákon át faggatták és előzetes letartóztatással fenyegették meg, végül vádindítvány is készült ellene.

Másfélezernél több aláírás a Malina Hedvig-ügy teljes feltárásáért

Jogtudor - 2007-08-07

Ezerötszáz-ötven aláírást gyűjtött eddig össze a Fair-play nevű szlovák polgári társulás, amely július 21-én országos akcióba kezdett, hogy a Nyitrán megvert magyar egyetemista, Malina Hedvig ügyében a rendőrség és ügyészség szakszerű és pártatlan magatartását, az igazság kiderítését sürgesse.

Törvénymódosításra van szükség a gyógyszeradókkal kapcsolatban

Jogtudor - 2007-07-31

A Gyógyszer-gazdaságossági törvény kihirdetése óta számos, a törvény értelmezésével kapcsolatos kérdés vetődött fel.

A késedelmi kamat a gazdálkodó szervezetek esetében

Jogtudor - 2007-07-27

Ki ne találkozott volna a késedelmi kamattal? Erről mindenki hallott már, és talán a legtöbben úgy is gondolják, hogy pontosan ismerik az erre vonatkozó jogi szabályozást. Javaslom azonban, hogy ezen a területen frissítsük fel tudásunkat.