Kiállítások

Eredmények megjelenítése 1-től 20-ig 40 találatból.

Nyolc modernista festőnő műveiből nyílik kiállítás Pécsen

Kiállítások - 2023-05-22

A másik Nyolcak - Festőnők a magyar képzőművészetben (1916-1936) címmel rendeznek kiállítást május 25-től Pécsen

Paletták – Czóbel Béla párizsi és magyarországi kapcsolatai

Kiállítások - 2023-05-20

A Szentendrei Czóbel Múzeum új állandó kiállítás-sorozata Czóbel Béla társadalmi kapcsolatainak szövevényes hálóját tárja fel, amely a 20. század eleji európai művészetet jellemző viharos változások közepette bontakozott ki. 2021-ben először vontak párhuzamot Czóbel életműve és második felesége, Modok Mária alkotása között.

Madarász Viktor és lánya festményeit mutatják be a szombathelyi Smidt Múzeumban

Kiállítások - 2023-04-07

Madarász Viktor és lánya, Adeline festői örökségét mutatja be az a tárlat, amely április 20-án nyílik és 2024. december 31-ig tekinthető meg a szombathelyi Smidt Múzeumban - közölték a szervezők csütörtökön a kiállítást beharangozó sajtótájékoztatón.

Megnyílt a Magyar Nemzeti Galéria Gulácsy-életműtárlata

Kiállítások - 2023-04-07

Na'Conxypan hercege címmel péntektől látható a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) Gulácsy Lajos életmű-kiállítása, amely mintegy 200 művet, köztük 84 festményt felvonultatva tárja fel a tragikus sorsú festő művészetének mélységeit.

Gulácsy Lajosé az egyik legkedveltebb festői életmű Magyarországon, hasonló léptékű életműtárlata azonban mindeddig nem nyílt - mondta el a kiállítás szerdai sajtóbemutatóján az MNG főigazgatója.

Baán László felidézte, hogy eredetileg 2022-re, Gulácsy első nagy kiállításának 100. évfordulójára a tervezték a kiállítást, ám annak elkészülte a világjárvány miatt csúszott.

Így azonban megvalósulhat a művészetkedvelők százéves álma, és egyszerre találkozhat a közönség Gulácsy, valamint a nagy kortárs, Csontváry Kosztka Tivadar életművével, hiszen a Szépművészeti Múzeumban jövő héten nyílik a nagyszabású Csontváry 170 kiállítás - jegyezte meg.

Hatvankét művész a Miskolci Téli Tárlaton

Kiállítások - 2023-04-02

Megnyitotta kapuit a 26. Miskolci Téli Tárlat, amelyen hatvankét művész száznyolc munkáját tekinthetik meg a látogatók április 1-je és 30. között.A Miskolci Galéria tájékoztatása szerint az utóbbi négy évben kizökkent a megszokott ritmusából a kiállítás, hiszen 2020-ban a pandémia miatt nyárra csúszott a megnyitó, míg a tavaly az energiaválság miatt halasztották el a tárlatot.

Új programkínálattal nyitnak újra a Magyar Nemzeti Múzeum tagintézményei

Kiállítások - 2023-03-31

- Az átmeneti bezárások után új kiállítás- és programkínálattal nyitnak újra a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) tagintézményei szombaton.

Az MNM pénteki közleménye szerint sikeresen teljesítették, sőt többszörösen túlteljesítették a kormány által előírt energiafelhasználás-csökkentést. A tagintézmények átmeneti bezárása a fűtési időszakban nem érintette a szakmai munkát, a múzeumi munka zavartalanul folytatódott.

Renoir, Csontváry és Gulácsy a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria idei programjában

Kiállítások - 2023-03-21

- A Szépművészeti Múzeum többek között nagyszabású Csontváry- és Renoir-kiállításokkal, a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) pedig egy Gulácsy-életműtárlattal várja a közönséget 2023-ban.

Tavaly a Szépművészeti történetének legerősebb évét zárta, négy világszínvonalú életmű-kiállítással. Cezanne, Bosch, Matisse és El Greco kiállításainak köszönhetően a múzeumba rekordszámú, 750 ezer látogató érkezett, sőt a Magyar Nemzeti Galériával együtt az intézmény egymilliósnál nagyobb közönséget fogadott - tekintett vissza 2022-re keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója.

Már több mint százezren látták a Szépművészeti El Greco-kiállítását

Kiállítások - 2023-01-18

- Október végi megnyitása óta már több mint százezren látogattak el a Szépművészeti Múzeum El Greco-kiállítására. Tekintettel a nagy érdeklődésre, a múzeum szombatonként és vasárnaponként egy órával korábban, már 9 órakor megnyitja kapuit a látogatók előtt.

Tovább látható a Szépművészeti Múzeum Matisse-kiállítása

Kiállítások - 2022-10-16

Az eredetileg tervezetthez képest két héttel később, november 1-jén zár a Matisse-kiállítás a Szépművészeti Múzeumban - közölte a fővárosi intézmény vasárnap.

Az Henri Matisse. Gondolatok színe. Remekművek a párizsi Pompidou Központból című tárlatot a június végi megnyitása óta eddig már több mint százezren látták. A több mint 150 művet felvonultató bemutató az első átfogó, reprezentatív kiállítás Magyarországon a francia mester műveiből - áll a közleményben.

Több mint száz kiállítás szerepel a Magyar festészet napja programjai között

Kiállítások - 2022-10-03

Több mint száz kiállítás várja az érdeklődőket országszerte és a határon túl a 20. alkalommal megvalósuló Magyar Festészet Napja programsorozat alkalmával november közepéig; az idei év fő kiállítása az Élő Magyar Festészet című tárlat lesz Szolnokon.

Jövő nyárig a Szépművészetiben marad a Bosch-kiállítás egyik fő műve

Kiállítások - 2022-09-21

Jövő nyárig a Szépművészeti Múzeum állandó kiállításának új szekciójában lesz látható a július közepén bezárt, Menny és pokol között. Hieronymus Bosch rejtélyes világa című tárlat egyik fő műve, a Földi gyönyörök kertje-triptichon középső részének legkorábbi, fatáblára készült másolata

Molnár Sándor művészetét mutatja be a Műcsarnok új kiállítása

Kiállítások - 2022-09-30

Az idén júniusban elhunyt Molnár Sándor Kossuth-díjas festőművész, a magyar neoavantgárd absztrakt festészet egyik legnagyobb alakjának művészetét mutatja be péntektől a Műcsarnok kiállítása Molnár Sándor: Festőjóga címmel.

Vaszary lappangó képeiből nyílik kiállítás az MNG-ben

Kiállítások - 2022-09-13

- A 20. első felének egyik legnépszerűbb festője, Vaszary János nemrég előkerült, eddig soha be nem mutatott képeiből is válogat a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) Vaszary - Az ismeretlen ismerős címmel szerdától látható, hetven alkotást felvonultató kiállítása.

"Vaszary állócsillaga a magyar festészetnek", fantasztikus virtuozitással megáldott alkotó, aki máig a magyar közönség egy kedvence - mondta el a kiállítás keddi sajtóbemutatóján a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója.

Baán László emlékeztetett arra, hogy az MNG 2007-ben rendezett nagykiállítást a festő életművéből, de "a Vaszary-láz azóta sem csillapodott

Kortárs kiállításoknak ad helyet a Nagyházi Galéria új tere

Kiállítások - 2020-09-07

Kortárs kiállításoknak ad helyet a Nagyházi Galéria és Aukciósház új tere, a Nagyházi Contemporary, amely street art művészek urban art hétfőtől látogatható kiállításával nyílt meg Budapesten.

A Capa Központ összes kiállítása látogatható július 7-től

Kiállítások - 2020-07-01

A járványhelyzet miatt ideiglenesen bezárt összes kiállítás látogatható lesz július 7-től a budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban, ahol pop-up tárlat is nyílik magyar fotográfusok koronavírus-helyzetre reflektáló munkáiból.

Koronavírus - Merkely: 8276 PCR-tesztből kettő lett pozitív

Kiállítások - 2020-05-12

Az eddig elvégzett 8276 PCR-tesztből kettő lett pozitív a pénteken záruló, csaknem 18 ezer ember bevonásával történő országos reprezentatív koronavírus-szűrővizsgálaton - jelentette be Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora, a klinikai járványelemző munkacsoport vezetője kedden a részeredményekről tartott videokonferencián.

A vizsgálatot május 1-jén kezdte el az SE vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a négy hazai orvosképző és a Központi Statisztikai Hivatal.

Merkely Béla ismertette: e részeredmény alapján a reprezentatív minta alapját képező 14 éven felüli lakosságból 243 és 7230 között van a fertőzöttek száma.

Az átfertőzöttek száma az első 1524 mintából 9. Amennyiben ez lenne a teljes reprezentatív minta, akkor a 14 évnél idősebb lakosságra vonatkoztatva az átfertőzöttség gyakorisága (95 százalékos biztonsággal) 2,7 ezrelék és 1,1 százalék között lenne, vagyis 22 399 és 92 624 között lenne a fertőzésen átesettek száma - közölte.

Nincs fertőzésgyanús eset a debreceni Szávay utcai idősek házában

Kiállítások - 2020-05-07

- Nincs fertőzésgyanús eset sem a gondozottak, sem a dolgozók között a debreceni Szávay Gyula utcai idősek házában - közölte az intézmény vezetője csütörtökön, miután befejeződött a hajdú-bihari kormányhivatal egészségügyi ellenőrzése a helyszínen.

Kiállításon mutatják be a Tornyai-múzeum gyűjteményeinek új darabjait

Kiállítások - 2020-02-27

Kiállításon mutatják be péntektől a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum néprajzi és helytörténeti gyűjteményeinek legérdekesebb új darabjait.

A festészet és az üvegművészet új metszéspontjait bemutató kiállítás nyílik Szentendrén

Kiállítások - 2020-02-11

A festészet és az üvegművészet új metszéspontjait mutatja be az Üveg-tér-kép címmel a szentendrei MANK Galériában szerdán nyíló kiállítás.

A tárlat az üvegművészek fiatal generációjának innovatív technikai sokszínűségét, friss látásmódját mutatja be, miközben rávilágít arra a jelenségre is, amit a fények és rétegek megjelenítésének módja jelent a különféle képzőművészeti ágakban

Hofi Gézára emlékeznek karikatúra-kiállítással Debrecenben

Kiállítások - 2020-02-09

Hofi Géza emlékének szenteli Bohém hangulat című idei, sorrendben huszadik karikatúra-kiállítását a debreceni Konzervatórium Galéria. A tárlat vasárnap nyílt meg a Debreceni Egyetem zeneművészeti karának épületében.