...kontra

Eredmények megjelenítése 2241-től 2260-ig 2412 találatból.

Eörsi: a Fidesz ne törekedjen az erdélyi magyarság politikai megosztására

...kontra - 2007-11-15

Fennáll annak veszélye, hogy az erdélyi magyarság képviselet nélkül marad Brüsszelben - figyelmeztetett csütörtöki sajtótájékoztatóján Eörsi Mátyás, az SZDSZ frakcióvezetője, aki egyben felszólította a Fideszt, hogy ne törekedjen az erdélyi magyarság megosztására.

Deutsch-Für Tamás hazudik

...kontra - 2007-11-14

Deutsch-Für Tamás minden egyes felvetése hamis, vagy csúsztatás. Kóka János az adott ügyben megtett mindent, ami jog szerint és erkölcsileg elvárható: szigorú szerződési feltételeket írt elő, majd azok megszegése után azonnal szerződést bontott az építkezés kivitelezőjével.

Abbász-Peresz találkozó Ankarában

...kontra - 2007-11-13

Izrael békében fog élni, ha megszünteti az arab területek megszállását - jelentette ki kedden Ankarában Mahmúd Abbász palesztin elnök Simon Peresz izraeli államfővel való találkozóján. A két politikus a török elnöki palotában folytatott megbeszélést, majd a későbbiek folyamán mindketten külön-külön felszólalnak a török parlamentben.

Az MDF nem támogatja a Törvényhozási Költségvetési Hivatal felállítását

...kontra - 2007-11-12
A kormányzat felvetése több milliárd forintos többletköltséget jelentene az amúgy is gyenge lábakon álló költségvetésnek, ezért a Magyar Demokrata Fórum nem támogatja a Törvényhozási Költségvetési Hivatal felállítását. Amíg becslések szerint évente több százmilliárd forintnyi közpénz folyik el korrupciós csatornákon, addig nem egy újabb költségigényes hivatalra, hanem az MDF által már sokszor javasolt Tiszta Kezek Testületére van szükség.

Ismét nem fogható a külföldi hírtelevíziók adása Pakisztánban

...kontra - 2007-11-09

Újból megszűnt a CNN amerikai és a BBC brit hírtelevízió adása Pakisztánban pénteken, miután a rendkívüli állapot alatt bevezetett tilalmak ellenére rövid ideig mindkettő fogható volt. Pervez Musarraf államfő szombaton rendkívüli állapotot vezetett be az országban, ezután a kábeltelevízió-szolgáltatóknak megtiltották a pakisztáni magán- és a külföldi televíziók adásának továbbítását.

  Elérhetők az interneten az országgyűlési képviselők havi juttatásai

...kontra - 2007-11-08

Minden parlamenti képviselő tiszteletdíja és költségtérítése elérhető csütörtöktől az Országgyűlés honlapján. Az adatokból kiderül, hogy mennyi pénzt utalt az Országgyűlés szeptemberben az adott politikus számlájára. Az MTI úgy tudja, mostantól minden hónapban felkerülnek az internetre az aktuális adatok.

Újabb tüntetés és őrizetbe vételek Pakisztánban

...kontra - 2007-11-06

Újabb zavargás tört ki kedden Pakisztánban: a rendőrség a rendkívüli állapot ellen tiltakozó mintegy ezer ügyvéddel csapott össze az ország középső részén fekvő Multan városában. A szemben álló felek kövekkel dobálták egymást, s a rendőrség gumibotot vetett be a tömeg feloszlatására.

Bukarest a románok elleni atrocitások megakadályozását kéri az olaszoktól

...kontra - 2007-11-05

Élesen elítélte az olaszországi románok elleni erőszakos cselekményeket és az emberi jogaikat sértő, bujtogató megnyilatkozásokat Traian Basescu román államfő, a román kormány pedig az atrocitások megakadályozását kérte az olasz hatóságoktól. A Cotidianul című napilap szerint Románia olaszországi és vatikáni nagykövetségét és más intézményeket a hétvégén telefonos fenyegetések érték.

 Elég a tétlenségből!

...kontra - 2007-11-03

     Most köztéri szobrokat - Antall József mellszobrát - később biztonsági berendezéseket lopnak majd el.

A Magyar Demokrata Fórum elvárja, hogy a kormány szigorítsa meg a színesfém-kereskedelem szabályait és annak betartása fölötti ellenőrzést. A jelenlegi törvényi szabályozás inkább segíti, mint elriasztja a tolvajokat.

Szili: áttörés a kanadai vízumkérdésben

...kontra - 2007-11-01

Szili Katalin házelnök szerint Magyarország számára is áttörés, hogy Kanada szerdán bejelentette, Csehországnak és Lettországnak megadja a vízummentességet. Az Országgyűlés hivatalos kanadai látogatáson tartózkodó elnöke az MTI-nek nyilatkozva kijelentette: "Magyarország számára is áttörést jelent az ottawai közlés".

Fidesz: a lakásépítési adatokban jól látható az ország kettészakadása

...kontra - 2007-10-31

A lakásépítés két fő adatának növekedése örvendetes, ugyanakkor a részadatokban az ország területi kettészakadása jól fellehető, a kislakások számának növekedése pedig további veszélyeket rejt - mondta Mádi László fideszes képviselő a KSH legfrissebb adataira reagálva. Mádi László elmondta: a használatbavételi engedélyek és az új építési engedélyek száma fontos adat, növekedésük örvendetes, ugyanakkor látni lehet, hogy az ország területi kettészakadása ezekben az adatokban is jól fellelhető.

UNICEF: nem lehet tudni, hogy árvák-e a Zoé Bárkája-ügyben szereplő gyerekek

...kontra - 2007-10-30

A humanitárius szervezetek "egyelőre nem tudják", hogy a Zoé Bárkája-ügyben szereplő 103, Csádból elszállítandó gyermek valóban árva-e, s hogy honnan származik - közölte kedden Genfben az ENSZ Gyermekalapjának, a UNICEF-nek a szóvivője.

Veres Jánossal egyeztetett az SZDSZ parlamenti frakciója

...kontra - 2007-10-29

A vendégként meghívott Veres János pénzügyminiszterrel is megismertette három költségvetési javaslatát az SZDSZ parlamenti frakciója hétfői ülésén - mondta el a megbeszélés után Kóka János pártelnök.

Törökország közelebb került egy katonai offenzívához Észak-Irakban

...kontra - 2007-10-27

Törökország közelebb került egy hadművelethez az Irak északi részén megbújó kurd lázadók ellen a pénteki ankarai török-iraki tárgyalások kudarca után - írták a török lapok. "Az iraki javaslatok jelentéktelenek. Küszöbön áll egy határon átnyúló művelet" - áll a Zaman című kormánypárti napilap szombati szalagcímében.

Az MSZP a hídfoglalókról

...kontra - 2007-10-26

Semmilyen politikai indulat nem adhat menlevelet arra, hogy félkótya őrjöngők túszul ejtsék a várost.

Talán ideje, hogy a város, az ország jogainak védelmében most azonnal kimondják az eddig hiányzó mondatokat azok, akik eddig idén októberben kizárólag a rendőröket tartották szükségesnek figyelmeztetni a törvények betartására. Várjuk megszólalásukat!

Szijjártó Péter megbukott - a kormányszóvivő közleménye

...kontra - 2007-10-25

Elégtelenre vizsgázott a Fidesz szóvivője állampolgári alapismeretekből. Összeesküvést gyanít ott is, ahol minden tisztességes adófizető polgár rendet és tiszta viszonyokat lát: az adóhatóság évente több tízezer ember bevallását vizsgálja, köztük politikusokét is. Ellenzékieket és kormánypártiakat egyaránt, ugyanúgy, mint ahogyan a kormány tagjait is. Így van rendjén: normális országban nincsenek kiváltságosok, hiába kéri ennek ellenkezőjét a Fidesz szóvivője.

Mol: mesterséges és hamis az OMV párhuzama a VW és az Mol között

...kontra - 2007-10-24

Mesterséges és hamis az OMV által vont párhuzam a VW és a Mol között a részvényesek szavazati erejének korlátozása ügyében - mondta Somlyai Dóra, a Mol Magyar Gáz- és Olajipari Nyrt. magyarországi kommunikációs igazgatója.

A Fidesz közleménye az esti események kapcsán

...kontra - 2007-10-23

A Fidesz nemet mond az erőszakra, elítéli annak minden formáját. A Fidesz ugyanígy nemet mond a hazugságra, és elutasítja annak minden formáját.

100 térfigyelő kamera segíti a rendőrök munkáját október 23-án

...kontra - 2007-10-20

Mintegy száz térfigyelő kamera segítségével figyeli az október 23-ra bejelentett rendezvényeket a rendőrség; erről Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője beszélt az úgynevezett műveletirányító törzs szombati bemutatóján.

Csáky szerint a Gyurcsány-Fico találkozó alapos előkészítést kíván

...kontra - 2007-10-19

Csáky Pál szerint Gyurcsány Ferenc hivatalos szlovákiai látogatását alaposan elő kell készíteni, meg kell vizsgálni a szlovák fél szándékát: valóban akar-e pozitív elmozdulást a szlovák-magyar viszonyban, vagy csak propagandacélokra kívánja felhasználni a miniszterelnöki találkozót - vélekedik a Magyar Koalíció Pártjának elnöke.