...kontra

Eredmények megjelenítése 1961-től 1980-ig 2042 találatból.

A Fidesz nem támogatja a biztosítási rendszer privatizációját

...kontra - 2007-06-25

A Fidesz elnöksége nem támogatja a nyereségérdekelt szemlélet megjelenését az egészségügyben - mondta Varga Mihály, az ellenzéki párt alelnöke hétfőn Budapesten. Az MSZP-SZDSZ-koalíciónak nincs felhatalmazása a biztosítási rendszer privatizálására - hangsúlyozta sajtótájékoztatóján a politikus

Tájékoztatták a miniszterelnököt a megvert újságíró ügyében

...kontra - 2007-06-24

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök arra kérte Bencze József országos rendőrfőkapitányt, hogy közvetlenül és személyesen kísérje figyelemmel a megvert újságíró ügyét - mondta újságíróknak vasárnap Daróczi Dávid kormányszóvivő.

Haraszti Miklós, az EBESZ sajtószabadság-képviselőjének közleménye

...kontra - 2007-06-23
   Haraszti Miklós, az EBESZ sajtószabadság-képviselőjének nyilatkozata Kármán Irén oknyomozó újságíró elrablásával és megveretésével kapcsolatban:

Szilvásy György levele Simicskó Istvánnak

...kontra - 2007-06-20

A mai napon Szilvásy György kancelláriaminiszter levélben tájékoztatta Simicskó Istvánt, hogy a kormány előreláthatólag a mai ülésén létrehozza azt a vizsgálóbizottságot, amelynek célja a Gripen típusú repülőgépek beszerzési körülményeinek tisztázása, beleértve a szerződésmódosítást is.

a Fidesz véleménye

...kontra - 2007-06-19
Ebben a ciklusban a Fidesz több korrupcióellenes törvény- és határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésben. Kezdeményeztük a Költségvetési Tanács létrehozását, hogy a kormányzat ne tudjon trükközni az államháztartási adatokkal. Indítványunkat a kormánytöbbség több mint húsz próbálkozásunk ellenére sem volt hajlandó eddig napirendre venni.

A francia szocialisták üdvözölték, hogy elmaradt a "kék hullám" a 2. fordulóban

...kontra - 2007-06-18

A jósolt "kék hullám" nem következett be és "Franciaország két lábon fog járni" - jelentett ki Francois Hollande, a Szocialista Párt (PS) főtitkára vasárnap este a francia nemzetgyűlési választások eredményének ismertté válása után néhány perccel a France 2 közszolgálati televízióban.

SZDSZ: sikeres a liberális tárcák egyéves tevékenysége

...kontra - 2007-06-13

A Liberális Kormányzati Kabinet sikeresnek ítéli a szabad demokrata vezetésű minisztériumok egyéves teljesítményét - közölte Kóka János, az SZDSZ elnöke szerdán, a testület ülését követő sajtótájékoztatón, amelyen a három tárcavezető beszámolt az elmúlt esztendő eredményeiről.

Az Európai Unió szerint Magyarország pénzügyi stabilizációja jó úton halad

...kontra - 2007-06-11

Magyarország hatékony intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy államháztartásának tetemes hiányát az Európai Unió által kívánatosnak tartott szintre szorítsa le, ezért további szigorító intézkedésekre nincsen szükség Brüsszel részéről - tartalmazza az Európai Unió előkészületben lévő jelentéstervezete.

MDF: miniszterelnök vagy Manager Magazin

...kontra - 2007-06-11

  MDF: miniszterelnök vagy Manager Magazin

Az MDF válaszként azt javasolja az Új Generáció elnökének, hogy az ügyben forduljon a miniszterelnökhöz, vagy a Menedzser Magazinhoz.

Szabályos számla ellenében, készpénzzel fizettek Kóka Jánosék

...kontra - 2007-06-09

Szabályos számla ellenében fizették ki a Kóka János SZDSZ-elnökké választása után tartott rendezvényt - mondta Szekula László, a Colombus Étterem üzemeltetéséért felélős cég ügyvezetője szombaton az MTI érdeklődésére. Az ügyvezető cáfolta az APEH-ellenőrzés hírét is.

A holland egészségügyi modellt mutatta be Horváth Ágnes Amszterdamban

...kontra - 2007-06-07

Az első évben a biztosítottak 20-25 százaléka válthat államiról magánbiztosítóra az SZDSZ által javasolt vegyes egészségbiztosítási modell bevezetése esetén - mondta a liberális egészségügyi miniszter Amszterdamban csütörtökön, a holland több biztosítós modellt bemutató szakmai látogatásán.

Fidesz-KDNP: kell a vizsgálóbizottság az Egy-Másért ügyben

...kontra - 2007-06-05

A Fidesz-KDNP frakciószövetség szerint szükséges és indokolt vizsgálóbizottság létrehozása, hogy kivizsgálják a Nemzetbiztonsági Hivatal és az Egymásért Egy-Másért Alapítvány közötti kapcsolatot - mondta Simicskó István (KDNP) és Demeter Ervin (Fidesz).

Reagálás Gadus István június 4-i sajtótájékoztatójára

...kontra - 2007-06-04

Gadus („mi liberálisok”) István megyei elnökké való újraválasztása óta külalakjában és kivitelezésében professzionálisnak tűnő, ám tartalmilag inkább zavarba ejtő formában igyekszik nyilvánossághoz jutni. Meghökkentő eszmefuttatásai komoly feladat elé állítják az arra reagálni hivatottat – nehéz eldönteni ugyanis, hogy a nagy meleg, az egyszerű ostobaság, vagy éppen a kétségbeesett szerepelni-vágyás adja szájába mondanivalóját.

Beiktatták hivatalába az új országos rendőrfőkapitányt

...kontra - 2007-06-04

Ünnepi állománygyűlésen iktatták be hivatalába Bencze József vezérőrnagyot, az új országos rendőrfőkapitányt hétfőn Budapesten.

Putyin: az amerikai rakétapajzs terve növeli egy nukleáris konfliktus veszélyét

...kontra - 2007-06-03

Vlagyimir Putyin szerint az amerikai rakétatelepítési tervek növelik egy nukleáris konfliktus kirobbanásának veszélyét.

 Csakis országgyűlési vizsgálóbizottság tisztázhatja az Egy-másért Alapítvány ügyeit!

...kontra - 2007-06-01
Hazug, álságos színjáték, amit a szocialisták az Egy-másért Alapítvány zűrös ügyei kapcsán művelnek. Most harcosan követelik, hogy a parlamenti szakbizottság megfelelő módon foglalkozzon a témával, ám a keddi parlamenti ülésen megakadályozták az esetet kivizsgáló országgyűlési vizsgálóbizottság létrehozását.

Bokros: átfogó reformok nélkül nincs gyorsabb növekedés

...kontra - 2007-05-30
Átfogó, kiadáscsökkentésre alapozó államháztartási reformok nélkül nincs gyors gazdasági növekedés - mondta Bokros Lajos, a Közép-Európai Egyetem (CEU) vezérigazgatója. Bokros Lajos szerint növekedésellenes a magyar gazdaságpolitika, amely ikerdeficitet, azaz GDP-arányosan 9 százaléknál nagyobb államháztartási hiányt és folyó fizetési mérleg hiányt eredményezett 2006-ban, miközben a gazdaság 4 százaléknál lassabban nőtt, az idén pedig optimális esetben 3 százalékkal bővül.

Intézkedési terv az utasjogok javításáért

...kontra - 2007-05-24

Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter az új vasúti vállalat (MÁV Start) indításával egyidőben intézkedési tervet kért a vasúton utazók jogainak erősítése érdekében a MÁV zRt. elnökétől és a Magyar Vasúti Hivatal elnökétől.

     A miniszter munkamegbeszélésen tekintette át a vasúton utazók jogainak kérdését. A gazdasági tárca a közösségi közlekedés reformjának részeként dolgozik azon, hogy az utasok komfortérzete jelentősen javuljon

A Fidesz szerint politikai tisztogatás történik a rendőrségnél

...kontra - 2007-05-23

A gyanú szerint a rendőrségnél szakmai, morális megújulás címén politikai tisztogatás történik. Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke sajtótájékoztatóján azt mondta, bár a most leváltott rendőri vezetők is lojálisak a jelenlegi kormányhoz, az utóbbi időszakban kiderült botrányok lehetőséget adnak arra, hogy a Gyurcsány Ferenchez kötődő, lojális és meghízható emberekkel váltják az eddigi vezetőket.

SZDSZ: Kádár János valóban itt jár közöttünk

...kontra - 2007-05-21

Igazat kell adni Kósa Lajosnak abban, hogy Kádár János itt jár közöttünk, vasárnap éppen a Fidesz kongresszusán mondott egy hosszú beszédet - reagált a legnagyobb ellenzéki párt kongresszusán elhangzottakra Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese az MTI-nek.