...kontra

Eredmények megjelenítése 1941-től 1960-ig 2042 találatból.

A FIDESZ javaslata ellentétes az Európai Unió jogrendjével

...kontra - 2007-08-13
Amit Koszorús László kér, azzal a magyar emberek rosszabbul járnának, hiszen valójában a jelenlegi, szigorú szabályozás enyhítése lenne. A jelenleg is működő uniós riasztási lánc révén ugyanis nem 72, hanem 24 óra alatt értesül minden tagállam, ha valahol az egészségre veszélyes élelmiszerre bukkannak.

A Raoul Wallenberg Egyesület Elnökségének közleménye

...kontra - 2007-08-10

A Raoul Wallenberg Egyesület elnöksége részéről igen nagy nyugtalansággal figyeljük azokat a törekvéseket, amelyek a társadalom még további megosztására törekednek. Ilyen kezdeményezésnek tartjuk a Jobbik pártszervezet által meghirdetett és általuk irányított "Magyar Gárdá"-val kapcsolatos kezdeményezést. Az Egyesület álláspontja a Magyar Gárda kezdeményezésével kapcsolatosan az alábbiakban összegezhető:

Orbán Viktor hivatala egy év alatt annyit költött el kommunikációs célokra, mint a MEH 4 év alatt összesen.

...kontra - 2007-08-09

A radikális parlamenti ellenzék ismét olyan támadást indít, ami miatt nem a kormánynak, hanem a Fidesznek van szégyenkeznivalója. Az Orbán-kormány gyakorlatával ellentétben ugyanis ma bárki által megtekinthetőek azok a szerződések, amelyek az állami pénzek felhasználásra vonatkoznak.

Civil problémafelvetések - évtizedes megválaszolatlan kérdések!

...kontra - 2007-08-08

Álláspontunk szerint a guargumi ügye rámutatott a fogyasztóvédelmi koncepció felemásságára!

 Ha feltesszük a kérdést magunknak és barátainknak rendre kétséges válaszokat kapunk mindenfelől.

Miért és mennyit fizet a panelben élő városlakosság és a távfűtött intézmények?

Miért forgalombahozatal után utólag hívják fel a figyelmünket, hogy előfordulhat mérgeket eszünk és iszunk?

Hogyan fordulhat elő, hogy ismerősünk agyhártyagyulladást kaphat kullancstól városi közterületen?

Fidesz: adó és járulékcsökkentésre van szükség

...kontra - 2007-08-07

Ha a Gyurcsány-kormány valamely tagja az adókról beszél, akkor azt sem szabad elhinni, amit kérdez. Már meg sem lepődtünk a pénzügyi tárca mai kínos magyarázkodásán, ami arról szólt, hogy Veres János mit mondott és mit nem egy szocialista napilapnak az adókról.

A Fidesz kiáll az alkotmányos jogokért

...kontra - 2007-08-06

A Fidesz megalakulása óta kiáll az alkotmányos jogok érvényesülése, így az egyesülési jog szabad gyakorlása mellett - közölte a párt szóvivő-helyettese hétfőn az MTI-vel azt követően, hogy az SZDSZ nyílt levélben kért választ arra a kérdésre: meddig vállalhatók a Fidesz számára a Magyar Gárda megalakítása után a Fidesz-Jobbik közös önkormányzati frakciói.

Fónagynak Orbánnal van vitája - a Kormányszóvivői Iroda közleménye

...kontra - 2007-08-01

Szomorú látni, ha kizárólag a pártpolitikai csatározások határozzák meg, miről mit gondol egy politikus. Az Orbán-kormány volt közlekedési minisztere ma már éppen az ellenkezőjét vallja annak, amit főnöke annak idején, még felelős politikusként, szakmailag helyesnek tartott.

Mit fejlesztene a FIDESZ?

...kontra - 2007-07-30

Mint az ismeretes, a kormány 2007. július 26-án bírálta el a kiemelt projektekre benyújtott pályázatokat.

Az OMV cáfolja, hogy ajánlatot akar tenni a Molra

...kontra - 2007-07-27
Az osztrák OMV olaj- és gázipari vállalat péntek délelőtt cáfolta a Reuters hírügynökség értesülését, hogy azonnal ajánlatra készülne a Mol Nyrt. egészére. Megerősítették, hogy szeretnének tárgyalni a Mollal a jövőbeli együttműködésről.

Kökény Mihály az egészségügyről – A Fidesz véleménye

...kontra - 2007-07-26

A kormány elveszítette mind a társadalmi, mind a szakmai támogatását az egészségügyi intézkedései mögül. Ebben a helyzetben egy demokratikus kormány csak egy dolgot tehet: le kell állítania a szóban forgó intézkedéseket.

Fidesz: ne vonjon össze újabb egészségügyi intézményeket a kormány

...kontra - 2007-07-25

A Fidesz felszólítja a kormány, mondjon le arról a tervéről, hogy egy újabb "mega egészségügyi intézményt" hoz létre, amelynek sajtóhírek szerint Molnár Lajos volt egészségügyi miniszter lenne a vezetője. Minderről Szijjártó Péter, a párt szóvivője az Egészségügyi Minisztérium épülete előtt beszélt szerdán Budapesten.

A Mol-vezér szerint "értékromboló" lenne a OMV-vel való egyesülés

...kontra - 2007-07-24

"Értékromboló" lenne részvényesi szempontból a Mol és az osztrák OMV egyesülése, mivel az összeolvadt társaság jelentős vagyoneladásra kényszerülne finomítói, valamint nagy- és kiskereskedelmi szinten egyaránt, mondta a keddi Financial Timesnak a magyar olajipari vállalat elnök-vezérigazgatója.

Demeter: a Papp-jelentés a Fideszt igazolja

...kontra - 2007-07-07

A Papp-bizottság jelentése igazolja a Fidesz korábbi állításait, miszerint a rendőrség október 23-án szakszerűtlen intézkedéseket hozott az alkotmányos jogaikat gyakorló békés tüntetők kárára, és rátolta a randalírozókat a Fidesz gyűlésére - mondta Demeter Ervin, az ellenzéki párt szakpolitikusa.

Felvállalta másságát az államtitkár

...kontra - 2007-07-06

Szetey Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal személyügyi államtitkára felvállalta homoszexualitását a 12. meleg film- és kulturális fesztivál csütörtök esti megnyitóján mondott beszédében.

A PROÉP válasza

...kontra - 2007-07-04

Az MSZP debreceni szervezete nevében két önkormányzati képviselő anélkül állított társaságunkról valótlan tényeket és valós tényeket hamis színben tüntetett fel, hogy akár előtte telefonon tájékozódtak volna. Ellentétben a képviselők állításával, nem ajánlottunk ingatlancserét a városnak.

Debrecen nem akar hungarista őrváros lenni!

...kontra - 2007-07-04

A 2007. július 5-i közgyűlés 21. napirendi pontja: Wass Albert szobor elhelyezése a Medgyessy sétány 4. számú épület előtt.

 Annak a Wass Albertnek kíván a Fidesz által vezetett debreceni önkormányzat emléket állítani, aki - bár az irodalmi munkásságának megítélése sem egyértelmű – közéleti szereplése miatt nem vállalható fel a XXI. századi, demokratikus Magyarországon, de még a Kósa Lajos vezette Debrecenben sem.

Kóka: egyszerűsödik az adórendszer 2008-tól

...kontra - 2007-07-03

Az elfogadott koalíciós szerződés alapján 2008-tól az adórendszer egyszerűbbé válik, a munkáltatói és a munkavállalói tb-járulékok például egységes alapra kerülnek, összevonják a kis adókat - mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter kedden Budapesten, a "Bízunk Magyarországban" Klub ülésén.

Bebizonyosodott, hogy Debrecen „Őrváros” a jobboldali szélsőséges „szabadcsapatok őrvárosa

...kontra - 2007-07-01

2007. június 28-án a Piac utcán a városházával szembeni Belga söröző előtti közterületen, be nem jelentett demonstráción, Árpád-sávos zászlókkal – azokkal a zászlókkal amelyeket vígan lobogtat a szél az Fidesz rendezvényein is! - felfegyverzett szélsőjobboldali szabad­csapatok tartották rettegésben a Klubrádió munkatársait, az élőműsor ott maradó vendégeit, és nem utolsósorban a környéken sétáló, pihenni vágyó debreceni polgárokat.

Kormányszóvivői: a Mol függetlensége nemzeti érdek

...kontra - 2007-06-28

A délelőtt folyamán Gyurcsány Ferenc miniszterelnök telefonon beszélt Alfred Gusenbauer osztrák kancellárral, és megerősítette korábbi nyilatkozatát, amelyben barátságtalan lépésnek nevezte a Mol kivásárlására irányuló osztrák szándékot - mondta tájékoztatóján Budai Bernadett."

MSZP: nagyobb súlyt kell kapnia a rendőrségnek a minisztériumon belül

...kontra - 2007-06-27

Az MSZP-frakció rendészeti munkacsoportja szerint nincs szükség a Belügyminisztérium visszaállítására, de az igazságügyi minisztériumon belül nagyobb súlyt kell kapnia a rendőrségnek, például egy rendészeti hivatal létrehozásával - mondta Gál Zoltán, a munkacsoport vezetője.