...kontra

Eredmények megjelenítése 1981-től 2000-ig 2043 találatból.

SZDSZ: Kádár János valóban itt jár közöttünk

...kontra - 2007-05-21

Igazat kell adni Kósa Lajosnak abban, hogy Kádár János itt jár közöttünk, vasárnap éppen a Fidesz kongresszusán mondott egy hosszú beszédet - reagált a legnagyobb ellenzéki párt kongresszusán elhangzottakra Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese az MTI-nek.

Ismét Orbán Viktort választották a Fidesz elnökének

...kontra - 2007-05-20

Újra Orbán Viktort választották a Fidesz elnökének a párt tisztújító kongresszusán. Az elnöki posztért egyedüliként indult Orbán Viktorra 1608 támogató szavazat érkezett. A 2022 szavazásra jogosult küldöttből 1714-en vették fel a szavazólapot, az urnában 1656 szavazólap volt, ebből érvénytelen 9, ellenszavazat 39 volt - jelentette be Kontrát Károly a szavazatszámláló bizottság képviseletében.

Gyurcsány határozott intézkedésekre utasította a rendészeti minisztert

...kontra - 2007-05-18

A kormányfő pénteken utasította a rendészeti minisztert, hogy rendelje magához a rendőrség vezetőit és tegyen határozott intézkedéseket a rendőrök által elkövetett bűncselekmények ügyében.

Nem mumus a privatizáció!

...kontra - 2007-05-17

A vudu-gazdaságpolitikának mindig ellenségre, mumusokra van szüksége: hol a külföldi tőke, hol pedig a privatizáció a mumus, amivel riogatnak.

A privatizációtól, mint mumustól azonban el kellene búcsúzniuk. Egyrészt, mert 17 éve szociális piacgazdaságban élünk, másrészt a rendszerváltó privatizáció mára lezárult Magyarországon. Ha a Fidesz továbbra is a vudu-gazdaságpolitikához ragaszkodik, keressen másik mumust.

Jogszabálysértőnek tartja a felügyelet döntését a hódmezővásárhelyi kórház

...kontra - 2007-05-15

Jogszabálysértőnek és igazságtalannak tartja az Egészségbiztosítási Felügyelet a hódmezővásárhelyi kórházat elmarasztaló döntését Kallai Árpád főigazgató. A Hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház az április 6-án elhunyt 67 esztendős mindszenti beteg ellátásával kapcsolatos, az Egészségbiztosítási Felügyelet által végzett vizsgálatot lezáró határozatot jogszabálysértőnek, a bírságot igazságtalannak és méltánytalannak tartja - írta a főigazgató az MTI-hez eljutatott közleményében.

Navracsics: a kormány folytat "vudu" politikát

...kontra - 2007-05-14

A kormány folytatott "vudu" politikát az elmúlt egy évben - mondta Navracsics Tibor, Fidesz frakcióvezetője arra reagálva, hogy a miniszterelnök napirend előtti felszólalásában "vudu gazdaságpolitikának" nevezte a Fidesz gazdaságpolitikáját hétfőn a parlamentben.

„Legalizációs népgyűlés” és kormánypárti támogatás a kábítószerezésnek

...kontra - 2007-05-13
A kábítószer kérdésével az egész civilizált világ küszködik, sajnos Magyarországon is egyre súlyosabb a probléma.

Gyurcsány: szélesíteni és mélyíteni kell a reformpolitikát

...kontra - 2007-05-12

A reformpolitikát ki kell szélesíteni, sokak közös ügyévé kell tenni és el kell mélyíteni - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MSZP Baloldali Tömörülés platformjának ülésén szombaton.

Szijjártó Péter mellébeszél, a tények cáfolják őt

...kontra - 2007-05-10

Ma újra kiderült, hogy a Fidesz nemcsak írja, de olvassa is a Magyar Nemzetet. Sajnos azonban azt is megtudhattuk, hogy nem elég figyelmesen. Valójában ugyanis a Gyurcsány-kormány kevesebbet és átláthatóbban költ tájékoztatásra, mint annak idején az Orbán-kormány propagandára.

Göncz Kinga: korai lenne a Nabucco gázvezeték mellett dönteni

...kontra - 2007-05-08

Magyarországnak korai lenne elköteleznie magát a Nabucco gázvezeték mellett - mondta Göncz Kinga külügyminiszter kedden az Országgyűlés külügyi és határon túli magyarok bizottságának ülésén.

Az MDF szerint figyelemelterelés, a KDNP üdvözli a közpénzügyi törvényt

...kontra - 2007-05-07

Figyelemelterelésnek nevezte Dávid Ibolya, az MDF elnöke azt, hogy a koalíciós pártok a közpénzügyi törvény megalkotásáról kötöttek megállapodást azon az egyeztetésen, amelyen az egészségügyi modellváltásról tárgyaltak.

A FIDESZ véleménye

...kontra - 2007-05-05
A fiatalok nagyrészt éppen Kóka János és társai miatt ábrándultak ki a politikából. A választási kampányban többek között ingyenes utazást, tandíjmentességet, lakáshoz jutást ígértek nekik, ehhez képest többszörösére emelték a közlekedési tarifákat, hazug módon tandíjat vezettek be, és az otthonteremtési ígéretekből sem lett semmi.

Pokorni Zoltán (Fidesz) közleménye

...kontra - 2007-05-04

A János Kórház ledózerolásával kapcsolatban Horváth Csaba szocialista politikus, a jelenlegi kormánykoalíció politikusaitól eltérő módon, meglepő és dicséretes őszinteséggel beszélt világossá téve, hogy az ingatlanbefektetők érdeke fontosabb, mint a betegeké.

A kormányszóvivő szerint a legolcsóbb megoldásban épül majd a kormányzati negyed

...kontra - 2007-05-03

A magyar  adófizetőknek 140 milliárd forintos megtakarítást jelent 25 év alatt  a kormányzati negyed kialakításának az a konstrukciója, amelyről a  kabinet döntött - közölte Gál J. Zoltán, Miniszterelnöki Hivatal  államtitkára a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón. 

A Jobbik szerint nincs mit ünnepelni május 1-jén

...kontra - 2007-05-02

Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke szerint a munkásosztálynak nincs mit ünnepelnie, és a három évvel ezelőtti európai uniós csatlakozás kapcsán sincs mit ünnepelni május 1-jén; a parlamenten kívüli párt politikusa erről kedden, a budapesti Hajógyári-szigeten, pártja majálisán tartott sajtótájékoztatón beszélt.

A Fidesz reagálása

...kontra - 2007-04-29
Az MSZP-nek 17 év sem volt elég arra, hogy megszabaduljon régi beidegződéseitől. Brüsszel nem Moszkva.

Martonyi János közleménye

...kontra - 2007-04-27

Martonyi János, az Orbán-kormány külügyminisztere az alábbi közlemény nyilvánosságra hozatalában kérte a Fidesz Sajtóosztályának segítségét:

A Fidesz véleménye a digitális átállásról:

...kontra - 2007-04-26

A digitális átállás sikeres lebonyolítása Magyarország érdeke és kötelezettsége. A Fidesz fontosnak tartja, hogy a hozzáférés tekintetében esélyegyenlőség jöjjön létre az emberek között. A nézők helyett ne mások döntsék el, mit nézhessünk a televízióban, hanem magunk választhassunk a különböző tartalmak közül.

A KDNP álláspontja a digitális átállás törvényi szabályozásáról

...kontra - 2007-04-25

A KDNP elkötelezett a digitális földfelszíni sugárzás sikeres magyarországi bevezetése mellett, egyben egyetért azzal, hogy az audiovizuális szektor átfogó törvényi szabályozását követően az átállásra a lehetőség szerinti legkorábbi időpontban kerüljön sor.

Gyurcsány rendőrnapi köszöntője – a Fidesz véleménye:

...kontra - 2007-04-24

Gyurcsány Ferenc ma újabb tanújelét adta annak, hogy fogalma sincs arról, mit jelent az a szó: jogállam. Tavaly ősszel ártatlan, alkotmányos jogaikkal élni kívánó polgárokat vertek meg – vélhetően felsőbb politikai utasításra vagy jóváhagyással – a köztársaság rendőrei. Jelenleg is több tucat rendőr ellen folyik büntetőeljárás a szeptemberi-októberi események kapcsán, többük ellen már vádat is emeltek. Újabb és újabb megdöbbentő állampolgári történetek kerülnek napvilágra a brutális rendőrtámadásokról.