Közérdekű

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 664 találatból.

A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint

Közérdekű - 2023-11-29

- A magyarok összességében kedvezően fogadják az új palackvisszaváltási rendszer bevezetését, a lakosság háromnegyede igyekezni fog, hogy minden betétdíjas palackot visszaváltson - derül ki a Reacty Digital kutatásából. A Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége közölte: a gyártók azt szeretnék elérni, hogy az európai szinten is magasnak számító díjak további emelésével ne okozzon számukra a kormány további költségnövekedést, mert az az árakban is megjelenhet

Intenzív havazás várható az ország északi és északkeleti területein

Közérdekű - 2023-11-27

- A meteorológiai előrejelzések alapján kedd éjfél után intenzív havazás várható Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében - közölte hétfőn a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya.

A tájékoztatás szerint Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye magasabban fekvő területein néhány órán belül 10-15 centiméternyi friss hó is hullhat, a síkvidéki régiókban pedig 5-10 centiméternyi várható.

Mint írták, a Magyar Közút már november 10-én téli üzemre váltott, így minden havazásban érintett területen teljes kapacitással fognak dolgozni a szakemberek.

Téliesre fordul az időjárás, erős fagy és havazás várható a hétvégén

Közérdekű - 2023-11-23

Téliesre fordul az időjárás a hétvégén. Pénteken front érkezik, elszórtan esővel és erős széllel, majd szombaton és vasárnap már többórás napsütés várható, de erős lesz a szél és helyenként hózápor is előfordulhat.

A hőmérséklet visszaesik: a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap már csak 0 és plusz 5 fok között alakul, hajnalban pedig országos fagyra kell készülni - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Megalakult az Energia21 kezdeményezés, cél a zöld energiára való átállás

Közérdekű - 2023-11-16

Huszonegy közéleti és szakmai személyiség részvételével elindult az Energia21 kezdeményezés, amelynek célja, hogy támogassa és felgyorsítsa Magyarország zöld energiára való átállását.

Az Energia21 csütörtöki közleménye szerint a zöld energia a magyar gazdaság jövője. A Palkovics László által vezetett kezdeményezés november 15-én tartotta alakuló ülését. Az első kiemelt téma: a zöld energia tárolása.

Csapadékos lesz a hétvége időjárása

Közérdekű - 2023-11-09

Többfelé kell esőre számítani a hétvégén, és erős széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet is csökkenni kezd: vasárnap hajnalban ismét előfordulhat gyenge fagy, a napi maximumhőmérséklet is csak 6-12 Celsius-fok között várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

A jövő hét elején még nyugodt őszi idő várható, a hét második felében újabb eső érkezik

Közérdekű - 2023-11-05

- A jövő hét elején még nyugodt őszi idő várható, változóan felhős idővel, de hajnalban már megjelennek a ködfoltok, amelyek északkeleten hosszabb ideig is megmaradhatnak.

A hét második felében azonban ismét többfelé kell esőre számítani, megélénkül a szél és megjelennek a hajnali enyhe fagyok is, miközben a napi maximum-hőmérséklet lassan csökken, vasárnap már csak 6-12 Celsius-fok várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Változékony lesz az időjárás november első hétvégéjén

Közérdekű - 2023-11-02

Változékony lesz az időjárás november első hétvégéjén: pénteken egy átvonuló hidegfront mentén kell esőre és erős szélre számítani, szombaton az ország döntő részén napos idő várható, majd vasárnap ismét sokfelé lesz eső és erős szél - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Pénteken a hidegfront felhő- és csapadékzónája fokozatosan kelet felé halad, a front mentén sokfelé várható eső, zápor, akár zivatarok is kialakulhatnak.

Influenza: elérhető a térítésmentes védőoltás

Közérdekű - 2023-10-30

Hétfőtől elérhető a térítésmentes influenza elleni védőoltás a három évesnél idősebbeknek - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK)

Azt írták: a múlt héten befejeződött az influenza oltóanyagok kiszállítása a háziorvosi praxisokba és a foglalkozás-egészségügyi orvosokhoz, így október 30-tól a felnőttek részére rendelkezésre áll a háromkomponensű oltóanyag.

Hevesebb zivatarokra figyelmeztet a meteorológia

Közérdekű - 2023-10-30

Hevesebb zivatarok veszélye miatt keddre másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn, a zivatarok környezetében viharos szél, jégeső és nagy mennyiségű csapadék várható.

Meteorológia: több hullámban jelentős mennyiségű eső érkezik

Közérdekű - 2023-10-24

Kitart az enyhe idő, de több hullámban összességében jelentős mennyiségű eső érkezik a hét végéig - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján kedden közzétett videóból.

Az előrejelzés szerint két hidegfront hozza a csapadékot: az egyik kedd éjszaka vonul át a Kárpát-medence felett, a másik pedig pénteken érkezik, ekkor az ország nagy részén hullhat kiadós, bőséges eső.

A jövő hét elején nyugodt őszi idő várható, a hét második felében változékonyra fordul az időjárás

Közérdekű - 2023-10-15

A jövő hét elején nyugodt, őszi idő várható 11 és 17 Celsius-fok közötti csúcshőmérséklettel, hajnalban többfelé lehet fagy. A hét második felében felhősebb, csapadékosabb időre van kilátás 13-20 fok közötti maximumokkal és élénk, helyenként erős széllel - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Változékonyra fordul az időjárás a hétvégén, vasárnap lehűlés érkezik és többfelé várható eső

Közérdekű - 2023-10-12

Változékonyra fordul az időjárás a hét második felében: pénteken délelőtt még többfelé lesz felhős az ég, majd kisüt a nap és szombaton is napos idő várható, de estétől megerősödik a szél és egyre több helyen elered az eső.

Vasárnap már többfelé várható eső és a csúcshőmérséklet mindössze 11 és 20 Celsius-fok között várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Október első hetében is folytatódik a nyugodt, túlnyomóan napos idő

Közérdekű - 2023-10-01

Október első hetében is folytatódik a nyugodt, túlnyomóan napos idő. Szerdán egy hidegfront szakadozott felhőzete vonul át az ország felett, kevés helyen lehet zápor, esetleg zivatar. A front mögött pár Celsius-fokkal visszaesik a hőmérséklet, de utána ismét melegedés kezdődik, vasárnap újra 21-26 Celsius-fok várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn túlnyomóan napos idő várható fátyolfelhőkkel, az ország északkeleti harmadán gomolyfelhőkkel is. Csapadék nem lesz, és a szél gyenge marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Kedden a pára-, illetve ködfoltok feloszlása után derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, csapadék nem lesz. A déli szél többfelé megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 8-14, délután 22-28 fok között alakul

Hétvégén többfelé kell esőre, zárporra, zivatarra számítani

Közérdekű - 2023-09-21

- Pénteken még száraz, meleg idő várható, de hétvégén már többfelé várható eső, zárpor, zivatar és erős szél. A hőmérséklet a tartósabban csapadékos tájakon jelentősen visszaesik, de keleten, délkeleten még marad a nyáriasan meleg, 30 Celsius-fok körüli maximum-hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

A hétvégére visszatér a gomolyfelhős, napos, nyárias idő

Közérdekű - 2023-09-14

A hétvégére visszatér a gomolyfelhős, napos, nyárias idő a 30 Celsius-fok körüli maximumokkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

A hétvégén is marad a derült, napos, nyárias idő

Közérdekű - 2023-09-07

- A hétvégén is marad a derült, napos, száraz, nyárias idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Pénteken felhőtlen vagy derült idő várható csapadék nélkül, a légmozgás döntően gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 Celsius-fok között alakul

Meteorológia: folytatódott az átlagnál melegebb nyarak sorozata és többfelé csapadékos volt az idei nyár

Közérdekű - 2023-09-04

Tovább folytatódott az átlagnál melegebb nyarak sorozata, az idei a 12. legmelegebb lett 1901 óta. Két nagyon száraz nyarat követően 2023 nyarán országos átlagban a sokéves átlagot kevéssel meghaladó mennyiségű csapadék hullott, az egyes országrészek csapadékösszegei között azonban nagy különbségek alakultak ki - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn közölt elemzésében.

Méréseik adatait értékelve azt írták, az idei nyár középhőmérséklete országosan 21,6 Celsius-fok volt, ami 0,8 fokkal haladja meg az 1991-2020-as évek 20,8 fokos átlagát, így tovább folytatódott az átlagnál melegebb nyarak sorozata. Legutóbb a 2016-os nyár hőmérséklete maradt el az éghajlati normáltól.

Záporokkal, zivatarokkal érkezik a hőségnek véget vető frontrendszer a hét elején

Közérdekű - 2023-08-29

- A hét elején záporokkal, zivatarokkal érkezik a hőségnek véget vető frontrendszer, a szél helyenként élénk lehet, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Kedden fátyolfelhők és az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés mellett általában több órára kisüthet a nap. Több helyen várható eső, zápor, zivatar. A déli szél helyenként megerősödik, zivatarban viharossá fokozódhat. A minimum 15 és 23, a csúcshőmérséklet 24 és 37 fok között alakul, a tartósabban csapadékos tájakon lesz a hűvösebb, a Tiszántúlon mérhetik a magasabb értékeket.


Az EGYMILLIÓ forintos kérdés

Közérdekű - 2023-08-12

Régóta folyik a vita arról, hogy a Római-part 70 hektáros területe jogilag hullámtér avagy sem. Szerintünk elérkezett az idő ahhoz, hogy "tiszta vizet" öntsünk a pohárba, ezért feltesszük az EGYMILLIÓ forintos kérdést:

Egymillió forintot fizetünk annak, aki hitelt érdemlően eredeti dokumentummal bizonyítja, hogy az ajánlatunk megjelenését megelőzően a Királyok útja – Nánási út vonalában húzódó nyúlgátszakaszok Pünkösdfürdő utca – Aranyhegyi patak közötti szakasza

Visszatér a napos, meleg idő a hétvégén

Közérdekű - 2023-08-10

Visszatér a napos, meleg idő a hétvégén, vasárnap a legmelegebb órákban akár 31 Celsius-fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Pénteken csak kevés gomolyfelhő zavarhatja a napsütést, és csapadék sem valószínű. Az északnyugati, északi szél elvétve megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között alakul.

Szombaton napos időre lehet számítani, kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel, csapadék nélkül. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A hajnali 8, 16 fokról délutánra 24 és 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.