Közérdekű

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 370 találatból.

Az egész világon elérhetővé válik a Windows 10

Közérdekű - 2015-07-29

- Szerdától elérhetővé válik a Windows 10 operációs rendszer a világ 190 országában, a Windows 7 és 8.1 operációs rendszert használó eszközökre ingyenes frissítésként érkezik, a személyi számítógépekre (PC) és tabletekre pedig előre telepítve - közölte a Microsoft, a világ egyik legnagyobb szoftvervállalata.

Augusztustól hatályosak a közlekedési kártya szabályai

Közérdekű - 2015-07-29

Augusztusban lépnek hatályba a módosított személyszállítási törvénynek a közlekedési kártyára vonatkozó szabályai, amelyek - egyebek mellett - kimondják, hogy az utazási kedvezmény igénybevétele a kártya kiváltásához köthető, amennyiben utazási szolgáltatásra szolgáló elektronikus kártyát bocsátanak ki.

Adókártya igénylés „első alkalommal”, illetve adatváltozás esetén

Közérdekű - 2015-07-20

Az adóazonosító jel képzése és az erről szóló hatósági igazolvány első alkalommal történő kiadása díjmentes, illetve hivatalból a Nemzeti Adó- és Vámhivatal képzi és készítteti el az újszülött gyerekek adóazonosító jelét tartalmazó adókártyát.

Az adókártya a 15T34-es nyomtatványon igényelhető, amely a NAV  ügyfélszolgálatairól vagy a www.nav.gov.hu-ról beszerezhető. Az adatlapot 2 példányban, aláírva, kitöltve kell eljuttatni a hivatalhoz.

Hőség - Péntek éjfélig meghosszabbította a hőségriadót a tisztifőorvos

Közérdekű - 2015-07-20
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban ismét erősödik a nappali felmelegedés. A nappali maximumok akár a 38 Celsius-fokot is elérhetik. A napi átlag hőmérséklet pedig meghaladhatja a 29 fokot, ami fokozott óvatosságot követel minden állampolgártól saját és környezete egészsége érdekében.

Időjárás-jelentés

Közérdekű - 2015-07-17

    Az időjárási helyzet Európában

    Közép-Európa felett magasnyomás helyezkedik el, amelynek területén csak időszakosan, a nappali órákban jelennek meg felhők az égen, éjszaka inkább csak ezek maradványai figyelhetők meg. Ezekből a gomolyfelhőkből elszórtan zivatarok is kialakulnak, legnagyobb számban a hegyek felett.

Hőség - A hétvégén fokozódik a kánikula

Közérdekű - 2015-07-16

A hétvégén fokozódik a kánikula, több helyen 40 Celsius-fok közeli melegre lehet számítani, de elszórtan záporok, zivatarok is lehetnek - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat  országos, középtávú előrejelzésében. Pénteken kezdetben a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén lesznek felhős területek. Főként délután az Északi-középhegységben és az Alföldön elszórtan zápor, zivatar is lehet.

Átépítik a Létai úti vasúti átjárót

Közérdekű - 2015-07-13

A debreceni Létai úti vasúti átjáró átépítését, vágányszabályozási munkáit a MÁV FKG Kft. 2015. július 13-án – hétfőn – 8.00 órától 2015. július 15-én – szerdán – 18.00 óráig teljes szélességű útlezárással végzi.

A kivitelezési munkálatok ideje alatt a gépjárművek és az autóbuszok terelő útvonalon közlekednek az alábbiak szerint.

Két hidegfront között a héten is folytatódik a nyárias időjárás

Közérdekű - 2015-07-13

Az ország felett átvonuló hidegfront miatt a következő napokban mérséklődik a felmelegedés, esőre, erős szélre is számítani lehet. A hét közepétől ismét napsütéses idő várható 30 Celsius-fok feletti maximumokkal, a hétvégén azonban újabb hidegfront érkezik - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésében.

Az EP nem fogja korlátozni a "panorámaszabadságot"

Közérdekű - 2015-07-09

- Végül nem került be az uniós szerzői jogi szabályozás reformját előkészítő, nem kötelező érvényű európai parlamenti (EP-) állásfoglalásba az a passzus, amely az alkotók engedélyéhez kötötte volna középületekről és köztéri alkotásokról készült fényképek kereskedelmi felhasználását.

Hőség - A  hét közepén érkezhet enyhülés

Közérdekű - 2015-07-06

A következő napokban  fokozódik a hőség, több helyen 40 Celsius-fok közeli maximumértékekre lehet számítani - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az országos, középtávú előrejelzés szerint a hét közepén záporokkal, zivatarokkal enyhül a kánikula, mintegy 10 fokkal esik vissza a hőmérséklet, de még így is 30 fok körüli meleg várható.

ÁNTSZ: harmadfokú hőségriasztás lép életbe szombat éjféltől

Közérdekű - 2015-07-02

A legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendeli el az országos tiszti főorvos szombat éjféltől szerda éjfélig.Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) harmadfokú hőségriasztást akkor rendel el, ha várhatóan legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot.

Elérhető a GINOP két pályázatának online kitöltő programja

Közérdekű - 2015-07-02

Elérhetőek a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásának bővítését és a kapacitásbővítő beruházásaikat támogató felhívások online kitöltő programjai a Miniszterelnökség honlapján.

Százmilliós csalás károsultjait keresi a rendőrség

Közérdekű - 2015-06-12
Külföldi bankszámlákra utaltattak át különböző összegeket egy cég nevében ismeretlenek magas hozamot ígérve 2011 és 2015 között, de a pénznek nyoma veszett. A rendőrség károsultak jelentkezését várja - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője.

Hőség - Péntekre a meteorológiai szolgálat is figyelmeztetést adott ki

Közérdekű - 2015-06-11

A hőség miatt péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat is figyelmeztetést adott ki tíz megyére és a fővárosra. Az országos tisztifőorvos csütörtök déltől hétfő éjfélig másodfokú hőségriasztást rendelt el.

   A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban melegszik a levegő. Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet 15-20, a legmagasabb 30 és 33 fok között alakul.

Melegszik az idő a nyár első hetében

Közérdekű - 2015-05-31

– A meteorológiai nyár első hetében melegszik az idő, jellemzően 30 Celsius-fok körüli meleg lesz, helyenként akár 32 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Szerdáig lehet bevallani és befizetni az szja-t

Közérdekű - 2015-05-17

Május 20-ig, szerdáig lehet bevallani és befizetni a személyi jövedelemadót (szja), és addig lehet rendelkezni az szja 1+1 százalékáról is. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az idén is közel 4,5 millió bevallást vár, amelyből május 10-ig 1,727 millió érkezett meg, nagyjából annyi, mint tavaly ugyanebben az időszakban (1,693 millió).

NAV: 1,7 millió szja-bevallás érkezett be május elejéig

Közérdekű - 2015-05-15

Május elejéig mintegy 1,7 millió személyi jövedelemadó-bevallás érkezett be a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV), a többség a számítógépes megoldást választotta, mindössze 240 ezren maradtak a hagyományos, kézi kitöltésnél.

Szja-bevallás - Rendkívüli nyitvatartási rend a NAV központi ügyfélszolgálatain

Közérdekű - 2015-05-15

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) fővárosi és a megyeszékhelyeken található központi ügyfélszolgálatai rendkívüli nyitva tartással várják az adózókat a személyi jövedelemadó-bevallások beadási határidejéig, május 20-áig - hívta fel a figyelmet az adóhatóság.

Jótékonysági képzőművészeti aukció beteg gyerekek javára

Közérdekű - 2015-04-30

Beteg gyerekek javára tart jótékonysági kortárs művészeti aukciót a Bátor Tábor Alapítvány hétfőn a budapesti Kiscelli Múzeumban.  A tizenegyedik alkalommal megrendezendő jótékonysági árverés bevételét daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással vagy hemofíliával kezelt gyermekek élményterápiás táborozására fordítják.

A NAV az egyéni vállalkozók adóbevallási határidejére figyelmeztet

Közérdekű - 2015-02-24

Az egyéni vállalkozók és az áfa-fizetésre kötelezett magánszemélyek szerdai adóbevallási határidejére figyelmeztet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)  keddi közleményében.

 Ismertetik, hogy az egyéni vállalkozók múlt évi tevékenységükről az adóbevallási csomag 1453-13-as lapjainak kitöltésével számolhatnak el. A kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozó egészségügyi szolgáltatási járulékát és nyugdíjjárulékát is a 1453-as bevallásban teljesíti.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza