Közérdekű

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 357 találatból.

Hőség - Péntekre a meteorológiai szolgálat is figyelmeztetést adott ki

Közérdekű - 2015-06-11

A hőség miatt péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat is figyelmeztetést adott ki tíz megyére és a fővárosra. Az országos tisztifőorvos csütörtök déltől hétfő éjfélig másodfokú hőségriasztást rendelt el.

   A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban melegszik a levegő. Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet 15-20, a legmagasabb 30 és 33 fok között alakul.

Melegszik az idő a nyár első hetében

Közérdekű - 2015-05-31

– A meteorológiai nyár első hetében melegszik az idő, jellemzően 30 Celsius-fok körüli meleg lesz, helyenként akár 32 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Szerdáig lehet bevallani és befizetni az szja-t

Közérdekű - 2015-05-17

Május 20-ig, szerdáig lehet bevallani és befizetni a személyi jövedelemadót (szja), és addig lehet rendelkezni az szja 1+1 százalékáról is. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az idén is közel 4,5 millió bevallást vár, amelyből május 10-ig 1,727 millió érkezett meg, nagyjából annyi, mint tavaly ugyanebben az időszakban (1,693 millió).

NAV: 1,7 millió szja-bevallás érkezett be május elejéig

Közérdekű - 2015-05-15

Május elejéig mintegy 1,7 millió személyi jövedelemadó-bevallás érkezett be a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV), a többség a számítógépes megoldást választotta, mindössze 240 ezren maradtak a hagyományos, kézi kitöltésnél.

Szja-bevallás - Rendkívüli nyitvatartási rend a NAV központi ügyfélszolgálatain

Közérdekű - 2015-05-15

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) fővárosi és a megyeszékhelyeken található központi ügyfélszolgálatai rendkívüli nyitva tartással várják az adózókat a személyi jövedelemadó-bevallások beadási határidejéig, május 20-áig - hívta fel a figyelmet az adóhatóság.

Jótékonysági képzőművészeti aukció beteg gyerekek javára

Közérdekű - 2015-04-30

Beteg gyerekek javára tart jótékonysági kortárs művészeti aukciót a Bátor Tábor Alapítvány hétfőn a budapesti Kiscelli Múzeumban.  A tizenegyedik alkalommal megrendezendő jótékonysági árverés bevételét daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással vagy hemofíliával kezelt gyermekek élményterápiás táborozására fordítják.

A NAV az egyéni vállalkozók adóbevallási határidejére figyelmeztet

Közérdekű - 2015-02-24

Az egyéni vállalkozók és az áfa-fizetésre kötelezett magánszemélyek szerdai adóbevallási határidejére figyelmeztet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)  keddi közleményében.

 Ismertetik, hogy az egyéni vállalkozók múlt évi tevékenységükről az adóbevallási csomag 1453-13-as lapjainak kitöltésével számolhatnak el. A kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozó egészségügyi szolgáltatási járulékát és nyugdíjjárulékát is a 1453-as bevallásban teljesíti.

Hideg, téli idő várható a hétvégén

Közérdekű - 2015-01-29
A hétvégén folytatódik a télies idő, többfelé várható havazás, és hidegre is készülni kell. Helyenként mínusz 9 Celsius-fokig hűlhet a levegő, néhol még nappal is mínuszokra kell készülni - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön.

Időjárás-jelentés

Közérdekű - 2015-01-25

 Vasárnap borult marad az ég. A Dunántúlon gyenge vagy közepes intenzitású havazás várható, és hóra vált a csapadék egyre többfelé keletebbre is, de a Tiszántúl nagy részén estig még eső valószínű. Az éjszaka második felében még csak északnyugaton, nyugaton, illetve északkeleten, napközben másutt is egyre többfelé felszakadozik a felhőzet.

NAV: jövő hét közepéig megérkeznek az adóbevallási csomagok

Közérdekű - 2015-01-23

    Legkésőbb a jövő hét közepén mindenki megkapja a személyi jövedelemadó-bevalláshoz (szja-bevallás) szükséges csomagot - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Minden adózó bevallási szokásához igazodó tájékoztatást és nyomtatványt kap. Az a több mint 600 ezer adózó, aki tavaly elektronikusan küldte el a kitöltött nyomtatványt, idén ügyfélkapus tárhelyén kap információt a teendőkről.

Szeptembertől energia címke kerül a fűtőkészülékekre

Közérdekű - 2015-01-11

Szeptember 26-ától energia címke kerül a gázkazánokra is, akkortól csak az A és a B energiaosztályú készülékeket lehet forgalomba hozni, illetve ezek beépítését lehet engedélyezni.

Akkor lép hatályba az a két uniós rendelet, amelyek közül az egyik a vízmelegítők, a másik pedig a kazánok energetikai jellemzőit tartalmazza, illetve ekkortól írják elő az energia címkék kötelező használatát e körben

Új szabályok a szemétszállításra

Közérdekű - 2015-01-06

A hulladékot elszállító közszolgáltatónak legalább két méretű gyűjtőedényt kell felajánlania az ingatlant használók részére, akik ebből a képződő hulladék mennyisége szerint választhatnak - egyebek mellett ezt tartalmazza az a kormányrendelet, amely a Magyar Közlönyben jelent meg.

Útdíj - Pótdíjfizetési felszólítást kapnak az új fizetős útszakaszokat matrica nélkül használók

Közérdekű - 2015-01-06
 Pótdíjfizetési felszólítást kapnak azok az autósok, akik a fizetőssé vált útszakaszokat januárban matrica nélkül használják, befizetni a büntetést ugyan nem kell - csak a szolgáltatási díjat kell megtéríteni-, de személyesen kell intézni a matrica vásárlását az ügyfélszolgálaton

Időjárás-jelentés

Közérdekű - 2015-01-03
Európa északi felében ismét nagyon gyors változások jellemzik az időjárást. Erőteljes északnyugati áramlás alakult ki, amelyben egymást követik az időjárási frontok. A finn-orosz határ közelében örvénylő ciklon hosszan elnyúló frontrendszere a Kelet-európai-síkságtól egészen a Balkán-félszigetig húzódik.

Fokozottan ügyelni kell a háziállatokra szilveszterkor

Közérdekű - 2014-12-30

 Fokozott odafigyelésre kéri az állattartókat az Orpheus Állatvédő Egyesület a szilveszteri petárdázás miatt, amely sok háziállatnál okozhat pánikot.  Az óévbúcsúztatókor használt pirotechnikai eszközök hang- és fényhatásai miatt a háziállatok elszökhetnek, elkóborolhatnak, vagy akár félelmükben harapóssá is válhatnak

FM: lakossági kampány a kisméretű szálló por koncentrációjának csökkentésére

Közérdekű - 2014-11-13

Elsősorban a megfelelő fűtés ismertetésével kívánja felhívni a Földművelésügyi Minisztérium a lakosság figyelmét arra, hogy ezzel is csökkenthető a levegőben szálló kisméretű por koncentrációja - mondta V. Németh Zsolt, a tárca államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Elkerülhető a végrehajtás

Közérdekű - 2014-11-03

Aki adófolyószámla-kivonatot kapott a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól, és kiderült, hogy tartozik, vagy késedelmi pótlékot kell fizetnie, minél előbb rendezze az elmaradást, hogy elkerülje a végrehajtást és annak költségét. A késedelmi pótlékot november 17-ig kell megfizetni.

Szálló por – OMSZ: lassú javulás várható a levegőminőségben

Közérdekű - 2014-11-02

 A következő napokban lassú javulás várható a levegő minőségében – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap honlapján.

 Az utóbbi napokban a szélcsendes idő, az alacsony éjszakai hőmérséklet és a vertikális légcserét gátló stabil hőmérsékleti rétegződés következtében a felszín közelében több helyen is feldúsult a légszennyező anyagok koncentrációja.

A környezet-egészségügyi intézet tanácsai a fűtési szezonra

Közérdekű - 2014-10-26

A fűtési szezonban ügyelni kell a lakások megfelelő szellőztetésére, mert így elkerülhető a belső térben megtalálható allergének, valamint a szén-dioxid és a szén-monoxid okozta egészségkárosodás.

Vasárnap kezdődik a téli időszámítás

Közérdekű - 2014-10-21

Vasárnap hajnali háromkor egy órával vissza kell állítani az órákat, ezzel visszaáll a normál, más néven a téli időszámítás, amely március 29-éig tart.A nyári időszámításnak köszönhetően becslésük szerint évente egy nagyobb város, 30-40 ezer háztartás éves villamosenergia-fogyasztása - 120 gigawattóra - takarítható meg. Hozzátették: Magyarország 1980 óta csaknem 4000 gigawattóra villamos energiát takarított meg így.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út 18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza.