Közérdekű

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 388 találatból.

Pollenhelyzet - ÁNTSZ: az elővigyázatosság enyhítheti az allergiás tüneteket

Közérdekű - 2016-09-13

Magyarországon a lakosok körülbelül egynegyede szenved pollenallergiában és jelentős azok száma is, akik számára külön megterhelést jelent a parlagfűnek az első fagyokig a levegőben jelen lévő pollenje. A szakemberek ajánlásával azonban könnyebb átvészelni az allergiások számára megterhelő heteket.

ismét 30 fok körüli maximumokra lehet számítani

Közérdekű - 2016-09-04

Szerdán már nem valószínű csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 13-18 fok között valószínű, de a szélvédett tájakon 9-12 fok is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között alakul.

Csütörtökön és pénteken napos, csapadékmentes idő várható. A keleti, északkeleti szél napközben időnként megélénkül. A minimumhőmérséklet többnyire 12-17 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben és az Alföld homokhátságain 8-11 fok is lehet. Napközben csütörtökön és pénteken is 27-31 fokig melegszik majd a levegő.

Tanévkezdés - Október 31-én járnak le az előző tanévi diákigazolvány-matricák

Közérdekű - 2016-09-01

Október 31-éig kell érvényesíteni a diákigazolványokat - hívta fel a figyelmet a Budapesti Békéltető Testület. Az utazási kedvezményeket csak érvényes diákigazolvánnyal vagy ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolással lehet igénybe venni.

A diákigazolványokat elektronikus úton vagy a közreműködő oktatási intézményen keresztül lehet igényelni, de a kiállításban a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala közreműködik, tehát a dokumentum bármelyik okmányirodában átvehető.

Tájékoztató kiadvány a bírósági végrehajtásról

Közérdekű - 2016-08-29

Tájékoztató kiadványt állított össze a hazai háztartások számára a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar, hogy a lehető legszélesebb körben általános és közérthető tájékoztatást nyújtson a végrehajtási eljárás folyamatáról, a felek jogairól, lehetőségeiről, az igénybe vehető jogi eszközökről, jogorvoslati lehetőségekről - áll a testület közleményében.

Európa nagy részének időjárását anticiklon alakítja

Közérdekű - 2016-08-27

Időjárási helyzet Európában: Európa nagy részének időjárását anticiklon alakítja. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően nagy területen alig van felhő, napos, száraz az idő. Ciklonok és frontjaik inkább csak szárazföldünk északi és nyugati tájain fordulnak elő. A Skandináv-félszigettől a Benelux-államokon és Franciaország északi részén át egészen Portugáliáig húzódó front mentén erősen felhős az ég, és helyenként záporeső is kialakul.

A hétvégén is sok lesz a napsütés

Közérdekű - 2017-05-18

A következő napokban is sok lesz a napsütés, de a hétvége második felében ismét többfelé várható zápor, zivatar. Kezdetben akár 30 Celsius-fok körüli maximumok is lehetnek, vasárnapra némileg mérséklődik a meleg - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésből.

Pénteken sok lesz a napsütés, csapadék nem várható. A Dunántúlon megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödik a szél. A leghidegebb órákban 8-14 fok valószínű, de az Északi-középhegység völgyeiben hűvösebb lehet a hajnal. Napközben 24-29 fokig melegszik a levegő.

Lakossági felhívás!

Közérdekű - 2016-02-01

A Debreceni Társasházkezelők Egyesülete, felhívja a társasházban élő lakosság figyelmét az alábbiakra:

Visszajelzések alapján, hetek óta, egy cég képviselői járják a társasházi lakásokat,s a közös képviselőkre hivatkozva ablakokat akarnak felmérni. Felmérés után, megrendelőt töltenek ki, amit alá akarnak íratni, esetenként előleget is kérnek. Fellépésük arrogáns, követelőző, különösen idős emberekkel, és egyedül talált fiatalokkal.

Hajdú-Biharban  is csalók járnak

Közérdekű - 2016-01-28

Újra megjelentek a magukat a gázszolgáltató szakembereinek kiadó csalók Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében, ismét kötelező modernizálásra és karbantartásra hivatkozva próbálnak meg előleget beszedni a Tigáz fogyasztóitól - közölte a gázszolgáltató cég csütörtökön.

A pirotechnikai eszközök használatának veszélyeire hívta fel a figyelmet a rendőrség

Közérdekű - 2015-12-28

A pirotechnikai eszközök használatának veszélyeire hívta fel a figyelmet a szilveszter közeledtével a rendőrség. A bemutatóval egybekötött hétfői, budapesti sajtótájékoztatón arra figyelmeztettek, hogy ezeket az eszközöket nem szabad átalakítani, szétszerelni, mert komoly sérüléseket okozhatnak, és ügyelni kell a megfelelő tárolásukra is.

OGYÉI: célszerű időben beszerezni az ünnepek alatt szükséges gyógyszereket

Közérdekű - 2015-12-22

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) arra figyelmeztet, hogy mindenki időben gondoskodjon az ünnepek alatt szükséges gyógyszerek beszerzéséről.

    A  karácsonyi ünnepek idején négy egybefüggő munkaszüneti nap követi egymást. Ebben az időszakban az egészségügyi szolgáltatók, így a gyógyszertárak is ügyeleti rend szerint működnek.

Energetikai portál indult az energiatudatosság növelése érdekében

Közérdekű - 2015-12-21

Online energetikai oldalt indított az MVM Partner Zrt., a portál célja, hogy növelje a fogyasztók energiatudatosságát és energiahatékonyságra ösztönözzön.

 Energiatakarékossági tippek, kalkulátorok, szakcikkek és naprakész információk is helyet kapnak a portálon - ismertette  hétfői közleményében az MVM Partner Zrt.

    Az oldal megismerteti a fogyasztókat az energiahatékonyság növelésére alkalmas technológiákkal.

Folytatódik az enyhe novemberi időjárás

Közérdekű - 2015-11-08

A következő napokban is folytatódik a ködös, napos időjárás, helyenként 20 Celsius-fok körüli maximumok is lehetnek. Emellett viszont többször megerősödik a szél és többfelé kisebb eső is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat  országos, középtávú előrejelzéséből.

Veszett denevért találtak Budapesten

Közérdekű - 2015-10-10

Denevérben mutatta ki a veszettség vírusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) laboratóriuma Budapesten - közölte honlapján a hivatal szombaton. Az állategészségügyi hatóság felhívja a figyelmet, hogy ha valaki - akár legyengült, akár elhullott - denevért talál a földön, puszta kézzel semmiképpen ne fogja meg, hanem kérje szakember segítségét.

Pollenhelyzet - Figyelmeztetést adott ki a parlagfű veszélye miatt az Országos Közegészségügyi Központ

Közérdekű - 2015-08-13

A parlagfű átlagos pollenkoncentrációja az elmúlt héten elérte azt a szintet, ami az arra érzékenyeknek már tüneteket okozhat, ezért az ország túlnyomó részére figyelmeztető jelzést adott ki az Országos Közegészségügyi Központ (OKK). Megkezdődött a 2015-ös parlagfű szezon - írta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön.

- Hőség - Péntektől hőségriadót rendel el az országos tisztifőorvos

Közérdekű - 2015-08-06

Meghosszabbítja a hőség miatt elrendelt figyelmeztetést és ezzel együtt a szintjét másodfokúról harmadfokúra, hőségriasztásról hőségriadóra emeli az országos tisztifőorvos - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön.

A jövő hét második felében visszatér a kánikula

Közérdekű - 2015-08-02

– A következő napokban még többfelé lehetnek záporok, helyenként zivatarok is, utána viszont újabb kánikulai napok következnek, ismét több helyen 38 Celsius-fok körül alakulnak a napi maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Időjárás-jelentés

Közérdekű - 2015-08-02

 Az időjárási helyzet Európában

  Kontinensünkön igazi forróság már csak Albániában és Görögországban, valamint a Kaszpi-tenger mentén van; ezeken a tájakon emelkedik 35 fok fölé a délutáni órákra a hőmérséklet. Európa déli és középső területeinek időjárását egy hatalmas anticiklon alakítja, ugyanakkor az Alpok és a Kárpát-medence fölé magassági teknő helyeződik.

Időjárás-előrejelzés

Közérdekű - 2015-07-31
elnyúló, hullámzó frontrendszer szeli ketté Európát. Ez egy légörvényhez kapcsolódik, amelynek középpontja Skandinávia felett található. A frontálzóna hozzávetőlegesen a Helsinki-Moszkva-Kijev-Barcelona vonalban húzódik, több helyen ciklonális hullámokat vet, és lassan, de határozottan kelet, délkelet felé helyeződik át. A front mentén, valamint Észak-Európában sok a felhő, több helyen esik az eső.

Az egész világon elérhetővé válik a Windows 10

Közérdekű - 2015-07-29

- Szerdától elérhetővé válik a Windows 10 operációs rendszer a világ 190 országában, a Windows 7 és 8.1 operációs rendszert használó eszközökre ingyenes frissítésként érkezik, a személyi számítógépekre (PC) és tabletekre pedig előre telepítve - közölte a Microsoft, a világ egyik legnagyobb szoftvervállalata.

Augusztustól hatályosak a közlekedési kártya szabályai

Közérdekű - 2015-07-29

Augusztusban lépnek hatályba a módosított személyszállítási törvénynek a közlekedési kártyára vonatkozó szabályai, amelyek - egyebek mellett - kimondják, hogy az utazási kedvezmény igénybevétele a kártya kiváltásához köthető, amennyiben utazási szolgáltatásra szolgáló elektronikus kártyát bocsátanak ki.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza