Külföld

Eredmények megjelenítése 4581-től 4600-ig 4821 találatból.

Több személyt fertőzhetett meg a polónium Hamburgban

Külföld - 2006-12-12

Mérgezés jeleit találták meg a "hamburgi szálat" jelentő Dmitrij Kovtun orosz üzletember - korábbi KGB-ügynök - volt feleségének, két gyermeküknek és Kovtun élettársának szervezetében. A tényleges sugárfertőzöttséget a hatóságok egyértelműen még nem állapították meg.

Polónium nyomaira bukkant a rendőrség Hamburgban

Külföld - 2006-12-11

A polónium 210-es sugárzó izotóp nyomaira bukkant a német rendőrség egy hamburgi lakásban. A rendőrség Alekszandr Litvinyenko meggyilkolásának hátterét kutatva a lakásban már előző nap sugárzó anyagra gyanakodott, akkor azonban nem tudta még teljes bizonyossággal megállapítani, hogy polónium nyomairól van-e szó.

Meghalt Augusto Pinochet, volt chilei diktátor

Külföld - 2006-12-11

Elhunyt Augusto Pinochet volt chilei elnök, aki 1973 és 1990 között irányította vaskézzel a dél-amerikai országot - jelentette vasárnap a chilei televízió. A 91 éves exdiktátor halálát szívelégtelenség okozta egy héttel infarktusa után - közölte a santiagói katonai kórház.

Minden eddiginél alacsonyabbra zuhant Bush népszerűsége

Külföld - 2006-12-11

George Bush amerikai elnök népszerűsége minden korábbinál alacsonyabbra, 30 százalékosra zuhant - a Zogby Poll intézet a hét végén tette közzé friss telefonos felmérésének eredményét. Bush támogatottságát még a félidős kongresszusi választások előtt, októberre sikerült 36 százalékra feltornázni.

Bush csak megfelelő feltételek esetén von ki csapatokat Irakból

Külföld - 2006-12-08

Az Egyesült Államok csak akkor vonja ki 2008 elejéig harcoló katonai alakulatait Irakból, ha azt a körülmények valóban lehetővé teszik - közölte George Bush. Az amerikai elnök Tony Blair brit miniszterelnökkel csütörtökön Washingtonban folytatott megbeszélése után nyilatkozott erről.

Oszama bin Laden életben van az amerikai hírszerzés szerint

Külföld - 2006-12-07

Minden bizonnyal életben van az al-Kaida terrorszervezet első számú vezetője. Oszama bin Laden és helyettese, Ajman az-Zavahri, megúszta az öt éve ellene folyó hajtóvadászatot és továbbra is támadásokat tervez - írta a legfrissebb amerikai hírszerzési jelentésekre hivatkozva a szerdai The Washington Times.

Szexbotrányba keveredett a lengyel miniszterelnök-helyettes

Külföld - 2006-12-05

Szexbotrányba keveredett egy hétfői lapjelentés szerint Andrzej Lepper, a lengyel kormányfő egyik helyettese: egy nő azzal vádolta meg őt és pártjának több tagját, hogy szexuális szolgáltatás fejében vettek fel női alkalmazottakat. Az ellenzéki pártok felszólították Jaroslaw Kaczynski kormányfőt, hogy menessze Leppert.

A libanoni hadsereg erősítést vezényelt a forrongó Bejrútba

Külföld - 2006-12-05

Erősítésként újabb katonákat vezényelt Bejrútba a libanoni hadsereg, mert egy síita tüntető meggyilkolása miatt attól tartanak, hogy a kormányellenes megmozdulások esetleg felekezetközi erőszakhullámba torkollhatnak.

A pápa szerint törökországi vizitje a keresztény-muzulmán párbeszédet szolgálta

Külföld - 2006-12-04

A keresztény-muzulmán párbeszédet és a keresztény egyházak mind őszintébb együttműködését szolgálta a pápa szerint törökországi vizitje. XVI. Benedek szokásos vasárnapi úrangyala imádsága keretében, annak elhangzása előtt emlékezett meg szavai szerint nagy jelentőségű, pénteken befejeződött négynapos törökországi apostoli látogatásáról.

Felrobbant egy angliai tűzijáték-üzem

Külföld - 2006-12-04

Felrobbant vasárnap délután egy családi vállalkozásban működő tűzijátékgyár Délkelet-Angliában. A detonáció az Anglia délkeleti csücskében lévő East Sussex grófság Halland nevű településének közelében történt. A robbanás erejére jellemző, hogy a kialakult gombafelhőt 15 kilométer távolságból is látni lehetett, és a légnyomás ugyancsak több kilométeres körzetben okozott épületkárokat.

Több tízezren tüntettek Rómában a jobboldal felhívására

Külföld - 2006-12-03

Több tízezren tüntettek szombaton Rómában az olasz jobboldal felhívására. Silvio Berlusconi volt kormányfő, aki egy hajszállal vesztette el a tavaszi parlamenti választásokat, jelentős részt vállalt a tüntetés megszervezésében, amelyet erődemonstrációnak szánt a Romano Prodi vezette balközép "adószedő kormány" ellen.

Büntetőeljárás indul a Nyitrán megvert magyar lány ellen

Külföld - 2006-12-01

Büntetőeljárást indított a szlovák rendőrség Malina Hedvig ellen annak alapján, hogy a magyar diáklányt feljelentette egy magát felfedni nem kívánó személy "hamis tanúvallomás és hamis eskü" gyanúja miatt. A feljelentő szerint Malina Hedvig megtévesztette a rendőrséget, amikor augusztusban azt állította, hogy két ismeretlen bőrfejű azért verte meg, mert magyarul beszélt.

Erdogan: elfogadhatatlan az EU-bizottság ajánlása a tárgyalások felfüggesztésére

Külföld - 2006-11-30

Redep Tayyip Erdogan török kormányfő szerint elfogadhatatlan az Európai Unió bizottságának ajánlása a Törökországgal való csatlakozási tárgyalások részleges felfüggesztésére. A NATO-csúcson Rigában tartózkodó Erdogan szavait a török NTV hírtelevízió idézte.

A televízió sorsfordító bejelentést tett

Külföld - 2006-11-29

A Fehér Ház újabb pofont kapott a hosszú ideje szinte csak kudarcot hozó iraki konfliktussal kapcsolatban. Az NBC tévétársaság bejelentette: ezentúl minden iraki tudósításban konzekvensen a polgárháború kifejezést használják majd. Kommunikációs szakemberek szerint a döntésnek messzemenő következményei lesznek.

Az OECD értékelése a magyar és a közép-európai gazdaságok kilátásairól

Külföld - 2006-11-29

A közép-európai régióban a szlovák gazdaság bővül az idén és jövőre is a leggyorsabban, stabil növekedés várható Lengyelországban és Csehországban, míg Magyarországon a növekedési ütem erőteljesen lassul - derül ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) kedden nyilvánosságra hozott fél éves előrejelzéséből. 

A pápa valódi párbeszédre szólította fel a közel-keleti konfliktus részvevőit

Külföld - 2006-11-29

A törökországi látogatáson tartózkodó pápa valódi párbeszédre szólította fel  a közel-keleti konfliktus részeseit, hogy elhárítható legyen újabb regionális válsággócok kialakulása a térség körül, és elejét vegyék a terrorizmus továbbterjedésének. XVI. Benedek azt hangsúlyozta Ankarában akkreditált diplomaták előtt, hogy az elhúzódó közel-keleti konfliktus súlyos tehertétel az egész nemzetközi életre nézve.

Teherán kész megosztani atomenergetikai ismereteit Algériával

Külföld - 2006-11-28

Mahmúd Ahmadinezsád találkozott a teheráni látogatáson tartózkodó algériai energetikai miniszterrel, Sakib Helillel, és közölte vele: "Irán kész megosztani tapasztalatait (az észak-afrikai arab országgal) a legkülönfélébb területeken, köztük a nukleáris technológiák békés célú hasznosításának terén" - jelentette az iráni ISNA hírügynökség.

Az oroszok szerint megölték a csecsen gerillák egy arab vezérét

Külföld - 2006-11-27

Dagesztánban megölték a csecsen szeparatisták egy arab gerillavezérét, akit az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat észak-kaukázusi megbízottjának tartottak - közölte az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) dagesztáni főnökhelyettese vasárnap.

Svájcban igent mondtak a szavazók az EU új tagjainak gazdasági segélyezésére

Külföld - 2006-11-27

A svájci szavazók többsége támogatta azt a törvényjavaslatot, hogy az ország nyújtson gazdasági támogatást az EU 10 új tagállamának, szorosabbra fűzve ezáltal az együttműködést az Európai Unióval, amelynek nem tagja. A Reuters jelentése a szavazók mintegy 53 százaléka támogatta a tervet.

Putyin bírálata

Külföld - 2006-11-27

Elítélte a Vlagyimir Putyin elnökségét beárnyékoló "sötét gyilkosságokat" egy brit miniszter vasárnap. Peter Hain, az északír ügyek minisztere a brit közszolgálati televíziónak adott vasárnapi nyilatkozatásban bírálta az oroszországi emberi jogok és demokrácia elleni "hatalmas támadásokat".

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza