Külföld

Eredmények megjelenítése 4581-től 4600-ig 4883 találatból.

Hajótörésben meghalt 63 ember Kamerun partjainál

Külföld - 2007-02-06

Elsüllyedt egy túlterhelt, fából készült hajó viharos tengeren Kamerun partjaitól nem messze, és legkevesebb 63 utasa odalett - közölte a közép-afrikai ország egyik kormánytisztviselője. Szemtanúk szerint 15 hajótörött megmenekült, és további legalább 20 eltűnt a szombat éjszakai szerencsétlenségben.

 Három év börtönt kapott a Hyundai elnöke korrupció miatt

Külföld - 2007-02-05

Három év letöltendő börtönre ítélte a dél-koreai Hyundai autógyárcsoport elnökét, Csung Mong Kut hétfőn az elsőfokú bíróság Szöulban. A védelem fellebbezett. Az elnök a másodfokú ítéletig továbbra is szabadlábon maradhat - az engedélyt a bíróság a dél-koreai nemzetgazdaság érdekével indokolta -, és teljes ellenőrzést gyakorol a vállalat fölött.

 Csehország 2012-ben vezethetné be az eurót

Külföld - 2007-02-05

Csehország 2012. január 1-jén térhetne át az euró használatára - véli Miroslav Kalousek cseh pénzügyminiszter. Kalousek a Lidové Noviny szombati kiadásában közölt interjúban elmondta, hogy márciusban a kormány elé terjeszti az euró csehországi bevezetésének nemzeti tervét.

Leölik Európa legnagyobb pulykafarmjának állományát a H5N1 miatt

Külföld - 2007-02-05

Pulykák tízezreit semmisítették meg és szigorú elővigyázatossági intézkedéseket léptettek életbe vasárnap Nagy-Britanniában, miután a madárinfluenza-vírus emberre is veszélyes H5N1 altípusát azonosították egy kelet-angliai pulykafarmon.

 Merényletet kíséreltek meg a dagesztáni belügyminiszter ellen

Külföld - 2007-02-05

Felrobbantották a dél-oroszországi Dagesztán szövetségi köztársaság belügyminiszterének autóját: a politikus nem sérült meg, de sofőrje és testőre, illetve egy rendőr életét vesztette a terrortámadásban - jelentette az orosz média.

 Orosz ügyészek nyomozhatnak Nagy-Britanniában a Litvinyeko-ügyben

Külföld - 2007-02-04

Engedélyt fog kapni az orosz ügyészség arra, hogy Nagy-Britanniában tanúkat kérdezhessen ki Alekszandr Litvinyenko egykori orosz állambiztonsági tiszt megmérgezésének ügyében - közölte a brit The Observer.

Komoly lavinaveszély a Magas-Tátrában, de jók a síelési lehetőségek

Külföld - 2007-02-04

Négyes fokozatú lavinaveszélyre figyelmeztető intézkedéseket rendeltek a Magas-Tátrában. A hegylánc déli-délkeleti lejtőin az elmúlt héten felgyülemlett nagy mennyiségű hó rétegei az enyhe időjárás következtében meglazultak.

 Katasztrófa sújtotta területté nyilvánítottak négy floridai megyét

Külföld - 2007-02-04

George Bush amerikai elnök katasztrófa sújtotta területté nyilvánított négy megyét Florida állam középső részén, ahol már legkevesebb húsz halálos áldozatot követelt a tornádó. Bush elnök több millió dolláros segély folyósításról határozott a hét végén a szóban forgó területek, Lake, Sumter, Seminole és Volusia megyék részére.

 Újabb tüntetés Csehországban az amerikai radarállomás elhelyezése ellen

Külföld - 2007-02-04

Több százan tüntetettek szombaton délután a Prágától mintegy 60 kilométerre délnyugatra fekvő Jincében, ahol az USA egy radarállomás építésére kért engedélyt Csehországtól. Az akciót, amely néhány napon belül már a második tiltakozó megmozdulás, az amerikai támaszpontot és a radarállomást ellenző civil mozgalmak szervezték.

Már 135 áldozata van a bagdadi öngyilkos merényletnek

Külföld - 2007-02-04

A késő esti adatok szerint 135 ember meghalt és legkevesebb 300 megsebesült szombaton egy Bagdad központjában fekvő piac közelében, ahol öngyilkos merénylő repítette levegőbe robbanószerrel megrakott teherautóját - közölték iraki rendőrségi források.

Francia szakértő szerint a Fidesz "legális puccskísérletet" hajtott végre

Külföld - 2007-02-03

A Fidesz legális puccskísérletet hajtott végre a Kossuth téren - mondta pénteken az MTI-nek Jean-Yves Camus, a párizsi Stratégiai és Nemzetközi Kapcsolatok Intézetének (IRIS) kutatója. Fejtő Ferenc szerint pedig a Fidesz törvény- és államellenesen lépett fel. Jean-Yves Camus szerint a II. világháború utáni európai történelemben nem történt ahhoz hasonló, ami péntek délelőtt a Kossuth téren.

 Több mint 200 holtestet találtak egy dél-iraki tömegsírban

Külföld - 2007-02-02

Kétszáz-kétszázötven kurd fogoly holttestét találták meg a héten egy tömegsírban az Irak déli részén fekvő Szalmántól nyugatra, a Szaúd-Arábiával határos al-Muszanna tartományban. A tömegsírra helyi lakosoktól gyűjtött információk segítségével sikerült rátalálni.

 Ma zárul a jelölés a 2007. évi Nobel-békedíjra

Külföld - 2007-02-01

Martti Ahtisaari volt finn államfőt, Rebiya Kadeer kínai ellenzéki személyiséget és Al Gore volt amerikai alelnököt tartják a 2007. évi Nobel-békedíj esélyeseinek, amelynek jelölése csütörtökön éjfélkor zárul le.

 Venezuela: különleges felhatalmazás a "szocialista forradalom" végrehajtásához

Külföld - 2007-02-01

A venezuelai parlament rendkívüli jelleggel különleges felhatalmazást adott szerdán Hugo Chávez elnöknek meghirdetett "szocialista forradalmának" végrehajtásához: a törvényhozó testület feljogosította az államfőt arra, hogy tizennyolc hónapon át rendeletekkel kormányozza a dél-amerikai államot 11 stratégiai területen.

 A Nemzetközi Űrállomás legénysége szerelési munkába kezdett

Külföld - 2007-02-01

Külső űrszerelési munkát kezdett közép-európai idő szerint délután negyed öt órakor a Nemzetközi Űrállomás (ISS) parancsnoka és egyik fedélzeti mérnöke. A két asztronauta feladata a háromszakaszosra tervezett mostani űrsétaprogram keretében az, hogy üzembe helyezze a Föld körül mintegy 350 kilométer magasságban keringő űrbázis új hűtőrendszerét.

 Ismét őrizetbe vették Blair fő pénzgyűjtőjét

Külföld - 2007-01-31

Őrizetbe vette a Scotland Yard kedden este Lord Michael Levyt, Tony Blair brit miniszterelnök személyes kampánypénz-felhajtó megbízottját és szoros politikai szövetségesét a kormányzó Munkáspártnak nemesi kiváltságok fejében nyújtott titkos magánhitelek ügyében, amelynek vizsgálata során már Blairt is kihallgatták

 Izrael biztonsági kerítést húzna fel az egyiptomi határon

Külföld - 2007-01-31

Az izraeli védelmi miniszter azt javasolta kedden, hogy húzzanak fel biztonsági kerítést az izraeli-egyiptomi határon, megakadályozandó a palesztin fegyveresek behatolását Izraelbe az egyiptomi Sínai sivatagon keresztül.

 Az Egyesült Államok gyorsan bevethető erőket küld Afganisztánba

Külföld - 2007-01-30

Az Amerikai Egyesült Államok gyorsan bevethető erőket küld az ENSZ-megbízatással Afganisztánban szolgálatot teljesítő nemzetközi biztonsági erők (ISAF) megerősítésére - közölték Kabulban hivatalos források.

 A Sinn Féin elismerte az északír rendőrség legitimitását

Külföld - 2007-01-29

Elismerte az észak-írországi rendőrség legitimitását vasárnap a Sinn Féin, a helyi katolikus közösség legnagyobb politikai ereje. A katolikus-protestáns hatalommegosztáson alapuló északír önkormányzat működtetésének és a megbékélésnek egyik fő akadályát képezte eddig, hogy a Sinn Féin elfogultnak tartotta a rendőrséget a többségi protestáns lakosság javára.

 Vegyi Ali elismerte a kurd falvak lerombolását

Külföld - 2007-01-29

Elismerte Ali Haszan al-Madzsid, Szaddám Huszein kivégzett volt iraki elnök unokatestvére, perének vasárnapi tárgyalásán, hogy parancsot adott kurd falvak tucatjainak lerombolására, az ügyész pedig bizonyítékokat tárt a bíróság elé az egykori magas rangú iraki vezető vétkességének alátámasztására.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza