Külföld

Eredmények megjelenítése 5221-től 5240-ig 5405 találatból.

Külföldi hírügynökségek a budapesti tüntetésekről

Külföld - 2006-10-24

A világhírügynökségek is beszámoltak az 1956-os emlékünnepségek hétfői megemlékezéseiről, illetve a Kossuth téri tüntetés feloszlatása nyomán a nap folyamán elhatalmasodott rendbontásokról.

Folytatódó berepülések Libanon légterébe

Külföld - 2006-10-22

Az izraeli katonai repülőgépek folytatni fogják berepüléseiket Libanon légterébe, mert nem szűnt meg a fegyverek becsempészése a libanoni Hezbollah síita szervezet gerilláinak - jelentette ki vasárnap Amír Perec izraeli védelmi miniszter.

A pápa a ramadán vége alkalmából üdvözölte a muzulmánokat

Külföld - 2006-10-22

Szívélyes üdvözletét fejezte ki a muzulmánoknak, és együttérzéséről biztosította az irakiakat XVI. Benedek pápa a vatikáni Szent Péter téren elmondott úrangyala imádság keretében abból az alkalomból, hogy közeledik a ramadán muszlim böjthónap vége.

Washington nem akarja térdre kényszeríteni Észak-Koreát

Külföld - 2006-10-20

Az Egyesült Államok csütörtökön visszautasította egy észak-koreai illetékes azon kijelentését, amely szerint George Bush amerikai elnök térdre akarja kényszeríteni Észak-Koreát.

Bűnvádi eljárás a nyitrai magyar lány ellen

Külföld - 2006-10-19

A szlovák rendőrség bűnvádi eljárást indít az állítólag megvert szlovákiai magyar diáklány ellen. Malina Hedviget hamis tanúzás vádjával állíthatják bíróság elé.

Elérte a 300 milliót az Egyesült Államok lakossága

Külföld - 2006-10-18

Elérte a 300 milliót az Egyesült Államok lakosságszáma - jelentette be kedden Washingtonban az amerikai népesség-nyilvántartási hivatal, amely egy elektronikus órát állított be a világ minden tájáról érkezett tévétársaságok kamerái elé a jelképes határ elérésének alkalmából.

A havazás miatt 320 ezer ember maradt áram nélkül az Egyesült Államokban

Külföld - 2006-10-16

A rekord mennyiségű havazással, meglepően korán beköszöntött idei tél továbbra is súlyos gondokat okoz az Egyesült Államok északkeleti részén, ahol még mindig csaknem 320 ezer ember otthonában nincs áram.

Erős földrengés rázta meg Hawaiit

Külföld - 2006-10-16

Erős földrengés rázta meg vasárnap a Hawaii-szigeteket. A 6,5-es erejű földmozgás következtében senki nem sérült meg, de megszakadt az áramszolgáltatás és földcsuszamlás miatt több országút járhatatlanná vált.

 ENSZ BT: szankciók Észak-Korea ellen

Külföld - 2006-10-15

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa egyhangúlag elfogadott határozatában kemény pénzügyi és kereskedelmi szankciókkal sújtotta Észak-Koreát hat nappal korábban végrehajtott kísérleti atomrobbantásáért.

Palesztinok százai a biztonsági kerítésen át próbáltak bejutni Jeruzsálembe

Külföld - 2006-10-14

Feldühödött palesztinok százai próbáltak meg pénteken a Ciszjordániát Jeruzsálemtől elválasztó biztonsági kerítést megmászva bejutni a városba, ahol a muzulmánok harmadik legfontosabb szenthelye, az al-Aksza mecset van. Az izraeli hatóságok ugyanis nem engedték be őket, hogy részt vegyenek a ramadán havi pénteki imádságon.

A szegények bankára kapta az idei Nobel-békedíjat

Külföld - 2006-10-13

A bangladesi Muhammad Yunus és a Grameen Bank a Nobel-békedíj idei nyertese.

Kisrepülőgép csapódott egy New York-i épületbe

Külföld - 2006-10-11

Egy New York-i húszemeletes lakóépületbe csapódott egy kisrepülőgép szerdán délután, Manhattan északkeleti részén - jelentette a CNN. Az épület két emelete lángokban áll. Az eset az East 72. és a York Street sarkán történt, az East 72. Street 524-es számú épületéről van szó.

Eladó a Seuso-kincs

Külföld - 2006-10-09

Eladná a Magyarország által is követelt Seuso-kincset a brit tulajdonos, a magyar álláspont szerint azonban a 16 milliárd forintra értékelt leletegyüttes nem értékesíthető. Erről az angol szaktárcát értesítették a magyar szakemberek.

Phenjan sikeres atomrobbantást hajtott végre, Dél-Korea kemény válaszra készül

Külföld - 2006-10-09

Észak-Korea sikeres föld alatti kísérleti atomrobbantást hajtott végre. A Fehér Ház elítélte az észak-koreai nukleáris kísérletet és az ENSZ Biztonsági Tanácsának azonnali közbelépését sürgette. Az amerikai elnöki szóvivő \"provokációnak\" minősítette a kísérleti atomrobbantást.

A The New York Times az 56-os forradalmat Bagdaddal köti össze

Külföld - 2006-10-09

Az 56-os magyar forradalom és a mai iraki \"felfordulás\" tanulsága a The New York Times vasárnapi cikke szerint talán az: a totalitárius államokat nem lehet egyetlen frontális támadással felszámolni, ehelyett a belső ellenállást kell bátorítani.

Kedden találkoznak egymással a visegrádi négyek miniszterelnökei

Külföld - 2006-10-08

A visegrádi együttműködés létrejöttének 15. évfordulóján Visegrádon találkoznak 2006. október 10-én a Négyek miniszterelnökei: Gyurcsány Ferenc magyar, Mirek Topolánek cseh, Jaroslaw Kaczynski lengyel és Robert Fico szlovák kormányfő.

Nemzetközi konferenciát tartanak Párizsban az 56-os forradalom emlékére

Külföld - 2006-10-05

A magyar forradalom és Európa címmel egynapos nemzetközi konferenciát tartanak csütörtökön Párizsban, a francia szenátus épületében. Megnyitó beszédet Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke és Robert del Picchia, a francia szenátus francia-magyar baráti csoportjának elnöke mond.

Amerikai kémműholdak szokatlan mozgást észleltek Észak-Koreában

Külföld - 2006-10-05

Amerikai kémműholdak felvételei szerint szokatlan sürgölődés folyik Észak-Koreában egy föld alatti atomrobbantási kísérlet lehetséges helyszínén - közölte szerdán egy névtelenségbe burkolózó amerikai védelmi illetékes.

Gyurcsányt megbüntették a választók a The New York Times szerint

Külföld - 2006-10-04

Az utóbbi hetek terebélyesedő politikai válsága után ismét magához kívánja ragadni a kezdeményezést Gyurcsány Ferenc, akit a választók az önkormányzati választáson megbüntettek korábbi kijelentéseiért - írta a The New York Times.

Szlovákia 2030-ban érheti utol az uniós tagországokat

Külföld - 2006-10-04

Szlovákia várhatóan 2030-ban éri utol az uniós tagországokat a gazdaság teljesítményét illetően. Az átlagbéreket havi átlagban 1955 euró körül várják az elemzők.