Külföld

Eredmények megjelenítése 5261-től 5280-ig 5422 találatból.

Francia lapok szerint a magyar kormánypártok profitáltak a tüntetésekből

Külföld - 2006-10-01

A zavargások és azt követő politikai válság alatt a Fidesz vesztett korábbi 12 százalékos előnyéből, és valószínűsíthető, hogy Demszky Gábor ötödik mandátumát kezdheti meg Budapesten - vélte hétvégi számában a Le Figaro című francia napilap.

Minimális baloldali győzelem az osztrák parlamenti választásokon

Külföld - 2006-10-01

Minimális baloldali győzelem született a vasárnapi ausztriai parlamenti választásokon, amelyeken az Alfred Gusenbauer vezette, eddig ellenzéki Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) végzett az élen a szavazatok 35,8 százalékának a megszerzésével.

Többé nem rúghatják ki az öregeket a briteknél 

Külföld - 2006-10-01

Nagy-Britanniában hatályba lépett az a törvény, amely tiltja a kor szerinti megkülönböztetést munkahelyeken, a munkaerő alkalmazásánál. Alistair Darling brit kereskedelmi és ipari miniszter reményei szerint az új szabályozás idővel a munkahelyi és emberi kultúrát is megváltoztatja majd.

Magyarország nemet mondott a verespataki bányára 

Külföld - 2006-10-01

Romániának küldött hivatalos véleményében a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium nem javasolja elfogadásra a Verespatakra tervezett aranybánya környezeti hatástanulmányát. A bevont szakértők véleménye szerint a hatástanulmány téves alapkövetkeztetéseket tartalmaz, illetve az alapvető hiányosságok miatt nem javasolható elfogadásra.

A brit Munkáspárt behozta a konzervatívokat

Külföld - 2006-10-01

Egy hét alatt behozta jelentős népszerűségi hátrányát a konzervatívokkal szemben a brit Munkáspárt, a Konzervatív Párt árnyékkormánya szombaton kizárta az adócsökkentési ígéreteket a következő választásokon, a közfinanszírozási szféra stabilitására hivatkozva.

Görögország felülvizsgálná GDP-je nagyságát

Külföld - 2006-09-29

Miközben Magyarország az új, kedden elfogadott konvergenciaprogramban a lehető legpontosabban igyekszik betartani az EU statisztikai szabályait, egy másik EU-állam, ráadásul az eurózóna tagja, Görögország a jelek szerint továbbra is próbálkozik az úgynevezett kreatív könyveléssel.

Elfogadta az Európai Bizottság a magyar konvergenciaprogramot

Külföld - 2006-09-28

Elfogadta az Európai Bizottság a magyar konvergenciaprogramot keddi strasbourgi ülésén, de leszögezte, hogy annak szigorú végrehajtása kulcsfontosságú a célok teljesítéséhez. Joaqín Almunia pénzügyi biztos a döntést kommentálva üdvözölte, hogy többszöri célmulasztás után a programban most reális, konkrét intézkedések szerepelnek.

Az EB jóváhagyta Románia és Bulgária 2007-es EU-felvételét

Külföld - 2006-09-27

Az Európai Bizottság elfogadta végső jelentését Románia és Bulgária EU-csatlakozásáról, s ennek végkövetkeztetése: mindkét ország 2007. január 1-től megkaphatja az EU-tagsággal járó jogokat és kötelezettségeket - jelentette be kedden délután Strasbourgban, az Európai Parlament ülésén José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke

Magyar származású tanárok levele a magyar köztársasági elnökhöz

Külföld - 2006-09-25

Magyar származású amerikai és európai egyetemi tanárok, kutatók nyílt levélben fordultak a magyar köztársasági elnökökhöz, azt kérve tőle, kezdeményezzen bizalmatlansági indítványt a parlamentben.

Megkezdődött a hétvégén a ramadán

Külföld - 2006-09-25

Több mint egymilliárd muzulmán számára kezdődött meg a hét végén a ramadán, a muzulmán böjti hónap. Szombaton kezdődött a Perzsa-öböl menti arab államokban, Líbiában, Jemenben, Libanonban és Szomáliában. Vasárnap kezdődött Indonéziában, Egyiptomban, Szíriában, Malajziában, Tunéziában, Algériában és Törökországban.

Szaúd-Arábia nem tudja megerősíteni Bin Laden halálhírét

Külföld - 2006-09-24

Szaúd-Arábia kormánya hivatalosan közölte szombaton, hogy nincs semmi olyan bizonyítéka, amelynek alapján megerősíthetné az Oszama Bin Laden nemzetközi terroristavezér haláláról megjelent sajtótudósításokat. Minden erről szóló információmerő találgatás - olvasható washingtoni nagykövetsége útján nyilvánosságra hozott közleményében.

Szaúd-Arábia kormánya közölte, hogy nem tudja megerősíteni Bin Laden halálhírét

Külföld - 2006-09-24

Szaúd-Arábia kormánya hivatalosan közölte szombaton, hogy nincs semmi olyan bizonyítéka, amelynek alapján megerősíthetné az Oszama Bin Laden nemzetközi terroristavezér haláláról megjelent sajtótudósításokat. Minden erről szóló információmerő találgatás - olvasható washingtoni nagykövetsége útján nyilvánosságra hozott közleményében.

Angela Merkel kancellárral tárgyal Berlinben Gyurcsány Ferenc

Külföld - 2006-09-22

Angela Merkel német kancellár meghívására pénteken délelőtt Berlinbe érkezett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A magyar kormányfő a repülőtérről rögtön a kancellári hivatalba ment, ahol vendéglátójával munkaebéd keretében tekint át a kétoldalú kapcsolatok helyzetét.

Beválasztotta elnökségébe az MTI elnökét az Európai Hírügynökségek Szövetsége

Külföld - 2006-09-22

Elnökségi tagjává választotta az Európai Hírügynökségek Szövetsége Vince Mátyást, az MTI elnökét a pénteken, Genfben tartott jubileumi közgyűlésén. Az European Alliance of News Agencies (EANA) ötven éve, 1956-ban alakult. A Magyar Távirati Iroda 1970 óta a tagja.

A budapesti zavargások lecsendesedéséről írtak a világhírügynökségek

Külföld - 2006-09-22

A budapesti tüntetések folytatásáról, de a zavargások lecsendesedéséről írtak péntekre virradóra a világhírügynökségek.

A világ tömegtájékoztató eszközei elítélték a Magyarországon történt randalírozásokat

Külföld - 2006-09-21

A világ tömegtájékoztató eszközei - eltérő irányultságaiknak megfelelően - nagyon eltérő véleményeket fogalmaztak meg szerdán a magyarországi események okairól, jellegéről és várható következményeiről, de két dologban többé-kevésbé egyetértettek: elítélték a randalírozást, és elvetették a mostani erőszakos tüntetések és az 56-os forradalom közti párhuzamot.

Washington nem kételkedik a magyar demokrácia stabilitásában

Külföld - 2006-09-20

Washington nem kételkedik a magyar demokrácia stabilitásában - közölték magas rangú amerikai kormányzati tisztviselők Simonyi András nagykövettel, aki erről az MTI-nek nyilatkozott.

Budapesti tüntetés a világsajtóban

Külföld - 2006-09-19

A francia hírügynökség szerint a tüntetők "főként militáns nacionalistákból és a futballmérkőzésekről ismert garázdákból" álltak. Több világhírügynökség is részletes tudósításokat közölt a Budapesten hétfőn este lezajlott tüntetésről és a Magyar Televízió épületének ostromáról.

Megkezdődött Gyurcsány és Putyin tárgyalása Szocsiban

Külföld - 2006-09-18

Az orosz és a magyar agrártárca együttműködési megállapodást ír alá Vlagyimir Putyin elnök és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfői, szocsi találkozója alkalmával.

Világméretű tiltakozásra szólították fel a muszlimokat a pápa ellen

Külföld - 2006-09-18

A "békés harag napjának" hirdette meg a következő pénteket az egyik legbefolyásosabb muzulmán egyházi méltóság, felszólítva a muszlimokat, hogy tiltakozzanak XVI. Benedek pápa iszlámellenesnek minősített kijelentései ellen.