A Taxidermia a héten kerül a mozikba

Kultúra - 2006-11-07

A Taxidermia csütörtöktől látható a mozikban; a 37. Magyar Filmszemle fődíjas alkotásának díszbemutatóját kedden tartják Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban - tájékoztatták az alkotók az MTI-t.

Pálfi György filmje Parti Nagy Lajos novellái alapján készült. A Taxidermia nagyapa, apa és a fiú történetét dolgozza fel: a tisztiszolga, az élsportoló és a preparátor mester életét. Az egyik szereplő szerelemre, a másik sikerre, a harmadik halhatatlanságra vágyik. A rendező második játékfilmje számos rangos elismerés birtokosa; Brüsszelben, Kolozsváron és a törökországi Antalyában is elnyerte a legjobb rendezésért járó trófeát. A legutóbb a 42. Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon Ezüst Hugó-díjat kapott.

 

Pálfi György első játékfilmje a Hukkle volt. Az Európai Filmakadémia által Fassbinder-díjjal jutalmazott alkotást 2002-ben, a 33. Magyar Filmszemlén az elsőfilmesek díjával jutalmazták. A Taxidermia című filmet hét (és egy angol feliratos) kópiával játsszák csütörtöktől a magyarországi mozik. (forrás: MTI)