Elkezdődött a SZIN

Kultúra - 2006-08-23

Szerdán a nulladik nappal elkezdődött a Szegedi Ifjúsági Napok, a hazai fesztiválpaletta legnagyobb múltú rendezvénye. A négynapos nyárzáró fiesta minden idők legváltozatosabb nemzetközi zenei felhozatalával várja a látogatókat: a következő napokban fellép Szegeden a Toy Dolls, a Transglobal Underground, The Tarantinos, Adam Freeland, a Covenant, Tom Novy és Jerry Rospero.

Koncertet ad a Tisza-parton a hazai könnyűzenei élet krémje is: a Quimby, az Anima Sound System, a Heaven Street Seven és az Emil RuleZ!, a Kispál és Borzot pedig eredeti felállásban, Brautigam Gábor dobossal láthatja a közönség.

 

A színpadok mellett összesen 4 ezer négyzetméternyi sátrat építettek fel a szervezők, közülük a legnagyobb az 1.500 négyzetméteres Globe Party Sátor, ahol az elektronikus zene kedvelői szórakozhatnak majd. A szórakoztató programok mellett huszonkét civil szervezet mutatkozik be a Civilstandon, s itt tartják a szerb és a magyar parlament közös tolerancia táborának előadásait is. Az esélyegyenlőségi parkban mindenki kipróbálhatja, hogyan tud végighaladni a kerekesszékkel az emeletes akadálypályán, a vállalkozó szelleműek pedig az ülőröplabda kupába is benevezhetnek.

 

A szegedi partfürdőre kiköltözőket majdnem ötezer sátorhely várja, a már meglévő 50 zuhanyzó mellé pedig 4 tusolókabint telepítenek a szervezők. Technikai újdonságként a fesztiválra bluetooth-os mobillal érkezők telefonjukra ingyenesen hasznos információkat kaphatnak a koncertekről, eseményekről, a fellépő zenekarokról. Boros Gyula fesztiváligazgató elmondta, az előzetes jegy és bérleteladásokból arra számítanak a látogatószám idén meghaladja a tavalyi 30 ezres rekordot. (forrás: MTI)