Gregor József bejelentette visszavonulását

Kultúra - 2006-09-07

Befejezi 48 évvel ezelőtt megkezdett sikeres énekesi pályafutását, és nem vállal több fellépést sem színházban, sem koncertpódiumon - nyilatkozta a Délmagyarország csütörtöki számában Gregor József Kossuth-díjas operaénekes.

"Nagy fáradtságot érzek. Valószínűleg az elmúlt 48 évét. 1958-ban kezdtem énekelni, azóta nem volt megállás. (...) Végigcsináltam a rendkívül sűrű előző évadot, most viszont hosszú gondolkodás után eldöntöttem: nem lépek fel többet" - mondta a lapnak az ország egyik legnépszerűbb operaénekese. Az énekes az Operaházban és a Szegedi Nemzeti Színházban is több főszerepet játszott volna a most induló évadban, számos koncertfelkérése is volt.

 

A napilapban megjelent interjúban elmondta, az operaházi Don Pasquale-próbáktól tette függővé vállalja-e a folytatást. Az első ülőpróba nagyszerűen sikerült, de később bebizonyosodott, a színpadi szaladgálásokkal együtt már nem megy úgy az éneklés, mint korábban. Gregor József elmondta, ezentúl többet olvas majd, internetezik és zenét hallgat.

 

Szeged díszpolgáraként továbbra is minden jeles társadalmi eseményen megjelenik, ahová hívják. Tanítást nem vállal, de szívesen meghallgat olyan fiatal énekeseket, akik nem dicséretet várnak, hanem a véleményére kíváncsiak.

 

A társulat és a közönség őszinte fájdalmára a Szegedi Nemzeti Színház levette műsoráról a Hegedűs a háztetőnt - mondta az újságnak Székhelyi József főigazgató. Gregor József ugyan előzékenyen felajánlotta, hogy segít a próbákon annak, aki átvenné a szerepét - közölte a direktor. Hozzátette: a sikerprodukció viszont teljesen az operaénekes nevéhez fűződik, ezért nem tartja megengedhetőnek, hogy valaki más játssza Tevjét. (forrás: MTI)